O mamă întreabă: A intrat copilul peste noi în timp ce făceam sex, cum gestionăm?

Dragă mamă, în primul rând, felicitări! Faci sex! Uhuuuu!

În al doilea rând, data viitoare încuie ușa sau mă rog, găsește o metodă de a te asigura că nu pot intra copiii peste voi. Nu de alta, dar apoi o să te simți vinovată, o să crezi c-ai stricat copilul și s-ar putea ca asta să-ți afecteze cheful de sex pe viitor, iar asta-i rău.

În al treilea rând, ce făceați mai exact când ați fost descoperiți? Una e când copilul îi vede pe mami și tati îmbrățișați sub plapumă (asta e ușor de explicat, ne îmbrățișam și noi ), și alta când tati o ține pe mami de glezne cu capul în jos și cu spatele la el, amândoi goi pușcă, transpirați, într-un exercițiu în care pare destul de clar că tati o pedepsește pe mami, iar lui mami îi cam place. Ei, genul ăsta de scena e un piiiic mai greu de explicat. Doar un pic.

Ideal ar fi ca reacția inițială, când voi sunteți în racheta Sex cu destinația Orgasm și dintr-odată auziți Tati, ce-i faci lu mami?, să nu fie una de furie la adresa copilului. El n-are nicio vină, probabil doar îi era sete sau auzise ceva bizar (da, mami, pe tine) și a venit să se asigure că ești bine.

Tragi perna peste tine drept paravan și discuți cu copilul cât de firesc poți în timp ce-ți tragi chiloții pe tine, eventual îi explici că nu te așteptai să vină și te-ai speriat un pic, de asta respiri ca un accelerat. Dacă pare șocat, rămâi alături de el și-l asiguri că ești bine.

Eu l-aș întreba ce a a văzut și ce crede că a văzut, ca să știu cât de ample trebuie să fie explicațiile mele.

Apoi, în funcție de vârstă și de ce știe deja despre cum se fac copiii, îi poți oferi o variantă mai simplă sau una mai detaliată a adevărului. Minciuna nu cred că e o opțiune, nici acum, nici în alte situații.

Dacă, să zicem, copilul are 8-9 ani, știe deja câte ceva despre întregul proces, și a și văzut suficiente cu ochii lui când a dat buzna peste voi, i-aș spune (a doua zi dimineață, de preferat, dar dacă insistă cu întrebările, merge și în seara cu pricina) că eu și tati aveam un moment de intimitate care se întâmplă uneori între adulți, prin care noi ne arătăm iubirea și încrederea. Corpurile noastre se ating, iar organele noastre intime se combină ca două piese de puzzle: penisul bărbatului se întărește și intră în vaginul femeii, iar asta se numește act sexual sau sex. Nu este dureros, de fapt, este chiar plăcut, dar ca să faci asta în siguranță e nevoie să îl cunoști bine pe partenerul tău, e nevoie ca tu și el să vă doriți amândoi asta.

Dacă întreabă dacă va rezulta un copil din asta (e posibil, dacă știe lucruri deja), îi poți spune că e posibil să da, dacă e adevărat și nu v-ați protejat, iar dacă nu, îi spui că există metode de a împiedica spermatozoidul să se întâlnească cu ovulul. E chiar un moment bun pentru a avea această discuție de care ne cam temem cu toții. Oricum majoritatea copiilor află înainte de zece ani ce și cum, de la prieteni, de pe internet, în loc să primească cine știe ce informații aiuristice, nu mai bine află adevărul de la tine?

Dacă copilul e mai mic, puteți renunța la partea cu organele intime, putem spune doar că din când în când, adulților care sunt într-un cuplu, care sunt pereche, le place să petreacă timp împreună, doar ei doi, în pielea goală, e parte din felul în care adulții își arată iubirea unul față de altul.

Reacția copilului va fi, probabil una de bleacsi, scârbos, eu n-o să fac niciodată așa ceva, e normal și sănătos să fie așa, nu sunt pregătiți fizic și psihic pentru altă reacție. Dacă mai are întrebări, încearcă să îi răspunzi cu adevărul fiziologic, te poate ajuta un atlas pe care sunt reprezentate toate organele. Am făcut și un clip despre asta acum niște ani, se bucură de mare succes (mai ales în rândul tinerilor), îl găsiți aici.

Mno, cam asta. Veți supraviețui cu toții, fără îndoială. Nu ai făcut nimic rușinos, asta e, se întâmplă. Important e să nu rămână copilul cu vreo teamă că ți se poate întâmpla ceva rău, ție sau tatălui lui, să nu capete frică de intimitate sau de nuditate. Atitudinea relaxată și disponibilitatea voastră de a-i răspunde la întrebări. ajută cel mai mult.

Acum sunt curioasa: vi s-a întâmplat? Ce-ați făcut? A fost amuzant? Do share.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4278

14 comentarii

  1. Ai scris foarte fain pe acest subiect atât de ”delicat”, ca să nu zic ”rușinos”, cum am fost învățați să credem din fragedă copilărie.
    Da, s-a întâmplat și nu odată, nu cazuri extreme, dar îmbrățișări un pic mai strânse, cu mâinile pe sub haine. L-a început m-am simțit aiurea, dar după ce mi-am clarificat mie în cap că este un lucru absolut normal, am început să devin mai relaxată și să mă comport cât mai normal posibil. Nu am avut discuția, că nu au fost prea multe întrebări, dar probabil va trebui să o avem preventiv?.

  2. Nouă nu mi s-a întâmplat asta, în schimb de puțin timp de câte ori ne vede că ne pupăm pe gură (la plecarea la muncă, la venire) zice: bleah, ce scârbos. O zice râzând și nu am reușit să scot de la ea prea multe amănunte (de ce și de când i se pare scârbos) așa că nu am mai insistat
    Nici nu aș vrea să evit să ne mai pupăm de față de ea dar parcă nici nu mi se pare ok să o fac dacă ei i se pare chiar scârbos

  3. Buna! Pe langa subiect, dar simteam nevoia sa iti scriu asta. Iti multumesc pentru toate resursele pe care ni le pui la dispozitie gratuit, ca ne impartasesti din tehnicile pe care le aplicati voi, ca ne povestesti despre toate lucrurile interesante pe care le citesti despre cresterea copiilor, ca te expui atat de mult si ca te incapatanezi sa ne ajuti in continuare, desi unii te denigreaza. Te admir pentru faptul ca traiesti constient, ca ai putut si ai dorit sa iti imbunatatesti relatiile cu familia si pentru ca incerci sa le creezi o lume minunata copiilor tai!

    • Si eu vreau sa ii multumesc Ioanei pt tot ce impartaseste cu noi, exact cum ai scris, Laura. E asa de wow sa citesti despre diverse situatii, resurse, tehnici, ce ai incercat, ce a mers, ce nu a mers, etc. Si mai ales: faptul ca sunt si altii in aceeasi situatie ca tine, si nu suntem singure/singuri pe lumea aceasta facand ceva anume 🙂 Si eu te admir, Ioana, pt cum traiesti, cum inveti zi de zi despre relatii, cum ne inveti si pe noi, cum reusesti tu, cum ne ajuti si pe noi sa reusim sau macar sa intelegem de ce se intampla anumite lucruri. Esti asa o sursa continua de resurse pt noi 😛 , mamele, si cred ca rareori petrecem cateva minute sa iti multumim! 🙂 Keep up the good work! Esti un ajutor fantastic pt comunitatea de oameni (mamici, tati, adolescenti) din jurul tau! 🙂 A big hug! :-*

  4. Copil de 3 ani, am auzit usa de la camera lui si nu ne-a surprins chiar “in the act”, doar dezbracati si cu lumanari si muzica. Am explicat ca ne relaxam ascultand niste muzica. Dezbracati pentru ca era caaaald. Copilul era somnoros si n-a fost foarte interesat sa puna intrebari, el ma voia pe mine la el in pat sa il mangai sa adoarma la loc. Dimineata a intrebat daca nu cred ca lumanarile alea contribuiau la caldura din dormitor si daca we were smooching… Cum termenul e generos si se aplica si pentru momentele de pupaceala si gadileala cu el si intre noi de fata cu el (suntem pupaciosi in casa asta), am zis ca da, we were smooching. Considerand varsta, mi s-a parut suficient. Acum e mai mare, are aproape sase ani, si stie mai multe, nu stie inca despre sex ca n-a intrebat … Ii raspund cinstit cand intreaba, stie despre embrion, ovul si spermatozoid – n-a intrebat inca cum anume imi da tati spermatozoidul ala dar intentionez sa ii raspund corect cand va intreba. Din experienta proprie, copiii intreaba in alte parti intrebarile la care nu primesc raspunsuri satisfacatoare acasa – si uneori aud niste lucruri complet dubioase, eu la varsta baietelului meu stiam tot dar in niste nuante foarte dubioase… Prefer sa stie de la mine ce si cum – si nici nu mi se pare tabu subiectul, deloc. (mie parintii mi-au servit povestea cu barza; nu stiu ce a fost in capul lor sa faca asta cu un copil care a citit foarte devreme si a devorat toata biblioteca , inclusiv carti nepotrivite varstei, inclusiv un “ghid pentru tinerii casatoriti” care explica, cu desene cu tot, toata afacerea, si pe care l-am dus si afara sa-l savurez cu toti copiii din bloc ; aia cu barza era verde din start, eu sunt nascuta in ianuarie si mi-a fost limpede ca n-are cum, ca berzele sunt plecate in ianuarie …)

  5. Acum na… iti dais eama de ce m-am semnat cu incredere si am dat-o anonima.
    Copil de 7 ani, pozitia era greu de explicat. Norocul meu a fost ca pe mine nu a apucat sa ma vada ci doar pe el (a vazut printr-o usa de sticla si pana a intrat ne-am redresat). Avand 7 ani stie chestii si am parerea ca mi-a acceptat explicatia din politete nu pentru ca m-a crezut cu adevarat.
    Nu pare traumatizat doar ca vreo cateva luni dupa aia ma punea sa ii promit ca nu ii fac vreun frate care sa ii fure jucariile…. de-aia zic ca nu m-a crezut.
    Explicatia mea: pe tati il durea spatele si ramasese intepenit asa.
    De ce era dezbracat?
    Pentru ca m-am uitat daca are vreo buba pe spate.

  6. Poate o fi pe langa subiect…sau poate va mai vin idei mamelor. Eu am gasit bancul asta pe net acum ceva timp si mie una mi se pare tare fun

    CUM SA FACI SEX CAND COPIII DORM???
    1. Preludiul este o pierdere de vreme. La propriu.
    2. Nuditatea totală este foarte riscantă. La fel și lipsa păturii, indiferent de anotimp.
    3. Nu vă implicați 100%! Cel puțin o ureche trebuie să rămână concentrată la zgomotele din camera copilului.
    4. Cu cât terminați mai repede, cu atât vă cresc șansele să apucați să vedeți și un film.
    5. Dacă aveți chef, folosiți cu încredere jucării. Atenție mare însă la piesele mici de Lego, sunt groaznice dacă îți intră-n ….Sau în …..
    6. Îl știți pe Mutulică din Albă ca Zăpada?….Așa și voi.
    7. Folosiți poziții care vă oferă un alibi. E ok să spuneți “Mami și tati stăteau îmbrățișați”. E mai greu de explicat de ce tati o împingea pe mami de la spate în timp ce-o trăgea de păr.
    8. Să nu vă fie teamă că veți fi prinși. Copiii sunt ca animalele de pradă: miros frica.
    9. Puneți în jurul patului jucării de-alea imbecile care chițăie când le apeși. Câteva secunde pot face diferența între un copil normal și unul traumatizat pe viață.
    10. Dacă totuși sunteți prinși, spuneți adevărul: Nu e ceea ce pare! Tati are o problemă medicală la spate care impune ca Mami să-i țopăie în brațe.
    11. Dacă totuși chiar vreți să-i spuneți adevărul, e bine să știți că terapeuții buni de copii sunt destul de scumpi.
    12. Nu vă dozați energia, că nu sunteți la maraton. E o cursă contracronometru.
    13. Ăștia mici dorm iepurește. Așa trebuie să vă “iubiți” și voi.
    Și cele mai importante:
    A. Se poate să fie nevoie să întrerupeți “proiectul” în orice moment. Așa că fiți mereu pregătiți să rezolvați problema singuri, mai târziu.
    B. Nu uitați! Oamenii fără copii fac dragoste. Părinții ai căror copii dorm în camera cealaltă fac cardio ????

  7. Buna!

    Ai putea, te rog, sa impartasesti cateva surse/carti despre sexualitate. Nu doar ce le spunem copiilor (Am citit cartea lui Meg Hickling), dar si cum ne comportam fata de ei (ce, cand si cat sa vada la noi, parintii, inclusiv cand umblam mai sumar imbracati prin casa) si ce atitudine adoptam.

    Apreciez efortul tau! Iti multumesc!

  8. Buna Ioana,
    Eu as vrea sa va cer parerea, tie si cititorilor tai, cum ati reactiona daca ar spune copilul ca vrea si el sa incerce? Asta pentru ca vorbim de un copil precoce si curios si ma astept sa imi spuna asta cand ii povestim ce presupune un act sexual.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *