Nah, că mie-mi place Masterchef!

Ok ok, bine, scriu despre Masterchef, deși îmi propusesem să nu mă mai implic în dezbateri d-astea care nu ne duc nicăieri, numai ne învolburează și-mi aduc mie 2-3 hateri în plus care-mi umplu spamul de morți și răniți.

Poza e luată de pe pagina oficială Masterchef pe FB.

Din start zic că-mi plac producțiile Pro Tv. Față de cele ale Antena 1, sînt mult mai limpezi, mai curate, scenografie ca lumea, generice bune, colorate, scenariu coerent, prezentatori buni, montaj alert. La Antena 1 nu mă pot uita la nimic, e imaginea prăfuită cumva, prezentatorii mi se pare toți niște amatori, invitații la fel, concurenții zici că-s ăia de i-a refuzat Pro-ul, indiferent că e vorba de cîntat sau de cultură generală…

Îmi place MasterChef România, pentru că îmi place mîncarea în general, îmi place competiția și îmi plac producțiile Pro TV. Nu mă deranjează că cei trei chefi din juriu sînt duri cu concurenții. E un joc de roluri pe care îl înțeleg și l-am acceptat din start.

Nu am văzut emisiunile omoloage din alte țări, deci n-am termen de comparație. Nici nu mă interesează să le văd, că nu vreau să-mi stric bucuria. Sînt atît de puține lucruri care-mi plac la Tv că țin cu dinții de ele. Da, vreau să-mi placă, pentru că nah, cît ești cu burta la gură, mersul la teatru și în club nu prea-s idei fezabile de petrecut seara, așa că-mi rămîn cărțile și televizorul.

Îmi plac concurenții, sînt diferiți, motivați, articulați, haioși.

Îmi place suspansul creat, îmi place montajul, îmi place să văd mîncare frumos așezată în farfurie, uneori fac note mentale despre ce-aș mai putea găti, combina, gusta…

Nu-mi plac poveștile lacrimogene, chiar cred că puteau lipsi. E un show despre gătit, nu văd locul cancerelor, al pușcăriei, taților morți, dar pînă la urmă, e Pro TV, din asta trăiesc emisiunile lor, și pînă la urmă, unde-s farfurii pline sînt și oameni, și unde-s oameni sînt și drame, foarte bine, le acceptăm și pe ele ca pe niște semințe din salată care nu-ți plac dar pe care le tolerezi pentru că restul ingredientelor sînt bune.

Nu mă deranjează că cei trei chefi din juriu nu erau celebri înainte de MasterChef. Un bucătar bun gătește bine într-un loc mai mult sau mai puțin exclusivist, nu stă pe Facebook să-și dea share la creațiile culinare. Dacă n-am auzit noi de ei nu înseamnă că nu-s foarte buni. Nu am mîncat nimic gătit de niciunul dintre ei, așa că habar n-am dacă-s buni, probabil că sînt.

Preferatul meu e Cătălin Scărlatescu, grasul cu aer de Corleone. Nu mă omor după deciziile lui, dar mi se pare mucalit, are genul meu de umor.

Și Florin Dumitrescu e simpatic, are exuberanța aia de puști pe care eu am pierdut-o și-o regret.

Sorin Bontea nu-mi spune absolut nimic, dar contrabalansează frumos agitația lui Florin și sictirul lui Scărlătescu.

E ok că dau cu farfuria de pămînt, e ok să facă glume pe seama concurenților, ei sînt Chef, deci rasă superioară, au dreptul ăsta. Urmează în concurs probe grele, presiune, tensiune, ca un boot camp, nu e ușor să ajungi Masterchef, trebuie să ai și nervi tari, nu doar papile gustative fine și talent la combinat sosuri.

Cît despre scandalul Copolovici… Opinia mea personală e că omul nu avea ce să caute în concurs, care e clar pentru amatori. Iar el a trecut de ceva vreme la profesioniști. Și cred că și lui îi era clar asta, din moment ce a ales să nu spună adevărul despre ce face el în bucătăria restaurantului său. Știm cu toții că el gătește acolo, de-aia și mergem la Kopels, nu? Și mi-e greu să cred că nimeni din echipa de producție a emisiunii nu știe cine e el și cu ce se ocupă. Dar mi-e și mai greu să-l arăt cu degetul. Sînt sigură că are motivele lui pentru care s-a băgat în asta, poate o să vrea să explice, poate nu, pînă la urmă nu e treaba mea. E drept că gătește minunat, la fel de adevărat e că a încălcat o regulă clară. Rămîne să-i urmărim traseul în concurs, e un tip carismatic, o plăcere să-l vezi, plăcere aproape la fel de mare cu cea pe care o simți cînd guști un pfeffersteak făcut de el sau un cheesecake cu sos de fructe de pădure.

Deci da, eu marțea seara mă uit la Masterchef și-o să mai fac asta o vreme. N-o să mă mai implic ca la Vocea României, unde mai că nu dormeam nopțile de emoție, dar un live commenting pe FB tot o să fac, că nah, nu mă pot abține.

Voi? Vă uitați, vă inspirați, vă dezgustați la Masterchef? Ori poate visați să ajungeți acolo, printre cei cărora li se aruncă farfurii în cap… Și eu gătesc des, dar ciorba mea de perișoare n-are ea față de Pro Tv, din păcate…

PS: Pentru cei 500 de cititori regali din străinătate, dar și pentru cei care au luat decizia inteligentă de a renunța de tot la abonamentul la cablu, emisiunea poate fi văzută online aici, în caz că sînteți foaaarte curioși.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

32 comentarii

  1. Nah ca si mie-mi place 😀 . De-abia astept sa vad urmatoarea editie ! Eu nu ma visez acolo dar iubitul meu a zis ca el m-ar inscrie 🙂 .

  2. Si eu urmaresc Master Chef: pentru amalgamul pestrit de concurenti (unii cu o adevarata vocatie pentru arta culinara, altii pasionati – dar lipsiti de scanteia care sa faca diferenta, altii doar figuranti), pentru mancarurile exquisite din farfurii, pentru un foarte mic insight despre ce inseamna mancarea pentru un profesionist.

    Ce nu-mi place: aruncatul mancarii/farfuriei pe jos (mi se pare un gest de mahala; pana la urma, omul ala s-a chinuit sa gateasca o mancare, dupa puterile lui; sa-i arunci cu mancarea pe jos mi se pare o insulta); milogeala unora dintre concurenti (ti se da o sansa sa vii cu un preparat; daca acolo, atunci, o dai in bara, orice altceva nu mai conteaza – as simple as that).

    • Da, milogeala e enervanta, intr-adevar.
      Bine ca treaba cu farfuriile nu se repeta… Numai in primul episod s-a intimplat, parca, nu?

  3. Pe mine ma cam enerveaza concurentii care se milogesc. Si sunt destui…ca daca era doar unu-doi mai treceam cu vederea, dar serios ca devine deranjant cand ii auzi pe majoritatea „o sa gatesc mai bine data viitoare” „va rog mai dati-mi o sansa, n-o sa va dezamagesc”, „chiar imi doresc sa fiu aici”, „va rog lasati-ma sa va dovedesc ca pot mai bine”…mai ramane sa-si dea un rinichi numai sa treaca mai departe.
    Cei care se duc la un asemenea concurs ar trebui sa fie cu picioarele pe pamant si sa realizeze ca exista si sansa sa nu treaca mai departe si pana la marele premiu e cale luuunga. Nu o sa rezolve nimic cu milogit sau pupat in fund, poate-poate ii mai dau o sansa. Mai ales ca de la prima etapa pana la castigat banii sunt multe probe prin care trebuie sa treaca si in nici un caz nu prin rugat si plans si milogit o sa castige banii. Sper ca sa castige cel care intr-adevar se pricepe cel mai bine la gatit, cel care stie sa se descurce in bucatarie si sa inventeze mancaruri cat mai ciudate si bune, nu cel care are povestea cea mai trista sau care stie sa planga cel mai mult.
    Dar in fine, asta nu e vina Pro-ului…nu ei aleg oamenii care vin acolo si tactica pe care acestia aleg s-o foloseasca.
    In rest imi place si mie. Este o emisiune care te relaxeaza, te distreaza si promite mult.
    De acord cu tine despre ce ai spus despre Copolovici. Nu are ce cauta acolo si mi s-ar parea corect sa fie eliminat, pentru a da o sansa celorlalti concureti care nu au mai gatit pana acum decat in bucataria lor si pentru placerea si familia lor. Nu cred ca o diploma te face profesionist, e de ajuns sa ai de cativa ani restaurantul tau, sa lucrezi alaturi de bucatari cunoscuti de la care poti invata multe trucuri, iar daca iti castigi existenta din asta…in opinia mea te numeste bucatar profesionist…si n-ai ce cauta la emisiune, decat poate in calitate de juriu. Chiar daca iti lipseste diploma.

  4. Apropo de Copolovici, el a lucrat si in Pro, inainte de Antena, deci e imposibil sa nu stie lumea pe acolo cate ceva despre ce face el la ora actuala. Dar poate ca pur si simplu desconspirarea lui face parte din show, nu stiu, vom vedea. In orice caz, da, a incalcat o regula. Asta e clar.

    • Dap, stiam si eu c-a lucrat in Pro…
      Om vedea cu totii, da, chiar sint curioasa.

    • Se regleaza si ei pe parcurs… O sa fie tot mai interesant, cred. Sper.

  5. place si la urs, place si la ursa. macar ca mai vad cite-un potol pe care l-ar incerca si ei (dar nu cu public sau juriu, doamne fereste). mini-ursa, pe de alta parte, se uita fiindca-i place bascalia chefilor.

  6. In aceeasi zi in care a inceput MasterChef Ro, a inceput si aici in Africa de Sud, MasterChef si o urmarim cu placere! Inca n-am avut curiozitatea sa o vad pe cea din tara, dar mi-ai starnit-o tu :)) sa ai o nastere usoara! cu drag!

  7. mie imi placea emisiunea, uneori imi ploua in gura, pe bune 🙂 e o ideea noua la noi in tara ca si emisiune spun, desi am inteles ca nu e chiar noua…
    eu mor dupa mancare, dupa poze cu mancare care arata bine, etc, nu gatesc decat chestii banale :)) dar bune dupa mine, dar dupa mancarea mamei, iar imi ploua in gura si dupa cea apetisanta in general, de aceea, asteptam din nou, Ioana, sa postezi si poze cu mancare ( eu asa am ajuns sa te citesc 😛 bine si dupa indemnul altora ) desigur asta nu inainte de a vedea sute de poze cu Sofia 🙂 hai k mai prinzi 2 maxim 3 emisiuni Masterchef pana la Sofia 🙂

  8. Exact asta gandesc si eu cand urmaresc o emisiunea facuta de Protv: „Din start zic că-mi plac producțiile Pro Tv. Față de cele ale Antena 1, sînt mult mai limpezi, mai curate, scenografie ca lumea, generice bune, colorate, scenariu coerent, prezentatori buni, montaj alert. La Antena 1 nu mă pot uita la nimic, e imaginea prăfuită cumva, prezentatorii mi se pare toți niște amatori, invitații la fel, concurenții zici că-s ăia de i-a refuzat Pro-ul, indiferent că e vorba de cîntat sau de cultură generală… ”

    Masterchef e ok doar ca nu e genul de emisiune la care ma uit eu cu entuziasm si nici nu abia astept urmatoarea emisiune. Ma uit si atat, nu ma impresioneaza inca, poate mai tarziu, in etapele urmatoare o sa simt altfel.

  9. in primul rand, foarte bine ca faci ciorba de perisoare!
    hai, cozonacii de casa sunt un chin, framanti la ei jumatate de iarna, inteleg sa cumparam de la patiserii.
    dar ciorba de perisoare, drob, chestii de-astea, mi-ar parea rau sa incep sa le vad pe toate la tipla, la conserva, gata de pus in microunde.
    (acuma, poate esageram noi, dar, speriati putin de niste doctori, am renuntat 75% la mezelurile din comert si facem in schimb o sunca de casa din piept de pui de bati pisica.)

    la show nu ma uit, ca ma enerveaza.
    sunt convins ca sunt dresati sa se smiorcaie cand o iau in barba, iar sictirul acelui cacat uscat si negricios din stanga pozei ma face sa-mi doresc ca unul dintre concurenti sa-l intrebe „da’ daca era lebada, iti placea, ma?!”.
    imi aduce aminte de andrei gheorghe, cu verigile slabe.
    si acolo suspectam un blat.

  10. In Franta anul asta MF e la treia editie MF, in UK cred ca pe la a patra, iar in Belgia la prima…De la MF original la variatiuni pe tema – MF Junior, Top Chef etc. Am avut norocul sa le vad pe toate, dar nu am vazut in niciuna milogeala din partea concurentilor sau farfurii aruncate pe jos… Asta nu e doar lipsa de respect, e comportament de mahala pe care un Chef care se respecta nu ar trebui sa il aiba…

  11. Si mie îmi place showul si o să mă uit în continuare, dar într-adevăr la astea două ediții cu preselecțiile mi s-a părut că atitudinea chefilor a fost un pic exagerată, si a concurenților care se milogeau la fel. Presupun că de acum nu o să mai fie la fel, că s-au încheiat selecțiile. Partea proastă e că mâncăm seara târziu, că la asa emisiune nu te poți uita pe stomacul gol, asa că două săptămâni la rând am băgat în noi ca sparții la 9 jumate seara, ceea ce e cam nasol 🙁

  12. Mda, treaba asta cu Copolovici mi-a lăsat şi mie un gust amar, dar omul s-a prezentat „antreprenor” :). Dacă o să fie o deconspirare la un moment dat, nu ştiu cât va funcţiona în interesul lui Copolovici. Dacă nu o să fie, atunci e trist, foarte trist. De s-ar fi numit Gh. Ionescu, mai ziceam să fie vreo scăpare,dar Copolovici ăsta e un nume rar, nu cred că nu se ştie cine e.
    Dacă el găteşte la Kopel’s, atunci înţeleg perfect de ce s-a înscris.

  13. de câte ori ai scris cei trei chefi, de atâtea ori am citit cei 3 cheflii…da, şi mie îmi place emisiunea. Fiecare dintre cei 3 are farmecul lui. Nu am înţeles ce rol are Răzvan Fodor în ecuaţie….

  14. Sincer, daca ar fi fost sa scriu un articol despre Masterchef, l-as fi scris la fel, pentru ca parerile mele sunt exact la fel cu ale tale. Si mie imi place de Scarlatescu, mai ales cand baga rasul ala smecher, usor surprins, usor zeflemitor. Sa vedem ce-o sa mai fie in emisiunile viitoare.

  15. Tocmai ce am terminat de comentat pe arhiblog si cand deschid la tine, tot de Masterchef dau. Fiind mare „consumatoare” de MC am asteptat cu nerabdare editia din Romania (cu mentiunea ca si eu apreciez modul de realizare al emisiunilor Pro). Desi m-am uitat la ambele editii, atitudinea „chefilor” mi-a lasat un gust amar, in nici un alt concurs MF nu am vazut astfel de comportamente, sictir si luat in deradere. Cum spuneam si pe arhiblog, ceea ce ii diferentiaza pe acesti bucatari jurati de marii chefi este umilinta (in cazul lor lipsa acesteia). Daca te uiti la Top Chef Masters vezi cum se comporta un adevarat chef. Ca sa nu mai spun de scrisoarea adresata de florin Dumitrescu consumatorilor pe blogul personal http://florindumitrescu.blogspot.fr/2010/04/scrisoare-catre-clientul-nedorit.html. Insulta mai mare nu-mi pot imagina, nici pentru cei care ii gusta preparatele, dar nici pentru el. Cu siguranta vin tot felul de tampiti, insa ar trebui sa fie deasupra acestor comportamente. Poti sa fii ferm fara a jigni, astfel iti pastrezi si demnitatea. Eu, daca mi-ar placea sa gatesc si as fii acolo cred ca mi-ar trece dragul de gatit la ce priviri se arunca concurentului in momentul gustarii preparatelor. Pacat, chiar e trist ca nu stiu sa se comporte civilizat si sa faca din MC Romania o editie de succes

  16. Sunt niste artisti adevarati cei care participa la acel show. Am avut ocazi sa urmaresc saptamana asta si am vazut cat de tari sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *