Eric merge la grădiniță și Labirinturi cu Ema și Eric: noutăți și teatru în parc

Veștile bune sunt, pe scurt, acestea:

  1. A apărut cartea pentru copii sub 3 ani despre adaptarea la grădiniță. E cu Eric! Era și timpul să fie și el în prim plan, nu? 🙂
  2. A apărut caietul cu 36 de Labirinturi cu Ema și Eric și cariocă lavabilă. E simpatic și se poate refolosi de sute de ori!
  3. Ambele au reduceri mai pe site-ul editurii DPH, aici (cartea e redusă la 19 lei, la fel și Labirinturile)
  4. Sâmbătă de la 11 la Roaba de cultură în Herăstrău vă așteptăm la teatru în aer liber, voi juca și eu în piesa Mami și Tati se poartă ciudat. Veți putea lua de acolo și cărțile cele noi, cu autograf și îmbrățișări (imunizate). Va fi ca un fel de mini-lansare ad-hoc. Va fi și ultima piesă de teatru dinainte de vacanță, nu știu dacă vom mai juca vara asta. Accesul e gratuit, mai multe detalii aveți aici. Hai și voooi, cu prieteni cu tot!
Eric merge la grădiniță, de Ioana Macoveiciuc

Acum, pe lung.

De ceva vreme lucrez la o carte despre adaptarea la grădiniță. Mi-am dorit-o caldă și optimistă, dar și realistă. Nu e corect să-i spunem copilului că se va super distra la grădi în primele zile, când noi știm sigur că de fapt îi va fi destul de greu, poate va plânge, va vrea acasă la mami, iar toate astea sunt normale.

M-am gândit că micul Eric poate fi un ghid bun pentru acomodarea la creșă sau la grădiniță, mai ales că cei mici îl iubesc deja!
Am pus în această carte mai multe lucruri care pot fi utile:

  • emoțiile copilului care merge la grădi pentru prima oară: nerăbdare, teamă, nesiguranță, confuzie, curiozitate
  • emoțiile celorlalți membri ai familiei, care își doresc ca el să fie bine, simt și ei toate emoțiile de mai sus
  • sugestii de dialog pentru a valida și încuraja micuțul
  • sugestii de strategii pentru a-i face adaptarea mai ușoară
  • detalii despre ritmul zilei la grădiniță, despre momentele cheie, ca cel mic să știe la ce să se aștepte
  • o atmosferă de încredere și împuternicire, pe care cei mici o vor primi prin poveste, dar și prin ilustrațiile atât de candide realizate de Lavinia Trifan.
  • Replici simpatice, care-l vor face pe cel mic să se simtă bine și încurajat.

Eu cred că această carte micuță, gândită special pentru copii sub 3 ani, cu pagini cartonate și plastifiate și colțuri rotunjite, cu text puțin și desene mari și minunate, poate fi un ghid bun pentru copii, pentru părinți, frați mai mari, bunici și educatori. Nu e un moment ușor, chiar dacă e necesar!

Dacă vreți să vedeți cartea, click play mai jos.

Iată și câteva pagini din interior.

Mulțumesc Laviniei pentru desenele ei minunate și editurii DPH pentru producția fără cusur!

Caietul cu Labirinturi e un obiect foarte util în călătorii, în vacanță, dar și acasă când nu știți ce să mai faceți, merge și la grădiniță, pentru că imediat ce copilul rezolvă un labirint, îl puteți șterge, ca să îl facă din nou mai târziu.

Aceste labirinturi îi ajută pe copii să lucreze cu toleranța lor la frustrare (când nu le iese), să continue să caute soluții, să o ia de la capăt, să primească încredere în ei când reușesc și să se distreze! 🙂 Sunt 36 de labirinturi în caiet, plus carioca lavabilă. O puteți șterge și cu mâna, nu murdărește.

Iată câteva imagini din interior, am pus și pe Fb și Insta la stories imagini din ele.

Și cartea și caietul sunt reduse 40% pe site-ul editurii, le puteți comanda de aici.
Dacă vreți să atingeți pragul de 150 de lei, ca să aveți transport gratuit, sau dacă sunteți în căutare de alte idei de jocuri și cărți noi, vă mai fac câteva sugestii de la Editura DPH. Toate noutățile sunt aici. Livrarea se va face în 2-3 zile lucrătoare, doar pe teritorul României.

Foarte faine sunt aceste două seturi de învățat litere și cifre, cu piese magnetice și cartonașe cu provocări. Copiii vor învăța în joaca să scrie și să despartă în silabe cuvintele, și respectiv să socotească. Sunt fain făcute, nu am mai văzut așa ceva la noi!

Vă recomand și aceste două titluri cu dragonul cititor Franklin. Sunt despre dragostea de lectură, cu metafore foarte drăguțe și ilustrații moderne.

Complexă și bine realizată este cartea despre viața și opera lui Leondaro da Vinci. Are inserturi cu poze după creațiile lui, textul e bun, ilustrațiile sunt foarte frumoase!

Și aceste două biografii, Tesla și Einstein, sunt super bine făcute. Merg pentru copii peste 5 ani.

A mai apărut pentru părinți și Parenting extraordinar, care vorbește despre provocările parentingului modern, e o carte scrisă de un coach pentru părinți.

E și un Ursoc nou pe-acolo, nu e de ratat! 🙂

Vă așteptăm sâmbătă la teatru la Roaba de cultură, o să ne super distrăm, fetele de la Sufletos m-au ajutat să învăț rolul, am tot repetat, o să fie distracție mare! Vor fi și toate cărțile acolo, și Caietul volumul 1 și 2, Copilul tău, părinții tăi, TU, cele noi cu Ema și Eric, vom fi și noi, m-aș bucura să ne vedem! Se anunță senin! Hai să ne urăm vacanță plăcută!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4267

8 comentarii

  1. Mulțumim că faci aceste lucruri pentru noi! Caietul 2 e superb(de 1 nu știu, fiica mea e prea mică să-l citească,și în nici un caz nu il iau băiatului) ne-a plăcut și Echipa Măsimtbinescu, Adevărul gol-goluț, iar colecția Ema și Eric e foarte cerută la noi acasă înainte de culcare. Cartea cu labirinturi e foarte frumoasă, felicitãri! Am luat și jocul magnetic cu cifre, să vedem dacă le va plăcea(4 și 6 ani, poate sunt prea mici).

    • Pot să întreb de ce nu i l-ai lua băiatului când ar avea vârsta necesară?

    • Asta voiam sa intreb si eu. Stiu on gramada de baieti care au citit Caietul 1, stiu profesori care l-au cumparat intregii clase, inclusiv baietilor, parintii au fost tare bucurosi, copiii s-au bucurat de carte. Chiar as vrea sa inteleg de ce aceasta decizie, multumesc!

    • În condițiile în care ai doi copii și încă de sexe diferite, aș zice că este foarte important să înțeleagă fiecare ce se petrece cu celălalt, la vârstele adecvate.
      Pe de altă parte, mi-ar plăcea ca băieții din noua generație să nu mai reacționeze ca niște maimuțe din junglă când aud de ciclu, tampoane, absorbante (am în minte imaginea colegilor mei de generală când au venit niște doamne să ne povestească despre asta și ne-au împărțit absorbante în clasă), să crească și să devină niște iubiți (sau soți) conștienți, înțelegători, nescârbiți și mai știu eu ce, chiar capabili să cumpere produsele respective pentru partenere. Să înțeleagă că este ceva perfect normal, natural, de când lumea și pâmântul, nu e ceva nici rușinos, nici de făcut mișto. De ce atâta ascunziș cu subiectul ăsta în 2021, nu pricep nicicum.
      Desigur și fetele trebuie să știe ce se întâmplă în corpurile băieților, dar pe fete nu le-am văzut niciodată să se manifeste atât de neandertalian ca băieții când vine vorba despre chestiuni intime.
      N-am citit cartea Ioanei pe tema asta, doar prezentarea aici pe site și sunt sigură că e decentă, frumoasă, informativă și foarte adecvată. Poate vă răzgândiți 🙂

  2. Ioanaaaa, ce veste minunata! ?? Tare as vrea sa pot ajunge cu copiii, aveam ceva planuri, ma gandesc serios sa le reasez in program!
    Felicitari pentru munca depusa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *