Încă un consult la pediatru, de data asta la Piatra Neamț, de data asta la insistențele mamei. Clinica privată Antares. 60 de lei consultația, banii înainte, ca la bordel.
Zic: Păi și dacă nu sînt mulțumită de consultație, ce fac, cum îmi recuperez banii?
Blonda (rujată cu maro închis și contur negru de buze) de la recepție zice: Păi ci dacî, cî doar timpu medicului l-aț consumat, dieci trebi plătit.
Aha, deci timpul se plătește, nu competența. Excelent.
Urcăm la etaj cu landoul pe scări, doamna dr. Iulia Ilaș ne întîmpină într-o frumoasă rochie cu modele geometrice. Nici urmă de halat. E bine, ne simțim ca într-o vizită. Una care devine rapid neplăcută.
Bon, îi povestesc ce și cum, o cîntărim, o auscultăm cu stetoscopul, apoi începe.
Ceaiuri îi dați?
Nu, zic, bea doar lapte de la sîn, nu consider că are nevoie de apă sau ceai. Plus că mai toate ceaiurile pentru bebeluși au ZAHĂR.
Da, zice, ca să fie dulci, să îi placă copilului. N-are nimic zahărul. (…….)
Bun, păi tratamentul pe care-l luați e singurul disponibil, deci nu am ce să vă spun aici. Îi puteți da și mucilagiu de orez după fiecare masă, ăsta face o peliculă peste lapte și nu-l lasă să urce înapoi.
Nu-i prea mică să îi dau orez?
Nooo, orezul e bun.
Nu o să se constipe?
Ei, nu cred. Bun, deci mucilagiul ăsta se face cu 200 g orez și cu 1l de apă și cu 4 linguri de ZAHĂR.
Chiar e nevoie de atîta zahăr?
Da, așa e rețeta. Bine, dacă vreți, puteți pune numa o lingură. (!!!!)
Așa și în loc de Nexium, încercați Losec. E cam același lucru, numai că nu există sirop, doar pastile. Mergeți la farmacie să vă dozeze Losecul și să-l amestece cu lactuloză (primim rețetă cu dozajul), ca să îl puteți administra corect.
Lactuloza nu e o glucidă, tot un ZAHĂR?
Ba da.
Nu se poate fără?
Nu, că altfel nu poți amesteca losecul în lapte. (????)
Între timp am citit că lactuloza asta se dă ca tratament pentru constipație (pe care probabil o s-o obțin după ce îi dau orez copilului de 2 luni), că dă gaze, crampe și diaree (adică fix ce ne lipsește, deh).
Deci da. Singurul sfat valid pe care l-am primit a fost să-i dau Motiliumul cu mult timp înainte de masă (în jumătate din cazuri e imposibil, pentru că se trezește din somn și plînge de foame așa rău că trebuie s-o pun la sîn în 5 minute maxim).
Mulțumim, doamnă Ilaș pentru sfaturile competente (și destul de costisitoare, aș zice). Eu aleg să nu le urmez, și nu, n-o să vin la control săptămîna viitoare. Gata cu controalele o vreme, m-am lămurit. Mai stau cîteva zile pe tratamentul inițial (nexium și suspensie de motilium) și dacă puica tot așa vomită, se zbate la sîn și plînge, întrerup tot și-o las în pace.
Auzi tu, n-are nimic zahărul la bebeluși… în afară că fermentează și dă gaze și-o agită complet aiurea, n-are nimic…
:))))))))))))) Ah ce m-am distrat! „Pediatrii” romani sunt cei mai misto! Nu ti-a zis sa ii dai si o bere, ca poate i-o fi cald? :))))
apropo de bere, acum vreo trei ani era o tuta cu un bebelus de 5 luni la plaja, ziua, in amiaza mare, cand e soarele mai puternic, fara umbrela, fara creme, nimic.. Si bebele plangea bietul de el cu suspine, avea pielea rosie si arsa si tuta s-a dus sa-si ia bere, lasandu-l sub umbrela mea, timp in care i-am dat repede cu crema pentru ca tuta nu mi-a dat voie sa fac asta. Si apare cu berea si o pune la gura copilului ca „i-o fi si lui pofta” ! Mama, deci am crezut ca ii dau una in momentul ala si sun si la protectia copilului !
I-am dat apa copilului, mai cu chiu, mai cu vai, l-am dat cu creme si l-am tinut la umbra si apoi a adormit. Si tuta ce zice? Vezi? a adormit! Stiam eu ca ii era pofta de bere. Acum s-a calmat!
Vai, deci aveam impresia ca sunt la camera ascunsa! A plecat proasta sa se balaceasca si a stat vreo 3 ore plecata, lasand copilul, ca pe un prosop pe plaja, cu noi, niste straini pe care abia ii cunoscuse…
Nu te creeeeed! 🙁
Draguta spune-mi si mie te rog o clinica particulara unde nu plateste consultatie inainte. Si apoi.. halatul pentru tine face medicul mai bun d.p.d.v. profesional? Iar in legatura cu fata de la receptie, este alegerea ei ce nuanta de ruj foloseste, ai fost acolo sa cer sfat medical sau sa judeci nuanta rujului fetei de la receptie care isi facea datoria? Iar cei din Piatra Neamt nu vorbesc chiar asa de moldoveneste. Acum.. in legatura cu problema care sunt sigura ca ati depasit-o acum, imi pare rau.. stiu cum e sa iti planga copilul la san.. si noi trecem prin asta dar o forma mai usoara.. bb 3 l.. eu am avut noroc ca a luat biberonul.. mult succes si sanatate va doresc!
Vai dar cat esti tu de competenta si desteapta! Cunosti toate medicamentele si tot ce e bun sau rau. Atunci ce mai cauti la dr? Stai acasa!
Un articol de tot ra–.
Apropo, dna dr Ilas este un medic excepțional , competent si documentat.
Ai avut totusi noroc ca au stiut cei de la clinica daca vine sau nu.Noi stam tot in Bucuresti(aici macar gasesti pediatri, chiar daca fiecare e cu ideile lui) dar avem parintii la Piatra Neamt. Am sunat intr-o zi sa merg la dr Ilas si cei de la clinica nu stiau sigur daca vine sau nu, asta mi s-a parut de tot rasul. Am incercat si la Antares si la clinica noua din Darmanesti. Raspunsul identic.Fac programare dar nu stiu daca vine doamna dr.
La Petrovici n-as merge din principiu. Un dr care recomanda ceai de la nastere, la bebe alaptat exclusiv, sau analize ca n-a crescut copilul desi ia cate un kg pe luna….mai bine pas
Mda, cam penibil.
4 linguri de zahar ? mai bine iti zicea sa o treci pe la san direct la vreo 2l de cola. pe zi.
da mucilagiu asta ce doamne iarta-ma e …ca dupa denumire eu as zice pas direct. intre mucilagiu, si rapane…care oricum nu imi plac, prefer rapanele… :))))
credeam ca te-ai dus la medic si nu la avocat.
Mucilagiu de orez se foloseste in cazuri de diaree. Fierbi orezul in apa, strecori si folosesti apa, fie in prepararea laptelui praf (daca alimentezi copilul asa), fie in prepararea mancarii (daca deja e diversificat) sau in loc de apa. Pentru gust se poate adauga glucoza. Cica ajuta foarte mult.
Reteta ei spune ca dupa ce se fierbe orezul in apa cu zahar, se toaca orezul in masina de carne si se adauga in apa, cu inca niste apa, se obtine un soi de gelatina mai apoasa asa…
O functiona, nu zic nu, dar copilul meu nu are diaree, are reflux.
Iar despre ceaiuri, nu toate au zahar. Exista Baby calm de exemplu. Eu le-am dat putin ceai sau apa cand era foarte cald, peste 30 grade. Pentru ca asa am simtit, ca la calduri de astea mari au nevoie de putina apa. Lor le-a prins bine, ca au suferit de o usoara constipatie…
ceai de mustetel, de menta, de tei, nu mai sunt plantele astea in Romania?
Mai facea mama un ceai la fratele meu…cred ca chimen, dar facea ceai pt ca apa de la chiuveta era infecta si trebuia fiarta.
Imi pare rau ca a fost mai nasol decat te asteptai.
Chiar daca asteptarile tale nu erau prea mari, vad ca a reusit sa coboare sub limita acceptata de orice parinte zdravan la cap. Cum sa dai 4 linguri de zahar la un bebe de nici 3 luni? Niste sarmale nu ti-a zis sa-i dai? Jeez.
Ia si tu partea buna a lucrurilor, macar s-a racorit afara dupa furtuna de aseara , nu ca ar avea vreo legatura una cu alta 😀 …
Hugs!
Da, iubesc vremea asta, si fata se simte mai bine, e mai vesela, a dormit mai mult…
Faza buna este ca, avand acces la informatie – netul sa traiasca- mamicile sunt infinit mai instruite decat acu’ ceva ani in urma.Si-s muuult mai greu de prostit.
Da’ i-a sa ne imaginam o mamica venita de la tzara …care-l priveste pe pediatru ca pe guru suprem.Nu e clar ca o sa-i spele creierii?Nu e clar ca pruncu’ o sa inghita alea 4 linguri de zahar?
Ca sa nu mai vorbim despre iritarea pe care le-o starneste creaturilor in cauza multimea de intrebari, pertinente, puse de parintii care vin cu lectiile facute.
Se zgarie pe ochi cand le contesti aberatiile!!!
Insa nu inteleg de ce draq nu pun mana sa citeasca, daca in facultate au taiat frunza la caini.
Cum sa spui atatea prostii in 10minute si sa mai iei si bani pe asta???
big like. la asta ma gandeam si eu, cand ai zis de net…
dar eu nu inteleg:d. nu te lamurise sicoe? nu e reflux totusi? nu merge oarecum tratamentul dat? Eu am descoperit ca este esential sa gasesti un pediatru bun si sa ai incredere in el. Altfel cati doctori, atatea opinii si tratamente. Te ametesti si nu mai ajungi la liman:)
Nu merge tratamentul, din pacate… Varsa mult, plinge si nu prea ia in greutate. Iti dai seama ca daca era bine fata nu alergam ca nebuna pe la alti pediatri…
Lasa asta, mai bine zi cum e Grecia!
super:d. In grecia. soare, cald, apa tocmai buna. copil prins cu joaca cu alti copii asa ca mama poate sa bea o bere linistita…Doar ca de vreo 2 zile tuseste din cand in cnad. Nimic grav daca reusim sa mentinem tusea la cotele actuale:d
Revenim cu povesti sambata
Pana atunci sa t
pana atunci sa aud vesti bune si de la voi:)
Vai tu, eu zic sa-ti inmoi sanii in niste zahar alb si sa-i dai Sofiei sa pape!
Probabil, dupa parerea medicilor, doar cu niste zahar se face mare si puternica sa reziste in lumea asta plina de e-uri si conservanti si parabeni si alte minuni d’astea care ne vor termina incet unul cate unul…
Eu recunosc că i-am dat baby drink lui Tudor pentru că era singurul remediu real pentru colici.Şi conţinea glucoză, cred. Şi da, copilul meu a băut ceai si apa chiar dacă a fost alăptat exclusiv la sân. Şi pediatra mea mi-a spus să-i îndulcesc ceaiul. Dar în afară de baby-drinkul de la câteva luni, Tudor nu s-a mai atins de ceai. Dar pe la 2-3 luni, a baut si un biberon de ceai o dată. Toată lumea imi zicea, nu o să mai vrea copilul san! Vrăjeli.
Ei, sigur ca de la un biberon, doua, trei, nu se intarca bebelusul…
Ioana, fa-ti cont pe desprecopii.com si cere acolo recomandari pentru un medic pediatru in Piatra. E cea mai inchegata, sufletista si frumoasa comunitate de mamici care exista in online-ul romanesc. Saritoare, experimentate, gata sa ajute si sa sfatuiasca. Au sectiune speciala pentru recomandari medici, de altfel si una pentru medici de care sa te feresti.
Nemaivorbind ca problema refluxului si a neraspunsului la ‘j de tratamente e una foarte raspandita, sigur mai sunt mamici in situatia asta si cine stie, poate primesti vreun sfat bun.
Hei, Ingrid, multam de idee, de-acolo am luat recomandarile despre dr. Ilas… De regula evit forumurile, prea multa lume, prea multe povesti, multe triste si datatoare de griji suplimentare, prea mult timp alocat, pe care eu nu-l am…
De acolo? Si avea recomandari pozitive? Sa-mi trag una 🙁
A innebunit lumea. Cum sa recomanzi o tuta care zice sa bagi zahar si orez intr-un bebe de nici 3 luni?!
Nah, nu stiu, or fi si mame care considera ca e ok sa dai orez la bebelus, nu stiu. Sau poate cu alti pacienti o fi fost ea mai inspirata.
Primind si eu mult prea multe sfaturi la randul meu, evit de cele mai multe ori sa dau sfaturi altora. Dar as vrea sa share ce am citit eu despre reflux, colici si alte treburi comune bebelusilor foarte mici.
Unu la mana: Nu asculta pe nimeni care iti spune ca laptele tau nu e bun. Nu exista lapte de mama prea gras/slab/cald/rece/(ne)satios/bla. Este facut la comanda pentru copilul tau, cu exact ceea ce are nevoie. Deci keep going cu alaptatul si nu adauga nici apa nici ceai nici fierturi de orez. Primele minute de alaptare produc un lapte mai apos pt a satisface setea copilului, urmat de urmatoarele minute de lapte gras care este masa de baza. De aceea ideal ar fi sa tii copilul la san nu mai putin de 15 min ca sa primeasca toate caloriile de care are nevoie. Daca adoarme sau refuza sa suga atat de mult, incearca o perioada sa pompezi si sa ii dai din biberon ce ai pompat.
Doi la mana, refluxul si colicii sunt cauzati de sistemul digestiv care nu este dezvoltat complet. Mini Printesa este inca in formare, so it will get there. Din ciclul celor nemedicamentoase: tinut copilul la verticala macar 30 min dupa ce a mancat, pus o perna sub saltea ca sa poata sa doarma la un unghi de macar 20 grade.
Trei la mana (si ultima) ar fi suzeta. Nu stiu daca sunteti adepti sau nu, insa eu zic ca e mai inocenta decat medicamentele.
La zile mai bune si nopti mai dormite!
PS – uite un site despre zahar in general
http://www.sarahwilson.com.au/frequently-asked-questions/
Multam de link, f util.
Fac deja tot ce trebuie pentru a-i usura viata micutei mele, din pacate nu prea ajuta… Fata se zbate rau la sin, varsa foarte mult si ia putin in greutate… de biberon nu se atinge, suzeta n-o vrea sub nicio forma.
Eh, or veni si vremuri mai bune, incet-incet.
Te citesc de ceva vreme dar nu am scris niciodata. In primul rand felicitari pentru bebelusa. Si eu am o fetita de 2 luni nascuta pe 20 aprilie si care sufera de reflux. Noi suntem la al doilea copil si am depistat semnele refluxului din prima saptamana. La primul copil ne-am chinuit luni intregi cu vomitat si plans necontrolat pentru ca toata lumea spunea ca o sa treaca, ca e de la mancat prea lacom, ca e alintata, etc. Acum am mers mers pe mana unui naturist si ne-a dat slippery elm powder(pulbere de scoarta de ulm). Am vazut progrese din prima zi: nu mai vomita intre mese decat rar, nu se mai stramba in somn si nici gurita nu-i mai mirosea a acid. Noi ii dam 1 tsp impartit in 2 mese. Noi il dizolvam in 100 ml lapte matern si i-l dam cu biberonul. Se trasforma in gel in stomac si formeaza o pelicula pe esofag si stomac care previne arsurile provocate de acid.
Zahar la copil asa mic nu e indicat, cei de aici(noi locuim in US) resping categoric ideea de ceai si cereale in lapte la copiii sub 6 luni.
Inca ceva, studiile recente au aratat ca Zantax, Prevacid( medicamente indicate in GERD) interfereaza cu absorbtia substantelor nutritive din lapte si copiii nu mai iau bine in greutate, asa ca faptul ca nu a mai luat in greutate poate fi si de la medicamentele folosite.
Bafta multa in lupta cu refluxul ca stiu cat e de deranjant si pentru copil si pentru parinti.
Hello, ma bucur ca ati gasit ceva care functioneaza, o sa merg si eu la homeopat peste citeva sapt cind ma intorc in bucuresti. Oricum, solutia asta n-ar merge la noi, Sof nu accepta biberon deloc.
Multa sanatate!! Si multam de idee! 🙂
La homeopat? Pentru ce? Ca si „medicamentele” homeopate sunt zahar cu apa, solidificat. Mai sus era vorba de naturist, alta mancare de peste.
Buna ziua. As vrea sa administrez bebelusului pudra de scoarta de ulm. Care este doza?
Eu iti recomand un pediatru din Bucuresti, dr Stanciu Adrian. Lucreaza la Budimex si are cabinet particular pe langa Sos Oltenitei( str Barza). In afara faptului ca e ocupat( motiv pentru care e un pic repezit si pt programare trebuie sa suni intre anumite ore), e tare ok. Consultatia e 50 Ron si platesti dupa :-).
0724073801 sau 0724579372( pentru urgente…nu stiu ce inseamna pt el urgenta, ca pe mine si o iritatie ma panicheaza). La primul nr raspunde intre 8 si 9, iar la cel pt urgenta de la ora 15:00. Trebuie sa insisti…fiindca suna ocupat, dar intr-un final se elibereaza linia :D.
Da, recomand si eu pe dr. Stanciu, doar la el mergem, si noi suntem tot din Bucuresti. Numai ca acum suntem de vreo 2 luni in zona Piatra Neamt cu copilul, e racit, tuseste si nu stim unde sa mergem cu el la un pediatru bun. Am intrat pe forumurile de gen pentru a gasi o indrumare, ceva, dar pana la urma cred ca ne urcam frumos in masina/tren si ducem copilul la Bucuresti pentru consult la dl. Stanciu. M-am lamurit si cu dr. Ilas si cu altii, pe care unii ii recomanda doar pentru ca le-a zambit frumos copiilor.
Multumesc.
buna Ioana,
Carmina sunt, colega de la Splendid 🙂 Pt ca sunt la al doilea copil si am experienta pediatrilor si stiu cat e de greu sa gasesti unul in care sa ai incredere, imi permit sa-ti recomand pe d-na dr Mihaela Oros de la Medicover. Eu zic ca merita sa incerci, este cel mai echilibrat doctor pe care l-am intalnit. Medicover are clinica de pediatrie in Victoriei si spital in Baneasa.
Sanatate si succes!
carmina
Multumesc, Carmina! 🙂
fetita mea dupa ce a inceput nexium si metoclopramid,i-au dat ei-ptr greata,sa nu mai vomite, asa-deci a durat ceva timp pana s-au vazut rezultatele,m-au si prevenit.ceva de ordinul 2-3 saptamani.ideea e ca nu mai vomita,regurgiteaza,sia aia din ce in ce mai putin,urla din ce in ce mai putin,asta s-a rezolvat prima.dupa vreo 2 luni,am incetat metoclopramidul,au considerat ca its enough.i-a trecut complet cand a inceput sa manance hrana solida,cu cat mai solida,cu atat mai putin dat pe afara.asta de la 4 luni,se necesita in cazul nostru.dar apa a mai dat-o afara pana pe la vreo 9 luni.a pastrat o tendinta de a vomita mai usor- la tuse,daca nu ii cade ceva bine etc eu as zice sa mai aveti rabdare, eu un tratament de durata,de luni.
la naiba cu zaharul asta, tocmai am citit zilele trecute un articol imens si f bine documentat intr-o revista serioasa austriaca cum ne drogheaza astia de mici cu zahar, ne indoapa de la varsta fragede cu otrava asta alba. si cica de ce suntem obezi (ma rog, nu noi personal, intelegi tu 😀 ) si diabetici si vaidesteauanoastra. iaca d-aia. auzi, zahar la bebelus! PATRU linguri??? pai cica doza maxim admisa pentru un adult ar fi 6 lingurite… mda. noroc ca are mama desteapta asta mica, pentru ca in nadejdea pediatrilor… ntz ntz ntz
credeam ca ati gasit remediul. of. mititica….
Of urâtă părere dar nu cred ca e nevoie ca toti cei de aici să generalizati: parerea mediciLOR, pediatrII din România etc etc. Pentru că există și oameni buni și valoroși care nu merită să fie băgați în aceeași oală. Și nu, nu sunt doar o excepție.
Haideti sa va enervez putin :)), 4 linguri nici nu-s mult! Imi place cum se oripileaza lumea cand aude de zahar dar dau cu huo si insista sa nu mai alaptezi copilul. Fetita mea are 1 an si aproape 3 luni si este inca alaptata fix din motive de zahar. Cata lume a avut curiozitatea sa citeasca si sa inteleaga o eticheta de pe cutiile de lapte praf si dupa sa traduca in linguri/lingurite de zahar continutul? Dar continutul glucidic al cerealelor cu care sunt imbuibati (aproape) toti copiii?
Pe „vremea noastra” sau si acum acolo unde parintii nu-si permit laptele praf, medicul recomanda lapte de vaca fiert si zaharat, 1 l lapte/4 linguri zahar. Sa va spun ca asta este raportul si in formula pentru copii (nu e zahar e dextroza, un glucid simplu cu viteza mare de absorbtie), pe langa asta laptele praf provine din lapte ultrapasteruizat, modificat, degresat… ii pun niste fier in plus si cu asta iti iau ochii. Nu mai spun ca prima componenta din formula de lapte sunt uleiurile vegetale.
Si laptele de mama este dulce, de aici si nevoia unui consum glucidic mai ridicat in perioada alaptarii, dar sunt glucide prelucrate de corpul matern. Nici atunci nu trebuie consumate dulciuri ultraprocesate ci mentinut un consum echilibrat din surse naturale. Copiii deprind „pofta” de dulciuri inca din sarcina si continua pe perioada alaptarii daca sunt expusi la valori glicemice mari. Deci… alea 4 linguri de zahar le avem in orice formula de lapte praf sub forma lui descompusa dextroza sau maltodextrina.
Oricum laptele de san contine zahar in cantitate mai mare. Asta pentru ca singura sursa de energie pentru celula nervoasa este glucoza si cum se dezvolta foarte mult creierul in primul an de viata e necesar zaharul. Acum nu zic zaharul alb rafinat ptr ca ala nu imi place, dar daca n-ai lapte de san, mierea presupune risc de botulism si fara zahar risti sa ramana copilul handicapat ce sa mai faci? Iei glucid din laptele praf si asta e… Plus cand vine diversificarea e mai usor pentru ca dai glucide din alimentatie…
deci e mai sanatos laptele de vaca decat laptele praf….:)
[…] mers și la un pediatru cu recomandări bune la Piatra Neamț, Iulia Ilaș, vedeți aici cît de util ne-a fost […]
Salutare! Am vazut ca tot nu va lasa problema asta cu refluxul si m-am gandit sa iti psun ce sfat am primit noi de la un medic foarte bune din Bucuresti (dr. Stanciu), cand ne-am confruntat cu aceeasi problema la fetita noastra. Pe langa Motilium, ne-a spus sa ii dam Gaviscon pliculete pentru copii. Din pacate nu se gaseste in Romania – noi l-am cumparat din Franta. Este un praf care se poate amesteca su lapte si care, odata ajuns in stomacel, are capacitatea de a face mai vascos continutul si, astfel, nu se mai produce fenomenul de reflux. Tot ce pot sa spun este ca functioneaza. Si, e facut special pentru copii mici, asa ca nu e nici un pericol. Sa fii atenta, ca exista si gaviscon pt oameni mari 🙂
Iti doresc bafta si multa rabdare, ca astea sunt lucruri care se rezolva in timp.
I-am dat gaviscon, s-a constipat foarte rau si nici n-a ajutat-o cine stie ce…
Multumesc de sfat, sanatate si voua!
Imi pare rau :o( Speram ca e un remediu universal valabil… Am mai auzit de situatii de genul acesta, dar la care parintii nu au vrut sa dea nimic copilului in afara de lapte si, pana la urma situatia s-a rezolvat. Doar ca mai ai de asteptat… Abia de pe la 6 luni incepe sfincterul stomacului sa se mai dezvolte si sa nu lase mancarea sa se intoarca in esofag… dar sa stii ca chiar nu e un capat de lume, doar ca, te cred, acum e greu. Iti tin pumnii ori sa ai rabdare ori sa gasesti solutia minune. Multa sanatate!
Buna!
eu cred ca dai prea multe medicamente unui copil atat de mic. din pacate multe dintre ele nici nu sunt testate la copii asa mici. incearca sa o pui putin mai sus(proful meu de pediatrie zicea sa-i faci un plan inclinat la 30 de grade si sa o pui cu capul mai sus dupa fiecare masa.) sora mea a regurgitat dupa fiecare masa pana la un an si ceva, adica atata timp cat a fost alaptata la san, vreun an si 2 luni. o alta varianta ar fi sa mergi la un homeopat si slava domnului ca sunt o gramada buni in bucuresti .(kadar de ex.)
eu imi aduc aminte ca si la mine copiii au regurgitat dupa fiecare masa, pe baiat care s-a invatat mai greu sa dea aerul afara il tineam cate o jumate de ora pe ceas dupa masa la san.
e adevarat ca zaharul fermenteaza, dar sa stii ca bebeii au nevoie de mai mult zahar decat adultii, uitat-te un pic peste nevoile nutritionale, inclusiv laptele de mama e plin de zahar. si altfel nenorocirile alea de medicamente sunt si ele pline de zaharuri si de e-uri.
stiu ca e greu, dar mama intotdeauna stie de e mai bine pt puiul ei. eu zic ca pana la urma cel mai bine e sa o tii dupa masa mai ridicata si incet-incet si refluxul va fi mai putin. si atata timp cat ea creste nu ar trebui sa fie o problema. e adevarat ca e super frustrant plansul. sunt sigura ca ai sa rezolvi, prin a te sresa mai putin la inceput. daca ai sa te calmezi ai sa vezi ca si bb e mai calma. succes si crestere usoara!
Sint foarte calma. Copilul meu varsa si asta nu e pentru ca sint eu stresata. 🙂
Mutumesc pentru sfaturi si urari, sanatate multa si voua.
revin si mai adaug ca regurgitarea e fiziologica la bebe pana se intaresc sfincterele. iar metoclorpramid, sub 2 ani eu nu as da nici in ruptul capului, pt ca i-am dat baiatului , care nu avea 2 ani si a facut raectii extrapiramidale, adica a trecut bariera hemato-encefalica si a ajuns la creier si copilul tremura ca varga. nu vreti sa stiti cam cum a fost. de atunci, de la 2 ani nu i-am mai administrat niciodata si acum are 6. slava domnului ca a mai avut viroze digestive cu varsaturi si am scapat fara antiemetice. daca cititi scrie si pe prospect.
e nrmal ca o data cu trecerea la hrana semisolida si solida sa nu mai aiba reflux. si fetita care acum are 3 ani a regurgitat la fiecare masa de san(exclusiv alaptata la san, fara apa, fara nimic pana la 6 luni). si era grasuna toata.
Nu regurgitarile sint problema, alea-s normale. Sofia varsa, mult, foarte mult. Varsa si plinge si insist sa cred ca nu-i normal.
eu iam dat laminar solutie si inca un praf (daca vreti voi reveni cu un mesaj si cu numele prafului acum nu mil amintesc) la recomandarea unui pediatru..si pot spune ca nu mai varsa asa mult…ia facut bine.!
zaharul din mucelagiu reface pentru flora intestinala, care usor usor se elimina prin diaree, si creeaza disconfort bebelusului! Iar bebelusul are nevoie de ceai sau apa chiar daca este alimentat la san, daca bebelusul se simte rau ,vomita, refuza latele matern, ce-i dati? deoarece el se deshidrateaza, apa nu? si ce credeti ca pateste dupa ce a baut apa ? nimic.Se mai linisteste. Desi laptele matern contine 85-89% apa, nu e tot una. In fine, de ce veniti sa cereti parerea doctorilor care au studiat ani si ani totul despre bebelusi, cand voi sunteti mult mai avansate si stiti totul!! ? Mai bine zis va dati cu parerea! Nu e bine, e sanatatea copilului dumneavoastra la mijloc!
Nu stiu daca ar trebui sa comentez….sunt cadru medical… dar am si eu copil…. si au fost aceleasi probleme….
Cat despre actuala „linie medicala” de la Pediatria din Piatra Neamt…. no comment…. Adevaratele valori nu mai sunt, s-au pensionat sau nu mai exista din pacate….sau pleaca.
Insa cand Dragos al meu a avut probleme,si asta era cu ceva ani in urma, ( niste colici abdominale si febra,am crezut ca imi pierd controlul si nici nu stiu cum am ajuns la spital, credeti-ma nu am constientizat asta). Bun… cu o zi inainte fusesm la Dr.Cotoi si mi-a umplut o reteta , care mai rau i-a facut baiatului…
Am ajuns in puterea noptii in pediatrie cu barbatu-meu…. cu copilul urland si zvarcolindu-se….probabil de durerea cauzata de colici.
Ei, ne intampina o asistenta care ne intreaba , ne descoase… si cheama doctorul….
Un doctor tanar, practicant (Dr. Istrate B, am vazut pe ecuson) dar atat de cald si de distins, ca in momentul in care am desfasat copilul si s-a apropiat pur si simplu asta mic tacuse complet si se luminase la fata.
I-am spus problema, ne-a intrebat daca am fost si la un medic specialist (fusesem chiar la unul primar) a vazut cersaful ala de hartie cu atatea medicamente insirate, a stat cred ca vreo 30 de minute si a vazut copilul…. (ceea ce pe urma nu am mai vazut la altii) si a spus cu o foarte mare timiditate si retinere sa nu dam copilului ce este scris pe reteta. Atunci eu a trebuit sa recunosc cine mi-a dat reteta si sa spun ca nu am observat o imbunatatire…
Atunci ne-a dat o reteta naturista ( cu o infuzie din pelin, busuioc, galbenele, tataneasa,salvie, si coda soricelului, dar preparata in casa si apoi diluata,deci statea si iti explica cu lingurita pas cu pas cum trebuie sa faci, nu conta ca era trecut de miezul noptii, ba inca cucoana asistenta se plictisise si mai tragea cate un cascat) si ne-a rugat sa punem comprese calde pe burtica celui mic, si singurul medicament care l-a indicat a fost Spasmocalmin picaturi si a calculat dilutiile si a spus doar daca este cazul sa ii dam. Acum eu eram alarmata de febra…ca orice mamam cu copil febril.
Pentru asta ne-a sfatuit sa ii facem baie mai rar si cu apa nu foarte calda, dupa care ne-a dat o reteta cu otet diluat de trandafiri si flori de tei. Credeti-ma ca nu stiu de unde le avea, dar din a treia sau a patra zi DRAGOS ERA CA NOU… vioi, cu pofta de mancare. Pe urma cand am mai avut probleme nu l-am mai gasit… mi-am permis sa intreb o asistenta care mi-a raspuns ca a plecat si ca o groaza de mamici il cauta…
Eu sunt asistenta medicala… dar atat spun… profesia de pediatru nu este un lucru usor… o ai sau nu o ai de acolo de sus…
Ii multumesc si in ziua de astazi….oriunde ar fi.
Buna ziua! Daca ati rezolvat problema sunt curiosa cum pt ca ma confrunt cu ceva asemanator, iar in Piatea Neamt nuai stiu in ce dr sa am incredere Multumesc mult.
Va rog sa cautati (cu butonul de cautare, stinga sus) in blog dupa cuvintul reflux, am scris mai multe articole despre asta. da, s-a rezolvat in timp, cu rabdare si mincare solida (dupa 5 luni).