Cărți pentru copii (2 ani – 2 ani și jumătate)

„Cititul” a rămas activitatea preferată a Sofiei, așa că teancul de cărți din biblioteca ei a crescut considerabil (deși am dat la o parte cărțile pentru vîrste mai mici, le păstrăm pentru Ivan).

20140906_165234

Preferatele ei acum, la 2 ani și cinci luni sînt următoarele:

Cred că (și) datorită acestor două cărți ne spune acum Sofia așa frumos: Te iubesc, mami, Te iubesc, tati!

IMG_1272

IMG_1273

Pietrele lui Aston e o carte minunată, cu o poveste incredibil de frumoasă, ilustrațiile sînt și ele foarte faine, o recomand din tot sufletul!

IMG_1275

IMG_1276

Despre seria Lucia Muntean știți deja că o iubim, acum preferatele sînt cele două de mai sus. Dap, poezii de Crăciun citim tot anul, să nu uităm că iarna vine Moșul și mai vine și zăpada…

IMG_1278

IMG_1279

Uite ce-a ieșit din ou, scurtă, dar frumoasă!

IMG_1280

Cartea cu sunet despre mersul la oliță îi place mult, din păcate nu a avut urmările pe care mi le doream, adică îi place s-o citim în baie (de zeci de ori la rînd) și să audă sunetul de tras apa, dar nu o inspiră să aplice și ea acțiunea din carte. E luată de la Lidl, 25 de lei parcă am dat pe ea.

pe olita2

pe olita

Ghici cine vine la cină o tot citim de cînd Sofia avea 8 luni, e foarte amuzantă și caraghios ilustrată.

IMG_1281

IMG_1282

Năsturel, daaaa, o poveste frumoasă de tot despre prietenie, cu imagini minunate.

IMG_1283

IMG_1285

Balul florilor e foarte frumos ilustrat, mai ales pentru copilașii care iubesc florile și legumele. 😀

IMG_1286

IMG_1287

Furnizorul nostru principal de cărți a rămas Bebelibrărie, la care găsiți mai toate cărțile de mai sus.

Acum vreo lună am descoperit și minunatele cărți în limba engleză de la Usborne.

IMG_1288

Pachetul Phonic readers conține 12 cărți cu poveștii scurte și foarte faine gîndite astfel încît cei mici să prindă repede cuvintele în engleză.

Sofia le cere tot mai des, cunoaște deja toate personajele și vrea să le repetăm pățaniile și seara la culcare, a început să rețină și primele cuvinte în engleză (nu c-aș vrea să o pun să facă traduceri autorizate la trei ani, dar am impresia că-i place mult joaca asta cu cuvintele și pentru că pe cele în română le stăpînește deja, o amuză să treacă la următorul nivel).

Și cărțile cu activități de la Usborne sînt foarte faine, mai ales cea cu carioci care se șterg cu degetul fără să murdărească (atenție însă, carioca se șterge doar de pe cartea respectivă, nu și de pe hîrtie normală sau de pe mobilă :D). Cartea o găsiți pe Miculcititor.ro.

IMG_1291

Dar și buburuza plimbăcioasă are succes (e o buburuză cu arc și roți care se plimbă pe diverse planșe, printre gîze, flori, legume).

IMG_1270

IMG_1271

Ah, cei de la Micul Cititor au avut o idee foarte faină: o bibliotecă gratuită (plătiți doar curierul care vă aduce cărțile acasă)! Puteți împrumuta cărți de parenting, dar și cărți pentru cei mici. Detalii aici.

Pe final, o carte pentru mame (de băieți în mod special). E primită cu împrumut. Și pff, ce-am mai plîns…

IMG_1289

IMG_1290

Și da, că mă tot întreabă lume, în continuare fără televizor, fără tabletă și fără desene animate. O dată, maximum de două ori pe săptămînă ne uităm împreună 15 minute la documentare cu animale pe Digi Life sau National Geographic. Tot ce află Sofia despre lume află prin observație directă, întrebări către noi, cărți și instinct. Și mi se pare că știe deja foarte multe despre lume, deci înclin să cred c-am făcut bine. Repetăm și cu juniorul.

Dacă aveți idei de cărți faine pentru vîrsta asta, dați-ne de știre în comentarii, că se apropie Crăciunul și sigur sigur Sofia îi va cere moșului și ceva cărticele.

Recomandări de cărți pentru 1 an – 1 an și jumătate găsiți aici.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

70 comentarii

  1. De unde ai cumparat cartea cu carioci? ar fi o idee buna de domolit talentele artistice cu carioci ale copilului meu.

  2. Si la noi in casa cartile sunt la loc de cinste. Cumpar carti pentru baietelul meu (are 4 ani jumate, e nitel mai mare decat Sofia, e drept) de fiecare data cand ajung in tara si avem deja o multime de povesti preferate. Ne-am regasit si noi in lista ta dar am facut si eu un top in urma cu vreo saptamana. Poate te inspira 🙂
    http://ouzoland.com/2014/09/24/cartile-lui-ionut/
    Sa nu uit de ultima preferata: http://ouzoland.com/2014/10/07/povesti-de-noapte-buna-1-2-3-4/

  3. Draga Printesa,
    Multumesc din suflet pt review, chiar aveam nevoie sa-mi maresc stocul si nu stiam cu ce !
    As vrea sa-ti dau un pont: majoritatea cartilor de pe bebelibrarie le gasesti mult mai ieftin pe libris.ro. site-ul de la libris nu e asa fain ca bebelibrarie pt ca e ca un depozit. Insa daca ai gasit pe bebe ceva fain, pune titlul pe libris si ai sa il gasesti chiar si la jumate de pret.
    Incearca:)
    Si transport gratuit.

    Multe nu au poze si de asta lumea poate nu cump de acolo insa daca stii sigur ce vrei ai dat lovitura.

  4. Buna, te citesc cu mare drag…ma inspiri…
    Un om drag mie scrie niste carti pt copii absolut minunate…Sofiei i ar placea…sunt sigura.
    Nu fac reclama…de aceea vreau sa vb in privat daca esti interesata…pe facebookul meu Florentina Maracinescu
    Sunteti minunati

    • Florentina, eu n-as considera reclama daca ai zice si aici despre ce carti e vorba 🙂 POate le-ar placea si altor copii.

    • Florentina,
      te rog, poti sa imi spui si mie despre ce carti este vorba? pe fb sunt doua persoane cu numele tau, te-as fi cautat in privat, dar nu stiu careia dintre ele sa ii scriu. Multumesc!
      Sau poate stie Printesa deja si ne lumineaza 🙂

  5. Draga Printesa, noi suntem vrajiti de colectia Hoinari printre anotimpuri.Mi se par extraordinare!desi nu au text, mi se pare ca se potrivesc pentru copii intre 1,5 ani si 10 ani!Le stiti?

  6. Ti-am zis eu ca ai sa plangi la ” Love you forever!”.

    Ce adaugam noi la lista:
    > carticelele din colectia „Mr. Men”, cu „Domnul zgomtos”, „Domnul gadilici”, etc. http://librarie.carturesti.ro/domnul-zgomotos-243766
    > ” Nu ti-e somn, ursuletule?”
    > „Vrei sa fii prietenul meu?” ( colectia eric carle)
    > enciclopedii din care retine fantastic de multe lucruri…acum i-am sterpelit fratiorului „atlasul copiilor” si mi arata „tigul” care locuieste in „apica”..si morsa (” locuiete aici, unde e pig (frig)”) http://www.grupulcorint.ro/magazin/index.php?dispatch=products.view&product_id=1137

    In rest cam tot ce aveti si voi. Eu o mai las la calculator seara cu fratiorul ei la niste filmulete educative din seria „pasi spre cunoastere”, care a aparut la noi acum vreo 3 ani (am nevoie mare de timpul ala, 30-40 de minute si chiar nu pot sa ma organizez mai bine).

  7. Filip are 9 luni si ii plac deja carticelele: Sa ne spalam pe dinti, carte cu sunet de la Lidl; Cartea mea cu sunete de vehicule- face precum tractorul, avionul, vaporuk, etc…; Bebelusii fericiti-cifrele, dragut colorata, il fascineaza! Din seria Povesti cu talc – Leul si soarecele, de la editura Unicart- ii place cand imi modific vocea si fac precum soricelul ! Sper sa-i placa si in viitor cartile ❤ !

  8. f faina si utila postarea.

    Eu recomand depozitul de carti, undeva zona basarab. daca am voie pot sa dau si adresa. este efectiv un depozit de carti cu TOATE editurile si cartile ever. orice carte are 20% reducere.

    • Str. Petru Rareş nr. 15, sector 1, Bucureşti
      Tel./Fax: 021-310.78.90
      021-260.28.56
      021-223.26.60

      Târgul Permanent de Carte

      Orar:
      Luni – Vineri:8:00 – 18:00
      Sâmbătă:8:00 – 14:00

      este un depozit de carte de unde se aproviioneaza cei care au standuri de carti. este deschis si pt pers fizice, atentia pana in 100 ron se plateste cash, fara card. personalul este f amabil, te ajuta sa gasesti o anumita editura. la cat de mare este chiar nu ai cum sa nimeresti toate editurile 😀 chiar daca sunt etichetate rafturile. mai nou am vazut ca au adu si carte in lb straina (in toate domeniile, nu doar pt copii).

  9. Desi avem baiat(2 si 10), e mare iubitor de ..lectura:) Daca ar fi dupa el n-am mai iesi nici afara, ar vrea sa „citim toata ziulicaaaaa”. De altfel si afara luam cate-o carte, doua cu noi:) Sau, vizitam Humanitasul Kretulescu, unde zboara direct la scara, la etaj, isi ia carti si sta la masuta aia…cate-o juma’ de ora minim. (EL ar sta mai mult, dar il mai scot si la aer..)
    Utila postarea ta, am gasit titluri nestiute si cred ca tocmai voi face o noua comanda de carti pentru el. Multumesc:)
    Pentru Craciun, am luat anul trecut si le vrea cititie si acum (si le-a vrut si vara si..oricand..caci e mare fan Craciun) Prima mea carte de Craciun- de la editura Crisan; foooarte frumos ilustrata si simpatico foc si povestea. Un mos Craciun care da cadouri TUTUROR copiilor din lume. (multe carti le-am lasat pe raft cand gaseam in ele Mosi care dadeau cadouri doar copiilor „cuminti”. beah!). Mai avem una cu povesti de Craciun si spiridusi si…pfoaa…a unui Nordic, dar trebuie sa ma uit (acasa) care-i numele exact si revin. Asta e tare faina ca-i si cu ceva propuneri de creat stelute pt brad, o placinta, mici activitati.. Pt noi era prea devreme anul trecut (fix 2 ani), dar cred ca anul asta va fin incantat sa mesterim:). Si Tony Wolf- Povestiri de Craciun, alta care I-a placut si chiar astepta sa termin de citit ce-i pe pagina desi scrisul este mult pt rabdarea acelei varste. Si Mauri Kunnas- Mos Craciun, care tare-tare ne-a placut. Si mie, zau:))

    Abia astept sa vad ce idei mai primesti ca sa ma inspire la cumparaturi 🙂

    Andrei isi stie majoritatea cartilor pe de rost, de atatea ori le-am citit. Ce-mi pare rau…este ca a primit si povesti clasice pe care, recunosc, eu una le-as fi evitat. Adica, pe bune, lupul ala care „haaatz, inghite iezii” iti face parul maciuca:(

  10. Multumim pt link-ul miculcititor.ro.
    Am gasit in colectie carti foarte faine pt 7+ (sa le citeasca singur, doar cu nitel ajutor de la noi).

    Apropo de carti: recomand sa urmariti cand se organizeaza targul Gaudeamus. Sunt oferte super, se scot din depozite colectii mai vechi (din care poti gasi ce iti lipseste), samd. Este un eveniment pe care nu-l ratam in nici un an, copilul de abia asteapta sa mergem 🙂

    • E frumos ca micutul Aston vrea sa aiba grija de pietricele. Iar cind ele nu mai au nevoie, vrea sa aiba grija de crengute. De ce sa fie trista?

    • Pai mie mi se pare trist sa-l vad investind atata grija si afectiune in niste pietre.
      Si desctierea parintilor exasperati ma intristeaza. Bine, ca sunt si ‘supportive’ pe alocuri, dar si exasperati.
      Si toata atmosfera de toamna -iarna , frig.
      Si finalul cu crengutele imi pare ironic.

    • pai pentru el nu e trist, e trist pentru adulti, care privesc din afara si stiu ca e inutil ce face el, dar pentru el e o misiune, una frumoasa si deloc trista. e induiosator cumva cum vor ei, copiii (cred ca toti vor asta) sa faca sa fie bine pentru toata planeta, si pentru pietre, si pentru frunze…

  11. Favorita de la Mos Nicolae de anul trecut si pana in prezent este Craciunul cu Norocel http://www.curteaveche.ro/craciunul-cu-norocel.html – poveste frumoasa, imagini deosebite. Am citit-o toata vara 🙂
    Cartile cu Miffy au fost iar la mare cautare, le-am citit multa vreme, pana le-am invatat pe de rost.
    Acum este pasionat de o carte cu camioane, in germana, de vreo doua saptamani o citim numai pe aceasta.
    De la Lidl i-am luat cartea cu spalatul pe dinti, cand trecea printr-o perioada in care refuza aceasta activitate. Chiar a fost de folos, a invatat cum sta treaba cu gargara si nu mai avem discutii cand vine vorba de spalatul pe dinti.
    In rest, ce sa spun, de pe la 6 luni i-am pus cartile in brate si dupa ce la inceput le-a cam ros, acum, la 3 ani si 3 luni este mare pasionat, nu merge la culcare fara carte. Este drept ca ne vede si pe noi, si sper ca dragul acesta de carti sa-i ramana si cand mai creste.

  12. Pentru fanii Roberst Munsch, pe pagina lui oficiala citeste multe din povesti (inclusiv Love you forever): http://robertmunsch.com/books.

    Ce recomand (din ce nu s-a mentionat deja si ce e hit la momentul asta):
    – povestile cu soricei ale lui Leo Lionni – in romana s-a tradus Frederick (http://www.libris.ro/frederick-9781849393096–p421903.html). Au destul de mult text si ilustratii minimaliste dar copiilor par sa le placa (mare hit la gradi).
    – alt hit la gradi si acasa: http://www.bookdepository.com/Story-Little-Mole-Who-Went-Search-Whodunit-Werner-Holzwarth/9780810944572. Nu cred ca s-a tradus in romana, dar are text putin se poate traduce pe loc. Si e perfecta pentru faza de fascinatie cu pipi-caca :).
    – Seria cu castorii Harvey si Chip (in germana Kasimir si Frippe) a lui Lars Klinting ( de ex. http://librarie.carturesti.ro/harvey-the-decorator-130746). Din pacate nimic nu s-a tradus in romana, si nici in engleza nu s-au tradus toate titlurile. Preferata noastra e Kasimir lässt Frippe machen (Kasimir isi lasa magazinul in grija lui Frippe; Frippe repara totul „gresit” dar da obiectelor alta functie care-i face pe proprietari fericiti: http://www.larsklinting.se/en/books/castor/frippe-lagar-allt). Text nu e foarte mult si se lasa usor tradus, ilustratiile sunt superbe, si povestea merge frumos reconstruita si doar pe baza imaginilor.

    Sper sa nu se considere aroganta din partea mea ca mi-am permis sa recomand si titluri care /inca) nu s-au tradus in romaneste.

  13. in afara de cartile clasice cu povesti (musai cu imagini si text 🙂 ), noi ne mai delectam cu:
    – cartile puzzle. https://imagizer.imageshack.us/v2/464x348q50/r/674/emtK3v.jpg

    – cartea care ne invata sa desenam. https://imagizer.imageshack.us/v2/464x348q90/r/661/cRmfZt.jpg

    – cartea pe care invatam sa scriem. https://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q50/540/LQA7uu.jpg

    e drept, sint pt copii mai mari de 2 ani, dar, asa cum am gasit si eu idei faine, poate va fi de folos cuiva 🙂

  14. Multumim pentru sugestii, imi voi completa si eu colectia de carti cu cele de la editura Usborne despre care auzisem tot de pe-aici 🙂
    Noi citim din colectia Disney English povestile clasice: Bambi, Dumbo,101 Dalmatieni, Doamna si Vagabondul, Alba ca Zapada, Pisicile Aristocrate etc. Avem si variantele in limba romana cu CD audio. CD urile sunt bune cand plecam cu masina la drum lung.
    Irinei (2 ani) ii plac tare mult. A vazut si cateva filme clasice, pe unele dublate in romana si pe altele in engleza.
    Daca saptamana trecuta personajele preferate erau Baloo si Mowgli, saptamana aceasta personajul preferat este Regele Leu. In fiecare seara ii citesc de cel putin 2 ori carticica in engleza iar zilele trecute am fost la Imaginarium si i-am marit colectia de animalute de plastic (figurine) cu tatal leu si puiul leu.
    Eu le-am luat de prin librarii dar am vazut ca pe litera.ro au preturi mai mici.

  15. Nu stiu de ce intelesesem ca vrei sugestii doar pt carti de Craciun…de aceea lasasem niste titluri din zona aia.
    Acum ca am vazut ca e despre orice carti..potrivite varstei..iti spun ce-a mai prins la noi.
    fi-miu este lesinat dupa colectia Pixi- ed. Galaxia Copiilor(Pixi la munte; Pixi şi micile fantome; Pixi pleacă în călătorie; Pixi caută o casă; Pixi la circ; Pixi face picnic în ploaie; Pixi în Elveţia, etc-etc). Sunt si mici, asa ca le luam cu noi peste tot…bine, nu chiar pe toate, dar vreo5-6 tot am mereu in geanta:)
    Apoi i-a mai placut mult „Un an din viata familiei Chit-Chit”-ed Litera mica,Alice in Tara Minunilor , plus cele luate de prin Ikea: Galagioasa Lily , Printul Broscoi, Printesa Klara in cautarea fericirii, Regele Elan. Mai sunt cele din seria Dysney, dar astea- s destul de commune, n-are sens sa le insir aici…

  16. offf de cand asteptam postul asta! Sper ca daca magazinele online indicate de tine nu livreaza si in strainatate s-o gasi cineva din Ro sa le cumpere pentru Maelenn a mea.

    Si apropo de carti, cei de la ludoteca de aici au o colectie frumoasa de carti in relief si m-au rugat daca pot sa le aduc si vreo cateva din Romania.
    Stiti astfel de carti care sa fie romanesti si nu traducerea altor carti in relief din strainatate?
    Ceva clasic si popular, gen capra cu trei iezi, deja am o viziune gore cu rogojina care arde si lupul care cade in groapa cu flacari 😀

    • Intreb pe la edituri si-ti spun. Dar NU vrei povesti romanesti in relief, sint horror… 😀 doua capete de iezi decapitati la fereastra brrrrrr

  17. Experienta noastra e aproape in exclusivitate despre carti in engleza; lui Eric i-au placut mult carticelele scrise de:
    -Eric Carle (sunt si illustrate foarte fain) http://www.eric-carle.com/home.html
    Ro
    -Robert Munsch (Love you forever a fost si este all time favorite, mi-a luat cel putin 10 incercari sa i-o citesc, plangeam in hohote de fiecare data, acum o fac cadou de cate ori am ocazia si o recomand tuturor) http://robertmunsch.com/books
    -cartile Chicka Chicka boom boom si Chicka Chicka 123 (prima despre alfabet, a doua cu numerele pana la 100),
    -cartile din seria The Pigeon https://www.goodreads.com/series/70797-pigeon
    Mi-am facut si eu o lista de carti pe care sa le caut cand venim in Ro la vara (piticii vor avea 2 ani jumate, deci postul s-a potrivit de minune). Multumesc.

  18. Un an din viata familiei chit chit a ocupat loc de cinste cam jumatate de an si cealalta jumatata a fost detinuta de Degetica. Acum studiaza intens „gradina secreta a lui Akiko”(nu sunt mare fana, insa ei ii place tare mult) si cartile in engleza din colectia „ladybird stories”(n ursery rhymes, stories for 1, 2, 3 year olds).
    „Ghici ce trebuie sa zici, politetea pentru pici”, „povestea hipopotamului de plus ” si mai nou, este fascinata de toate mini enciclopediile de la La Rouse: Padurea, Universul, Ferma(pe astea le are)

  19. La 11 luni un copil e receptiv/interesat de carti/povesti?
    Avem carti si le are la indemana de cand a putut sa tina ceva in mana, dar nu se uita ‘in ele’; le roade, le tranteste, le rupe, le inchide, le deschide – l-am vazut saptamana trecuta uitandu-se la o poza cu un vapor, dar nimic mai mult.
    La ce varsta incep sa vrea sa li se spuna povesti? Ca eu incerc sa-l tin in brate(sau unde vrea vrea sa stea) si sa-i arat in carte si sa-i povestesc, dar el vrea in primul rand sa se dea jos si daca nu, cel putin sa faca una din activitatile mai sus mentionate 🙂

    • La varsta lui, daca este un copil mai activ, este destul de greu sa stea si sa se uite la o carte, cat ar fi ea de atragatoare. Cand erau asa de mici nepotii le spuneam povesti inventate de mine cu ajutorul unor marionete mititele, luate, cred, de la Ikea. A urmat apoi o carte-puzzle, „Punguta cu doi bani”, cam pe la un an si jumatate. Cred ca doi ani am spus povestea in fiecare seara, la culcare…atenta sa nu schimb nici un cuvant, ca era jale…

    • Si dupa accea (4 ani) au fost interesati si de alte povesti si cer sa afle si altele noi?
      Eu sper 🙂

      Multumesc pentru raspuns.

  20. Oooo, suntem mari fani carti ed. Cartea Copiilor si Lucia Muntean.
    „Scoala ursuletilor” e draguta. „Omida mancacioasa” e foarte buna de la 10 luni – are culori, poti numara, are gaurele prin care copiii pot baga degetele.
    „Gruffallo” e preferata mea, e tradusa in versuri, o traducere excelenta. Insa merge de la 3+.

    Cartile cu „Bobita si buburuza” sunt mare hit.
    Tot de la Usborne avem o carticica de somn usor – 5 povesti foarte scurte (i le traduc, nu le citesc), cu desene dragute. Cartea noastra are si chestii in relief, numai bune de mangaiat de catre copiii mai mic. Luna asta chiar e oferta la cartile de somn usor, check them out (noi avem Sweet Dreams Storybook):
    (poti sterge linkul daca il consideri reclama)

    https://www.facebook.com/Cartiinengleza/photos/a.529128433857697.1073741832.512503162186891/584984824938724/?type=3&theater

  21. As mai adauga cartile educative scrise de Catherine Dolto, „Omida mancacioasa” de Eric Carle, seria de carti cu iepurasul Miffy de Dick Bruna , iar acum au descoperit „Cartile cu Apolodor”!

  22. Si baietelul meu de 4 ani este mare fan Hoinari prin anotimpuri si a fost de cand le-am adus (pe la aprox 2 ani).
    Cu cea mica (1,5 ani) nu prea stiu cum stam, e ca o vijelie de vara – acum e, acum nu mai e- rar reusesc sa o prind si sa ii arat cate ceva intr-o carte. II place mult , si acolo sta cat de cat, o carte de la Lidl despre ferme. Cartile cu diverse texturi (care imita blana/pielea etc) nu o prea incanta …Mai incercam:).

  23. Mi se par minunate aceste carti pentru copii!De-abia astept sa am cui le citi.Deocamdata,voi cumpara pentru nepotei (7 ani, 2 ani jumate) ceva din ele,dupa ce mai analizez un pic site-urile postate. Multumesc de inspiratie!

  24. Buna. Foarte frumos si util acest post. Chiar cautam inspiratie pentru carti in limba romana pentru puiul meu si nu stiam pe unde le gasesc (nu locuiesc in RO). Multumesc. Eu deocamdata ii tot citesc din cartile cu Apolodor de cand era in burtica (acum are 1 luna), dar abia astept sa comand altele. Chiar m-am gandit ca la botez sa primeasca cate o carte de copilarie cu dedicatie de la fiecare invitat din familie. Sa vedem ce-o iesi.

  25. Multumesc pentru prințesă si multumesc mamicilor care au postat idei noi pentru cărti. Fetita mea va fi foarte fericită când va sosi comanda 🙂

  26. Am notat toate titlurile tale si cele ale cititorilor,dar ceva recomandari pt bebe de 9 -12 luni…chiar pana la 2 ani? Multumiiii 🙂

  27. Buna Printeso,

    Carti si materiale in/pentru invatat limba engleza pentru copii – mai ales de tipul wipe-clean – gasiti si la http://www.anticexlibris.ro/.

    Sunt noi, din cate am inteles le cumpara din Marea Britanie cand se inchide cate un depozit.
    Preturile sunt super decente:
    – 10 lei un wipe-clean
    – 5 lei o carticica mica cu o poveste sau doar cu cuvinte
    – 20 lei un joc, spre exemplu cu piese de mobilier din carton

    Nu am comandat online niciodata, am ales ce am gasit in magazinele din strada Doamnei si Lipscani.

    Sper sa fie util,
    Inuk

  28. Buna. Pentru dezvoltarea bebelusilor ce carticele recomandati? Sasha are 3 1/2 luni acum ( ma rog, varsta corectata 1 1/2 luni) insa as vrea sa ii iau deja carticele care sa ii dezvolte de mic pasiunea pt citit. Asa ca de Craciun, pe langa ce i se poate lua unui bebe, vreau si un stoc de carticele. Daca aveti recomandari cu ce sa incepem, m-ar ajuta enorm ( e perioada colicilor si mami nu prea apuca sa faca cercetari). Multumim!

  29. Foarte utilă postarea. Am un baiețel de trei luni și lucrez la stocul de cărți pentru el. 🙂 Recomand site-ul elefant.ro, au des reduceri masive de prețuri la cărți. Atenție, același titlu poate avea prețuri diferite, în funcție de editură. Frumos și demersul celor de la miculcitiror.

  30. Buna :),
    Iti multumesc mult pentru sugestiile de carticele – le-am luat pe toate cele in limba romana :D.
    Sunt asa de sweet – Nasturel este acum la varful piramidei, o stie mandruta mea pe de rost deja :P!
    O zi cat mai frumoasa 🙂

  31. Foarte interesant postul. Am făcut o lista cu ca carti trebuie sa luam. Și eu am găsit cărțile mai ieftine pe alte site-uri, dar asta tine de buzunarul fiecăruia. In plus fata de am citit aici, la 1 an si 11 luni noi mai citim cu drag seria Istorioare amuzante de la editura Litera. Sunt 4 carticele , Despre animale, Despre prietenie, La plimbare si O zi de neuitat.

  32. Buna,

    raspund si eu cu intarziere la intrebare, pentru ca am impartasit in trecut niste preferinte comune si diferenta intre copiii nostri e de 2 luni.
    Asadar, preferatele momentului sunt:
    – Ursuletul mancacios. Carte puzzle: sunt dragute versurile si in plus la fiecare pagina este cate un puzzledin 6 piese, care-l incanta. Mai sunt si variantele cu un catel si un iepuras.
    – Invarte roata! Cuvinte despre supermarket : o carte interactiva, cu rotite pentru a potrivi diferite imagini acolo unde le este locul
    – Cartea mea de citit cu magneti. Pisica fugara – un mare hit si aceasta
    – cartile cu Pixi

    O zi frumoasa!

  33. Foarte bine, si Iulia a stat mult si bine fara tv, si acum la aproape 5 ani se uita rar!
    CArtile de la Editura Casa ne plac si noua, au o selectie foarte buna de autori , noi avem toate cartile lor, fara ultima aparuta!

  34. Super interesant, un post cu recomandari pentru 2,5 plus :).Noi citim cu drag din seria Disney,cartile de la editura InfoDar – (O nopte cu ninsoare, Un prieten ca tine), Ghici cat de mult te iubesc, mai avem si carti interactive sa zic asa – cartile de cautare – Iarna , Vara avem noi insa sunt toate anotimpurile.Mai citim Tati te iubesc,Winnie melcusorul cel grabil ,Lapte de la sanul mamei.

  35. Draga printesa, citesc blogul tau de vreo doi ani. Pe atunci nu eram mamica, de fapt abia acum am 13 saptamani de sarcina. Toate recomandarile tale sunt absolut minunate si sunt convinsa ca au ajutat multe persoane. Te-as ruga sa pui o lista cu carti despre cresterea copiilor si parenting, ai ajuta foarte multe mamici la inceput de drum. Ramai cu bine! 🙂

  36. Numai eu am copil nerăbdător? 🙁 Mihnea are 1 an și 8 luni și când vede cartea, mai degrabă o răsfoiește și se joacă efectiv cu ea. Când mă apuc de citit, trage de mine să facem ceva ce implică mișcare, este o bombă de energie.
    Nu știu cum să îl introduc în lumea poveștilor, deși eu și soțul meu abia așteptăm seara momentul în care putem citi liniștiți.:-(

  37. Anticariatul pe langa faptul ca este mai ieftin, este vorba si de mirosul placut de vechi pe care numai intr-un anticariat

    poti avea, aici poti simti mirosul trecutului

  38. Mamici,
    Unde mai pot gasi cartile „mami te iubesc „,”Ghici cine vine in vizita”,”Pe olita ” si” Balul florilor „.
    Daca nu mai sunt folositoare cuiva ma ofer s ale cumpar .
    Cu multumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *