Urasc iarna. Asta stiti deja. Stiti si de ce. (ca urasc frigul, ca tre sa ma incotosmanez cu haine pina nu ma mai pot misca, pentru ca imi pierd cercei si manusi si caciuli si ma ud la picioare, si e lumina doar citeva ore pe zi, si ca e aglomerat si miroase a naftalina in metrou etc etc etc).
Bun. In seara asta am iesit de la munca si m-a ingropat ninsoarea. In sus nu puteam sa ma uit de fulgi, in stinga si-n dreapta nu vedeam nimic de blana caciulii. Asa ca mi-am propus ca in loc sa ma enervez ca in fiecare dimineata si seara de iarna, sa experimentez o treaba.
Ati mincat vreodata ceva ultra fierbinte in ger?
Am coborit din metrou si m-am oprit la cofetaria asta buna de la pasajul muncii, unde au cele mai bune rasucele cu parmezan. Am luat un manunchi dintrinsele, fierbinti de abia puteam tine punga de hirtie in mina. Am plecat cu ele spre casa.
Si pentru ca imi place sa imping lucrurile cit de departe se poate, am mai incercat una. Ca sa fac seara asta de iarna timpita mai agreabila. De la cald in rece la rece in cald. Si anume:
Ati mincat vreodata intr-o cada plina cu apa ultra fierbinte o inghetata congelata beton?
In 15 minute s-a umplut ochi cada, cu apa fierbinte de te ustura talpile. Am pus si niste prafuri, sa se faca bule. In vremea asta, inghetata de ciocolata Top Gun se betoniza in congelator. Cind am simtit ca fierbinteala si congelearea sint la maximum, am fugit in bucatarie, am decojit marfa dulce si-am sarit cu dinsa in cada. Interesant, ce sa zic…. La inceput n-am reusit deloc sa infig dintii in inghetata. Peste citeva secunde, imi curgeau broboane de sudoare pe frunte. Si de cald, si de frustrare ca nu pot minca din inghetata. Peste inca un minut, totul mergea ca uns. Cald la piele, rece pe git in jos, bun si pe dinauntru si pe dinafara. Peste alt minut, totul s-a dus naibii, ca inghetata a luat-o pe panta abrupta a dezghetului. Imi curgea tot maglavaisul pe barbie, pe brate, spre coate, ciocolata se amesteca rapid cu bulele cu miros de pin. N-am reusit sa trec de jumatatea Topului Gun. L-am aruncat in veceu si-am si renuntat prematur la balaceala, ca n-am nici un chef sa ma duc la redactie miine cu ciocolata-n par.
Deci mai bine mincati lucruri incalzite/racite moderat, intr-un mediu placut, reconfortant, in care nu ninge si nici sauna nu e. Ma duc sa spal cada de resturi de cornet si sa-mi fac un ceai. Caldut.
Buna ziua ,
Am ajuns pe site-ul dumneavoastra cautand diverse bloguri pe google si m-am gandit sa va scriu sa va rog ceva daca este posibil.
Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , cu dictionare si
tot felul de chestii legate de limba franceza si Franta.
Cum abia am inceput , mi-e greu si ma chinui sa-l promovez .Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta ,
adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul dumneavoastra . M-ar ajuta enorm un link la dumneavoastra .
Daca va place site-ul meu si considerati ca merita va raman recunoscator.
Va multumesc,
Cu stima,
Tudor
Tradu texte in orice limba – Dictionar Francez
admin@yahoostatus.ro
Cum se numeste ce-ai facut tu? Masochism? Esti mortala, ce mai!
Nenea Montignac s-ar rasuci in…pat la citirea acestui articol termic 😛
Auzi…rasucele (cu faina, I presume) cu parmezan. Inghetata cu zahar!
mhhh. Bad girl 😛 😛
P.S.: Promit sa nu incerc niciodata.
Prima chestie am incercat-o, insa nu era ceva cu parmezan (detest orice e macar inrudit cu branza) ci ceva cu cioco. Si a fost bine. Am terminat suficient de repede si m-am mai si incalzit putin 🙂
A doua chestie, NU! N-am de gand sa incerc, inghetata n-o suport niciodata "betonizata" – o prefer cremoasa 🙂 Si nici n-as avea cum – cada mea e sparta si nu pot face decat dus in ea.
Tudor,am dat link-ul la tot poporu' pe care-l cunosc eu.Am un popor numeros!
Este foarte interesant si util.
Merci beau, sau in jargon, multam fain.
voiam sa-ti recomand un ceai infofolita in patura, langa Bond si cu ciocolata pe picioare
Interesante experimente faci tu, printeso. Nu m-am gandit niciodata la asa ceva, dar m-ai convins sa nu incerc 😛