Mulțumim mărcii LEGO® pentru Peach, o prințesă interactivă independentă! (P)

Am interacționat prima oară cu un personaj interactiv dintr-un set LEGO® acum câteva luni în Elveția, în vizită la o familie simpatică de români. Băiețelul lor, Neluțu, îl avea pe LEGO Mario, care aduna puncte, cânta, se bucura și chiuia! Copiii mei au rămas cu gura căscată.

Piese LEGO aveau și ei destul (ba chiar prea destul, dacă știți ce vreau să zic), dar un personaj interactiv, viu, care să facă atâtea șmecherii, nu mai văzuseră. Desigur că, odată reîntorși acasă, au căutat ei pe google și mi-au tot băgat sub nas diverse seturi cu Mario și Luigi, că vor și ei, că uite câte poți face cu figurina interactivă, eu am zis că ne mai gândim și n-am acționat. Rău am făcut, pentru că sunt super faine, iar posibilitățile de joc sunt nelimitate!

Prințesa Peach în acțiune

Cel mai nou personaj interactiv marca LEGO® este prințesa Peach, pe care poate o știți din vechiul joc Super Mario, unde ea era prietena lui Mario și mereu avea nevoie să fie salvată. Era nevoie și de o fată în aventura de joc, Mario și Luigi (celelalte personaje interactive marca LEGO, lansate anul trecut) se simțeau singuri în poveste!

Despre Peach vreau să scriu azi, pentru că e un personaj foarte interesant! E fată (clar), are propriul ei traseu (de ce să nu aibă și fetele rol principal, prea des prințesele sunt victime, nu eroine), are și castel, e inteligentă (recunoaște culori, se conectează prin aplicație cu Mario sau cu Luigi, celelalte personaje interactive), amuzantă, plină de viață, adună puncte, reușește să învingă răufăcătorii, foarte ușor te atașezi de ea, indiferent că ești băiat sau fată!

Aici o vedeți mai bine:

Există un traseu de bază cu prințesa Peach, numai bun de construit și apoi de parcurs, care poate fi combinat cu alte trasee sau extensii, dar și cu orice alte piese LEGO.

Există și un set mare cu elemente interactive, Castelul Prințesei Peach, cu multe provocări, indicii secrete, prilejuri de acumulat puncte și creat povești.

Mai jos îl vedeți mai bine pe dinăuntru și pe dinafară!

Atenție însă, nu toate seturile conțin și figurinele, să fiți atenți la cutie!

Cum funcționează figurinele interactive marca LEGO?

Unele piese LEGO au un cod optic printat pe o parte, iar figurinele au un cititor de cod instalat pe tălpi, plus senzori de mișcare.

Personajele amețesc dacă le învârți, dacă le înclini mănâncă din ce le pui în față (fac sunete de mestecat și acumulează puncte), se frig dacă le pui pe roșu, clipocesc dacă le pui pe albastru.

Scopul lor este să facă traseul în timpul impus, dar sigur că nu se întâmplă nimic dacă te miști prea încet pe traseu.

Avantajele seturilor interactive

Copiilor le place mult că povestea vine cu puncte și provocări, au făcut de multe ori toate traseele, pe care le-au combinat și le-au parcurs cu ambele personaje.

Ce mă încântă pe mine cel mai mult este că se joacă mult împreună, au țesut multe scenarii în care nu au fost în competiție, ci au colaborat.

E foarte stimulant și provocator acest tip de joc, cred că le face bine, le dă încredere în ei, plus că se super mega distrează!

Sofia doarme cu Peach în pat (deși nu mai e demult fană prințese sau roz). :))

M-am jucat și eu, recunosc, e prea ademenitor! Și tatăl lor s-a învârtit pe lângă noi, să vadă ce zicem, cum merge acțiunea, a inspectat atent personajele, îl bănuiesc că se joacă scurt cât noi nu suntem acasă! 🙂

Aplicația LEGO super mario

Seturile noi nu mai au caiete de instrucțiuni, așa că e nevoie să descărcați aplicația gratuită, unde găsiți și instrucțiunile, și cu care puteți conecta prin bluetooth personajele la telefon și unele cu altele (detalii aici).

Figurinele au pe spate două butoane: unul de on/off și altul de bluetooth, pe care îl apăsați când doriți să le conectați la telefon sau cu altă figurină marca LEGO. La conectare se face un mic update al softului personajului, apar frecvent provocări sau sunete noi.

Unde găsiți seturile LEgo super mario?

Aceste seturi cu Peach, Mario și Luigi, dar și celelalte din gama Super Mario, care nu au figurinele interactive, dar au construcții cu trasee pentru ele, cum este Castelul Prințesei Peach, se găsesc pe www.lego.com/ro-ro, în magazinele LEGO, dar și în multe alte magazine cu jucării, și hypermarketuri. Castelul e 699 de lei, setul de start cu figurina e în jur de 249 de lei. Mai sunt trasee și personaje suplimentare, dacă vreți să extindeți aventura.

Cerul e limita, cum se zice! Sau, în acest caz, spațiul din casă și bugetul de jucării!

Vă las cu clipul oficial de prezentare a lui Peach:

Ce părere aveți despre aceste figurine? Le aveți deja?


Disclaimer: LEGO, logo-ul LEGO și Minifigurina sunt mărci înregistrate ale LEGO Group. ©2022 The LEGO Group.
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

2 comentarii

  1. Habar n-aveam! Știam că se construiesc roboței și se pot face automatizări din piese LEGO, dar nu și despre figurinele interactive. Fiica noastră e fan..eu încă mai caut o cutie potrivita pentru a depozita piesele fiecărei povești, voi cum organizați Lego??

  2. Noi avem o cutie mare cu capac( peste 90 l) si fiecare set Lego are punga lui ( pungi zip de diferite dimensiuni) si inca o cutie mare cu Lego Duplo de cand baietelul era la vârsta Duplo care sunt amestecate.
    idea cu Lego interactiv e super faina,încă nu am achiziționat dar sunt pe lista de dorințe, dar după acest articol cred ca achiziționam mai repede:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *