Noi nu ne torturăm degetele de la picioare, doamnelor, da?

OK, e timpul să vorbim despre încălțări. E important, nu dați skip!

Voiam de multă vreme să redeschid conversația despre încălțămintea barefoot (picior desculț), dar scandalul recent legat de poza postată de Alina Ceușan cu picioarele pe balustrada balconului Teatrului Odeon mi-a ridicat mingea, ba nu, piciorul la fileu. Ha!

Când am văzut poza, prima mea reacție a fost Auuuuci! Nu pentru că mă durea respectul pentru orice sală de teatru (asta a venit ulterior, în secunda următoare), ci pentru că am simțit un junghi în suflet când am văzut degetele Alinei înghesuite în vârful pantofului ca niște cârnăciori îndesați în mașina de tocat carne. Aoleuuu, săracele degețele!

OK, uneori e musai să porți încălțări cu botul îngust, pentru că sunt mai elegante. Dar încălțările cu vârf atât de ascuțit ar trebui interzise! Sunt tortură, și frumusețea nu merită să-ți bați joc de corpul tău!

Dragile mele, mame, nemame, feșoniste, casnice, femei de carieră, studente, adolescente, măi fetelor, nu purtați așa ceva, că nu sunteți surorile Cenușăresei, să vă distrugeți picioarele pentru prinț!

Cele mai sănătoase încălțări sunt cele care permit piciorului să meargă așa cum a fost el creat. Ce înseamnă asta?

1. Spațiu destul pentru degetele de la picioare să se întindă pe sol la fiecare pas, cât au nevoie pentru stabilitate.

2. Toc zero.

3. Talpă subțire, pentru ca piciorul să se poată adapta permanent la suprafața pe care calci, nu la talpa groasă a pantofului.

Soțul meu poartă barefoot de patru ani, aleargă barefoot, și la serviciu tot barefoot se duce. Mi s-au părut ciudate la început încălțările lui, dar nu-l mai dor genunchii (am zis că aleargă semimaratoane? Da, tot barefoot)!

De un an e și fiul nostru barefoot, încercăm să-l ajutăm cu tal valgul. Îi fac bine!

Și de multe luni, am fost și eu convertită!

Credeți-mă, mi s-a schimbat viața! Nu mă mai doare spatele când merg mai mult de 20.000 de pași pe zi, nu mă mai dor tălpile, monturile, degetele mele de la picioare sunt fericite!

Aici port Belenka, de pe Barefootstore.ro

Când sunt nevoită să port încălțări normale, le simt foarte restrictive, mă supără chiar!

Am sandale, teniși, papucei și mi-am luat și ghete dublate barefoot, vă arăt poze în comentarii.

Am mai multe branduri, toate sunt super faine, dar azi aș vrea să vă atrag atenția asupra brandului Langs de la Tikki. Copiii noștri au crescut cu Tikki: papucei din piele, cu talpă din piele, am păstrat toate cele 14 perechi pe care le-au avut copiii, de la cea mai mică măsură până la 2 ani.

Acum echipa de la Tikki (sunt în Timișoara, te salut, Maria!) face și încălțări pentru adulți, toate barefoot, sunt exportate și apreciate în toată Europa.

Dacă sunteți noi în domeniul barefoot, vă recomand un model de tranziție, cum sunt Onyxii mei (cu sclipici, îi știți, pun poze în comentarii), au talpa un pic mai groasă, să vă acomodați cu ideea de barefoot. Plus că sunt tare frumoși, merg la jeanși, la fuste, rochii, eu îi port zilnic (și la pijamale, deci, haha).

E bine să vă sfătuiți cu cineva care se pricepe, găsiți multe sfaturi prețioase pe grupul de Fb Barefoot România. Din păcate, nu există încă un magazin unde puteți proba. Verificați și tabelele de mărimi de pe site-uri, e recomandat ca încălțările barefoot să fie un pic mai mari, nu strâmte.

Iată Onyx-ii și cu ghetele mele verzi barefoot, tot de la Tikki.



Încercați, îmi veți mulțumi! Veți avea mai mult echilibru, sunt mult mai comozi, puteți merge mai mult, impactul asupra coloanei e redus, nu veți mai face monturi, nu se mai deformează degetele de la picioare!

Am vorbit cu Maria să avem și o reducere pentru voi, 15% cu codul PRINTESA15 la orice de pe site, până pe 7 noiembrie, și pe Tikki.ro și pe Tikkishoes.com.

Vă rog, fără comentarii răutăcioase la adresa Alinei, are mult bun simț și e conștiincioasă, nu o cunosc personal, dar o urmăresc din când în când și apreciez că și-a asumat eroarea, nimeni nu e perfect și noi știm asta foarte bine.

Aș vrea să ne rezumăm la papuci! Mulțumesc și pupături! Hai în comentarii să vedeți bombonicile, eu așa le zic încălțărilor mele barefoot. 😊 Nu-s ascuțite, nu-s slim fit, dar nici nu trebuie! Picioarele sănătoase și spatele fericit sunt mai sexi decât monturi, degete călărite și lombara în piuneze. Nu?

#barefoot

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

2 comentarii

  1. Felicitari pentru articol si sfaturile bune, sper sa ajunga la cat mai multe si multi 🙂
    Dintotdeauna, urmand propriul instinct, am avut ca prioritate confortul, inclusiv confortul picioarelor, in conflict cu normele modei si societatii. Port adidasi, pantofi comozi cu talpa joasa, bocanci, Tikki prin casa – au fost o revelatie cand i-am purtat prima data in vizita la sora mea: material fain si usor si confort total 🙂 bineinteles ca mi-am luat si eu imediat, ii am de un an si arata la fel ca in prima zi 🙂

  2. Am purtat tocuri zi de zi ani de zile, nu concepeam altfel. Apoi l-am întâlnit pe viitorul meu soț care e mai scund și am coborât de pe tocuri, wow, ce comod e fără.
    Legat de Tikki, arată foarte bine papuceii, chiar am avut o pereche pentru băiețelul mai mare. Însă cu băiețelul mai mic am ajuns la kinetoterapeut care ne-a zis că încălțămintea barefoot nu e recomandată pentru copii. Din contră, copiii până la 6 ani ar trebui să poarte doar încălțăminte ortopedică pentru a li se forma corect laba piciorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *