Coșmarul Sony Vaio

Întrerup transmisia de inimioare diafane cu un hate-post. Scriu rar posturi despre cît de mult urăsc un lucru sau un brand sau o persoană, rar spre niciodată, pentru că din fire sînt extrem de răbdătoare și cred în a doua șansă, a treia, de (prea) multe chiar și a patra. Însă banii, nervii, sănătatea și anii din viață pe care i-am pierdut cu acest Sony Vaio model VPCYB3V1E m-au determinat să scriu cele ce urmează. Eu n-aș mai cumpăra Sony Vaio, iar dacă l-aș primi cadou, l-aș face bucăți cu ciocanul înainte să-l scot din cutie, să fiu sigură că lumea e un loc mai bun. Încă un laptop dintr-ăsta și mă internez direct la balamuc.

186741
Poza e luată de aici.

După doi ani de utilizare, pot spune fără nici o urmă de îndoială ca acest Sony Vaio cu ecran de 11.4 inci este un laptop slab, scump, și atenție, imposibil de reparat. Iată un detaliu extrem de important pentru viitorii posesori de laptopuri Sony: SONY NU ARE SERVICE DE GARANȚIE ÎN ROMÂNIA pentru laptop-uri. DELOC (sau dacă or avea, îl țin strict secret, eu de fiecare dată cînd am sunat la call center am auzit placa eternă cu: o să vină un curier să ia laptopul să-l trimită peste mări și țări etc etc).

Dacă aș fi știut acest aspect din start, nu aș fi cumpărat Sony. Pentru că dacă ți se strică laptopul Sony, și e posibil să se strice, pentru că nu-s cele mai performante mașini din lume, după cum mi-au confirmat și alți posesori dezamăgiți, nu-l poți repara prin garanție la noi în țară. Procedura e următoarea: suni la unicul număr de Call Center. Uneori poate dura și cinci zile să prinzi un operator. Explici ce și cum, ei îți trimit un curier. Care vine la ușa ta undeva între 2 și 5 zile lucrătoare. Ia laptopul și-l urcă în avion. Către Slovenia sau Slovacia, am și uitat (de nervi) unde se află service-ul. Între 5 și 10 zile lucrătoare afli pe email sau la telefon care e problema și DACĂ reparația se poate face pe garanție sau nu. Adică e foarte posibil ca după 3 săptămîni de cînd ai sunat prima oară să anunți că laptopul tău nu mai merge să afli că reparația nu e acoperită de garanție. Așa că o să primești laptopul acasă tot stricat peste altă săptămînă, tot prin curier. Sau plătești reparația, foarte posibil egală cu costul unui laptop nou. Așadar, pentru orice mărunțiș care va funcționa prost sau va înceta să mai funcționeze, e musai să te desparți de laptopul tău Sony niște săptămîni, pentru că în România nu există service Sony în garanție pentru laptop-uri (sau există, dar nimeni nu-ți spune unde e și dacă te poate ajuta).

Dragă Sony, dacă vinzi mai mult de zece laptopuri pe an în această țară (și eu cred că vinzi), cred că merităm și noi un service în garanție. Pentru ca laptopul nu e genul ăla de device pe care-l folosești o dată pe an de Crăciun cînd faci waffe. Oamenii lucrează pe el, e un obiect scump (deh, dacă nu ne-a plăcut Lenovo) și important în viețile lor, nu se pot lipsi de laptop cîte-o lună de fiecare dată cînd ceva nu funcționează (mai precis, des, dacă au norocul meu).

Dacă acest detaliu vi se pare neimportant și în continuare dorți să cumpărați un laptop Sony Vaio, să vă povestesc puțin despre al meu, poate vă scutesc de o investiție proastă și vă și salvez de la un atac cerebral, eu era să fac cel puțin patru din cauza lui. Să-mi aprindeți o lumînare în semn de recunoștință, bine?

Am decis să-l cumpăr pe micul Sony Vaio cu ecran de 11,4 inci după ce l-am avut în teste două săptămîni. Mi-a plăcut mult că e mic, ușor, că bateria părea să țină mult. Așa că mi l-am cumpărat în decembrie 2011, cu licență Windows 7.. Nici măcar doi ani nu are și deja s-a stricat în atîtea feluri că-mi vine să mușc din el acum, în timp ce scriu. A costat 2.200 de lei la Emag. Am luat și garanție extinsă pentru încă 2 ani, alți 200 de lei. Desigur, la vremea aceea nu știam că garanția e complet inutilă pentru Sony. Și-am plecat cu el acasă.

Cîteva luni, toate bune și frumoase. Apoi a început să meargă greu și să facă zgomot. În decembrie 2012, a murit hardul. Pur și simplu. Scriam un text, a încremenit, s-a închis. L-am trimis cu avionul în țara cu service, m-au anunțat că le pare rău, hardul este mort, toate informațiile pierdute. Dar stați liniștită, vă punem unul nou. No shit! Am primit laptopul înapoi după încă niște zile, cu o cîrpă de microfibră cadou, să-l șterg de praf mai eficient. Deci iată și primul atac cerebral ratat la mustață. Toată informația pierdută, laptop de nici un an.

Peste alte cîteva luni, s-a dezlipit un contact de la mufa încărcătorului, în interiorul laptopului. Nu mai făcea contact, drept pentru care nu mai încărca. Am sunat la call center, vechea poveste cu trimisul prin curier, așteptat niște săptămîni, poate se repară pe garanție, poate nu, să vedem etc etc. M-am dus la Easy It, deja nu mai vedeam nici un motiv să păstrez garanția Sony, e clar că nu-mi folosește la nimic. Am reparat mufa cu 120 de lei.

Acum cîteva zile, lucram pe laptop. A înghețaț brusc. A început să clăncăne cumva, ecran negru, disk read error. A crăpat și al doilea hard, la mai puțin de 1 an după ce crăpase primul. M-a costat 1000 de lei recuperarea datelor. Am înlocuit hardul crăpat cu unul nou, alți 300 de lei. Odată cu hardul crăpat, a crăpat și windowsul instalat pe el. Evident că Sony refuză să-mi comunice product key-ul licenței Windows pe care am cumpărat-o odată cu laptopul, drept pentru care acum trebuie să mai dau aproape două sute de euro și pe o nouă licență de Windows. Ei zic că nu am nevoie de cod (care by the way, e scris pe o etichetă de plastic pe fundul carcasei, eticheta în timp s-a șters, ia codul de unde nu-i, deci practic eu am tot dreptul la codul ăla, dar pentru că ei l-au notat pe o etichetă de doi lei, acum e ilizibil, deci inutilizabil). Omul de la call center îmi tot explică de ce nu am nevoie de acel cod, că el e inserat într-o partiție de pe hard, eu insist că hardul e mort, ei zic că nu-mi pot da codul, dar nu-mi ofera nici un motiv serios pentru care refuza sa mi-l dea. M-am lăsat păgubașă, conversațiile cu el sînt ca niște scenarii de film prost, eu pun întrebări nervoase, ei îmi răspund cu paragrafe copy-paste din manualul de call-center, rareori răspunsurile lor au legătura cu ceva din întrebările mele.

Bateria ține acum cam 15 minute. Nu, nu se găsesc de cumpărat pe internet sau la Sony, trebuie dată comandă, durează niște săptămîni și te costă o mînă și-un picior.

Vă mai spun că au început să cedeze balamalele de la ecran și acum am văzut și o crăpătură pe carcasă? În condițiile în care în 90% din timp laptopul a stat pe birou, iar în restul timpului a fost transportat în geanta corespunzătoare, nu a fost trîntit, bruscat, hărtănit (repet, laptopul e important pentru mine, lucrez de pe el 10 ore pe zi, am multe informații vitale în el, sau mă rog, aveam , înainte să crape două harduri la rînd).

Planul meu e să-l fac bucăți cu ciocanul. Asta este părerea mea de utilizator Sony Vaio după doi ani de folosire. Mă simt înșelată. Am dat mulți bani pe un produs prost care nici nu poate fi reparat decent în garanție, pentru că hai să fim serioși, cine naiba se poate lipsi de laptop o lună pînă schimbă ei un șurubel? Evident că te ștergi cu garanția la fund și te duci la service-ul de la colțul blocului să rezolvi problema, că durează de 60 de ori mai puțin și te costă o cincime. E drept că pierzi garanția, dar… la ce-ți folosește ea?

Mai aveți răbdare un pic? Vreau să fac un calcul simplu:

Preț laptop Sony Vaio cu licență: 2.200 de lei
Garanție extinsă: 200 de lei
Hard nou: 300 de lei
Licență nouă Windows: 700 de lei
Reparație mufă: 120 de lei
Recuperare date hard mort: 1.000 de lei
Total:4.520 de lei ca să am acum un laptop cîrpit, care poate în orice moment să crape din nou. Nici nu vreau să mă gîndesc ce laptop îmi luam de banii ăștia! Ca să nu mai zic (iar) de neuroni prăjiți și ani din viață pierduți la fiecare colaps al acestui Sony Vaio.

Așa, și după ce-l fac bucăți cu ciocanul, o să trec cu mașina peste el. Ce rămîne o să arunc în veceu și-o să trag apa. Atît de mult îl urăsc pe acest Sony Vaio, care, deși e foarte simpatic, roz, ușor și mic, este prost făcut, imposibil de reparat în garanție și nejustificat de scump.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

153 comentarii

  1. Cel mai potrivit ar fi un ultrabook de la ASUS. Service impecabil, functionare ireprosabila, bateria tine mult. Si neaparat modelul cu SSD. Eu il am pe al meu de 1 an si 8 luni, si functioneaza la fel ca in prima zi, fara sa reinstalez nimic la el.

    • Si noi tot pe ASUS ne bazam – am investit mai mult intr-unul (3500 lei) care sa ne tina macar 6 ani de acuma-ncolo. Iubitul meu e gamer si am ales sa avem doar 1 in casa, sa avem pe ce sa ne certam. Glumesc, doar in weekend, ca in rest eu mi-s matinala, el sta noptile sa se joace :)))

  2. Garantie extinsa?????????????? Hai mai printeso, te credeam fata isteata! 🙂

    Si decat sa repari mufa de ce nu ai incercat un incarcator universal? Adica stiu, normal era sa te tina aia originala, dar nah, la Made in China la ce te astepti? Eu am avut un Toshiba (il mai am si acum) are cred 5 ani. Scrie pe el ca Made in Germany, si inafara ca dupa 5 ani i s-a desprins un fir la mufa si am trecut pe incarcator universal in rest nu a avut nimic. Acum scriu de pe un Acer care e ok-ut – nu-i cel mai tare din parcare si nici nu ma astept sa ma tina mai mult decat e garantia :).
    Saptamana faina!

    • Nu firul s-a stricat, ci chestiunea aia din laptop in care intra firul, nu e genul de chestie pe care s-o pot repara eu acasa pe genunchi, laptopul a trebuit desfacut etc etc.

  3. :)))) eu am Lenovo! Mie mi-a placut acum 4 (patru) ani, cand l-am cumparat. Nu l-am menajat deloc, acum ii lipsesc niste taste (din cauza de degetele grasune, penetrante de tastatura), dar, cam atat. Am dat 1200 lei pe el acum 4 ani, am cumparat si Windows 7 cu licenta (mai mult de fita), Windows pe care l-am reinstalat cu succes de cateva ori. Timp de 4 ani nu s-a stricat la el decat incarcatorul, dar asta dupa 3 ani, din cauza de copil molfaitor de cabluri. L-am inlocuit cu 100 lei. Bateria tine cam 1 ora acum. Deeci: Cumparati Lenovo!
    Ps: De garantie n-am avut nevoie, ca nu s-a stricat deloc in primii 2 ani.

    • Sint nejustificat de scumpe. Am lucrat ani buni pe Macuri, nu consider ca merita banii. In plus, am vreo doi prieteni cu Macuri de 80 de milioane care stau cu ele numai prin service-uri (e drept ca Apple macar are service in Bucuresti).

    • Si eu cred ca sunt foarte scumpe, dar din experienta mea, sunt f bune. Eu am schimbat 4 laptopuri in timp ce sotul are acelasi laptop de 5 ani, fara nicio problema.

    • Mac-ul e status object, un fel de Louis Vuitton al IT-ului 🙂 N-am auzit om care să se priceapă la subiect (și am auzit destui, că m-am pus să întreb înainte de a mă fulgera și pe mine aceasta fiță) care să spună că-și merită banii. Cine vrea să facă o prostie, măcar să facă una mare și să-și ia Alienware 🙂
      Mulțumim de avertisment!

    • G., eu am alienware si sunt multumita de el :P. E drept ca a trebuit sa-i cumpar hard nou dupa 3 ani, ptr ca cel vechi cedase, desi nu de tot si ca l-am trimis in garantie ptr ca balamaua care tine ecranul de restul laptopului s-a dezlipit. In rest toate bune.
      Plus ca atunci cand l-am trimis in garantie, dupa ce mi-a fost inapoiat era curatat tot fain frumos, exterior + interior si mi-au schimbat si incarcatorul si coolerul (gratis).
      Din pacate, am reusit sa-i stric bateria dupa ce mi-am bagat nasul unde nu trebe si acum nu gasesc in tara modelul de care am eu nevoie.
      Sa nu zic, cat de solicitat a fost in fiecare zi, de 3 ani incoace. Cam 8-10 ore pe zi, in care ori ma jucam la modul hardcore, toate jocurile setate pe high etc. ori lucram la diverse proiecte sau pierdeam vremea aiurea pe el.
      Una peste alta, imi iubesc Alienware-ul si nu l-as da ptr un laptop de la o alta firma ptr nimic in lume.

    • primul mac m-a tinut aproape 5 ani. era un macbook mediu pentru vremea lui. pe parcurs i-am pus ssd si mai mult ram, sa aman nitel schimbarea lui. al doilea a venit pe post de home server. al treilea si al patrulea le-au schimbat pe primele doua.
      nu-l consider status object. platesc ca sa mearga, sa stiu ca-l pot scapa din pat daca adorm seara la un film si sa nu-mi fac griji. sigur ca poate crapa, dar in 6 ani n-a fost cazul.
      nu fac chestii foarte solicitante pe el, photoshop-ul ocazional fiind probabil cel care-l streseaza cel mai tare, si chiar si atunci nici macar nu se simte. pe ultimul l-am luat [sh] cu 4200 [15 inci mat, ssd] si am mai dat 600 in ram. daca ma tine 2 ani [1 aproape a trecut deja] si il dau mai departe cu 2500 inseamna sub 100 de lei pe luna. pentru mine merita, sa stiu ca il pot deschie oricand [fie ca e in standby sau oprit] si in 10 secunde am tot ce-mi trebuie pe el, sa stiu ca pot avea 50 de taburi, 3 browsere, photoshop, editor si altele si sa mearga brici.
      am trecut la mac dupa experiente tragice cu windows pc, intinse pe durata catorva ani [hdd crapate, drivere, restarturi cand vroia el].
      o mai da si asta in bara cateodata, dar n-a facut nimic grav. din ce experimentat pana acum e alegerea care mi se potriveste cel mai bine. si nu e nevoie sa dai 8000 pe unul. gasesti sh, verificat de service, open box mai ieftin.
      come for the hardware, stay for the software 😉

    • Am un Mac Air de 2 ani. Eram aproape un activist anti Apple – prea scumpe, de fitze, programe necompatibile, status object.
      Pana l-am avut. Ceea ce incercasem de ani de zile si nu reusisem fara sa ma enervez, sa prelucrez bine si repede fotografii pe diferite DESKTOPs cu Windows (nu mai spun de laptopuri, care de obicei au placi grafice proaste cand costa sub 3000 RON) a fost a cu totul alta experienta. Rapid, simplu elegant.Da, am dat 1000 USD pe unul de 13″ dar merita fiecare cent. Si am Office pe el- tot ce imi trebuie de la dragul de Bill Gates- minus virusi minus timp infinit sa buteze, minus nervi pentru asteparea de a face cate o operatie.
      Acum sunt fan Apple. Pentru Laptop-uir si tablete. Deocamadata Iphone-ul nu ma- convins 🙂

  4. Hmm eu am un sony luat din America adica are mufa cu adaptor… Are 3 ani si pare sa nu sufere prea tare… Nu a fost nevoie de nicio reparatie. Trebuie spus ca produsele care se fac ptr romania sunt incontestabil mai proaste decat cele care nu au destinatia europa de est. E valabil ptr masini, electronice si electrocasnice.
    Bateria se strica cam la orice, am patit o cu muuulte. Ideea este a nu se tine bateria in niciun laptop cat sta in priza daca nu e nevoie sa se incarce. Ori baterie, ori priza niciodata amandoau in acelasi timp. Asa am stricat bateria de la un lenovo si de la un dell.
    Dar am retinut ideea si mut datele importante pe un hard extern.
    Si revin cu comentariu cand se strica. Dar daca trec mai mult de 2 ani plus cei inca 3 eu consider ca si a facut banii.
    Mentionez ca este de 15 inchi si a fost ceva mai scump. Si a suferit un drum peste ocean! Atata doar ca nu il car dupa mine mai pe nicaieri, sta in casa. Din experienta un laptop carat sufera mai mult, s a intamplat si cu anteriorul. Stricat la o saptamana dupa expirarea garantiei…

    • am mai auzit si eu de oameni care tin bateria de la laptop in frigider cand sunt acasa (laptopul e in priza)
      asa o fi, probabil ca bateria nu trebuie sa stea tot timpul in priza, nu zic nu.
      dar sunt 2 probleme aici:
      – scrie pe undeva in manualul de utilizare chestia asta? eu nu am gasit.
      – seriously? imi iau un laptop pt ca e portabil, si singurul mod in care pot sa am un laptop portabil e sa-i scot bateria de fiecare data cand tin laptop-ul in priza?
      adica ce e mizeria asta? chiar e nevoie sa demontez aparatul ca sa pot sa-l folosesc?!

    • revin: in manual scrie ca din contra, trebuie sa NU scoti bateria din laptop
      http://download.sony-europe.com/pub/manuals/consumer/AE2P100111.pdf

      „Keep the battery pack in your computer while it is directly connected to an AC power source. The battery pack continues to charge while you are using
      the computer.”

      „Your computer is supplied with a lithium ion battery pack and can be recharged any time. Charging a partially discharged battery pack does not affect
      the life of battery.”

      deci este pur si simplu o mizerie de laptop.

    • Hmm nu stiu ce scrie ce nu scrie, dar sotul meu e programator, toata gasca noastra it isti, frate, var, sora, automatisti, intelegi ideea… Absolut toti fara exceptie de la primul la ultimul scot bateria cand stau pe laptop. E lucru stiut intre ei, nu exista exceptie, daca intri in facultate la automatica cred ca gasesti asta pe un zid. Si sa fim seriosi, absolut niciunul nu citeste manualul. Asta e pentru noi oamenii de rand … Ca scriu prostii asta e partea a doua…. Nu or fi verificate… Eu una recunosc laptopul nu l am luat neaparat pentru mobilitate. L-am luat pentru ca consider ca inlocuie mult mai bine hardughia uriasa care ocupa locul sub birou. Si cu aceleasi caracteristici, sau chiar mai bune. Plus ca intra adevar pot sa ma mut si in pat sau in alta parte nu trebuie sa fiu tintuita pe scaun. Si gasca de programatori la fel. Nus e duc neAparat sa lucreze in parc. Daca e musai, da cara si laptopurile dupa ei oriunde dar nu cred ca e cel mai frecvent lucru intalnit. Deci nu e nevoie de baterie sau de portabilitate neaparat in cazul asta. Si sincer nu cred ca isi cumpara laptop lumea numai din motivul asta. Cati mai au pc uri in casa? Sa facem un sondaj. Si daca nu au cu ce l-au inlocuit si de ce?

      Si ca idee eu injur lenovo, mi s-a stricat la nici o saptamana dupa ce a iesit din garantie. 400 euro reparatia. Am zis pa si la revedere. Toata lumea lauda lenovo, dar aici e vorba de experienta. Fiecare ce a patit cu ce. Daca mie imi este stricat un laptop, normal ca il voi blama peste tot. Daca imi este ok il laud. Nu inseamna ca este adevarul universal valabil niciuna din afirmatii.

    • Si am mai avut in casa un sony care a tinut 5-6 ani pana a facut o baie din greseala si scurt circuit si ars tot… Deh bauturile langa laptop. Sunt convinsa ca inca tinea. Nu era luat din romania, nu era facut pentru romania.

    • Si inca o idee legat de scosul bateriei… eu daca nu am nevoie deloc de ea, stau doar prin casa, o folosesc sa zicem o data la 1 an maxim… ce rost ar avea sa stea non stop in laptop? As putea de dragul sportului sa stau pe baterie pana da low battery recharge – apoi in priza apoi iar pe baterie… eu nu vad rostul la felul in care imi folosesc eu laptopul. Dar repet, e o chestie de folosire si experienta personala…

    • Iuli,

      Stii tu ceva, insa nu e cu baterii, e si mai infiorator…scrisul de pe zid sopteste mantra asta

      ===]) SAVE OR DIE ([===

      Cristian.

    • Mie mi-a murit bateria laptopului hp dupa vreo 3 ani de utilizare zilnica. Il tineam cu bateria in el tot timpul, chiar si cand il aveam in priza. Am continuat sa folosesc laptopul asa, cu bateria pusa.
      Nu e cel mai performant laptop, dar nici nu ma pot plange. Il puteam folosi pt aproape orice. Am aflat urmatoarele lucruri dupa intamplarile de mai sus:
      1. Viata bateriilor e in directa legatura cu numarul incarcarilor. Ex: il bagi de 3000 in priza cu bateria in el, iti poti lua la revedere.
      2. Daca nu tii cont de nr 1 si patesti exact ca mine, inlatura bateria din laptop cat mai rapid. Mie mi s-au injumatatit performantele laptopului. Procesorul, ramul, placa video, etc. Toate imi mergeau la jumatate sau la mai putin. Si asta datorita bateriei. Nu stiu cum, nu stiu nici daca asta se intampla in majoritatea cazurilor, dar sunt sigura ca nu mi s-a intamplat doar mie.
      Am umblat cu el mai bine de un an, am reinstalat windosul de x ori, scanat virusi, verificat componente, curatat de praf si nimeni nu mi-a spus ca bateria aia e de vina. Dintr-un laptop cel putin decent, m-am ales cu unul care nu-mi mai folosea la nimic. Nici documentele nu le mai puteam deschide fara sa mi se blocheze.
      Dupa ce am inlaturat bateria, la recomandarea unui prieten, care mai vazuse cazuri similare, totul a revenit la normal. Era ca nou.

    • si eu scoteam bateria din laptop cat il tineam in priza, pana a fost un power glitch si mi-a ars placa de baza… daca aveam bateria, o ardea pe aia, o inlocuiam si gata… avand in vedere ca placa de baza costaaaa, cam cat un laptop nou, mi-am luat alt laptop cu ocazia asta:)

  5. si eu am un sony vaio care zare intr-un fund de dulap..in geata lui..s-a stricat de ..3 ori..cand m-am dus sa-l repar deja reparatia depasea valoarea lui ..mi-am luat altul ASUS…al am de 2 ani, pana acum nici un fel problema…

  6. Merci pt sharingul de experienta; in viitor intentionam sa-i iau si eu unul …
    Daca stau sa ma gandesc, eu am un dell inspiron cumparat in 2008, in curand face 6 ani si cu exceptia a 2 curatari periodice si o baterie crapata, a mers impecabil. A inceput recent sa huruie, dar rar. De asemenea, bateria nu mai tine, trebuie conectat la priza in permanenta.
    L-am folosit si cate 14 h / zi. Comparativ cu ce ai povestit de sony …. al meu e erou! 🙂

    • confirm pentru dell inspiron. i-a murit timpuriu bateria (cam dupa un an) si acum e laptop de priza dar merge impecabil de trei ani. ca sa se simta mai putin ventilatorul (intr-adevar se cam incalzeste) eu l-am suspendat pe un plan inclinat (suport de la ikea) ca sa circule aerul pe sub el.

    • Sustin si eu Dell-ul! Am un inspiron 1501 de 5 ani jumate si merge struna. N-a murit baterie, n-a murit cablu, nu nimic. Bine, de 5 ani i-am mai pus eu niste RAMi, nu este acum ultima fitza (are si el o varsta, deh!), dar eu sunt multumita de el! Nu l-am purtat in lume zilnic, dar a avut si episoadele lui de calatorii. La inceput l-am tinut cu bateria in el, si cand era conectat la priza. Dupa vreun an, cand am aflat de povestea cu tinutul ori in priza, ori cu baterie, nu impreuna concomitent, am observat ca ii scazuse durata de viata a bateriei. Din momentul in care am respectat recomandarea cu pricina am observat ca bateria nu si-a scurtat durata de viata considerabil. Nu stiu de ce nu scrie in manualul lui, dar eu, una, m-am convins ca e adevarata treaba.

  7. Buna informatia, ar fi bine ca oricine are vreo experienta neplacuta cu vreun obiect (care mai e si scump) sa asterne cateva randuri despre asta…poate salveaza niste bani, niste nervi, cine stie, poate chiar ani din viata cuiva…
    Dar hei, eu astept inca un articol, mai optimist ca acesta, asa, ca la inceput de saptamana 🙂

  8. laptopurile sony sunt proaste, asta o stii si tu acum, 🙁 din nefericire!
    codul licentei trebuie sa ti-l dea, sunt obligati. daca ai fi schimbat placa de baza nu mai puteai folosi windows-ul, dar daca e hdd-ul, trebuiau sa-ti dea seria. si daca au murit 2 harduri, e probabil problema de placa de baza. cand ai auzit prima data „haraitul” acela, era de la hdd, imediat trebuia sa faci un back-up la informatie.
    si cand vezi ca nu te ajuta angajatii de la call center sau de la service, ameninta cu OPC-ul…si nu te rezuma numai la amenintari, chiar mergi si fa reclamatie! de multe ori se inlocuieste produsul.
    eu am lucrat in vanzari IT si am avut OPC-ul de cateva ori pe cap 🙂 partea buna e ca am invatat sa ma folosesc de OPC si din pacate am rezolvat multe probleme ( in calitate de client) pe calea aceasta, in loc sa fie totul pe cale amiabila…dar astea sunt serviciile la romani!

    • Asa este, ar trebui sa imi dea codul, ce cred eu ca s-a intimplat insa e ca atunci cind mi-au inlocuit primul hard mi-au instalat un alt windows, nu pe cel cumparat de mine, si dintr-un motiv necunoscut mine, refuza sa recunoasca asta si sa-mi dea codul.
      O sa fac reclamatie si la OPC chiar azi.

  9. Nu zic ca e normal ce se intampla cu laptop-ul, sau la Sony in general. Dar cand e vorba de date importante, HDD extern e sfant. Salvezi timp, bani, nervi.

  10. Si eu am un Vaio, din ala mare, l-am luat in august 2010 cu o tona de bani. In mai putin de un an mi-a crapat si mie hardul. L-am dus la emag si ei l-au trimis mai departe. A venit cu hard nou in vreo 2-3 saptamini si de atunci n-am mai avut probleme, dar recunosc ca de vreun an jumate, de cind am iPad-ul, nu-l mai folosesc la fel de mult ca inainte. Din fericire n-am pierdut cine stie ce, documentele importante le aveam salvate pe box.net. Asta e foarte important, in orice conditii, indiferent de laptop sau desktop sau tableta etc. Sa iti salvezi munca si altundeva, preferabil undeva online, vezi dropbox, de exemplu.

    Nu-ti lua Mac din Romania, nu merita sa dai atitia bani. Ia-l din USA si gaseste pe cineva care sa ti-l aduca. Noi asa facem cu produsele Apple, in .ro isi bat joc de noi cu preturile astea.

    • Dar, atentie, doar un an. Problema e ca la noi nu sint Apple Stores, doar resellers. Dar ei pot verifica garantia, prin codul produsului, si daca inca e in garantie, il rezolva. Am auzit ca cei de la noumax din Bucuresti ar fi foarte buni. Poti sa iti mai intrebi prietenii cu Macuri.

    • Mda, ma mai gindesc, nu prea am chef sa dau bani pe toate cele: office, editare poze… plus ca in continuare mi se pare foaarte scumpe.

    • errr… cum adica Apple are garantie doar 1 an?
      cred ca nu am inteles bine. dau 1500-2000 de euro pe un laptop si am garantie doar 1 an?

    • Garantia internationala este de un an. Garantia normala, valabila pe teritoriul tarii de unde l-ai cumparat, este de 3 ani.

    • Nu dai 1500-2000 de euro! gizas! cu $700-900 iti iei unul din state cu 5 cicluri de incarcare, adica folosit 3 zile. Sau incerci la applestore si tot gasesti mai ieftin cu mult decat la noi in RO. Eu am un macbook pro de 2 ani si nu am avut absolut nici o problema cu el. Consortul are acelasi model de 3 ani, merge struna. Nu suna, nu-ti pica windowsu :))) (sper ca se intelege gluma), nu se face fierbinte…. si bateria ma tine intre 3 si 6 ore dupa 2 ani. Nu l-am tinut niciodata pe birou, stau cu el in pat si il pun pe unde apuc. Nu cred ca un laptop ar trebui sa fie atat de fragil incat sa-l tii numai pe birou si sa te porti cu el ca si cu un ou. Nu zic ca tre sa dam cu ele de pamant dar sunt facute sa fie portabile, in general, vad ca al printesei nu.

  11. Printeso,

    Chiar imi pare rau de povestea asta horror prin care inca treci. Singurul sfat este ca sa iti faci copii de siguranta pe un hard extern, cu regularitate.

    Zi buna,
    Cristian.

    • Dap, avem, facem. Intimplator atunci ramasesem in urma cu backupul niste saptamini…

    • Am inteles.

      Atunci, ca sa nu mai patesti si sa patimesti sisific, cu cinci dolari pe luna (5USD) ai backup online nelimitat. Tipii astia sunt fabulosi, au in pastrare un volum de fisiere urias, cit un sfert din ce are facebook!

      http://www.backblaze.com

      Succes.
      Cristian.

    • justcloud.com…am reusit cu 4$/luna sa am toate serviciile optionale activate gratuit (stocare nelimitata + 32 GB sync folder). am cautat ca provideru sa aiba si aplicatie pe IOS si Android sa-mi faca automat backup si la pozele din telefoane. Pentru mine e important ca nu se stie cand scapi /pierzi/ti se fura telefonul. pana acum am umplut cu vreo 300 GB de poze si filme….recomandarea 2 ar fi sa ai backup la backup (2 in cazul meu pe DVD-uri si HDD extern) tinute in locatii diferite.

  12. Postul tău m-a speriat cumplit. Și eu am un Sony Vaio micuț și am dat 2000 lei pe el. La mine are tot felul de faze ciudate, la un moment dat nu mai mergea sunetul, dar și-a revenit singur, apoi mi s-a stricat tastatura nu știu cum, apăsam o tastă, se apăsau 2 și după oră de nervi s-a calmat și ea. Touchpad-ul uneori nu merge vreo 5 min și apoi iar e ok. Îmi dă senzația că se „regenerează” singur laptopul ăsta.

  13. Uai, mama!
    Princesa, da’ muuulta rabdare mai ai!
    Eu de mult il faceam praf cu rashnitza si-l schimbam cu un Toshiba, ceea ce urmeaza sa fac eu cu Samsung-ul meu imediat! Numai ca eu am avut putin mai mult noroc, al meu e din februarie 2007 si inca nu i-a crapat disk-ul, doar ca e impresionant de lent si bateria dureaza exact 1,15 minute.
    One thing, ce ti-ai lua daca ai avea cei aproape 5000 de lei acum?

  14. Allview, 1000 de lei acum 2 ani, de 4 ori in service pentru aceleasi 2 probleme, adica l-am dus in service de cate 2 ori ca sa remedieze aceeasi problema. Am jurat sa nu mai iau produse ieftine si proaste, dar macar n-am dat o avere pe el, l-am luat ca a fost ieftin si acuma, ca a iesit din service, vad ca merge saracul, nu mai zice nimic. Service-ul e in Brasov, deci macar n-am asteptat o vesnicie sa-l primesc inapoi.

    Ah, si am primit si eu 2 servetele si 2 flacoane de curatat ecranul, cate un tub de fiecare reparatie de anul asta. Ce ma bucur, praful de pe ecran era dusmanul meu 🙂

    • Same here. Are vreo 3 ani al meu si inca nu i-am facut nimic, nici macar o formatare. Ma gandesc sa-l duc totusi sa-l curete putin pe la ‘bujii’.

  15. Printeso, mi-a cazut inima citind aceasta postare, zau! 🙁 De cateva luni (nu multe, vreo 3) sunt si eu posesoarea unui Sony Vayo. Tot cu garantie extinsa, tot de la Emag….
    ….deci…sincer…nici nu stiu ce sa zic sau sa fac in secunda asta ca sa maresc sansele ca ceea ce ai povestit tu sa nu se intample si in cazul Micutului meu. Logic ca habar n-aveam ca nu exista service Sony in Ro. Altfel nu plateam si garantia extinsa clar.
    Ce sa fac acum? Sa ma rog ca asta micu’ al meu sa nu fie atat de fragil si bolnavicios ca al tau?

  16. Am mai auzit povesti asemanatoare cu Sony Vayo.
    Eu sunt fan Asus. Mi-am cumparat un laptop acum 6 ani si nu ma despart de el pentru ca functioneaza si acum perfect. Nu s-a stricat deloc, n-am avut nicio problema cu el si l-am folosit, nu gluma. Si nu mai zic ca nu sunt omul cel mai grijuliu din lume…:D

  17. Dell, luat acum sase ani cu aprox 1200 de lei, sper sa nu ma insel. Este singurul device de gen din casa, deci folosit intens de amandoi in fiecare zi. A trebuit sa inlocuim bateria si incarcatorul si merge in continuare foarte bine.

    • Subscriu. Dell cumparat acum 6 ani cu vreo 20 de milioane, merge foarte bine. Dupa vreo 2 ani s-a dus bateria, in afara de asta nimic.
      Sotul meu are un Sony Vaio FW de prin noiembrie 2008, care nu i-a facut nicio problema. Poate tine si de noroc.

  18. Fujitsu Siemens luat in 2004. A mers 6 ANI pana l-am lasat lu’ tata-miu, ca mi-era tarsa de el ca-i vechi. L-am schimbat cu un HP Pavilion (17.3 inchi) din America. A crapat rahatul dupa 3 ani (in primavara asta), asa ca am luat de aici un Lenovo din asta mare (fac web design, deci imi tre’ un pic de display sa vad ca lumea). Dupa o luna au aparut neste bad-uri pe hard, dar le-a rezolvat tata-miu. Sper sa tina macar 2-3 ani, ca nu-mi place sa schimb sculele de 2 ori pe an.

    La faza de mini-notebooks (ca si cu ele am treaba): luat in 2008 (spre final) un Acer Aspire One. S-a dus dracului in un an jumate. Initial nu mai vedea chip-ul de internet si tot trebuia sa-l re-adaug in devices. Dupa aia pur si simplu a crapat. Barbatu-miu era la faza de apoplexie, ca-l folosea sa-si treaca pozele din calatorie pe el. Avea doar cateva mii de poze facute, iti dai seama ce crizat era.

    Din fericire a fost treaba de nus’ ce BIOS-ul soarelui (l-am ‘re-flashed’ si a pornit rahatul). In cateva zile aveam un Dell Inspiron Mini luat nou, ca din punctul meu de vedere, cand un laptop (chiar si ‘secondary’) face din astea, eu am terminat cu increderea in el.

    Acer-ul l-am donat lu’ tata-miu, dupa ce ne-am intors, normal ca i-a facut si lui de toate, dar el nu stoca nimic, doar se mai uita pe net de la job. Dell-ul inca merge dupa 3 ani si ceva, e vai de steaua lui ca specificatii (deci nu prea faci multe), dar cat sa citeasca barbatu pe buda stirile si sa ma mai trambalez eu cand sunt in pat si nu vreau sa tin 5 kile de Lenovo pe burta, e OK.

    Dupa cum banuiesti, nu as luat Acer nici daca-mi vine gratis, eu am cam terminat cu ei.

    Vaio nu mi-am luat niciodata ca-s prea scumpe pentru poftele mele iar Mac-urile imi par pierdere de bani, tinand cont ca am luat mereu scule similare (ca si specificatii si performanta) la 1/4 din pret. HP-ul de l-am luat in 2010 a fost 560 de dolari, un MacBook similar m-ar fi costat 2500 (luat de la AppleStore, deci nu cu TVA si alte traznai de aici). Nu, merci.

    Solutia e sa ai si un HDD extern (io mi-am luat un magadau din ala de 2 Terra, dar ii la tata-miu), pentru chestii din astea micute (ca nu salvez filme sau naiba stie ce chestii uriase) am un Passport de 500 de Giga pe care mai transfer periodic materiale. Exact pe ideea ca, daca se duce dracului HDD-ul de pe comp, probabil ca ies sa impusc oameni pe strada de nervi.

    Solutia la tine acu’ e sa cauti o scula noua (fara briz-briz-uri din astea), una la un pret decent si specificatii OK pentru tine. Tine si un HDD extern la indemana, baga fisiere pe dropbox, naiba stie. Numa’ sa nu mai ramai in chiloti 🙂

  19. Era de așteptat să ai probleme la un laptop ieftin. Da, 20 mil. pentru un laptop Sony de 11″ este puțin.
    Toți producătorii au serii ieftine, pentru care sunt folosite componente de proasta calitate.
    Bateriile sunt proaste la orice laptop, cu exceptia Macbook-urilor si laptop-urilor business (de ex. seria Latitude la Dell).
    Serii care par a fi ok pentru sunt putine… XPS-urile noi si Latitude de la Dell, Thinkpad T de la Lenovo, poate Zenbook de la Asus… Și bineinteles Macbook-urile. De la Sony seria Vaio F/FW și Z au fost ok. Nu stiu cum sunt seriile noi.
    De evitat Dell Inspiron, HP Pavilion dv, Lenovo-urile ieftine…

    Daca spui ca lucrezi 10 ore pe laptop si ai informatii vitale pe el, automat iti iei un laptop mai scump și/sau iti faci backup la date (preferabil in the cloud.. Dropbox, Google Drive, etc.). Și minim 13″… sunt destul de usoare modelele noi, nu are rost sa iti strici ochii cu un ecran foarte mic.

    Iar daca ai posibilitatea sa-l cumperi din US sau UK, do it! Știm cu toții care este, in general, calitatea produselor vândute in țărișoara noastra. Dar asta este alta poveste…

    • Dan, 2000 pe un laptop de 11 mi se pare ENORM. Eu am dat 1100 pe Acer si e drept ca a fost o prastie. Dell Inspiron am de 3 ani deja, luat cu 260 de dolari. In Ro era tot pe la 1100-1200 pe vremea aia. Merge bine merci. Daca e sa dai 3-4000 de lei pe un laptop, macar iti iei tractor mare si teapan 🙂

      Absolut de acord ca mai bine iei unul de 13 inchi macar, preturile sunt deja bune. Si daca ai de unde sa iei de pe extern, vin si mai ieftine, dar sa nu fie probleme cu garantia. Eu nu am avut nevoie de garantia din US, dar nu stiu cum m-as fi descurcat. Ai experienta pe tema asta? chiar ar ajuta.

  20. M-a amuzat teribil finalul, deși nu prea e de râs.
    Si eu am fost îndrăgostită de acest Sony vaio dar nu mi-am mai luat. Bag seamă ca bine am facut.
    Acum avem un Dell cam pe moarte, ce-i drept. Merge doar cu încărcătorul in el si face ca un aspirator :))
    Are vreo 6 ani, ce-i drept. Încă merge. Nu știm cu ce îl vom înlocui. Poate tot cu Dell. Noi am fost mulțumiți și l-am folosit ore întregi zilnic.

  21. Nasol, intra-adevar. Noi avem un Asus care face in ianuarie 5 ani si songurul defect e o usoara slabire a balamalelor dela clapeta si vreo 2 curatari de peaf. A, si ar tb sa ii luam o baterie.. Investitie 0 in reparatii pana acum. Eu mi-as lua unul nou doar de dragul lucrurilor noi si dragute.
    Experienta Vaio am mai avut o cu seful meu, care a tinut mortis acu vreo 3 ani sa isi ia un model asemabator, dupa cum arata, cu diagonala tot mica. A venit laptopul, a mers o saptamana, apoi aceeasi poveste cu service ul, apoi mers inca o saptamana si apoi returnat complet cu injuraturi…

  22. Băi, eu iti recomand tochiba. Il am de nu stiu cati ani, si tot tine, saracu! Nu e asa fain ca Sony, dar e de o mie de ori mai bun.

  23. Imi pare tare rau. Iti propun o chestie: executa-l in mod public – apeleaza la toti prietenii pe care ii ai prin blogosfera si nu numai si distruge-l in public. Dar sa fie totul cat mai public, cat mai vizibil. Sterge pe jos cu el dar sa tii logo-ul tot timpul la vedere. Macar sa te simti tu impacata.

    • Hm nu stiu daca sint suficient de pissed cit sa le fac asa o scena… Adica sint foarte pissed, dar… nah, nu stiu, eu sint mai moale… 🙂

    • salut!
      stai linistit, care dintre mine si Ioana crezi ca a zis primul sa-l facem bucati cu ciocanul? cine a zis ca trebuie facut un „trash the Vaio” filmat si postat pe youtube, dar disrus in atatea feluri incat sa ti se faca mila de el pana la urma? evident, eu.
      cand a crapat hardul al doilea, eu nici macar nu eram in tara, si in afara de asta aveam si laptopul meu cu mine, deci s-a nimerit atat de prost incat imi venea sa urlu de nervi.
      ca daca eram eu acasa in cateva ore ii schimbam hard, instalam windows etc. sau macar putea sa lucreze de pe laptop-ul meu.

      acum nu prea mai avem bani si nici nu prea stim ce sa cumparam in loc, ca daca dau 1000 de euro pe un laptop si se strica si ala dupa an, nu o sa fie deloc haios.

      asa ca planul de a trece cu masina peste Vaio (in mod repetat) este amanat pentru moment, dar imi voi scoate eu parleala cu el pana la urma, nu-l iert.

      🙂

  24. Am un prieten care a patit ceva asemanator. Eu sunt mandra de Toshiba Satellite-ul pe care il detin, luna asta face 5 ani si, exceptand bateria care nu mai tine deloc, nu am niciun fel de problema cu el!

  25. Atat eu cat si sotul avem cate un Asus, al lui mult mai mare si mai performant ca al meu, al meu mai micut, bun de carat la facultate. Asus-ul lui e luat nou, de la Emag, cu vreo 3000 de lei, de vreun an jumate si a supravietuit caratului zilnic la munca, scapatului pe jos de vreo 3 ori, pisicii care avea boala de a-i scoate toooate tastele, suc varsat etc. A schimbat doar tastatura si e CA NOU. Al meu a avut o singura perioada de rateuri dar s-a dus dupa ce am facut upgrade cu un hard de un terra. Iar al meu nici macar nu a fost nou, ci second hand, l-am luat cu 1000 de lei, nou ar fi fost vreo 1800.
    Inainte de asta am avut un Dell care in afara de faptul ca ii aparusera vreo doua dungi in coltul ecranului m-a tinut bine mersi vreo 5 ani de zile. S-a virusat o singura data si inainte sa il vand il tinea bateria sase ore (no kidding). Nou il tinuse vreo 8, 7 daca stateai pe net.
    Nu sunt eu mare specialista in electronice dar niciodata nu am sfatuit pe cineva sa isi cumpere electronice scumpe. Nu toate prostiile, de acord, dar un laptop nu e masina de spalat, frigider sau scuter sa te tina cel putin 10 ani. Mereu apar modele noi, mai performante ca inainte, iar electronicele mai vechi se ieftinesc constant. In 2005 am primit un webcam de vreo 500 de lei, super super tare pentru vremea lui. Acum, de banii astia, imi iau ceva de cinci ori mai performant. La fel si cu telefonul meu, l-am primit cand de-abia a aparut, un galaxy sII, era vreo 1800 de lei sau ceva. Acum, dupa un an si, il iau, acelasi telefon, cu 1000 de lei nou.
    Dar na, poate suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine…

  26. Ioana, orice laptop ai avea tot ai nevoie de sync/backup. Eu dorm linistita pentru ca am Dropbox.

    Referitor la Sony Vaio, eu am unul de 4 ani (e drept, modelul VPCZ, high end, cam £1800). I-a murit hardul după 3 ani de folosit intens cam 16 ore pe zi (si multe nopți). Înlocuit cu unul nou si acum merge struna (ca laptop pentru aplicații Windows – Pentru ca atunci când a crăpat hard-ul am decis sa iau un Mac. Nu pentru status ci pur si simplu ca era mai IEFTIN decât succesorul Sony Vaio’ului meu).

    Interesant e ca eu lucrez la Google Campus, înconjurată de zeci si zeci de developeri. Cam 90% au Mac.

    După 8 luni de folosit Mac n-as mai reveni la Windows (asta după ce am fost Windows power user ani de zile si mi-a luat luni bune sa m-a acomodeze cu el). E posibil ca pentru mulți sa nu merite banii dar părerea mea e ca aplicațiile potrivite transforma un mac dintr-un laptop intr-un „productivity powerhouse” veritabil, in special Alfred, Keyboard Maestro si gestures (si markdown pentru blogging). Daca folosești doar aplicațiile cu care vine, atunci nu își merita banii.

    Deci răspunsul e, depinde. Dar repet, indiferent de ce laptop ai, neparat îți trebuie cloud backup/sync. Orice laptop, fie ca e mac sau nu, poate crapa oricand.

  27. Imi pare rau de experienta ta neplacuta cu Sony.
    Eu am un Asus, care face 6 ani in decembrie.A costat 1200 lei. L-am purtat la greu intre Baia Mare si Cluj, intre casa si facultate, a trecut prin experiente traumatizante (de genul- trantit pe jos), l-am folosit la maxim, si saracul inca mai functionează. N-a fost niciodata in service, n-am avut nevoie niciodata de garantie. Inca il mai tin pana-si da duhul.

  28. salut,
    inainte sa iei decizii radicale, suna la OPC
    din cate stiu eu (am avut un mic magazin de electronice) daca un obiect se strica de 3 ori in perioada de garantie trebuie inlocuit sau trebuie sa primesti banii inapoi. ca o alta observatie, perioada in care a fost in service se adauga la termenul de garantie.
    cat despre aparat, cred ca ai avut ghinion. eu am multe chestii de la sony si functioneaza ireprosabil…

  29. La un moment dat mi l-am dorit si eu, dar m-a lamurit consortul ca am da bani pe un brand. Asa ca am luat un Toshiba care a functionat 3 ani impecabil si pe care l-am vandut pentru ca am luat unul mai usurel cu un kg si ceva.
    Husbandului meu i se rupe de garantia laptopului, asa ca il desface cam la 6 luni si ii scoate somoioagele de praf din interior. De, asa-i cand posesoarea il lasa deschis aproape tot timpul, mananca deasupra lui si mai lasa si porcusorii de guinea sa-si plimbe blana peste tastatura…
    Next pe lista e un lenovo. 🙂

  30. P.S. Am un hard disk extern pentru back-up. Iar contabilitatea mi-o mai copiez si pe un flash din cand in cand. Dar am auzit de un caz in care cuiva i s-a furat si laptopul si hard-diskul extern…

  31. Printeso,

    Dupa ce savarsesti ritualul de trecere in nefiinta a bestiei de Vayo, sa postezi un articol cu toate detaliile, scris asa cursiv, cu lux de amanunte, sa ne racorim si noi. Sa pastrezi o bucata mica de carcasa, sa ne arati urmele ciocanelor pneumatice, a anvelopelor de tractor, a rotilor de tren, a drujbelor si a cupelor de buldoze ce l-au transformat incet, dar sigur in praf stelar, urmele dementei primitive la care a fost supus cu nepasare. Sa fii golita de sentimente si emotii, o masina rece, calculata si implacabila, un Terminator Made in Romania ce isi rezolva firesc, fara ura, implacabil problema cu laptopul roz.

    Vae Victis!

    Cristian.

  32. Imi pare tare rau de ceea ce ti s-a intimplat!
    Stiu ca nu te ajuta cu nimic, insa simt sa-ti spun urmatoarele
    1. un laptop (asa micut) nu se foloseste 10 ore pe zi !!!! nuuuu !!!! pt lucru e nevoie de un calculator normal ! laptopul se foloseste 3-4 ore si cam gata, iar daca e vorba de o chichineata de 11 inci Sony nici nu mai dicutam , eu ma mir cum a rezistat atat! Incearca sa-i spui unuia care lucreza/ stie ceva informatica ca ai folosit un Sony de 11 inci timp de 10 ore pe zi cu propriile tale cuvinte ” laptopul e important pentru mine, lucrez de pe el 10 ore pe zi, am multe informații vitale în el” si vezi ce spune … repet Sony, nu Mac . Nu o spun cu rautate, pur si simplu informeaza-te din surse demne de incredere.
    2. in Romania preturile la calculatoare sint nesimtite rau de tot, la fel cum sint si la alte obiecte considerate mofturi ( parfumuri, cosmetice, etc).
    3. Am un Sony vaio ( rosu ) de 6 ani si merge perfect !!! O problema nu am avut cu el ! Acum un an i-am reinstalat pt prima data windows-ul si de cind il am l-am folosit zilnic, l-am luat cu mine prin lume, pe unde am fost eu a fost si el, a facut dus cu coca cola la niste sarbatori, a baut si el un pic din cafeaua mea intr-o noapte cind scriam pe jumatate adormita, l-am sters cu acetona cind mi-a picat oja pe taste…e un erou dragul meu laptop rosu
    4. Acum 2 saptamini am cumparat un nou Sony vaio ( 15 inci,procesor i5, 750 gb) la jumatate din pretul pe care l-ai platit tu pe micutul roz de 11 inci. Dar nu l-am cumparat din Romania.
    Si inca o chestie, cum de tii toate informatiile pe hardul laptopului cind asta e unul din cele mai sensibile puncte ? Nici un hard extern nu foloseai ? Ufff ….

    • si eu am un sony vaio vgn ar 61 zu. il folosesc intens, de 6 ani, si i-am schimbat placa video. vreau sa imi iau unul nou. daca e ingrijit, nu e nevoie sa apelezi la garantie. curatat coouler-ul, instalat drivere si bineinteles sa repecti cerintele de sistem ale aplicatiilor sa nu il suprasoliciti. vreau sa imi cumpar ceva nou si sa il vand sau sa il fac cadou pe cel care il am. nu stiu daca voi fi fidel . am vazut ceva mai tentant la asus raport calitate pret… poate adus din sua sau germania ar fi mai convenabil. unii spun ca la noi se aduc rebooturile ; deci, calitate ai daca iti aduce cineva de acolo. as dori link cu un configurator sony vaio daca stie cineva. nu il mai gasesc pe cel care il stiam eu, unde era posibilitatea sa iti gravezi pe el o inscriptie personalizata.

  33. Iti recomand Toshiba. Nu sunt ieftine, dar poti trece muntii si oceanele cu ele. De asemenea, au garantia No matter what (inclusiv pentru furt)

  34. Produsele vandute de emag sunt de cea mai proasta calitate. Acum mai putin de 2 ani am cumparat de la ei 2 ultrabook-uri, care – claie peste gramada m-au usurat de 2800 de EUR. Mi-am luat si un DVD portabil, pentru ca jucariile respective aveau nevoie de unul.

    Ajung acasa cu shandramalele, le conectez la net-ul wireless, suna un telefon, astea intra in standby, le repornesc cu gandul de a ma da putin pe net. In taskbar un icon care ma anunta ca mi-a crapat controlerul atheros de wireless. Restartez, gata merge… ma gandesc ca o fi o situatie de moment. Pornesc cealalta shandrama, aceeasi situatie. Ma apuc, bag drivere de pe net, updatez biosul, in fine, situatia s-a mai repetat dar nu cu aceeasi regularitate. Totul parea ca intra intr-o normalitate mioritica…

    Zis si facut, la vreo luna dupa momentul zero, vreau sa bag un cd scot dvd-ul portabil din tipla, il conectez si tufa de Guineea. Nici nu leduri care sa faca ceva, nici tu bazait, nimic. Aparatul era deja in Raiul electronicelor depasite. Ma duc cu el la emag, aia constata decesul si-mi dau banii inapoi.

    A doua zi, ca un soi de raspuns universal la injuraturile pe care le-am adresat distribuitorului de real success, se arde/strica/beleste lcd-ul unuia dintre laptop-uri. Il duc in service, il repara in vreo 2 saptamani, si mi-l returneaza cu carpa de sters praful de rigoare si cu o solutie pentru sters praful.

    La nici doua spalari cu solutia in cauza – observ ca degetele mele incep sa aiba niste irizatii argintii, iar carcasa ultrabook-ului „sanatos incepe sa devina din ce in ce mai neagra. Fara nici un fel de legatura cu problema anterioara, shandramaua incepe sa pocneasca, caraie, paraie si sa functioneze cu sincope. Ma duc si cu asta-n service, aceleasi 2 saptamani, carpa (fara solutie) si un bilet cum ca l-am curatat cu solventi si din cauza asta s-a luat vopseaua de pe carcasa. In plus se belise hdd-ul SSD si un cooler (simptom care se va mai repeta de 3 ori in garantie).

    Plec definitiv in Spania, se strica iar shandramalele – si incerc sa le repar cu garantia internationala din cutie. Astia de aici, seriosi, imi spun ca le repara, dar ca in interior sunt cele mai mizerabile piese pe care le-au vazut pe modelele astea (ultra scumpe) si ca si carcasa este plastic vopsit si nu metal ca in cazul modelului identic comercializat aici.

    Sugestia lor? Sa le duc inapoi si sa-mi iau banii pe ele, pentru ca nu corespund criteriilor de calitate ale originalului. Imi scot astia documentatia de rigoare, ce e de rahat in laptop-uri, etc ma duc cu ea la emag si le-o trantesc in nas.

    Ce-mi spun aia? Ca da, ca pretul e acelasi ca in Spania, dar ca spaniolii sunt niste nemernici, ca ei (emag) lucreaza ce-i drept cu un alt furnizor, dar ca asta nu inseamna ca e de rahat. Pentru mine a fost confirmarea necesara ca de acum incolo, daca vreau ceva electronice, nu-mi mai iau din emag, zmag, tzmag si din Romania in general.

    • Produsele vandute de Emag vin din toata lumea! Pe canale oficiale, de la Napster, de la producatori, samd! De ce minti? Ce varsta ai?

  35. Prietenii… Tin sa va anunt ca intotdeauna … Prostia si lenea se plăteste. Daca vreodata cineva are probleme cu un produs Sony… Va recomand sanegru mergeti personal cu el la service Sony. Acestaeste situat parcul sportiv Tei. Intrarea se face pe langa clubul turabo. Acolo va recomand caîntrebati de un domn Vlad. Acest om traieste pentru tehnologie. Rezolva orice. In alta ordine de idei…. Nu exista in lume un laptop mai bun ca Sony. Cea mai buna placa de baza din lume.
    Dupa cum spuneam….. Prostia si lenea costa :))))
    P.S. detin de un an SVE1711V1EB. …. DE SENZATIE

    • Dan, minti, la modul crunt! Cel mai mare producator de placi de baza este Foxconn! Cine are bani, produce acolo, like Asus, Apple, Lenovo, samd. Mai citeste, sigur nu strica!

  36. Salut,

    Am lucrat la un centru de service mare si din experientele clientilor (majoritea urlate in urechechile mele) si explicatiile tehnicienilor, am notat urmatoarele:
    – produsele Sony sunt foarte scumpe, indiferent ca sunt calculatoare sau camere foto, TV….etc
    – reparatiile majore pentru Sony costa aproape cat un produs nou (de ex, daca schimbi un MB la costa in jur de $1000, un hard drive era cam $500-$600, la Sony preturile asemanatoare cu Apple. Produsele nu foarte bune, majoritatea partilor facute in China si din materiale ieftine.
    Hard drive-urile se strica, intrebarea e nu daca se strica ci cand, asa ca un drive extern sau orice alta forma de back-up sunt aur. Picau HDD urile la apple parca erau frunzele toamna. Am avut un client care avea pe HDD toate fisele cu informatiile clientilor (doctor) si l-a costat recuperarea lor $65.000.
    Dintre cele putin mai ieftine, cele mai proaste erau detasat laptopurile Toshiba, dar si HP. Cel mai bine e sa ti cumperi un laptop/calculator facut de o firma care are productia de calculatoare/parti ca activitate principala (mai putin HP care acum se axeaza pe software), de ex Dell, Asus, Acer. Nu sunt fitosenii dar…raportul calitate pret e foarte bun.
    Produsele Apple sunt frumoase si bune dar cam fragile (mai ales laptopurile, foarte des le cade HDD (sub garantie in primul an) si formeaza crapaturi foarte fine – ca firul de par pe carcasa de plastic. Acestea nu sunt acoperite de garantie pentru ca apparent sunt formate prin aplicarea de prea mare presiune pe carcasa, ceea ce nu mi se pare normal la un laptop care e facut sa fie portabil si ar trebui sa fie mai robust. Eu am un apple (desktop) si cu toate ca nu mi l am dorit la inceput, acum il iubesc, pare sa aiba mai putine probleme decat un pc.
    Si inca ceva, nu cumparati in functie de culoarea laptopului, beculetelor de sub tastatura sau designului de pe carcasa 🙂

    • Moni, macaroana are probleme! De 4 ani Apple nu mai produce laptopuri din plastic! Surpriza?! Dap! De ce dezinformezi? Gratis? Desigur! Secondo, toti produc in China! Stiu, lucrand in service nu ai stiut acest fapt! Serios?! Terto, o recuperare de date nu poate costa mai mult decat costul unui HDD nou, mai verifica si nu mai scoate vorbe dupa ureche! Google te poate ajuta! Si ca sa ma repet, orice sub 1000 de USD nu merita atentia, la fel ca la masini, haine, case, etc, ieftin inseamna si mai putin rezistent. La fel si la ciorapi, nu?! 😀

  37. Sunt cateva neintelegeri in ce spui in post. O sa le iau in ordine aleatorie a importantei.
    1. Nu iti acopera garantia standard recuperarea datelor de pe HDD. Da, se pot strica oricand, se strica frecvent, chiar si pe modele de scumpe (alea sunt testate inainte si se reduc sansele ce-i drept).
    2. Nu mi se pare deplasat asta cu service-ul. Multi au service in afara pentru ca asta-i Romania (costuri mari, etc. nu intru in discutia asta). Si Asus au pt. tablete in Cehia de exemplu.
    Exista un termen legal in care trebuie dus, reparat, si adus, altfel sunt obligati sa-l schimbe cu unul noi. Daca nu il respecta te adresezi ANPC-ului si mai mult ca sigur vei rezolva problema. Cateodata mi se pare ok, cat timp termenul e acelasi si vin si ti-l ia de acasa. Nu sa stai sa cauti tu service-ul sa te duci in timpul unui program.

    3. Mi se pare un abuz sa astepti mai mult de 2 saptamani. In 2 saptamani el trebuie reparat si adus inapoi. Orice altceva inseamna clar sa iei calea unei plangeri conform legii. Daca am face toti plangeri cum se practica in alte tari (unde exista o educatie de genul- din nou intru in discutii prea mari) s-ar rezolva, legislatia e destul de ok, trebuie si respectata.

    4. Intotdeauna trebuie backup. Daca nu ai o garantie de genul Casco (unde iti da in X ore unul identic) trebuie sa mai ai un device si sa salvezi totul in Cloud/ HDD extern, etc… Oricum dupa el va trebui sa recuperezi datele (poate in garantia Casco si asta). Oricand se poate strica cel mai bun laptop/PC.
    O garantie standard nu te salveaza de la „pierderea device-ului” pt. X zile.

    5. Laptop Sony la 2000 lei nu e bun :)). Da, s-au mai ieftenit parca dar la Sony un laptop e de la 3-4-5000 in sus. Parca Sony nu mai e ce a fost (Daca a fost vreodata ) in materie de laptop-uri.

    6. Recomand un Lenovo (nu degeaba in campaniilor lor pe FB, etc. arata zilnic foto de la utilizatori care au dat cu ele de pe bloc, l-au impuscat, au trecut cu tancul peste el (la propriu) si inca merg. La fel si un Asus, HP, Dell. Pretul ar trebui sa plece de la 2500 lei in sus.

    7. Verifica gamele producatorilor. Au games business rezistente si game consumer slabute. HP are Probook si Elitebook < bune. Lenovo au Thinkapd -T-urile si X-urile. Si mai slabute Thinkpad Edge dar bunicele.

    8. Nu inseamna ca un MAC rezolva problemele, nici pe departe. Poti obtine o config mai buna pe Windows de alt producator.

    9. Cere sfatul unei persoane specializate legat de configuratie.

    • Perfect spus, cu o exceptie, insa n-o comentez! Nici un produs nu rezolva problemele, ci un back-up facut la timp! Sub 1000 USD nu face nimeni calitate, ci doar cantitate! Faptul ca distinsa nu si-a facut o copie de siguranta inseamna altceva, neglijenta! Nici un brand nu garanteaza datele utilizatorului, insa un cloud, da!

  38. Salut,
    Eu folosesc de 5 ani de zile un HP 6720s si sunt extrem de multumit. Am rulat programe de editare foto/video, multitasking la greu si niciodata nu m-a dezamagit. E un Core Duo de 1.6 Mhz si sincer, daca s-ar mai produce, as cumpara inca doua. L-am forjat zi si noapte, de multe ori l-am uitat pornit cand plecam de acasa si totusi, functioneaza ireprosabil. Ai dreptate, HDD-urile sunt cam de rahat, unele pica la nici un an de functionare. In rest, numai cuvinte de lauda despre HP

  39. Un singur cuvant: TOSHIBA !
    Primul meu laptop a fost Toshiba. In vreo 12 ani a avut cinci useri. Eu am fost al patrulea. Functioneaza si azi, ceva mai lent decat cele noi, dar nu foarte lent. Nu s-a defectat niciodata, singurul lucru uzat este carcasa, a imbatranit plasticul si s-a copt, asa ca a crapat pe ici pe colo. Am luat unul nou, fireste, tot Toshiba, nu m-as fi gandit nici o secunda la alta marca. Implineste in curand un an de folosire si merge ca uns.

    • Si eu am tot toshiba (satellite) cumparat acum mai bine de 6 ani cu aproximativ 3000 de lei. I-am schimbat placa de baza pe cand era inca in garantie. Nu ma mai tine bateria deloc (l-am tinut in priza cu bateria in el… ofi bine, o fi rau, nu m-am lamurit), dar e super rapid in continuare si nu am alte probleme cu el. L-am si scapat de pe masa de 2 ori (don’t ask) si nici macar nu s-a crapat, nu a avut nimic.
      Pentru ca are ceva ani, e cam greu si nici nu e la fel de dragut si finut (i’m such a girl!) ca noile modele ma gandeam si eu sa il schimb cu un sony vayo (doar pentru ca nu imi permit mac 😀 ), dar vad ca nu e o idee prea buna

  40. doar o mica observatie in legatura cu ultimele comentarii:
    eu, in calitate de cumparator de laptop care crapa, nu am nici obligatia sa fiu IT guru si nici obligatia sa nu lucrez mai mult de X ore pe el, ca nu scrie nimic in manual in sensul asta.

    este un laptop la care au crapat 2 harduri in exact acelasi interval de timp. poate fi si ghinion, dar e mai probabil ca pun pe el harddiskuri proaste.

    eu am calculator din 2003 si in familia noastra am avut 1 desktop (productie 2003, inca functioneaza) si vreo 5 laptop-uri (HP, Asus, Lenovo)

    in 10 ani si 6 computere, au picat 2 harddisk-uri.
    apoi a venit Sony Vaio si au au picat tot 2 harddiskuri, dar in 2 ani.

    da-o incolo de treaba.

  41. Laptop-urile sunt in general o loterie. Eu mi-am mancat ficatii acum ceva timp cu un HP (unul din modelele lor scumpe de la aceea data). Probleme peste probleme pana l-am aruncat. Altii am auzit ca au avut exact acelasi model de HP si laptop-urile lor au mers brici, fara absolut nici o problema. Fiica-mea are un Vayo (dar din ala mare, de 15″) , am dat vreo 32 milioane acum vreo 2 ani. Nu a avut nici o problema pana acum (sper sa fie din ala norocos si sa nu am nevoie de service-ul lor vreodata).
    Citesc uneori si forumurile Apple din state si vad ca si la Mac sunt probleme cu HDD-urile etc…

    • George, stai calm si insista pe lectura: Apple foloseste SSD pentru toata gama! E premium, la fel si Asus si altii pentru premium! Ai retinut?

  42. Dell Latitude E6500 – are 3 ani, nici o problema n-am avut cu el, in conditiile in care il duc zilnic la servici si inapoi, a cazut de la 1 m pe parchet, trantit de fiu-mio – nici o urmare. Singura lui problema e ca e greutz si … negru :-)) bateria tine acum, dupa 3 ani, in conditii de folosire intensiva, zilnic – 4 ore. N-am idee cum e cu service-ul, ca n-am avut probleme.

  43. Am un Lenovo trist de vre-o 6 ani, in afara de corespondenta electronica, cumparaturi pe net si din cand in cand incercari esuate de a tine bugetul de chelt al familiei si navigat pe net nu prea il folosesc la altceva.
    Nu s-a stricat si inca functioneaza ok, are un pixel decedat dar nu ma deranjeza, bateria moare repede si normal ca se misca mai greu decat i5-ul de la munca.
    am vrut si io sa-mi iau o chestie roz ca era la oferta, dupa care am renuntat ca am zis ca-s prea mare pentru culoarea asta.
    Intre timp in casa avem inca 2 lenovo, toata lumea fericita (la’ unu i-a crapat placa grafica dupa cca 4 luni, dar s-a rezolvat in cca 2 sapt – de cand a plecat si pana a revenit in bratele noastre).

  44. Incercati sa evitati orice produs de la Sony. Dupa ce ca sunt de rahat, nici garantie ca lumea nu iti ofera, iar costurile post garantie la service-urile agreate de ei sunt de-a dreptul nesimtite. Eu m-am fript cu o statie Sony, a carei sursa a inceput sa bazaie dupa exact 2 ani si 2 saptamani. Evident ca n-au tinut cont ca abia se incheiase garantie si mi-au cerut pentru inlocuirea ei mai mult decat dadusem eu pe ea noua, acum 2 ani. Si foarte draguti, mi-au sugerat ca ar fi mai intelept sa-mi iau una noua. Evident, Sony! Nici macar n-au simtul ridicolului nesimtitii astia! Am scris si la Sony Europe, dar ghici ce! N-am primit niciodata vreun raspuns. Asa ca: evitati Sony!

  45. Buna!

    Am dat de post-ul asta pe Fb, culmea. In primul rand, vreau sa mentionez ca NU lucrez la Sony. :)) Dar lucrez in IT, si munca mea necesita atat existenta unui laptop, cat si a unui desktop acasa, plus unul la birou, dar si o tableta + un smartphone. (Lucrez in mobile gaming, nu dau numele companiei.)

    Nu vreau sa fiu rau, sau condescendent, dar majoritatea problemelor pe care le-ai enumerat sunt user faults. Si o sa-ti explic de ce. (Nu zic ca era MUSAI sa stii de ele inaintea achizitionarii, dar daca te-ai fi informat, te scuteai de un car de nervi, iar agentul de vanzare care ti-a pus in brate laptopul, nu avea nici cel mai mic interes sa-ti spuna, el si-a luat bonus ca a vandut un produs greu de vandut.)

    1.) Hard.

    1.a) Pierderea datelor. Prima regula in IT, e ca atunci cand ai date sensibile, le faci un backup. Nu neaparat iti trebuie un alt hard, sau un alt PC. Google Drive, sau Dropbox sunt variante gratuite pentru stocarea datelor pe internet intr-un serviciu similar cloud, usor accesibil de pe varia calculatoare cu contul tau personal. Ma indoiesc ca datele pe care le aveai de recuperat atat de important incat sa necesite 1000 Ron ocupau zeci de giga, ca nu ti-ai recuperat filme si torente. Dar, intelegi unde bat.

    1.b) Nici un HDD (Subliniez, HDD) nu e conceput sa lucreze bine in miscare. Este, totusi, o piesa mecanica de finete. (Practic, niste placute cu un ac care le zgarie.) In momentul in care acesta este sub tensiune, acele se pot misca, ele find bine izolate si stabilizate cand nu e sub tensiune. Asa am pierdut si eu un HDD. Uitam, sau nu ma deranjam sa dau Shut Down la laptop, doar inchideam clapeta, il puneam in geanta si hai la drum. Din cauza gropilor (Taxi, masina personala sau RATB), miscarii gentii cand o pui in spate, etc, exista MARI sanse sa zgarii platanele. Acum, inmultesti asta cu aproape un an, cel putin 2 drumuri pe zi, uite cum se duce un HDD. Also, asta o zic din proprie experienta, ca asa mi-a murit mie primul HDD la mai putin de un an de cand am laptop-ul. Al 2-lea HDD merge si acum perfect, la aproximativ 1 an jumatate dupa schimbare.

    Recomandari: SSD, daca e musai, dar e scump. Sau inchiderea laptopului cu sfintenie la deplasare. (Dar nici a doua nu garanteaza prelungirea cu mult a unui HDD in miscare.)

    2.Baterie.

    Ce nu se spune, dar ar trebui sa scrie in manual, e numarul de incarcari si descarcari la care bateria laptopului e garantata. Also, pentru o viata buna, e important sa lasi bateria sa se duca la 0, si apoi sa o incarci pana la 100%. Daca il tii in priza 2 ore, pleci cu el, iar il bagi in priza dupa 2 ore, pentru inca 30 de minute, nu te mira ca bateria e praf dupa 2 ani. Fix la fel e la toate laptopurile, telefoanele si tabletele. Asa functioneaza TOATE.

    Recomandare: Cand il tii pe birou, scoate-i bateria, baga-l in priza si mergi direct pe curent. Asa fac cand stiu sigur ca nu am nevoie de el, in bar, spre exemplu. Bateria sta langa laptop, chiar daca ma duc cu el la munca si inapoi. Il inchid, il scot din priza, il bag in geanta, ajung la munca, il bag in priza, etc. (Fara baterie in el). Astfel, prelungesti CONSIDERABIL viata bateriei, pt ca practic, o folosesti DOAR cand ai nevoie de ea.

    3. Balamale.

    Aceasi poveste. Numar limitat de utilizari. Daca il scartaii inchis-deschis de 15 ori pe zi, e normal sa se duca de 15 ori mai repede decat al meu care e inchis si deschis de 4 ori pe zi, maxim.

    4. Licenta.

    Cine te-a pus sa iei laptop cu licenta pre-instalata? E o idee proasta de la inceput, plus ca-ti adauga costuri nefondate la respectivul laptop. De ce crezi ca majoritatea laptopurilor de high-end vin cu Free-DOS?

    5. Brand.

    10 minute pe forumuri de specialitate si ai fi aflat ca Sony si Apple nu au service in Ro, ba mai mult, ca Mac-urile nu se pot repara punct. (Nu se fac piese de schimb). Iar la configuratia pe care ai ales-o, ai platit aproximativ 1000 de lei pe brand si pe culoare. 🙂

    Sfaturi:

    A.) Fa-ti un necesar. De ce ai nevoie de laptop. Ce o sa faci cu el? Ce categorie de laptopuri ma intereseaza? Vreau video/foto editing? Gaming? Texting si webbing? Ma intereseaza sa fie mic, sau mare? Etc. Logic ca toti vrem mega performante la preturi mici, si logic ca toti vrem sa tina bateria mult, dar daca laptop-ul il iei sa stai pe Fb si pe blog, nu ai nevoie de un R series de la ASUS, si mai bun ar fi un Notebook HP facut special pentru asta. Vrei gaming si entertainment? Recomand N-urile ASUS. (Nu R-urile, alea sunt ripoffs, 1000 de lei in plus pt R fata de N pe aceasi configuratie, doar cu carcasa care contine cooling pad integrat.), sau high end Dell. Vrei fita? Alienware, Sony sau Apple, dar atat. Fita, nu performante.

    B.) Back up your shit. Self explanatory.

    C.) Mai multa grija la utilizare. Mai putin timp cu bateria in priza. Ai grija sa-l inchizi inainte sa-l misti. Si, daca se poate, cand pleci de langa el, lasa-i clapa deschisa. Poti da lock la PC (Sa nu umble cineva in el, gen, cand esti la birou), dar daca nu e musai sa-l iei dupa tine, poate sta clapa deschisa fara probleme. Spre ex.

    Nu ma astept la reply, si ma gandesc ca a mai scris cineva ce-am scris eu aici, dar sper sa ajute sfaturile pe viitor. 🙂 Success in continuare.

    P.S. Nu mi-am scris blog-ul, ca ma gandeam ca o sa zici ca sunt hater si o sa ma hate-uiesiti pe blogul meu. xD

    • iti raspund eu punctual (eu sunt sotul)
      1. a) am cumparat hard extern pt backup anul trecut, dupa ce a crapat prima data hardul acestui laptop;
      pur si simplu nu a facut backup cateva saptamani, nu cred ca e o crima, desi sigur ca era mai bine daca se tinea de el
      problema este ca au picat 2 harduri in exact aceeasi perioada de timp, asta e problema

      1. b) laptopul a fost transportat intotdeauna in modul Sleep; drumurile au fost foarte rare, in niciun caz de 2 ori pe zi.

      2. ref la baterie, in manual scrie exact opusul a ce spui tu, respectiv ca nu conteaza daca o incarci inainte sa fie descarcata.
      citez:
      „Your computer is supplied with a lithium ion battery pack and can be recharged any time. Charging a partially discharged battery pack does not affect
      the life of battery”

      3. glumesti cu balamalele, nu? ce sa fac acum, sa nu inchid capacul de teama ca o se strice? asta este exact definitia unui produs prost.

      4. licenta – in primul rand ca nu e adevarat ca majoritatea laptopurilor scumpe vin cu free dos, din contra, asta e valabil mai mult la cele ieftine, din cate am vazut eu
      oricum, acest laptop nu exista in varianta fara windows OEM

      5. am avut incredere in SONY. a fost o greseala, acum e evident. dar am avut incredere in SONY, iar aceasta incredere a fost inselata. de asta exista acest post, de fapt.

    • Mi-am dat seama ca esti sotul.

      1. Nu a zis nimeni ca e o crima. Din ce am inteles, ambele HDD-uri s-au stricat in aceasi perioada de timp, nu acelasi timp. Si cum am zis, Shut Down, nu Sleep. Cu sleep am facut si eu, si in mai putin de 1 an mi-a crapat un HDD, iar asta a fost sfatul inginerilor de la service-ul ASUS. This, or SSD, care nu are nici o componenta mecanica, si nu risti sa se strice.

      2. Stiu ce scrie in manual. Ar trebui sa scrie, tot in manual, numarul de incarcari/descarcari la care e garantata. Nu sunt singurul care a spus ca prelungesti viata bateriei daca nu o tii in laptop, mai ales cand stai cu el acasa si la birou, exclusiv. Gandeste-te ca am laptop-ul de doi ani jumate, iar bateria ma tine 4 ore pe High Performance. (Full lit screen + keyboard, placa video activa si toti 4 nucleii de pe CPU porniti).

      3. Nu glumesc. Si nu, nu a zis nimeni sa nu-l inchizi de teama sa nu se strice. Dar cred ca intelegi cum acelasi produs folosit intensiv se va strica mai repede decat cel folosit mai putin intensiv. Eu am facut o recomandare care ajuta la prelungirea vietii acelui produs. Ca si cu masina. Poti sa o duci la 4 mii de ture, e si bine sa o faci, dar daca mergi 50k KM cu ea la 4k, se duce naibii motorul, mult mai repede decat cel care schimba la 2k, corect?

      4. Depinde. De obicei, gamerii, care cauta produse high-end performance, cauta Free-DOS, ca in general pirateaza. Daca folosesti pc-ul/laptopul pe firma, tot mai bine e sa ai Free-DOS si sa-ti pui tu licenta ta, pt ca e la tine, nu la ei.

      5. Sony e o firma ok, dar nu la laptop-uri. Si deja si pe alte planuri incepi sa fie detronati de Samsung, spre ex. Deci, da.

    • Manis, la Mac ce scoti? O mie de cicluri de incarcare inseamna undeva spre 5 ani! De ce s-o scoti? Crezi ca Apple e tampit cand de la telefonie la calculatoare are acumulatorul, ca asa se numeste, de schimbat, scos, pus in frigider? Pe bune?! Zambesc!

  46. La banii pe care i-ai dat initial pe laptop, te rog permite-mi sa iti recomand ORICE model marca Asus. Eu mi-am luat un notebook de la ei acum 3 ani si i l-am dat verisoarei mele care intre timp l-a inmanat fratiorului ei. Deci inca il tin curelele.
    Recent insa tot de la Asus mi-am luat un K55DR. E un ultrabook cu „de toate”. Tine la tavaleala, e usor si performant. Ma asteptam sa faca si cartofi prajiti dar la acest capitol am fost dezamagit.

    In fine, te mai pot ajuta cu un ritual satanic de sacrificare a laptopului tau … cine stie poate il invocam pe Belzebub si ii dam laptopul cadou sa tormenteze un alt suflet nefericit si pacatos.

  47. Imi pare rau de tine; experienta traumatizanta. Am avut si eu un Vaio, si am fost multumit de el. In contractul meu de garantie era stipulat ca mi’l ridica de la domiciliu si mi’l returneaza tot acolo in caz de probleme.
    Intre timp am revenit la Mac; si aici raman 😀

  48. My 2 cents:
    1. Failure rates la HDD sunt foarte mici, chiar si in cazul notebookurilor. Doua stricate intr-un interval atat de scurt arata probleme mari de quality control la Sony. Solutie: la cumpararea unui laptop nou se instaleaza Acronis True Image (vreo 55 USD, daca tin bine minte), se face backup de sistem pe un HDD extern mic, plus un CD/DVD de boot. Preferabil, nu mai folosesti acel HDD extern deloc, e strict pentru recuperarea sistemului in caz ca va crapa hardul. Nu stiu daca merge sa faci backup de sistem in cloud, probabil ca da; oricum, vei avea nevoie de CD/DVD de boot – pastreaza-l bine! Repet: backup de sistem imediat dupa achizitionare!
    2. Antivirus la zi: Microsoft Security Essentials e gratis (exista si alte solutii free, cam la fel de bune), dar fara intrat pe site-uri dubioase, gen torente, pornaciuni etc., sau bagat in laptop stickuri USB in care nu ai incredere. Pentru asta, dezactivezi AutoPlay, eventual si AutoRun (din registri, cauta pe net sa vezi cum se face).
    3. Obligatoriu se face backup de date – pe HDD extern si/sau in cloud. Eu folosesc Acronis pentru un HDD extern. Datele se tin pe o partitie separata. Stiu o multime de persoane care tin absolut tot pe C: (partitia de sistem); in caz ca iti crapa Windowsul, pierzi toate datele! Nu tine nimic pe desktop in afara de shortcuturi (desktopul e tot pe partitia de sistem).
    4. Curatenie periodica in registri, cu CCleaner (gratuit), ca sa mearga Windowsul OK.
    5. La cumparare, dupa primul backup de sistem, dezinstalezi toate bloatware-urile cu care vine preinstalat – de regula sunt niste porcarii care nu fac decat sa ingreuneze functionarea sistemului.
    6. Bateria: eu am un Lenovo W520 cumparat din US, il tin pe baterie chiar si cand e conectat la priza. 1500 de cicluri de incarcare maximum, il am de doi ani, bateria e la 99% din capacitate (circa 4,5 ore de autonomie). Am incercat si cu bateria scoasa, pe un Fujitsu Siemens care a rezistat patru ani, n-am observat cine stie ce diferente in durata de viata a bateriei – daca nu e folosita se degradeaza cam la fel de repede.
    7. Intretinere: curatat de praf periodic, sters ecran. Cand e inchis, il tin in husa, sa nu acumuleze praf. Cand hardul incepe sa caraie / sa scoata niste clickuri ciudate e un semn ca urmeaza sa cedeze in scurt timp; asa mi-am salvat datele de pe primul meu laptop, am facut backup imediat pe HDD extern, n-am pierdut nimic.
    8. Alegerea unui calculator: Lenovo W520 cumparat de pe eBay, in 2011. A costat 6.000 de lei inclusiv taxele de transport (prin UPS), adus la usa, cu declaratie vamala si TVA achitata cash la curier. La data respectiva, acelasi model costa in Romania 10.000 de lei. Garantie internationala trei ani, Windows 7 professional preinstalat, partitie de recuperare pe HDD (pentru sistem si aplicatiile preinstalate). Zero probleme in doi ani.
    9. Balamale (ciudat ca asta e o problema): la Lenovo am balamale de otel, parca sunt de la frigider. Evident, nici o problema cu ele.
    10. Mac: sotia mea are un MacBook Pro din 2011 (am cumparat ambele calculatoare la diferenta de vreo doua saptamani). Zero probleme in doi ani, folosit intens. Bateria tine si acum circa 5,5 ore.
    11. Ce as recomanda: cum spune si Marius mai sus, ceva care sa fie un compromis intre ce ai tu nevoie si cel mai bun raport calitate/pret. As lua un Lenovo seria T (de business), din US. Nu vei avea nevoie decat de un cablu de conectare a incarcatorului la priza (vreo 7 lei, de la Altex). Sau un MacBook, luat cu garantie internationala. Exista si in Romania Apple Store, in mallul din Baneasa, cu service-ul nu stiu cum stau lucrurile, nu am avut nevoie.

    • acum avem si Acronis, si usb bootabil, cercetez si varianta de a achizitiona backup pe cloud (am vazut ca sistemul nu ti-l salveaza, dar ma rog, o reinstalare de windows nu e cine stie ce)
      eu intotdeauna am avut 2 partitii pe hard, in caz ca-mi crapa windows-ul, dar uite ca la Sony nu am facut ca am zis ca e in garantie, sa nu ma bag in el. oricum nu m-ar fi ajutat cu nimic, dar in fine, acum are 2 partitii.

      probabil vom cumpara un Lenovo T430, sa vedem de unde-l luam mai ieftin, varianta US este o optiune.
      multumesc pt sugestii.

    • Salut Robo,

      Poate o privire la o Toshiba nu ar strica, ca sa nu zic de un mic drive-test. Oricum succes cu noul utilaj.

      Cristian.

    • T430 e o buna idee. Te poti uita si la un T530 (are ecran de 15,6 inci, fata de T430, care are unul de 14,1). Alege un model cu baterie de 9 celule, tine cam cu 50% mai mult decat una cu 6 celule. Eu l-am luat pe al meu de aici: http://stores.ebay.com/newthinkpads/, dar e bine sa cauti si in alta parte, poate gasesti chiar mai ieftin. Niste modele OK ar fi astea:

      http://www.ebay.com/itm/LENOVO-THINKPAD-T430-i5-3310M-2-5GHZ-500GB-7-2K-8GB-234235U-/161170254920?pt=Laptops_Nov05&hash=item25867eec48 (cu baterie de 6 celule)

      http://www.ebay.com/itm/LENOVO-THINKPAD-T430-i7-3520M-2-9GHZ-500GB-7-2K-NVIDIA-23446WU-/151185357366?pt=Laptops_Nov05&hash=item2333597a36

      http://www.ebay.com/itm/LENOVO-THINKPAD-T530-i7-3520M-2-9GHZ-8GB-NVIDIA-2392ASU-/161169194006?pt=Laptops_Nov05&hash=item25866ebc16

      Ca sugestie: chiar daca ai sa gasesti modele cu SSD acceptabile ca pret, nu-ti lua. SSD-urile puse de producatori nu sunt chiar cele mai bune de pe piata. Cel mai bine, daca vrei un SSD, e sa ti-l cumperi separat si sa migrezi datele de pe HDD pe el (cu Acronis). Pentru alegerea unui SSD cel mai bine e sa citesti (cu MARE atentie!) review-urile de aici: http://www.anandtech.com/tag/ssd

    • merci
      zici ca e ok sa cumpar laptop de la vanzatorul asta de pe ebay?
      oricum, daca il voi lua din state o sa mi-l aduca cineva de acolo, ca nu am incredere sa-l trimita in Romania si nici nu vreau sa platesc taxe vamale

      diagonala trebuie sa fie mai mica de 15.6, ca asa e brief-ul de la utilizator, n-am ce sa fac. eu lucrez la scarbici pe Lenovo seria T de 13 ani si niciodata nu mi-a crapat, ar fi trebuit sa ma gandesc la asta pana acum.

      la SSD nu ma bag deocamdata, mi se par scumpe si mici.

    • Da, cei de pe eBay sunt ok, expediaza prin UPS, cu tracking number al coletului si livrare prin curier, la tine acasa. Dar daca ti-l aduce cineva din US e perfect. Persoana respectiva ar trebui sa-l scoata din cutie si sa-l transporte in bagajul de mana, il declara la aeroport ca fiind proprietate personala, altfel plateste TVA la intrarea in tara. Asa scapi si de TVA, si de taxele de expediere, faci economii de cateva sute de dolari. Vezi numai sa iei un model cu garantie internationala de 3 ani.

  49. Romanii au un dar deosebit la exagerari, la zvonistica, la politica si la alte rahaturi mancate pe paine! Intrebarea care se pune este urmatoarea: cati din distinsii comentatori au lucrat in service, cati cunosc din experiente de vanzatori niste marci?! Doi, pentru mediul Windows, momentan doar un Asus premium merita! Pentru Apple, un Macbook Air, unde garantia – se aude si la zvonaci, e de 1 (un) an in Romania, fiind in practica mioritica numita „comerciala” si extinderea ei, la Noumax – ca recomandare, la Emag, la iStyle, de inca 2 ani, contracost! Sau, pentru aproximativ 300 dolari, extensie de la mama lor, Apple, valabila si-n Romania, prin unitatile service autorizate! Nu mai asculta la bucatarese, femei de afaceri, taximetristi si alte specii care nu stiu nici macar ce este netshell. Asculta doar un profesionist, asa cum tu ca profesionist iti stii mai bine afacerea! Restul e cancan, ieftin! P.S. Sony nu mai e de vreo 7 ani ce era pe vremuri, la nici un segment electronic! Punct! P.S. 2, o baterie litiu polimer, pentru specialistii de aici, are 1000 de cicluri de viata, una litiu ion, cam 300. Sa auzim de bine!

    • My bad, nr maxim de cicluri de incarcare a bateriei la Lenovo W520 e 500 (mai precis 300-500), nu 1500, am tastat ca chioru’. Anyway, pana acum s-a comportat ireprosabil. Btw, Apple Care se poate lua si din Ro?

  50. Deci ce inteleg eu despre laptopuri si in general despre electronice este o chestie de noroc personal, utilizare corespunzatoare dar cel mai important de cat de de mult costa (in costul ridicat al laptopului cu siguranta si fara nici un dubiu sunt piese mai rezistente si mai fiabile)
    Eu am avut o experienta proasta la laptop Acer , personal cred ca o sa ai experiente neplacute cu orice firma intr-un anumit moment.

    Hard-disk – se defecteaza din cauza socurilor si electricitati
    Crapaturile pe ecran – socuri cu siguranta ca nu il lovea sfantul duh
    Baterie – daca nu o scoti din laptop si sta tot timpul in priza o sa se descarce mai repede tot timpul pana cand ajunge sa dureze 5 min
    Service – toate sunt de kkt orice ce firma ar fi si il tin 14 zile in medie / toate spun ca nu se pot repara sau ca nu acopera garantia din diverse motive (mie pe un laptop cumparat cu 2600 ron la 5 luni numai se alimenta si nu acopera garantia, motivul ca prezinta urme de lichid in conditiile in care eu nu am varsat nimic pe el niciodata, costul reparatiei prin inlocuire de placa de baza 1500 ron , mentionez ca functiona pana cand sa descarcat bateria, refuz reparatia si ma duc frumos la un service de cartier gen si il repara aia frate cu 200 de ron inlocuind doar piesa afectata)

  51. Lumea iti recomanda foarte multe dar adevarul este unul singur. Daca folosesti laptop-ul 10 ore pe zi si este foarte important ce ai pe el, alege LENOVO! Sunt profesionisti din toate punctele de vedere si foarte rar o sa se strice ceva hardware la orice laptop Lenovo.

  52. Dell forever!!! 😆
    Pe locurile urmatoare: Asus, Lenovo, Acer. Despre Toshiba doar am auzit de la altii, nu comentez.
    In general sunt de acord cu urmatorul comentariu al lui Manis:
    http://www.printesaurbana.ro/2013/12/cosmarul-sony-vaio.html#comment-76232

    Cateva vorbe in plus despre baterie.
    De unde legenda asta cu bateria de litiu care se poate incarca la orice ora??? De la faptul ca aparitia bateriilor cu litiu a insemnat un veritabil progres fata de bateriile cu Ni-Cd, care aveau niste „mofturi„ cu privire la descarcarea completa inainte de reincarcare.
    Va rog sa nu credeti laudele nelimitate despre bateriile cu litiu. Nu intru in amanunte tehnice dar recomand, in ordine:
    a) Incarcare si descarcare completa, indiferent ca vorbim de laptop, telefon, etc. Se reduce numarul total de cicluri (ceea ce e foarte important) si se mentine sanatatea bateriei, la fel ca un om care face sport!
    b) Nu prea recomand faza cu scoaterea din laptop. Da, e protejata, dar ce facem daca pica curentul? Asta era una din idei pentru folosirea unui laptop: sa nu ne lase cu ochii in soare o pana de curent. A, aveti totusi un UPS si va legati la el? Bon, atunci scoateti bateria, desi prefer varianta a).

    Pentru baterii, un pic de lectura de aici, de la universitate:
    http://batteryuniversity.com/

    A, inca ceva: pentru lucrul acasa sunt retrograd si pastrez un desktop „sanatos„.
    Inca nu le-a trecut vremea, nu mai credeti in prostii! 🙄

  53. Salutari
    Recomand un laptop peste 1000euro la o utilizare de 10 ore pe zi. ( si schimbat la 4ani)
    Sunt solutii de backup online cu 30-40$ pe an.
    Alex

  54. Nu pot sa cred ca-mi vad ochii…credeam ca eu sunt singura ghinionista. si eu am patit acelas lucru cu Sony-ul meu, de 2 ori i-a murit Hardul, si odata pe luna pica windows-ul, asa din senin….mi-am smuls parul din cap 1 an de zile…………..si anul trecut in Nov m-am hotarat sa-mi iau altul……Fujitsu am ales de data asta………si surpriza….dupa o saptamana i-a crapat Hardul…de 2 saptamani e in service si…nimic.

  55. Draga Printesa Urbana, tin sa-ti spun ca detin un laptop sony vaio de 6 ani si nu am avut probleme niciodata. Trebuie sa recunosc ca bateria e slaba, dar altfel laptopul asta mi-a fost un servitor credincios. In schimb nu ma incanta prea tare Asus, sunt laptopuri scumpe si la banii aia poti cumpara ceva mai bun, altfel cred ca toate brandurile au puncte slabe. Daca ar fi sa am multi bani as cumpara inca o data de la sony. Nu uitati sa va interesati intotdeauna ce luati si sa nu aruncati banii doar pe design sau nume.
    Btw, daca as primi un laptop ce nu imi place, l-as vinde.

  56. am si eu un sony vaio.am problem cu tastatura nu-mi mai functioneaza nici un buton ce pot face ?cv sfaturi va rog la adresa de email

  57. Pe langa alte laptopuri si desktop-uri, detin si down toshiba satellite: unul tocmai a implinit un deceniu de functionare si unul 8 ani; am varsat bere si sucuri pe amandoua; desfacute imediat curatate, reasamblate.
    Pana acum, la nici unul dintre cele 2 toshiba nu s-a intamplat sa mi se strice ceva (bateriile nu mai tin dar, ce vrei, la 6 celule atatia ani… totusi, au picat dupa 4 respectiv 6 ani de functionare; balamalele sunt si ele putin slabite dar este o problema comuna majoritatii producatorilor de laptopuri si, la fel, dupa atatia ani de functionare intensa – macar 14-16 ore pe zi!..).

    Un singur laptop toshiba mi-a facut probleme, altul in afara de cele 2, unde mi s-a stricat displayul, dar asta este vina copiilor (s respectiv 5 ani), care au si dat cu el de pamant, printre alte nenorociri, desi este de inteles ca a crapat ceva.

  58. Eu am sony vaio win 8 dar am avut o problema si nu mi se mai deschidea,am hotarat sa ii bag win7 ,i-am bagat i-au mers jocurile si dupa cateva zile dupa nu mi se mai deschidea nici cu win 7 si am aflat ca aveam placa video stricata,am cumparat una si am puso akum tot win 7 am si nu imi mai merge nici un joc, la gta san andreas nu mi se deschide nu imi da nici o eroare pur si simplu nu mi se deschide,la minecraft imi da crash report,la metin imi da o eroare cu 3d graphics, league of legends si la asta imi da eroare,singurul joc care imi merge este cs si ma plictisesc pe el,daca stie cineva cum sa ma ajute va rog pm pe fb: https://www.facebook.com/#!/dicu.gabriel.9

  59. buna ziua! am un Sony vaio Duo 11, si cand am activat touch screen se duce cursorul la mouse in stanga si se da click singur fara incetare. cand ii dezactivez touch si folosesc mouse’ul numai are probleme. ce pot face? Multumesc!

    • Umbla prin setarile touch-ului si mai cauta pe diverse forumuri cu vaio; o sa gasesti raspunsul pe care-l cauti. Beleaua e ca tre’ sal cauti!

  60. eu am avut si sant la al 2 lea laptop sony vaio, la primul am avut nevoie de garantie pt ca s-a ars coolerul, a venit curierul mentionat mai sus cu o cutie speciala, a doua zi dupa ce am sunat, a fost dus in germania pt reparatie si dupa 3 zile a fost inapoi la mine… trebuia sa ai mai multa incredere!

  61. Buna seara. Am citit postul si sunt in asentimentul dumneavoastra. Pot sa completez eu privitor la mirificii de la sony vaio Romania. Un exemplu : am trei laptopuri sony vaio dintre care doua sunt seria vgn, serii la care nu s-au mai actualizat driverele din 2009. Am luat legatura cu suportul execrabil de la sony Romania si mi-au trimis driver pentru alt model desi le-am comunicat pentru fiecare in parte numarul de identificare, pretul nu-l mai comentez pentru ca e scarbos de scump. Aceasta firma Just It este doar un collaborator, suport official pt sony nu avem in Romania.Am stat o luna de zile pentru un ecran de vgn-z41wd pe care tot ei mi l-au crapat cu acei curieri dedicati. In fine……..va dau perfecta dreptate doamna, suportul pentru sony vaio este execrabil iar preturile nejustificat de mari. In concluzie…..Nu merita nimic cumparat de la acest brand…….daca se mai poate numi brand.

    • parca citisem ca pe la inceputul lui 2014 Sony a vandut divizia vaio si nu mai produce laptop-uri…si-au dat probabil si ei seama ca nu mai merge sa mai vanda aceste produse extrem de proaste.

      Sony Vaio, you will NOT be missed! :)))

  62. Deci,vina in proportie de 50%,i-ti apartine!
    1- Intodeauna la datele importante,se face back-up!
    2- Licenta de windows ( 8 ) se afla inscrisa in BIOS!
    3- Cumperi un produs in Romania=incertitudine!-obisnuiestete cu asta!
    4- Ai avut ghinion!
    5- Nu aui fost sfatuita tehnic corect si pana la capat!
    6-Pt. restul de 50% citeste punctul 4!

  63. chiar ai avut ginion, eu numai sony am avut decand ma stiu si nu am avut probleme cu ele.Dar nu am ales modele dubioase cum l-ai ales tu pe acela si nu prea le cumpar de noi.Nu le.am reparat niciodata, le.am scapat dupa birou, cafele varsate pe ele, cabluri de alimentare lutate in picior si tras cu tot cu laptop…dar nimic.Iar la hdd erau strong, si sa ti se strice un hdd pur si simplu chiar trebuie sa ai ghinion, mie nu mi s.a intamplat niciodata. Iar laptopurile pe care le.am avut si inca le am sunt sony vaio vgn fw21z (display 16.4″)si Sony Vaio VPCZ11Z9E/B (13.1″) am ales sony pentru calitatea display.ului si rezolutia foarte mare 1920×1080 (full hd). nu prea o vezi pe multe laptopuri majoritatea au 1336×900 sau ceva de genu

  64. Buna,
    Am si eu aceleasi dezamagiri cu acest model de laptop, iar acum sunt disperata ca a picat placa de baza. Cautand acum pe net acest model, sa-l achizitionez second pentru piese, aflu ca si tu ai avut o serie de probleme. Se intampla cumva sa mai ai acest laptop sau ai apucat sa-l spargi cu ciocanul? 🙂 M-ar ajuta sa folosesc placa de baza de la el. Poti sa nu publici comentariul, insa ti-as fi recunoscatoare daca imi scri.
    Astept raspunsul tau. Multumesc.

    • salut, al meu are ecranul spart si balamalele rupte, il folosim ca hard de backup pt celelalte laptopuri, nu il pot dezasambla.

    • Te contactez tot referitor la sony vaio, sunt in acelasi stadiu, in cautare de placa de baza pt al meu. Ma gandeam sa te intreb daca te poti debarasa de al tau? Eu folosesc hardul scos din laptop si pus in carcasa, e hard extern practic, poate te ajuta ideea. Ce suma te avantajeaza doar pt placa de baza de la laptop? Multumesc si iarta-mi insistenta!

    • buna
      ce voia sa spuna Ioana mai sus e ca folosim Vaio-ul pe post de NAS (Network attached storage), adica server de retea, nu ca simplu hard extern (ceea ce nici nu se poate, de fapt, atat timp cat hardul e in laptop).
      ti-am fi oferit laptopul gratis daca nu il foloseam.
      imi pare rau.

  65. Mi-am cumparat si eu un Sony Vaio SVE1512E6E. Nu ma mandresc cu el, dar a tinut vreo 5 ani de zile (Windows 8.1). Pana acum, cand dintr-o data, s-a gandit sa faca figuri ca poate primeste si el vreo atentie sau ceva. Ma omoara idea ca trebuie sa-l trimit la Cuca Macaii pentru un simplu service si un dispay care isi schimba „haina” in mii de pixeli cand sunt in mijlocul jocului si apoi laptop-ul, absolut orbit de aceasta parada a modei, se gandeste sa se puna la nani, lasandu-ma cu ochii-n soare.
    E trist ca garantia, acea hartiuta care in mod normal trebuia sa ne salveze pe toti, e practic degeaba (ma intreb de ce mai exista) si, chiar daca cei de la Sony au un „imens” site de ajutor pentru laptop-uri si alte cele, nu gasesti nimic care sa te poata ajuta sa iesi din groapa de 5 metrii in care ai intrat.
    Si desi il folosesc in acest moment, dupa sutele de restart-uri in care il injuram de tot neamu’ lui si acesti mici pixeli care imi omorau display-ul acum cateva minute cand eram in joc, marturisesc cu cea mai mare caldura ca in acest moment (serios vorbesc) ma dau cu capul de perete, cu el in brate.

  66. Nope… disagree… am un Sony Vaio fe28h din 2005 si nu am avut absolut nici 1 pb, culorile sunt incredibile si la standardul de azi, cel mai bun display ever, designul super slim, alb, e mult mai frumos decat muuulte modele actuale. A stat incins sute de ore si saracul n-a patit nimic. Sunt fan Vaio for life

  67. Sony Vaio Pro, cel mai usor ultrabook de 13″ din lume, 1.06 Kg, mai putin decat un macbook air, contruit integral din carbon, ssd, touchscreen, rapid, frumos.
    Il am de 4 ani, s-a cam zgariat carcasa si mi s-a crapat touch-ul de pe ecran, ca m-am asezat cu fundul pe el.
    Cel mai bun laptop pe care l-am avut.
    Tocmai mi-am mai cumparat unul, varianta cu i7 4th generation de pe ebay, de la cineva din Germania, in stare aproape impecabila.
    Pacat ca au dat faliment, acum Vaio exista, dar nu mai este Sony.

    Confirm insa ca am avut un Seria F din anul 2010, am avut aceleasi cosmaruri cu el, hard picat, trimis in Cehia, mufa de alimentare stricata, etc. M-am certat INGROZITOR cu suportul lor, i-am amenintat, am obtinut inlocuirea produsului dupa 2 ani cu Seria S din 2012, care a fost foarte ok. Dupa inca 2 ani mi-am luat Vaio Pro, care a fost IMPECABIL.

    Va spun sincer, din lumea non-Apple, Sony Vaio au fost de departe cei mai avangardisti creatori de laptpuri din lume.

  68. doar pt ca laptopul dvs merge bine inseamna ca al meu nu a mers prost?

    amuzant. bine ca am scapat de el. au trecut multi ani de cand l-am inlocuit si inca ma enervez cand imi aduc aminte cat de tare m-a putut enerva. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *