De ceva vreme lucrăm la agenda conferinței Parenting Academy despre educație pe care mi-o doresc utilă, revelatoare, relevantă și importantă pentru părinți, educatori, profesori, pentru cei care caută o reformă a sistemului actual de învățământ în România, dar nu știu cum să facă pentru a o porni.
Am căutat să avem pe scenă oameni care FAC ceva pentru copii și pentru profesori, oameni care înțeleg cum funcționează sistemul actual, dar și care sunt nevoile actuale ale copiilor născuți după anul 2000, de ce metodele tradiționale de predare nu funcționează, de ce avem atât de mulți copii cu performanțe slabe, care urăsc să meargă la școală și care nu vor să mai audă de teme.
Vom discuta despre sistemele alternative și cele private, despre performanțele profesorilor și cele ale elevilor, despre motivație și despre teme pentru acasă, despre cunoștințe generale, pasiuni și aptitudini, într-un dialog care va dura cinci ore, cu specialiști în educație cu mulți ani de experiență.
Vor fi alături de mine pe scenă:
- Florian Colceag, Profesor, Președinte Institutul pentru studii și cercetori avansate Gifted Education
- Violeta Dascălu, Profesor, Director Școala Ferdinand I București
- Claudia Chiru, Profesor, Fondator Școala Alternativă de gândire aplicată
- Șerban Iosifescu, Director Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar
- Mariana Uliță, Educator, Director Montessori Institute of Bucharest
Vom difuza în cadrul conferinței și un material filmat cu Oana Moraru, fondator și manager Școala Helikon, consultant educațional, învățător și profesor. Oana nu este din păcate în București pe 21 aprilie, dar am vrut neapărat să facă și ea parte din demersul nostru, așa că va fi prezentă în această formă, cu un clip în care își va spune opinia despre temele noastre de dezbatere.
Vom afla de la doamnele Violeta Dascălu și Claudia Chiru, profesoare, directoare de școală de stat, respectiv afterschool privat și fundație pentru copiii fără posibilități, cum reușesc ele să facă din orele de clasă din școala de stat o bucurie pentru copii. Ce metode aplică ele și cum pot face și alte cadre didactice la fel? Vom discuta și despre procesul de adaptare la sistemul tradițional de stat al copiilor care vin din sisteme alternative și/sau private. Despre temele pentru acasă și despre perfomanțele școlare, concursuri, olimpiade.
Domnul Florian Colceag, Profesor, Președinte Institutul pentru studii și cercetori avansate Gifted Education, ne va vorbi despre nevoia de reformă de la bază, despre cum se face că deși avem un număr atât de mare de copii geniali, foarte puțini reușesc să-și valorifice potențialul aici, în România. Despre cum sunt copiii noștri și despre ce nevoi au ei de la școală, de la părinți și de la dascăli.
Mariana Uliță, Director Montessori Institute of Bucharest, ne va povesti despre sistemul Montessori în România, despre motivare, comparație și perfomanță în acest sistem alternativ.
Cu domnul Șerban Iosifescu, Director Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, vom discuta despre perfomanță pentru elevi și lipsă de performanță pentru profesori, dar și despre metode realiste de reformă a sistemului educațional în România.
Evenimentul va avea loc la București, pe 21 aprilie, de la ora 09.00 la ora 14.00, cu două pauze scurte. Vom adresa speakerilor și întrebări din public și de la cei care ne vor urmări online. Locuri în sală nu sunt foarte multe, eu vă încurajez să achiziționați biletele cât mai curând. Sunt reduceri pentru cei care vin însoțiți:
- 100 lei – o persoană
- 150 lei – două persoane
- 200 lei – trei persoane (variantă disponibilă doar până vineri, 30 martie, inclusiv)
Conferința va fi transmisă și online, iar prețul unui bilet este de 70 de lei (trebuie achitat înainte de eveniment, înregistrarea va fi disponibilă 48 de ore după încheierea evenimentului).
Vă puteți înscrie AICI.
Evenimentul de Facebook este aici.
Nu închei înainte de a vă anunța și că următoarea conferință Parenting Academy organizată de mine împreună cu Parenting Ads va fi pe tema educației pentru sănătate și sexualitate, pe 19 mai. Cum povestim copiilor despre propriul corp, despre igienă, sănătate și intimitate în funcție de vârsta loc, cum ne pregătim noi, ca părinți, să abordăm aceste subiecte și cum poate sprijini școala, anturajul și mass media acest proces de învățare a respectului față de sine, propriul corp și de alții.
Tema anterioară a conferinței Parenting Academy a fost nașterea naturală și alăptarea. Am avut pe scenă o echipă foarte bună, formată dintr-un medic care a asistat peste 1000 de nașteri, dintre care peste 80% au fost nașteri naturale: Dr. Marius Romila, alături de o moașă certificată cu multă experiență, Irina Popescu, și de un consultant în alăptare priceput, Mara Popescu. În sală au fost peste 300 de vitori părinți, iar online ne-au urmărit alte sute de persoane interesate de practici în maternități, de naștere, alăptare și primele luni cu bebelușul.
Mulțumesc Medicover, care ne-a fost partener, dar și sponsorilor acestui eveniment foarte plin pentru noi: Lidl, cu gama pentru mame și pui Lupilu, Fleximo (soluții de mobilier, joacă, învățare, pentru copii de toate vârstele), Biogenis (care a oferit ca premiu la tombolă un cântar digital MOTOROLA. Elmiplant, Babylino și Primele-cumparaturi.ro au oferit premii în cadrul tombolei de la finalul evenimentului, iar Radio Itsy Bitsy ne-a ajutat să dăm mai departe vestea despre eveniment.
Mulțumim pentru apă și cafea, Evian și Dolce Gusto.
Pun mai jos și câteva poze de la evenimentul despre naștere, să vedeți care este atmosfera. Speranța mea este că la evenimentul despre educație vom fi cel puțin de două ori mai mulți, în sală și online!
Să ne vedem cu bine! Și dacă aveți întrebări pentru speakerii noștri, le aștept în comentarii.
Pozele sunt realizate de Andreea Mira. Muțumesc, Parenting Ads, pentru efortul vostru în organizarea acestor conferințe atât de importante!
Sunt convins ca va fi o conferinta foarte utila, voi participa si eu. Felicitari pentru initiativa!
Buna dimineata! Am achizitionat,cu inca doua prietene, bilete la conferinta de pe 21.04.2018. Din pacate nu o sa pot participa fiind plecata din localitate. Se poate transfera biletul pentru varianta online? Exista o posibiliatate in acest sens? Cum pot proceda? Multumesc.
Andreea TIRU
Salut, da, se poate transfera accesul din sala catre cel online, te rog sa dai un email la marius.dondorici@parentingads.ro, ca sa primesti in reply codul unic de acces live.
Super. Multumesc mult. Have a nice day!