ACEST ARTICOL ESTE SCRIS DE TEODORA NEAGU, CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI
Davis suferă de Dravet, o formă rară de epilepsie. Pentru mama, învățătoarea și colegii lui, Davis este un supererou. Și pentru că până și supereroii au nevoie de prieteni, la școala unde se duce ca să se facă om mare, copiii au învățat despre epilepsie și despre cum se acordă primul ajutor în caz de convulsie.
Poate că pentru unii pare o lecție dură pentru niște copii de 7-8 ani… Pentru supereroi, lecția aceasta e despre viața de zi cu zi.
Tot în viața reală, la puțină vreme după ce colegii lui Davis au văzut într-un filmuleț cum pot ajuta persoanele care suferă de epilepsie, inclusiv pe Davis, la o petrecere prilejuită de o zi de naștere, Scooby Doo cade pe spate cu zgomot. În toiul jocului. Toată lumea crede că e parte din scenariu. În scurt timp, își dau seama că, de fapt, avea o criză de epilepsie. Ca în majoritatea situațiilor de genul acesta, oamenii se uită, încep să își dea cu părerea, se agită… În mijlocul tuturor, unul dintre colegii din clasa I ai lui Davis își amintește lecția de la școală. Explică celor din jur că trebuie să îl întoarcă pe Scooby Doo pe o parte și să deschidă geamurile. Rămâne calm, chiar dacă nu e ușor.
Nu e ușor nici pentru frații și surorile acestor supereroi. Aud adeseori adulți amintindu-și cum și-au îngrijit în copilărie frații după o criză de epilepsie și sunt multe sentimente de vindecat în aceste povești.
Pentru toate aceste motive vrem să facem să se audă „Povestea unui supererou”, o carte ilustrată despre un băiețel cu epilepsie și întâmplările prin care trece eL, o poveste care le va vorbi copiilor despre diagnosticul de epilepsie, vizitele la doctor, analizele pe care trebuie să le facă și eventualele dizabilități. Dar și despre prietenie, teme și vacanțe.
Cartea va fi editată de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare cu ajutorul donațiilor strânse la Swimathon București. Fondurile obținute din vânzarea ei vor fi direcționate spre centrul de terapii pentru copii cu epilepsie „Există Speranță”.
În imagine, portretul supereroului mov, așa cum a fost el desenat de Alexandra, o fetiță de 7 ani, a cărei mamă înoată la Swimathon pentru acest proiect, alături de alți 14 înotători, inclusiv supereroul Davis. Pentru că și supereroii au nevoie de prieteni!
Puteți dona și voi pentru acești eroi, aici.
Felicitari Teodora si Adela pentru implicarea voastra in recuperarea copiilor cu Dravet!Felicitari pentru Centru Exista Speranta!
Va respectam si va admiram pentru o asemenea initiativa. Succes si mult bine din gândurile noastre.