Mi s-a părut mai simplu să fac o poză.
Astea-s cărțile de pe noptieră, teancul de citite (ce nu se vede în vîrful grămezii e Boris Vian, Blues pentru o pisică neagră). Mai e și teancul de soon-to-be citite, despre ele vorbim mai la vară.
Așadar, spuneți-mi despre care vreți să vă povestesc, în afară de cele două volume despre Ludovic al XIV-lea, despre care oricum am de gînd să scriu, că tare demult nu m-a marcat o carte atît de adînc, și care au ajuns la mine grație campaniei Valluntar.
Vă spun din capul locului că cea mai tare e de departe Toot tooot, o carte cu trompete și chitară pe care Sofia o adoră și mi-o răsfoiește (evident, cu soundtrack) de cinci milioane de ori pe zi. O plăcere, vă jur, mulțumim, Oana!
Așadar, hai să smotocim din nou orgoliile domnilor critici și cronicari literari dîndu-ne cu părerea noi, simplii și neterminații (dpdv al capacității de analiză și sinteză) cititori de cărți!
Scrisorile lui Vişniec au fost o mare dezamăgire, la fel şi Pennac. Jeni Acterian m-a făcut să mă îndrăgostesc de Balcic si desi nu am ajuns pana acum, simt ca il stiu pe de rost.
Cum sunt minciunile pe canapea? 🙂
Minciunile sînt ultra fun! O lectură de vacanță excelentă!
detaliază, şi eu vreau să o citesc de secole 🙂
Săru’ mâna, o să le încerc, deşi mai durează un pic că am 3482375 de cărţi pe noptieră acum 🙁
O călătorie în India și Viața lui Pi.
Și eu am o grămadă de cărți cumpărate recent care așteaptă să fie citite. Am hotărât să fac o pauză de gătit, poate așa voi avea mai mult timp de citit.
Călătoria în India mi-a plăcut tare mult, are un umor nemaipomenit!
Viața lui Pi e frumoasă, ca un vis. De fapt, chiar e un vis!
cum e lectura Jeni Acterian ?
si eu tot despre cartea asta as vrea sa ne povestesti 😀
Hm… mi s-a părut că nu curge firesc, nu știu cum. Are pasaje geniale, dar și pasaje confuze, greu de citit, greu de empatizat cu. Una peste alta, mi s-a părut foarte deprimantă. Firesc pentru un jurnal de adolescentă, I guess. M-a făcut să mă gîndesc la al meu. Cam aceleași exagerări, drame, temeri ridicole. Eh, ce vîrstă…
Eu fix numai aia am citit-o din tot teancul tau. Mie mi-a placut destul de mult, desi nu stiu daca as avea nervi pentru recitire, mi-a placut ca nu e despre chestiile romantate interbelice pe care le visam toti, fata/femeia scrie lucid si nu se teme sa spuna lucrurilor pe nume. Si a fost fain sa vad trecerea ei de la adolescenta la maturitate.
Bineinteles ca dintre toate Toot! Toot! ma impresioneaza cel mai mult.
Ce ma bucur ca-i place cartea Sofiei! 😀 Cred ca ti-a facut capul calendar cu ea :))
Calendar muzical, da! Dar e ok, ca daca nu e Tooot e altceva zgomotos, si eu tare ma bucur cind e galagie si veselie in casa!
eu nu am nimic nou in biblioteca dar am inceput sa recitesc asa: The black magician trilogy de Trudi Canavan (am luat-o din american bookstore acum 3 ani din varsovia) si The Hunger games. Dupa ce le termin (mai am un volum :P) trec la seria lui Ender de Orson Scott Card. Abia dupa ce le termin si pe astea (care-s vreo 5 vol parca…) o sa intru intr-o librarie pt ceva nou 🙂
Norocoaselor! Cred ca o sa imi fac o lista si cand ajung prin Romania, le cumpar… si le pastrez pentru cand oi avea timp… 🙂
Imi placea asa de mult sa citesc… Inca imi mai place, dar s-a schimbat atmosfera…
Cu cea despre Ludovic al-XIV-lea m-ai facut curioasa… Am iubit cartile de Dumas 🙂
Viata lui Pi si Jocurile Foamei vroiam sa mi le achizitionez si eu, dar nu eram 100 % sigura ca merita. Citind comentariile voastre, le-am pus pe lista de must-have. Chiar m-ati facut curioasa.
ca si asa vine Bookfest acus!
Cum se numeste cartea despre Louis XIV? Merci.
dragelor, cine ma ajuta putin cu o idee pentru organizarea mai eficienta a timpului? am doi copii, o fetita de sase ani si un bebe de sase luni : cum sa gasesc timp si mai ales starea necesara ca sa citesc o carte? imi place mult lectura si imi pare rau ca am cateva carti care ma asteapta pe raft si eu nu resusec sa ma apuc de vreuna. Mamici , voi cum procedati in sensul acesta?
La mine e asa: Sof in pat la 8, eu in pat la 10.30. Citesc in fiecare seara macar jumatate de ora.
Eu citesc in metrou. 7 statii dus, 7 statii intors, 5 zile pe saptamana. E drept ca uneori ma prinde actiunea si uit sa cobor…
As vrea detalii despre Jurnalul unei fete greu de multumit.