Sa nu cumva, repet, sa nu cumva sa va treaca prin gind sa mincati vreodata ceva, orice, la „Doi cocosi„, celebrul restaurant romanesc dintre Straulesti si Mogosoaia, cum iesi din Bucurestii Noi pe dreapta. Nu cred c-am fost asa ingretosata de un restaurant in viata mea. M-am dus plouata toata in gura la ideea unui cascaval pane cu cartofi natur si castraveti murati. Mi s-a explicat superior ca nu se fac cartofi natur decit la comanda. Pentru ca DUREAZA. Asa ca pot primi prajiti. Dar eu nu voiam prajiti, pentru ca voiam natur, dar natur nu puteam sa primesc, pentru ca presupun o tehnologie de preparare prea complicata. Nah, pina ii fieeeeerbi… Inteleg perfect, nu-i bai, si eu sint bucatareasa, asa ca mi-am mutat poftele catre o mamaliga cu brinza si smintina, fara sa stiu ca ea costa 20 de lei. Am rugat-o pe fata acra sa-mi puna si un ou peste mamaliga, cum se practica la noi. Mi-a adus mamaliga 30 de minute mai tirziu, rece, cu un ou… fiert tare. Ca nah, asa se maninca la noi mamaliga cu brinza si smintina, cu ou fiert tare, nicidecum prajit… Pofteam la galbenusul ala moale si la albusul prajit mai ceva ca la cascavalul pane… Ei bine, l-am primit fiert tare. Nu prea m-am atins de mamaliga de 20 de lei, ca deja fierbeam mocnit, tare. Am comandat si papanasi. Asta e o chestie pe care-o fac in mai toate restaurantele in care merg pentru prima oara, testez papanasii, ca cine stie peste ce minunatie pot sa dau… Asa, deci papanasii “Doi cocosi”. Bietii de ei, au venit inecati intr-o smintina galbena, inecata la rindul ei in zahar pudra. Nu pricep asta cu zaharul peste desert. Adica… oricum e dulce, nu? Ma rog, ce nu stiam eu e ca tonele de zahar pudra incercau sa mascheze marfa de dedesubt… In fine, destul de circumspecta, iau bula de deasupra, stiti voi, gogosica aia mica, suflu zaharul de pe ea, si musc un pic, da’ un pic de tot. Jur ca n-am pus gura pe ceva mai scirbos niciodata in viata mea. Si-am mincat multe lucruri, in multe locuri. Bula aia de papanas era… sarata si acra in acelasi timp, cu un pregnant gust de amidon, cu chestii care mi se incurcau printre dinti si mi se lipeau de cerul gurii. Curioasa de ce se ascunde in bulele mai mari de papanas, am sfredelit cu furculita in aluatul pe trei sferturi crud. Niste chestii negre-verzui imi zimbeau dintre cocoloasele de faina neamestecate, un miros de brinza stricata se lupta parte-n parte cu mirosul de ulei folosit a mia oara… Sa fi folosit bucatarul “Doi cocosi” brinza Roquefort la papanasii mei? Cred ca mai plauzibil e ca au refolosit pentru farfuria mea niste papanasi preparati de craciun… Smintina aia galbena era cel mai apetisant lucru din farfurie, va jur. Pentru ca gem nu-mi amintesc sa fi vazut in zona. In schimb era zahar, mult zahar. Probabil singurul lucru neexpirat de pe masa noastra.
Distractia ne-a costat mai bine de 70 de lei (5 lei un mic amarit, 7 lei portia de cartofi prajiti cruzi, 3 lei coltul de piine, 13 lei papanasii mucegaiti)
Pe scurt, groaznic. N-am putut minca nimic pina a doua zi. Va rog eu mult de tot, dar mult, din suflet, nu mincati acolo. Nu faceti nunti acolo, nu mergeti la botezuri acolo. O sa muriti, daca nu de toxinfectie alimentara, atunci macar de-o criza acuta de scirba sau de una de nervi.
Mama lor de nemernici!
Oricum , este de admirat curajul …
Personal nu indraznesc la experiente culinare in locuri exotice ( a se citi necunoscute )…
Da, stroem, dar nici nu poti sa maninci la nesfirsit in singurele 2-3 locuri despre care stii ca-s minunate… Din cind in cind mai simt nevoia de variatie… Ca la Casa si la Calinescu tot maninc de vreo 5 ani, excelent, nu zic nu, dar uite ca uneori vreau si alta abordare. Si cum nimeni nu se incumeta sa-mi recomande mai nimic, risc de una singura… 🙂 Partea buna e ca-i pot preveni si pe altii de pericole…
Eu am fost la un botez acolo si m-a enervat groaznic nesimtirea chelnerilor si muzica gretoasa. Preturi mari, portii mici si reci, miros de toaleta. Chiar nasol loc, subscriu!
in primul rand, felicitari pentru a fi trecut peste pejudecatile legate de… numele restaurantului. nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar as fi avut mari retineri in a intra acolo…
in al doilea, trebuie sa recunosc ca, ori de cate ori vreau sa imi amintesc cate ceva din copilaria mea intr-un orasel de poveste, iti citesc blogul si ma relaxez. mi-am amintit, gratie tie, jocuri, episoade, prietenii demult uitate. iti citesc blogul cam de un an si te felicit pentru caldura din cuvintele tale.
si, ca sa nu fiu chiar off the topic, e greu sa mananci chiar ok in bucuresti, ca sa nu mai spun bine. personal, in afara de Casa, am avut experiente ok numai la libanez (Tulin, vizavi de Cismigiu, peste Schitu Magureanu) si la un restaurant thailandez care s-a desfiintat (se chema Siam si era pe Eminescu, langa ASE). La Calinescu am avut o experienta odioasa cu seful de sala care mi-a aratat cat il intereseaza clientii si pe care chiar nu are sens sa ma apuc sa o detaliez aici. Am inteles ca se mananca bine la Golden Falcon (bucatarie turceasca) pe Hristo Botev. In rest, prefer sincer ciorba de burta si micii de la crasma lui Sandu din curba de la Voluntari, sau restaurantele de acest gen in care, neexistand pretentiile unui local asa-zis elitist, e drept, nu exista servicii ireprosabile, dar te duci acolo oarecum „inarmat” cu ingaduinta.
Hei, multumesc ca ma citesti si ca spui ca-ti fac bine vorbele mele.. 🙂
O sa incerc libanezul de linga cismigiu, nu stiam de el. La calinescu nu am avut inca probleme, si ma rog nici sa nu apara, pentru ca mincarea acolo e intr-adevar buna, vine repede, in portii decente… A, si-am mai auzit de un libanez foarte bun pe la piata domenii, ma duc zilele astea si povestesc apoi. Zi excelenta sa ai!
da, piccolo mondo e acela. cred ca prefer tulin, din toate punctele de vedere, iar casa care il gazduieste e superba. pofta buna, oriunde ar alege sa mergi! 🙂
Nu e piccolo, acela e muult mai scump si mai fancy decit cel de care zic eu, care e pe stil fast-food asa.. Multumesc de urari, pofta de mincare si de viata am din plin! 🙂
RESTAURANT XANADU
au mancare buna buna si chelnerii sunt foarte amabili 🙂
Multumesc de recomandare, Madi. Prima oara cind mi se face pofta de pizza sau paste (mincarea mediterana nu e prima mea optiune), ma duc direct aici unde spui tu. Vestea cu chelnerii draguti e refreshing. 😉
ti-am mai recomandat zilele trecute…Anatolia in parcul Tei…
restaurant cu specific turcesc..preturi putin cam mari dar seful de sala e serviabil(poate ca vb aceeasi limba?!?) si te sfatuiesc sa iei in considerare sfaturile lui.. (vb si romaneste si engleza daca cu turca stai mai slab..)
am fost de cateva ori acolo si ….a meritat pana la ultimul banut ..crede-ma!
Ms, quiz, am pus pe lista. Am mai primit pe mes si pe mail sugestii de indian, chinezesc, romananesc, pizzerii si ceainarii. Nu-mi dau seama care-s pe bune si care-s reclame, asa ca o sa scriu despre ele dupa ce le incerc pe propria-mi piele. Thx, guys!
imi pare rau pentru tine…
restaurantul „doi cocosi” nu mai este ce a fost….
cu siguranta nu o sa mai calc pe acolo…
dar te poti duce la Violeta`s Vintage Kitchen
da-i pe http://www.pazea.ro
Si noi am avut „norocul” de a fi invitati la o aniversare acolo………
Pe langa faptul ca au avut servicii proaste si , ne-au furat pe rupte…..
pt. 15 persoane, am primit 2 cosui cu fructe care au costat 300 lei,
si am baut 20 litri de vin……
(ce parere aveti)???
Asta in conditiile in care eram majoritatea cu masinile si……..cat puteam sa bem……… sa fim seriosi!!!!
Nu va recomanda restaurantul 2 cocosi !!!!
Si n-ai facut scandal?? Pfoai, eu le tranteam farfuriile in cap, imi ceream banii inapoi si mergeam la protectia consumatorului ! Numai la noi se intampla asa ceva…In rest, fain blog, acum te-am descoperit. Am sa revin. Pup. 🙂
Diana, bine-ai venit. Ba sigur ca am facut scandal, la OPC n-am sunat ca eram prea preocupata sa nu mor de enterocolita sau ceva… 🙂
Anyway, dont go there!
[…] urbana ne povesteste experienta ei cu papanasii groazei de la Doi Cocosi. Au trecut 3 ani de atunci – s-o fi schimbat […]
Doi Cocoși
Restaurantul este jalnic.personalul la fel. Am comandat pui la bol.am specificat la ospătărița.domnișoară sa fie bine patruns.(Mai comandasem alte dați și era pui în sânge.?)și ce credeți? A venit la fel.??.am chemate o și ia spus ca eu nu plătesc acest fel de pui ca nu pot sa manaci așa ceva.ce răspuns credeți ca mia dat.sa grăbit bucătăreasa și așa se face de fapt puiul?iam cerut nota de plata și iam specificat ca dacă nam mâncat puiul la bol nu pot sa plătesc. Mia adus nota și îmi spune ca managerul un moș nea sile un comunist care mai de graba era bun ca paznic își cere scuze și daca nu plătesc puiul acela ne făcut. Sa nu mai vin la ei in Restaurant.?nu mai spun ca toată mâncarea era ne făcută mămăligă ne fiarta.papanasi la fel.un dezastru total.a fost odată 2 cocosi un Restaurant cu nume.acuma mai de graba sar numi Restaurantul teapa.si te are și la nota de plata.dacă vrei sa ai o experiență ne plăcută dute la 2 tepari.Pardon 2 cocoșii.