Pe locul 5 în topul celor mai folosite instrumente la mine-acasă… (P)

N-o să vă vină să credeți, șoc șoc șoc! Ce folosește prințesa cel mai des în casă? O fi aparatul de gofre? O fi peria rotativă? Sau poate e oala electrică sub presiune?

Nu este creionul de sprâncene (poate și pentru că prințesa nu are unul)! Nu este nici lampa UV pentru gelul de unghii (n-are nici de-aia).

Nici perna electrică (ea încă nu există, dar situația se va schimba curând, pentru că-și va cumpăra una sau o va primi cadou de la soț, wink wink).

Scoatem din calcul laptopul, care e folosit pentru muncă, și telefonul, care e practic o extensie a mâinii, și cu ce rămânem în top?

Oalele de gătit? Frigiderul? Periuța electrică? Rice-cookerul?

O să vă spun fără să mă lungesc că pe locul întâi e…. tanananaaaaa: cana de fiert apa! Merge cana dimineața, când facem ceai. La 10 când pun de supă. La 12, când fac sosul bolognese. La 2, pentru stacana a doua de ceai. La 4, ca să fierb orezul. Seara, când îmi umplu sticla cu care-mi încălzesc patul.

Iar pe locul 5 este…

Înainte să vă spun, mărturisesc că nu-s genul de persoană care se preocupă de păr. Nu merg la coafor decât ca să mă tund (o dată pe an), mă coafez doar dacă am evenimente (și uneori nici atunci, dacă, de exemplu, afară e umed și știu sigur că după o jumătate de oră o să arăt ca un cocker ud). Cu toate astea, uneori mă trezesc așa.

Weird hair day

Și TREBUIE să mă întâlnesc cu oameni.

În aceste cazuri, fie îmi fac un coc pe care-l prind cu creioane, fie scot din sertar arma secretă.

Peria rotativă! Da, ea e pe locul 5!

O am de vreo șapte ani, încă merge brici.

Îmi place pentru că foarte rapid pune claia de păr în ordine, îndreaptă ce e de îndreptat și ordonează la capete, astfel încât în maximum 7 minute am și eu un păr onorabil.

Sunt multe modele, dimensiuni, materiale, cred că toate-și fac treaba decent. Se poate și lua în bagaj când călătorești (eu nu fac asta, niciodată nu car după mine decât ce e strict necesar, iar freza intră la capitolul whatever), se poate folosi și pe păr uscat (dar vă recomand să-l umeziți un pic înainte, rezultă o coafură mai rezistentă).

Costă între 150 și 270 de lei, în funcție de brand. Nu trebuie îndemânare sau experiență anterioară, cred că s-ar descurca cu ea și bărbații (mi-ar plăcea să văd unul încercând).

Acum aștept părerea voastră despre ce o mai fi în topul electrocasnicelor folosite din greu la noi acasă. Idei?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4252

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *