Accesoriile de gaming pe care le recomandăm drept cadou (P)

Mai jos veți găsi așa: situația jocurilor video la noi în familie, logistica necesară, regulile stabilite și accesoriile de gaming pe care le folosește fiul, poate vreți să faceți un cadou de Crăciun gamerilor din familie, indiferent de vârstă. Sunt bune și au prețuri absolut rezonabile. Marca este HyperX, le găsiți pe Altex la preț reduse (au acum o campanie de Crăciun), aici.

Istoria (târzie a) jocurilor video la noi în familie

Am amânat întâlnirea dintre fiul nostru și jocurile video cât de mult s-a putut. Și s-a putut destul, pentru că nu aveam în casă oricum nici console, nici tablete sau alte device-uri pe care s-ar fi putut juca. La 8 ani, încă folosea doar televizorul în weekend pentru filme cu noi toți și câte o jumătate de oră după școală în timpul săptămânii.

Sigur că toți colegii și vecinii aveau deja și console, și telefoane sau tablete, așa că de la un punct, presiunea socială devenise greu de tolerat. De Crăciun acum doi ani am decis să spargem gheața cu o consolă la mâna a doua, cadou de la vărul meu.

Au fost fermecați copiii, dragoste instant. Am stabilit reguli, le-am mai negociat în săptămânile care au urmat și a rămas timp de joc în weekend, o oră pe zi.

Sofia s-a plictisit după două săptămâni, Ivan zici c-a descoperit paradisul.

Veneau băieții din cartier la noi, se ducea și el la ei, când își terminau timpul de joc, se adunau pe stradă să se joace de-a jocul video. 😊

Între timp a trecut de la Minecraft la Fortnite, cu tentative de a mai juca și altceva, s-a apucat de programare, de modificat hărți în joc, de negociat resurse și de socializat în joc cu colegii.

Situația actuală: cine, ce și pe ce se joacă

Consola era însă veche, fiul pierdea mult timp până se încărca, juca încet, se frustra că degeaba e bun dacă e veche consola, lag mare, în fine, după trei luni de negocieri intense, ne-a convins să-i luăm calculator de gaming, cu condiția să se țină de programare (face Python săptămânal, are proiecte pe care le face singur ca temă pentru acasă, se ține de treabă). Timpul de joc a crescut la 4 ore în weekend, a rămas zero în timpul săptămânii (are timp la calculator, dar pentru programare, editare video și tutoriale, nu pentru gaming).

S-a ocupat soțul de computer, a găsit ceva bun în buget, i-a luat și monitor, apoi a început căutarea de accesorii pentru gaming. Primele căști s-au stricat foarte repede, mouse-ul era prea încet, tastatura prea rigidă. Trebuia și microfon bun, să vorbească cu coechipierii.

După mai multe încercări, am găsit formula câștigătoare: HyperX, sunt produse foarte bune, cu prețuri mici, zicem noi că sunt ideale pentru gameri începători. Vi le arătăm mai jos.


Testarea a făcut-o exclusiv Ivan, părerile lui sunt mai jos. A negociat remunerația pentru participarea la acest material la 10%, eu i-am amintit că totuși păstrează produsele pe care le-a testat, și a fost de acord cu acest tip de plată.

Avem patru produse Hyper X, după cum urmează: mouse-ul Pulsefire Haste 2 Core Wireless, căștile HyperX Cloud lll Wireless, căștile Cloud versiunea Mini și microfonul de birou Solocast.

Mouseul Pulsefire Haste 2 Core Wireless (disponibil aici)

Preferatul lui Ivan dintre toate este mouse-ul, pentru că e foarte rapid, e foarte ușor (doar 70 de grame), are un design foarte bun, spune Ivan că nu-i obosește mâna aproape deloc, nici când joacă foarte intens.

Mouse de gaming HyperX PulseFire Haste 2

Producătorul garantează până la 100 de ore de performanță cu o singură baterie tip AAA în modul de mare viteză, sau până la 200 de ore dacă vă conectați prin Bluetooth 5.2 și îl folosiți mai cu milă, așa.

Viteza foarte bună de reacție e dată și de senzorul HyperX Custom Core Sensor, special creat pentru gaming. Dacă descărcați aplicația gratuită HyperX NGENUITY Software5, puteți modifica setările mouse-ului astfel încât să obțineți o rată de interogare de până la 1.000 Hz și 12.000 DPI.

Este și foarte rezistent, datorită comutatoarelor TTC Gold, care au o rezistenta de până la 20 de milioane de clickuri.

Și încă ceva care îi sporește viteza: mouse-ul Pulsefire Haste 2 Core Wireless este validat de NVIDIA Reflex, ceea ce înseamnă că între mouse și PC există reglaje permanente care reduc latența în joc.

Îl găsiți aici, la Altex.

Căștile Cloud Mini (disponibile aici)

Căști de gaming pentru copii HyperX Cloud Mini

Aceste căști au marele avantaj că sunt special create pentru copii de 8-12 ani: mențin sunetul sub 85 dB prin Bluetooth și sunt comode pentru urechi micuțe.

Apoi, sunt ușoare, mici și wireless, deci nu se încurcă copiii în fire.

Pot fi puse ușor pe piept în pauzele de odihnă, prin rotirea lor la 90 de grade. Datorită acestui feature, sunt și ușor de stocat și transportat.

Sunetul este imersiv (obținut prin drivere de 30 mm), ceea ce le face potrivite pentru ascultat povești, muzică sau jucat video games.

Bateria ține până la 25 de ore wireless la o încărcare completă, deci sunt bune și în excursii, drumuri cu mașina sau cu avionul.

Ce ne place mult e că au un microfon micuț, dar foarte bun, detașabil, care are funcția flip-to-mute, ceea ce înseamnă că microfonul poate fi dezactivat foarte ușor când nu mai e nevoie de el.

Pentru că sunt certificate Fast Pair and Works with Chromebook, se pot conecta foarte rapid și ușor cu orice Chromebook, dar și cu orice PC, Nintendo Switch, PlayStation, Steam Deck, Xbox.

Le vedeți la Altex la preț bun, aici.

Microfonul Solocast (acesta)

Pe acesta am de gând să-l împrumut elegant când mai am de înregistrat audiobookuri pentru Voxa. 😊 E atât e elegant și de bun!

Microfon pentru streaming și gaming HyperX Solocast

Lui Ivan îi place să editeze, pune voce pe unele clipuri, avea nevoie și de microfon! Solocast este Plug N Play, e foarte ușor de utilizat, are tap to mute și indicator LED, să vezi rapid dacă e pornit sau nu. Ne place mult suportul flexibil, care poate fi așezat pe birou sau montat în birou, inclusiv sub monitor, dacă nu aveți un birou prea mare și nu e loc.

Microfonul reușește să capteze foarte bine vocea și aproape deloc sunetele de ambianță, datorită designului. Dacă vrei să dezactivezi sunetul, trebuie doar să atingi partea de sus a microfonului.

Aici îl găsiți.

Căștile pentru gaming HyperX Cloud lll Wireless

Căști de gaming HyperX Cloud lll Wireless

Deși le folosește și pe cele Mini, le preferă pe acestea Cloud lll Wireless, spune că sunt mai comode. Partea cea mai bună (zice el) este noise cancellation, care funcționează excelent, se pare (nu mă aude niciodată când îi zic să se oprească). Casca are camere duale care separă basul de la medii și înalte, ceea ce permite un reglaj bun, pentru un sunet mai curat.
Spuma cu memorie le face super confortabile pe urechi, iar rama din aluminiu este foarte rezistentă în timp.

Sunt wireless, dar vin și cu fir, unul dur, rezistent, care e detașabil.

Microfonul detașabil are și el funcție de anulare a zgomotului, și este certificat Discord si TeamSpeak, adică e bun inclusiv pentru comunicare în echipă. Căștile sunt compatibile cu PC, PS4, Xbox One și alte platforme cu un port de 3,5 mm.

Le găsiți aici.

Asta e, sperăm că v-am fost de folos. Ivan a decis să ofere cadou prietenilor lui câte-un mouse și un microfon, el știe că vor fi mai bine primite decât haine sau alte jucării.

Aici le găsiți pe toate, sunt mai multe variante HyperX, vedeți care vi se potrivește mai bine.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4271

Un comentariu

  1. Voi salva articolul pt când va fi nevoie. Băiatul va împlini 9 ani in primăvara, pana acum f puțin a cerut. Nici tableta nu are și nici de televizor nu e interesat. Sper sa mai amânăm 2 ani… știu ca jocurile video îl vor prinde la cum am văzut ca se juca când a avut cateva zile de naștere cu video games… deci intr-un fel știu ca e inevitabil și presiunea socială va fi tot mai mare. Deocamdată continuam cu sporturile aproape in fiecare zi, din fericire e f atletic și munca in echipe la sport ii prinde f bine..de anul asta și călătorește cu un sport deci f ok. eu nu văd mare beneficii pt copii cu jocurile astea video… știu ca se vorbește despre coordonare și jucat in echipe cu prietenii și poate asta e adevărat pt unii copii dar încă al meu e ok 4-5 ore pe afara, la lego, de-a v-ați ascunselea și orice joc cu minge cand ii vin prietenii sau merge el la ei… nu știu, mixed feelings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *