Căci unde dragoste nu e…

O săpuneam pe Sofia la duș și-i cântam:
– Căci unde dragoste nu eeee, nimic nu eeee, nici viață nu-i, nici soare nu-i, acolo unde nu ești tu!
– Eeeeu? mă întreabă languros Sofia.
– Chiar tu!
S-a luminat ca pomul de Crăciun. Imediat a apărut și Ivan, care mi-a spus din ușa băii:
– Îmi câți și mieee?
Și m-am executat:
– Și m-am îndrăgostit de tine, de tine, de tine, de tineeee…

Pentru cei mai tineri dintre voi, acestea sunt niște hituri naționale de muzică ușoară compuse și interpretate de niște vedete autohtone cu a căror muzică am copilărit noi, ăștia mai bătrânii.
– De mine? mă întreabă el bătând din gene.
– De tine, da, soarele meu.
– Dar unde nu sunt eu, mami, ce e? întreabă Sofia de sub stratul de clăbuc.
Între timp îl dezbrac și pe pufic și-l strecor sub duș.
– Unde nu ești tu, nimic nu e. Poate doar puțină liniște.

Săpunesc, clătesc, le zvânt fălcile ca niște globuri, ei se înghesuie sub jetul cald de apă, cu picioarele lor musculoase și pufoase, cu genunchii lor rotunjori, cu cel aproape 20 de cm diferență de înălțime, unul încă bebeluș, cealaltă deja domnișorică.

Îi șterg pe rând, ei chicotesc când le usuc subțiorile, ne mai giugiulim un pic, îl îmbrac pe cel mic, ea se îmbracă singură, ne așezăm la masă, după ce îi întreb pe fiecare ce doresc să mănânce, ei recită ca la restaurant, eu le pregătesc, ei mă ajută, în sensul că dărâmă ce scot eu din frigider, dau pe jos roșiile mici, împrăștie telemeaua.

Mâncâm, ne spălăm pe dinți, ne băgăm în pat, le citesc, ne spunem noapte bună, sting veioza. Ivan se întinde pe umărul meu, Sofia îmi cere s-o țin de mână. Se mai foiesc, trece aproape o oră, apoi aud, în șoaptă, de deasupra mea, de unde (nu) doarme ea:
– Mami, ce nu e când nu sunt eu?
– Nimic nu e, o asigur eu. Acum închide ochii, e târziu.
Apoi aud și din stânga:
– Mami, de cine te-ai îndăgostit tu?
– De tine, Ivan. De ce nu dormi?
– Pento că așteptam să mai câți.

Șiiii am luat-o de la capăt. Căci unde nu sunt ei… știți voi. 🙂

shutterstock_288863201

Sursa foto: mamă fericită de doi via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

15 comentarii

  1. Muzica pentru urechile mele.
    La noi în casa tata este cel care cântă mereu. Mai ales sub duș 😉
    Și uneori cântăm împreună, iar băiatul cel mare (7 ani) ne întreabă de unde știm melodiile, căci el nu le-a auzit nicăieri.

    Cd-uri vechi nu avem, doar casete audio, dar acelea nu avem unde le asculta 🙂 .

    Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc. ……..

    • Si eu le mai ascult pe YouTube, conectez telefonul prin bluetooth la o stație si dau muzica la maxim…
      Amintiri amintiri 🙂

  2. Frumos! Inca fac baie/dus impreuna? Citisem undeva ca nu e prea ok sa se vada dezbracati unul pe altul(baiat si fata) dupa 2-3 ani si mai cu seama sa ii vada pe adulti dezbracati. O zi frumoasa!

    • Nu are nicio treaba facutul baitei impreuna.. crede-ma ca nu ii face niste adulti obsedati, ba dimpotriva ii ajuta sa isi lamureasca niste intrebari. Intr-adevar, la 10 ani nu va mai fi cazul de baie impreuna, insa pana pe la 5-6 ani nu vad nicio problema in asta.
      Eu am gemeni, au 4 ani si mereu fac baie impreuna. Dupa 3 ani au inceput sa intrebe de ce au organele genitale diferite (baiat si fata), le-am explicat pe intelesul lor diferentele intre fete si baieti, s-au holbat un pic unul la altul si cam atat. De atunci nu ii mai intereseaza subiectul.
      Vor veni alte intrebari mai tarziu, insa baia impreuna pentru ei este acum ceva super distractiv, se uda cu dusul, se balacesc, se joaca in cada… nu are nicio alta conotatie.

    • ei, nu te entuziasma prea tare. la noi cel putin astfel de momente sunt 10% din timp, in rest tipete, tavaleala pe jos, impins, tras, alergat bezmetici, piese de lego imprastiate peste tot etc. :)))

  3. Doamne, cat sunt de dulci.Fetitei mele ii place tare mult de tine si puiutii tai. Seara dupa ce ii citesc povestea, ma pune sa ii pun de pe youtube o poveste spusa si de tine. Este atenta la poveste, dar este mai incantata de interactiunea ta cu cei mici.O fascineaza oamenii si modul in care interactioneaza. Noi acum la baie ne rasfatam cu bai cu spuma(suntem la spa in Franta) si tati ne aduce freshurile, si cantam cat ne tin plamanii. Avem doar 6ani si jumatate, si multa desteptaciune. Esti grozava printesa. Te pupam va imbratisam

  4. Foarte frumos! Citesc comentariile aici si imi imaginez cum suna ca niste coduri ale serviciilor secrete pentru cei care nu au crescut in „era” hiturilor romanesti. Iu-bi-tee spuuuuu-ne-mi!… 🙂

  5. Off, ce mult mi-ar placea sa pot lalai si eu. Falsez atat de mult incat de pe la 2 ani copiii m-au rugat sa nu mai cant ci doar sa le recit versurile. Am mare noroc cu youtube-ul.

  6. Eu remarc riualul de culcare, asemănător cu al francezilor, baia înainte de cina. Poti sa ne spui de ce? Nu judec, întreb.

    Noi suntem o familie f muzicala. Sotul e francez, cântă cântece desuete sau de petrecere ( un pic mai ult sau mai putin deocheate, mai putin de când nu mai sunt bebe băieții), eu ii dau cu vocea mea sparta dar tot cântece vechi. Glumim ca vor incasa multe pietre in curtea scolii daca vor decide să-si etaleze cultura muzicala pestriță. Ca la astea adaugam cântecele ptr copii in ambele limbi plus cehă, si obtinem copii internaționali.
    De miercuri încep cursurile de muzica ptr copii, sa stie si un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *