După ce anul acesta am discutat împreună în format de conferință despre educația cu blândețe, despre sarcină și naștere, despre reforma sistemului de învățământ, despre cuplu după apariția copilului și despre educația sexuală, pe 6 octombrie vă aștept la o conferință curată și documentată pe teme medicale.
Oriunde ne uităm, la televizor, pe internet sau în parc, cineva ne oferă sfaturi medicale. Există atât de multă informație medicală (avizată sau nu, corectă sau dimpotrivă) peste tot încât suntem derutați și speriați: nu mai știm să luăm deciziile corecte pentru sănătatea copiilor noștri, nu mai știm în cine să avem încredere. Am ajuns să fim conduși de angoase în locuri unde ar trebui să ne folosim cu precădere rațiunea.
Pentru a veni în sprijinul părinților și a-i ajuta să găsească puncte de reper documentate, pe 6 octombrie organizăm o conferință despre sănătatea copiilor nostri, la care am invitat pe scenă medici specialiști în imunitate, alergii, boli infecțioase si fitoterapie.
Vom vorbi despre vaccinuri, despre medicamente alopate și naturiste, despre dacă și cum stimulăm sistemul imunitar și ce se întâmplă când el suprastimulat. Medicii de pe scenă ne vor ajuta să aflăm tot ce este important despre bolile copilăriei, despre nutriție și alergii, despre cum le prevenim și cum le tratăm, dar și despre importanța unei vieți echilibrate.
Iată cu cine vom sta de vorbă sâmbăta viitoare:
Cu peste 50 de ani de experiență dintre care 30 în calitate de Șef al secției de Neonatologie a Spitalului Universitar din București, dr. Ana Culcer crede cu tărie că prevenirea bolilor este cea mai importantă pentru dezvoltarea normală a viitorilor copii și adulți, pledând pentru alimentația naturală, vaccinare și sport în aer liber. Vom afla părerea specialistului despre ecografiile standard transfontanelare, de șold și cardiace la bebeluși, despre administrarea de ulei de pește, despre suplimentarea cu vitamina D, despre zahăr în alimentația copiilor mici, despre vaccinarea la nou-născut și multe altele.
Unul dintre cei mai cunoscuți imunologi din România, Dr. Alexis Cochino, medic primar pediatrie, specialist în alergologie și imunologie clinică la IOMC „Prof. Dr. Alfred Rusescu” din București, va fi alături de noi pentru a ne explica în detaliu cum funcționează sistemul imunitar, ce este de făcut când vorbim despre un copil imunodeprimat, de ce au luat avânt bolile autoimune și alergiile, cum funcționează vaccinurile și de ce este important să respectăm schema recomandată, dar și care sunt contraindicațiile vaccinării, când sunt utile și când nu antibioticele, dar mai ales ce și când putem face pentru că ai noștri copii să dobândească imunitate.
Dr. Rodica Ungurianu, medic primar pediatru și specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București, ne va detalia care sunt bolile infecțioase comune la bebeluși și copii, ne va explica în ce cazuri este de preferat să vaccinăm copiii împotriva acestor afecțiuni și ne va oferi recomandări și soluții legate de îngrijirea și tratarea copilului care a contractat o boală contagioasă.
Prof. Dr. Pavel Chirilă, unul dintre promotorii alimentației sănătoase, va fi alături de noi pentru a trage un semnal de alarmă asupra modului în care ceea ce mănâncă copiii noștri are impact asupra sănătății lor pe termen lung, pentru a ne oferi alternative naturale la medicația alopată atunci când acest lucru este posibil, dar și pentru a ne explica exact care este impactul emoțiilor în procesul de îmbolnăvire și de vindecare.
Le mulțumesc domnilor doctori pentru încredere și pentru disponibilitatea de a oferi informații prețioase publicului nostru.
Costul de participare este mic, ca de obicei: 65 de lei prezența în sală, 65 de lei accesul online, live sau întregistrat. Vă puteți înscrie AICI pentru oricare dintre variante.
Vă aștept să dezbatem informat și documentat!
Conferințele anterioare Parenting Academy pot fi urmărite în continuare online, după cum urmează:
Conferința despre Educație cu blândețe, cu psihologi și psihoterapeuți Diana Vasile, Ana Muntean, Otilia Mantelers și Bogdan Ion poate fi vizionată aici. A fost un eveniment extraordinar, au fost câteva monemente în care atmosfera din sală era atât de densă încât mi se auzea respirația în microfon!
Conferința despre somnul copilului, cosleeping, afecțiuni care împiedică somnul, cuplul după apariția copilului, cu psihoterapeut Domnica Petrovai, consultant în alăptare Andreea Ola și medic pediatru somnolog Mihaela Oros este aici.
Conferința despre sistemul de educație din România, cu Florian Colceag, profesorii Claudia Chiru si Vileta Dascalu, Mariana Uliță, Director Montessori Institute of Bucharest și Șerban Iosifescu, Director ARACIP, disponibilă aici.
Conferința despre educație sexuală, cu Diana Stănculeanu, psihoterapeut, Mircea Toma, jurnalist, Gabi Brumariu, profesor de educație sexuală în școli poate fi vizionată aici.
Sursa foto: copil sănătos via Shutterstock.com
Felicitari, cred ca e foarte important un astfel de demers.
Altfel, ca medic si ca persoana cu acces la internet :), gasesc extrem de ciudata alaturarea lui Pavel Chirila langa ceilalti medici pe care ii respect infinit si ca profesionisti si ca oameni. Cred ca iti vor trebui toate notiunile tale despre asertivitate, pe langa calmul si blandetea pe care le stim cu totii, ca sa poti modera o astfel de dezbatere. Iti doresc succes!
Sper din suflet ca informatiile oferite sa fie corecte si folositoare!
Salutare Ioana, si mie mi se pare super misto ca ati avut ideea sa organizati un astfel de eveniment.
Eu ca om simplu, dar cu dorinta de a ma informa si de a cunoaste, apreciez foarte tare curajul vostru de a-l invita pe Dr. Pavel Chirila alaturi de ceilalti medici.Mi se pare foarte corect pentru toata lumea, cred ca va fi foarte interesant.
Nu vreau sa parazitez discutia, insa trebuie sa o spun: pentru cine e corect? Intr-o dezbatere stiintifica se transmite un mesaj eronat daca inviti un om care din calitatea sa de medic face enunturi aproximative si uneori extrem de periculoase (nu le voi reproduce aici cu linkuri pentru ca au darul sa circule si nu imi doresc asta). Daca doresti sa te informezi corect cred ca trebuie sa o faci din surse credibile, atat.
Curaj este, cu siguranta. Dar nu e un demers coerent, vorbim aici de o persoana care a scris o carte numita Bolile homosexualilor si sustine ca ei fac HIV in numar mai mare absolut, cand in Romania e un varf de epidemie cauzat de utilizatorii de droguri (de care nu ii pasa nimanui, dar asta e situatia). E o persoana care sustine ca nu exista legatura intre HPV si cancer si cred ca nu trebuie sa mai zic eu cate femei mor in Romania din pricina acestei lipse a asocierii. Un om care a pus egal intre homosexualitate si pedofilie. Un om care sustine ca poti face cancer daca nu ierti un partener dupa o cearta.
Pot continua cu altele si mai aberante si chiar deprimante, dar nu e cazul. Eu gasesc incoerent panelul acestei dezbateri, mai ales ca nu e prezentat ca o discutie intre poli opusi. De asta sper ca va putea fi moderata cu succes si informatiile primite de participanti vor fi corecte. E foarte important de unde ne informam si de la cine.
Imi cer scuze daca am scris prea mult, dar chiar am considerat ca e important. Sunt convinsa ca o sa fie o dezbatere interesanta, dar am indoieli in ceea ce priveste calitatea informatiei oferite de un anumit prof. dr. 🙂
P.s. Si nu, nu putem uita de multiplele sale derapaje considerand ca va vorbi doar despre alimentatie. Si in acest domeniu emite pareri personale cu rang de stiinta, dar fara pic de dovezi sau explicatii. Asta e o problema si e un pericol.
Mie tocmai alăturarea asta mi-a trezit interesul si mai mult. Felicitari pentru demers!
Bună ziua.
Și eu aș fi curioasă despre cum pot fi alăturați profesioniști în ale medicinei cu ideologii atât de diferite…
În speță, mă refer la viziunea dlui Dr. Pavel Chirilă, total diferită de cea a dnei Ungurianu sau Culcer, în materie de vaccinare, de exemplu.
Ne poți ajuta să clarificăm această dilemă?
Mersi
Ideologiile acestea foarte diferite au publicuri diferite, care se intersecteaza foarte putin spre deloc. Oamenii urmaresc specialisti care le valideaza alegerile si nu ii urmaresc pe cei care le-ar putea deschide noi ferestre de intelegere, care le-ar putea oferi informatii noi. Aceste teorii nu se intersecteaza niciodata, fiecare vorbeste in bula lui. Intentia mea este de a intersecta aceste doua lumi, pentru a oferi ambelor si perspectiva celeilalte bule, in speranta ca asta va fi benefic tuturor.
Exact parerea mea!
In plus, as adauga ca eu personal consider ca e greu de gasit o sursa de adevar 100%. Cam peste tot am avut de extras si separat bune si rele, am invatat ca, doar pt ca cineva are si pareri cu care nu sunt de acord, nu trebuie sa discrediteze tot ce are de spus. Similar, faptul ca cineva spune un lucru revelator nu inseamna ca tot ce spune in general e adevarat.
Per total, avem de extras si de invatat de peste tot, mereu.
Bună, Ioana. Eu m-am înscris la conferința pentru a o urmări online.As avea câteva întrebări pentru domnii doctori, le putem lista undeva, pentru ca dânșii sa le poată prelua și sa răspundă sâmbătă? Mulțumesc.
imi poti trimite mie aici, agenda e cam gata, dar pot adauga cateva intrebari la final, daca nu sunt foarte specifice si pot fi de interes pentru mai multe persoane din public.