Brunch cu fetele nr. 3: despre plîns și tantrumurile copiilor, cu Otilia Mantelers

Later edit: Gata, nu mai sînt locuri! Daca nu plătește toată lumea pînă miercuri, vă anunț cîte locuri se mai eliberează.

Zilele astea am plîns mult, cred că glandele mele lacrimale n-au cunoscut așa supra-producție de cînd mama le-a făcut. E absolut în regulă, mie îmi place să plîng, deși o fac rar. Mă ajută plînsul, îmi învelește cumva durerea într-o folie cu bule cu aer, apa cu sare curăță, vindecă, deși pe moment ustură ochii. Nu mi-e rușine să plîng, nu mă face să mă simt mai slabă, mai urîtă, mai tristă. Dimpotrivă, după (niște zile de) plîns bun, altfel trag aer în piept. Problemele sînt tot acolo, dar eu capăt puteri noi să mă lupt cu ele.

Aș vrea să încurajez cît mai multă lume să plîngă mai des. Încurajez plînsul de descărcare al copiilor mei, observ de fiecare dată cît de bine le face un plîns sănătos.

Acum cîteva zile discutam cu Otilia despre ce să fie seminarul din cadrul brunchului cu nr. 3. Idei de jocuri pentru a rezolva conflictele cu copii? Daaa, merge! Sau să facem despre cum impunem limite prin joacă, așa, cu blîndețe? Daa, și mai bine, că toată lumea mă întreabă despre asta… Saaau au putea face despre plîns. Și despre tantrumuri. Doar că uite, eu abordez alftel problema, mi-a spus Otilia. Eu ajut părinții să înțeleagă și să accepte tantrumurile, nu să se grăbească să le înăbușe. Genial, pentru că și eu am aceeași abordare!

Am mai rugat și fetele din grup să voteze și uite-așa am ales tema următorului nostru brunch cu fete: Otilia Mantelers ne va povesti cum să acceptăm plînsul şi crizele de furie ale copiilor.

Citez din prezentarea Otiliei despre acest seminar:

Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe datorită unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniță) sau mai mari (cand tatăl pleacă în delegație pentru mai multe zile). Iar când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăznăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket pentru că nu le mai cumpărăm încă o înghețată. Iar noi rămânem debusolați și nu înțelegem de ce copiii par nerecunoscători.

În această prezentare care are la bază filosofia Parenting by Connection, aflăm care este punctul de vedere neuroştiinţific despre aceste comportamente, informații care ne vor fi de mare folos în ascultarea lacrimilor și crizelor de furie ale copiilor noștri. Vom povesti despre cum ascultăm lacrimile și crizele de furie și despre cum limitele puse într-un mod cald și blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute.

Subiecte abordate:

Marele Plâns și Limitele
Plânsul şi crizele de furie: ce ne spune neuroştiinţa despre ele? Scurtă descriere a mecanismului plânsului
Anatomia creierului legată de emoțiiCum vindecă lacrimile stresul emoțional acumulat în corp, care, dacă nu este eliberat printr-un mecanism fizic (râs, plâns, tremurat, oftat, criză), somatizează în boli
Miorlăielile: cum le transformăm într-un plâns bun sau într-un râs binefăcătorCum reacționăm la crizele de furie de acasă, de la grădi, de la şcoală, din supermarket
Trei situaţii dificil de acceptat pentru adulţi atunci când copiii plâng aparent fără motiv: după momentele de conectare, în situațiile de tranziție și broken cookie
Cum punem limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni și (uneori) să coopereze.

Brunchul va avea loc sîmbătă, pe 8 august, de la ora 10.30, la terasa Finca by Alioli. Costul participării este de 85 de lei de persoană și include:
– posibilitatea de o asculta pe Otilia vreme de două ore vorbind despre tema detaliată mai sus
– sangria cu și fără alcool la discreție
– apă plată la discreție
– gazpacho (supă rece de legume)
– paella valenciana
– crochete de curcan cu legume (pentru copiii de peste 1 an)

Copiii cu vîrsta de pînă la 10 ani nu plătesc, dar beneficiază de meniu. Eu vă sfătuiesc să încercați să veniți fără copii, vor fi multe informații ultra interesante și știu cît de greu este să te concentrezi la ceva cînd alergi după unul sau doi copii. Sigur, dacă nu aveți cu cine să îi lăsați, sînt bineveniți, am pregătit activități și pentru ei, decît să nu veniți deloc, mai bine veniți cu puiul, dar dacă îl puteți lăsa cu tati în parc, veți pleca acasă cu mai multă informație utilă în buzunar.

Puteți comanda orice doriți din meniu, dar va trebui să achitați costul consumației, în bilet sînt incluse cele de mai sus. Aș prefera însă să nu ne vînzolim foarte mult pe terasă, să o putem asculta pe Otilia. Mîncarea din meniul inclus este delicioasă și destulă. Sigur, dacă aveți alte preferințe, puteți comanda fără probleme ce doriți. După eveniment, care se va încheia în jurul orei 13.30, puteți rămîne la masă la terasă.

Copiii se vor putea juca la locul de joacă special amenajat (trambulină, mașinuțe, căsuța piticilor, piscina cu bile) sau vor putea face diverite activități în cel de al doilea spațiu amenajat pentru ei, unde vom avea nisip kinetic, pictat pe obiecte, teatru și alte activități pentru ei aduse de prietenii de la Țăpuşele. Terasa va fi rezervată în totalitate, nu vor intra decît persoanele care vin pentru brunch.

60 de locuri sînt deja rezervate. Dacă vreți să participați, o să vă rog să trimiteți un mesaj la evenimente@printesaurbana.ro, să vă trimit detaliile de plată. Doar după efectuarea plății locul se consideră confirmat. Cererea este mare, în plus, eu plătesc meniul la restaurant în avans și e important să știu exact cîte persoane vor beneficia de el (cam ca la nuntă).

Sumarizez: 8 august, ora 10.30, Finca by Alioli, Otilia Mantelers ne vorbește despre plîns și tantrumuri. Costul participării se achită în avans este de 85 de lei și include masă și băuturi, plus meniu pentru copii (care nu plătesc). Pentru rezervări, scrieți-mi la evenimente@printesaurbana.ro. Dacă vă doriți mult să o vedeți pe Otilia, vă sfătuiesc să vă grăbiți, estimez că pe miercuri evenimentul va fi sold-out. Evenimentul de fb este aici.

Să ne vedem sănătoși!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

12 comentarii

  1. Super eveniment, Printesa ! Felicitari! Poate pe viitor organizezi ceva in genul acesta si in Constanta ? ? Sunt mamici care ar veni cu mare drag.

  2. Ce discutii interesante aveti acolo, in Bucuresti… Iar ma apuca invidia ca nu locuiesc si eu acolo… Ar fi vreo sansa sa beneficiem, noi, cititoarele din provincie, de rezumatele acestor intalniri?

  3. Foarte interesant subiectul ales.
    Am putea primi niste schite cu ideile discutate sau sa participam conectati de la distanta?

  4. Succes, ma bucur ca evenimentele iau avant. Otilia, de exemplu merge si in provincie, acum depinde, desigur si de unde esti, dar cred ca se poate mobiliza un grup de oameni sa o aduca. Spor!

  5. Eu am văzut-o pe Otilia, în Constanța, vorbind exact despre plâns și tantrumuri, dar tare mi-aș fi dorit să mai vin o dată la Alioli. M-am simțit bine de tot la primul bruch. Am plecat printre ultimele, pe la ora 16… Nu ne mai saturam de vorbit, chiar daca ne văzusem pt prima oară. ?
    Așa că dacă puteți să vă duceți si mai sunt locuri, duceți -vă. Învățați ceva și mâncați și bine. ? Atmosfera e super. Și totul datorită Prințesei.
    P.S. Tot nu primesc pe mail comentariile la posturile la care comentez și eu…

    • Salut, in seara asta inchidem lista si facem loc rezervelor, care sint vreo 30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *