Biscuiți fragezi cu unt de arahide (rețetă de iarnă)

Să coc chestii delicioase când afară e vânt și plouă e una dintre strategiile mele secrete de supraviețuire din decembrie până în martie (asta, vinul fiert, lumânările și buiota, dar despre ele, data viitoare).

Biscuiti fragezi cu unt de arahide

Zilele trecute am avut patru copii pe cap, măiculiță, am crezut că se rupe casa în două! Poporul american și poporul indian s-au înfrățit la alergat cu poporul român de la noi din casă și cred că vecinii olandezi au fost impresionați de felul în care acest mic trib multietnic a construit un fort din pernele de la canapea și apoi l-a făcut una cu pământul și tot așa vreme de patru ore, după care a dat Domnul și au ieșit în ploaie până s-au făcut murături, abia după asta au venit și s-au pus la film.

Ei, ca să supraviețuiesc invaziei, m-am apucat de copt! Funcționează de fiecare dată!
Și fiindcă aveam un borcan de unt de arahide crocant și forme pătrate noi de biscuiți, m-am gândit să fac niște biscuiți fragezi cu unt de arahide!

Sunt suuuper simplu de făcut, și ies atât de buuuni! Nu mai zic de cum miroase în toată casa…

Ingrediente:

Așadar, ca să faceți acești biscuiți cu unt de arahide, pentru două-trei tăvi aveți nevoie de:

  • 250 gr unt de masă, rece
  • 100 gr. zahăr brun
  • 450 gr făină
  • 2 ouă
  • 2oo de gr. unt de arahide
  • jumătate de plic praf de copt
  • o linguriță de esență de vanilie

Ce e de făcut?

Eu am pus robotul la treabă, dar merge și cu mixerul sau cu lingura!

  • Amestecați întâi untul cu zahărul și esența de vanilie, până se topește zahărul.
  • Adăugați apoi untul de arahide și amestecați bine.
  • Puneți ouăle, amestecați bine.
    Separat, amestecați făina cu praful de copt.
  • Turnați făina peste mixul de unt și ouă și amestecați încet.
  • Veți obține un aluat fărâmicios, dar care se desprinde de pe lingură și de pe marginile vasului! E gata de modelat!

Apoi, la modelat, prieteni!

Cel mai simplu e să luați cu degetele aluat cam cât o nucă mai mare, îl rostogoliți între palme ca pe o chiftea, apoi îl puneți în tavă și îl aplatizați cu palma. Eu am folosit și formele pătrate, apoi pentru textură am făcut formă de grilaj cu furculița.

Puteți aplatiza direct cu furculița, ies ca niște fursecuri. Ca grosime, cam jumătate de centimetru, zic eu, ca să nu se ardă.

Am împărțit aluatul în două: jumătate la frigider, să-i fac a doua zi, iar cealaltă jumătate am pus-o pe loc în tăvi.

La cuptor 10-12 minute, 180 de grade, fără ventilator!

Prima tavă a dispărut în trei minute (erau flămânzi invadatorii), tura a doua am ascuns-o și am devorat-o la un vin, mai târziu (doar noi, adulții).

Sunt tare buni și la cafea! Se păstează într-o cutie cu capac!
Mniam mniam!

Forme de biscuiți de pe Kidstory.ro

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *