Cazare și mîncare la Barcelona

Zilele astea zac sub șapte pături și transpir tone de ceaiuri cu lămîie, așa că vă rog să-mi iertați lipsa de aplomb. N-am mai fost bolnavă de multă vreme și-am uitat cît e de enervant să nu te poți mișca de durere de oase, stau și mă vaiet de una singură în timp ce trag cu urechea la cum se joacă Sofia cu bona ei în camera vecină. Și mă oftic, sigur că mă oftic, aș vreau să fiu eu acolo, dar da, știu, e doar o gripă, o să treacă, o să fie bine, încă un paracetamol și poate mă dau jos din pat.

Așa, și pentru că nu-s în stare de altceva și am o restanță la voi, iată încă un post despre micro-vacanța noastră de la Barcelona și nu vă mai bat la cap cu subiectul, că mai mult durează să vorbim despre ea decît i-a luat ei să se întîmple. Dar a fost așa frumos că parcă merită toată detalierea, mi se pare mie (voi puteți, desigur, să mă contraziceți).

La recomandarea unei prietene dragi am rezervat și plătit dinainte două nopți de cazare la Hotel Murmuri, un boutique hotel simpatic așternut fix în buricul Barcelonei turistice, la cîteva minute de Casa Battlo și tot la cîteva minute de Plaza Catalunya și celebra Las Ramblas.

battlo

A costat 132 de euro pe noapte, nici puțin (căutam o cazare mai fancy, dacă tot urma să avem singurele două nopți de concediu din ultimii trei ani), dar nici exagerat de mult (cred, n-am dat niciodată exagerat de mulți bani pe vreo cazare, de obicei închiriem garsoniere sau apartamente în orașele în care călătorim și plătim cam 60 de euro/noapte).

Hotelul a fost simpatic, recepția și holurile decorate cu bun gust, camera a fost mică (dar cu vedere la curtea interioară, cum am dorit, ca să ne fie liniște), mică în sensul că în jurul patului aveam maximum 1 metru pînă la perete. Baia foarte elegantă, duș în plafon, cremușoare simpatice, fără pastă de dinți însă (de ce nici un hotel, fie el și de cinci stele, nu oferă pastă de dinți, dar oferă trei feluri de cremă de corp, balsam, papuci etc etc??). Ne-a dat pe spate sistemul de lumini, care se regla în funcție de selecție (dacă alegeam Relax, se stingeau becurile, se aprindeau niște spoturi mici, dacă alegeam Romantic, se aprindeau doar veiozele, foarte SF într-un fel ultra cool). Din păcate, camera a fost și foarte zgomotoasă (ușa nu se închidea fest și se auzeau toate zgomotele de pe hol, vecini care se întorceau la 4 dimineața de la petrecere, alți vecini care la 8 dimineața ieșeau din camere vorbind tare șamd, dar nah, e hotel, nu e azil, deci nici nu mă pot plînge prea tare de asta). Mînerul de la ușa terasei era rupt și ne-am cam zdrelit degetele de fiecare dată cînd am vrut să aerisim. Ah, și am avut și țînțari, ne-au ciuruit în a doua noapte și ne-au bîzîit de-am ajuns să visez pistoale și mitraliere.

murmuri

În seara în care ne-am cazat ne=au spus că micul dejun e 9 euro, am decis să îl luăm a doua zi la fața locului în caz că ne trezim la timp (urma să mergem seara la concert și nu știam exact la ce oră ne vom trezi). A doua zi am coborît în restaurant (foarte cochet), am analizat oferta de mic dejun (brînzeturi, jamon, fructe, croisante, iaurt, nimic special, dar toate arătau bine și ne-am decis să rămînem să mîncăm) și am aflat că micul dejun costa acum 16 euro de persoană, ni s-a părut mult și am dat să ieșim, o doamnă care aranja mesele ne-a spus că putem negocia pînă la 12 euro, ceea ce a sunat cam dubios, așa că ne-am grăbit și mai tare cu plecarea. 🙂

Serviciile foarte faine, curat, poziție excelentă, eu zic c-a meritat banii!

De vizitat n-am vizitat mare lucru, știam că n-avem timp și nici nu ne-am spetit, mai ales că vizitasem acum cinci ani principalele obiective din Barcelona. În prima seară ne-am plimbat către Piața Spania, apoi am mers la concert. A doua zi am mers mult pe Ramblas și am intrat în Boqueria, un spectacol de mirosuri și culori.

boqueria

După amiaza am mers în Parc Guell, care în 2009 era distrus de o furtună și-am vrut neapărat să-l vedem și întreg. Am observat cu bucurie că între timp au montat scări rulante care merg aproape pînă în vîrful dealului, o plăcere să urci (data trecută ne-am cam scuipat plămînii). Seara ne-am plimbat în Bari Gottico, a doua zi am luat portul și Barceloneta la pas, iar la prînz am plecat spre aeroport. Și gata.

guell

guell2

Singurul highlight al mini-vacanței a fost mîncarea, capitol la care am aut parte și de țepe, dar și de surprize plăcute. Mic-dejunul a fost cu ghinion de fiecare dată, probabil și pentru că am stat fix în centru și cafenelele din zonă sînt toate capcane turistice. În prima dimineață am intrat într-un Cafe în care am dat pe două sendvișuri infecte și pe o cafea 26 de euro. Evitați tortilla de patatas, este sinistră, și ce e și mai sinistru e că se servește în sendviș, adică între felii de pîine, cu cartofi prăjiți alături. Adica ouă cu cartofi și pîine cu cartofi, oribil. Am mai mîncat și churros cu ciocolată caldă, 3 euro, aia da, bun! 🙂

churros

La prînz în prima zi am mers într-o autoservire ținută de japonezi pe sistemul all you can eat. Am plătit 9 euro de persoană și am mîncat excelent, ce și cît am vrut: sushi bun, crab, creveți, caractiță, calamar, midii, le puteai lua direct fierta sau prăjite sau proaspete și ți le prăjeau în fața ochilor. Ne-a mai costat 1.85 euro berea, una peste alta un prînz excelent și ieftin.

sushi

Seara am intrat într-un bar de tapas din Bari Gottico, era singurul plin din zonă, așa că ne-am gîndit că musai e bun. A fost ok, am comandat fiecare două feluri de tapas (asta era condiția să ne putem așeza la masă, altfel trebuia să ne cazăm la bar), sangria, bere, nota a fost 75 de euro 4 persoane. Am mîncat:

creveți cu chutney de mango și noodles tailandezi picanți

creveti thai

mini paella (toți am fost de acord că cea de la Alioli e mai bună)

paella

crochete cu somon

mini hamburgeri cu somon

burgeri somon

o tocăniță normandă cu brie și bacon, plus ceapă caramelizată

A doua zi de dimineață am ales o altă cafenea ceva mai spălată și am plătit mai puțin, dar am mîncat tot prost (senvișuri banale cu enorm de multă pîine).

cafenea

La prînz n-am mai vrut să dăm greș și-am mers în Barceloneta, unde am căutat o cîrciumă pentru localnici, o bodegă fără firmă unde știam că se adună lumea ca la sfintele moaște. Am avut noroc și-am găsit-o, am intrat la 1 fără 5 și ne-am așezat la masă, 15 minute mai tîrziu era coada pînă afară, gălăgie, aglomerație, lumea mînca în picioare la bar, ospătarii alergau printre noi cu zeci de farfurii cu minunății.

bodega barcelona

Am luat din toate cîte ceva, am vrut să gustăm. Anghinarea prăjită a fost interesantă, creveții la plită delicioși, scrumbia foarte fragedă, inelele de calamar ni s-au topit pe limbă, bombele picante cu cartofi au fost bune, iar caracatița cu sos de ceapă a fost divină. Am spălat totul cu bere și sangria, am mai stat și iar am mai mîncat. Toată lumea vorbea tare, mîncau care pe unde apucau, coada se lungea, obrajii se înroșeau, comenzile la bucătărie curgeau, curînd au început să se termine peștii proaspeți și să dispară de pe tabla scrisă cu cretă rînduri din meniu. Nota a fost 95 de euro la 4 persoane, am mîncat excelent.

anghinare gratar

caracatita

creveti graar

Ne-am mai plimbat oleacă și gata a fost vacanța.

Ce vreau să vă mai spun e că:
1. Niciodată niciodată nu mai zburăm cu Blue Air
2. La Barcelona copiii se cară în cărucioare și după vîrsta de 7 ani
3. Toată lumea fumează iarbă peste tot în Barcelona, tot timpul
4. Detalii despre ce e de vizitat la Barcelona găsiți în postările mele mai vechi, aici

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

25 comentarii

  1. Mda și eu am jurat că nu mai zbor cu Blue Air – le-a funcționat prost site-ul când făceam check-in online și am primit ca boarding pass pe email ceva incomplet. A trebuit în aeroport să mai plătesc 40 de euro din cauza incompetenței lor… în fine….
    Sună foarte bine Barcelonaaaa…… am dor de ducă acum, dar bebe din burtică la 28 de săptămâni nu mai vrea să meargă cu avionul. Și evident salivez după Brie, Camembert, sushi, fructe de mare și tot peștele crud și semipreparat de care am fugit toată sarcina.. e un sacrificiu mic mic, dar aștept pachețel în maternitate cu toate astea :). Și călătorii mai încolo un pic, nu e timpul pierdut. Nu pot însă să mă hotărăsc dacă să văd prima oară Amsterdam sau Barcelona în schimb…

    • Sa stii ca eu am mincat fructe de mare in sarcina, dar numai in locuri de incredere sau facute de mine. Daca sint proaspete, e ok.
      Intre Amsterdam si Barcelona as alege intr-o clipa Barcelona, de zece ori la rind. Sau Lisabona. 🙂

    • Da da și eu am mâncat, în Paris făcute de un incredibil bucătar cu care am norocul să fiu rudă. Dar mie mi-este frică să fac singură. La Amsterdam am rămas cu un gând de a merge din facultate, din perioada de rebeliune…

  2. Asteptam postul asta pentru ca plec si eu in aprilie 🙂
    De curiozitate, cat au fost biletele la Blue Air? Eu am dat pe 2 bilete la TAROM 343 de euro (cumparate la inceput de noiembrie). Evit cat pot low costul si motivul pentru care n-am fost pana acum la Barcelona e ca nu gaseam bilete affordable decat la Blue sau Wizz …
    Pentru cazare inca nu m-am hotarit. Am facut o rezervare anulabila pe booking, dar inca mai gugalesc dupa hoteluri. M-am uitat si pe cel in care ati stat voi, dar pentru aprilie sunt preturi uriase (693 euro/4 nopti cea mai ieftina camera e too much).
    In afara de peste/fructe de mare se mai poate manca ceva in Barcelona? Ca mie nu-mi plac si nu vreau sa fac foamea pe acolo :))

    • Da, sigur, poti minca porc, pui, cirnati… dar nu stiu cit sint de bune, eu maninc exclusiv fructe de mare pentru ca aici sint cele mai bune.
      Pe bilete am dat 200 de euro, luate cu 6 luni inainte.
      Have fun!

  3. Barcelona e destinatia de iarna de vreo 3 ani. Cu bilete luate din august, stim ce avem de facut in februarie. Sederea nu a fost niciodata mai mult de 5 zile, suficiente cat sa vizitam, mancam, relaxam.
    Mereu ne cazam la un apartament de pe Rambla, inchiriat de pe homelydays. Ieftin ca braga si in punctul 0 al orasului.
    In fiecare an am avut norocul sa nimerim in cate o carciuma in care ospatarul era roman. Acum 2 ani, intr-un restaurant din Plaça Catalunya ne-am trezit cu palinca din partea casei de la ospatarul care pana la aducerea bauturii vorbise spaniola impecabil. Dupa ce ne-a pus sa bem palinca-zicand despre ea ca e o bautura f. buna, trebuie sa o incercam- a inceput sa vorbeasca in romana. Spre marea noastra mirare.:)))
    Anul trecut, pe Rambla, restaurant dragut, ospatar roman, recomandari de mancare excelente, bere si sangria din partea casei, pret-80 € pentru 4 persoane (paella si doar fructe de mare).
    Barcelona ramane orasul de suflet. Planul e sa-l vizitam in fiecare an pana o sa ajungem sa locuim acolo. Mereu ne lasam cate ceva de vazut, sa avem pretext sa ne intoarcem. Strategie buna, zic eu. 🙂

  4. Ca sa va mai spun ceva ce nu zice nimeni, companiile low cost sunt low cost pentru ca avioanele zboara cu defecte si le repara la mai mult timp pe toate odata. De asta au fost atatea cazuri de aterizari fortate fara tren, depresurizare acum de curand si multe altele. E low cost dar iti pui viata in pericol. Ca sa nu mai adaug tipul de clientela, etc.

    • Exita reguli serioase in ceea ce priveste controalele si reviziile tehnice, nu cred ca decoleaza vreun avion defect. E drept insa ca sint cam vechi, noi am zburat acum cu un airbus construit acum 40 de ani.:)
      Nu s-a depresurizat cabina in incidentul cu pricina, doar s-a defectat senzorul respectiv si au fost eliberate măștile de oxigen.

    • Da, exista controale serioase, dar controalele alea sunt prin sondaj. Ideea e ca un avion se strica foarte repede si intretinerea costa foarte foarte mult. Companiile low cost nu isi permit sa comande fiecare piesa cand se strica si comanda mai multe deodata. Cand vorbesc de stricaciuni nu ma refer la un motor stricat, o aripa indoita sau o roata lipsa :p ci la surubele, placute si multe alte maruntisuri, fara de care avionul zboara, dar orice defect atrage cu sine alt defect.
      Nu am mai urmarit motivul aterizarii de urgenta din pricina depresurizarii cabinei, daca zici tu ca au declarat ca s-a stricat senzorul asa o fi. Dar tot senzorii s-au defectat si cand a cazut avionul ala air france in ocean. E greu sa se depresurizeze cabina…sunt vreo 3-4 supape de siguranta.
      Un avion mai vechi intretinut nu este mai putin sigur decat unul nou neintretinut. Blue Air a cumparat acum vreo 2-3 ani mai multe boeing 737 noi noute…si cu toate astea au probleme.
      Sotul meu este mecanic de avion, nu vorbesc in necunostinta de cauza. Daca va permiteti, zburati cu companii nationale, pentru 100 eur in plus zburati in siguranta….

    • se cheama „Ichiban Wok”, adresa Carrer de les Jonqueres, 4, 08003 Barcelona
      langa statia de metro Urquinaona, 5-10 minute de placa de Catalunya

  5. Noroc ca tocmai ce m-am ridicat de la masa 🙂
    Da, fructe de mare anytime, that’s my name!! Which reminds me… 😉

    Imi pare rau sa aud de blue air, din pacate pentru mine e prea tarziu, mi-am luat bilete pentru martie la Florenta. btw, daca ai o recomandare in acest sens, feel free 😀

    Sa te faci bine!

  6. Mancarea din Barcelona e fara indoiala mai mult decat peste si fructe de mare. Jamon serrano, chorizo, carnati deliciosi, patatas bravas, ardei putin iuti si copti, ca doar astea imi vin in minte acum. Plus ca gatesc foarte bine puiul. Plus bezele uriase, crema catalana, alioli, plus inghetata cu 1000 de arome din Barri Gotic. Ca sa nu mai zic de turron….

  7. Luni plecam in Barcelona. Te rog, imi poti spune cum pot gasi carciuma din Barceloneta. As vrea sa mergem la sigur sa mancam bunatati delocioase.

  8. In Barcelona cel mai bine am mancat la un restaurant cu specific peruan – Mochica aflat pe Gran Via in apropiere de statia de metrou Rocafort. Pe langa tot felul de aperitive apetisante cu creveti, maioneza, cartofi, pui, orez, au in meniu si frigarui sau tot felul de preparate din carne/fara cu specific peruan. Preturile sunt destul de rezonabile: intre 7.50 si 15 euro un fel de mancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *