Pentru că-mi sunteți dragi, sunt dispusă să împart cu voi rețeta mea secretă a delicioasei noastre salate de seară.
E foarte simplu de făcut, probabil aveți prin casă majoritatea ingredientelor, și e ușor de adaptat cu ce vă place mai mult.
E sățioasă, super gustoasă și sănătoasă. E și echilibrată: are ceva sărat, ceva dulce, ceva acrișor, ceva amărui.
Are ceva moale, ceva crocant, ceva chewy.
Iat-o.
O numesc SALATA. Atât.
-Fac SALATA astă seară?
-Aia a ta cu nuci?
-Dap.
-Daaaa, mami, dar să faci multă!
Sunt sigură că nu am inventat-o eu, Doamne ferește, am zero talent la asta. Am mâncat în câteva restaurante pe aici (din care nu aveam ce altceva să aleg), am încercat acasă câteva variante, am mai adăugat, am mai scos, am ajuns la această formulă din poză. Fără ceapă, ardei, castravete sau roșie, fără lămâie, fără alte verdețuri sau aromatice.
SALATA.
O mâncăm cam de două ori pe săptămână la cină și în ziua cu pricina încep să bălesc de pe la prânz după ea. Îmi ține de foame până a doua zi, deși mănânc la 8 și mă culc la miezul nopții, iar micul dejun e la 8 dimineața.
Mănâncă și Sofi, și omul, ne batem pe ea.
Ivan nu pune gura, pentru că lui nu-i place niciun ingredient din salata asta, cu excepția fructului, pe care oricum nu l-ar mânca după ce a fost atins de balsamic sau, ferească Sfânta Fecioară, de brânză.
Așadar, iată ce conține SALATA:
- Frunze (eu prefer salata clasică, spanac, valeriana, musai și rucola, pentru gustul amărui și iuțime, merge cu absolut orice tip de frunză vreți voi)
- Fruct (măr, pară, mango, ananas, struguri, pepene)
- Brânză (eu o prefer pe cea de capră, nesărată, iau din cea rondele de la Lidl, e tare gustoasă, salata însă merge excelent și cu feta sau cu telemea)
- Nuci sau semințe (eu pun nuci crude, merge și cu nuci coapte, migdale, muguri de pin, nuci pecan sau macadamia)
- Aceto balsamico
- Ulei de măsline
- Opțional, sare
Trântesc în castron frunzele, amestec, peste presar brânza și nucile, adaug și cuburile de fruct, apoi asezonez și gata. Nu-mi cereți cantități, pun la ochi și în funcție de ce mai am.
Mie combinația brânză de capră/nuci/rucola/măr mi se pare esențială, musai cu aceto balsamico și un ulei de măsline de calitate.
Devorăm cu o felie de pâine prăjită sau cu crackers integrali.
Aoleu, cât de bună e!
O să mă pomeniți!
Eu pun brânza de capra pe felii de pâine prăjită și o “ard” puțin cu un arzător creme brulee, iese ? ñammm
+sfecla murata ?
Si eu, si eu. doar ca in loc de otet balsamic pun sos de rodie, e tare bun.
Am învațăt si eu de la o vecina o salata geniala, poate doriți sa o încercați ca familie.
Broccoli crud (se rupe cu mâna)
Mozarella mini sau cubulețe de brânza in ulei cu mirodenii ( trebuie sa aibe la lidl)
Caju prăjit si Sărat
Roșii cherry
Un pic de oțet/ balsamico sau zeama de lămâie si puțin ulei de măsline daca se folosește mozarella si nu brânza din ulei
Sare nu as mai pune ca e caju destul de Sărat dar se poate Adaugă după gust.
Opțional exista legume/condimente uscate pt salata tot la lidl pentru gust sau vegeta dar trebuie sa fie vegeta dulce, poate ceva alternativa BIO de la rosmann daca aveți in Olanda sau se la dm.
V-o recomand cu caldura.
P.S. Cred ca ar merge si niște rodie la SALATA voastra.
Un upgrade la vinegreta e asa: lei de masline, otet balsamic, mustar si miere. Yum!
Variatiune pe aceeasi tema 🙂
https://detoxinista.com/favorite-holiday-salad/
Tocmai am terminat de mâncat, verdict: excelentă !!! Ce mă bucur că pot să variez clasica salată grecească, mulțumesc mult!