Cazări de vacanță autentice și mai ieftine

Dacă vă place să călătoriți, sigur știți de Airbnb.com, site-ul pe care puteți găsi și rezerva cazare pentru vacanțe sau pentru șederi mai lungi în orașe din 192 de țări. Dacă doar vreți să aruncați un ochi, puteți viziona ofertele fără să vă logați, dacă însă vreți să puneți întrebări gazdelor și să rezervați, e musai să vă faceți cont sau să vă logați cu Facebook sau Google. Nu veți găsi hoteluri pe Airbnb, ci doar proprietăți private închiriate cu camera sau cu totul de persoane private. Inițial, aici găseai cazare ieftină în orașe scumpe, acum găsești de toate pentru toți, de la iachturi la case în copaci sau chiar castele de închiriat. Prețurile sunt corecte, ai recenzii multe scrise de cei care au stat acolo înaintea ta, gazdele răspund rapid la întrebări, multe dintre proprietăți sunt verificate de Airbnb, astfel încât riscul de păcăleli să fie mic.

Plata cazării se face integral la rezervare, securizat, prin Airbnb, cu cardul sau contul de paypal. Poți anula rezervarea cu un anumit nr de zile înainte și vei primi banii înapoi. Numărul de zile depinde de planul de anulare impus de proprietar.

Prima oară când am închiriat noi o garsonieră pe Airbnb, în 2008, site-ul abia se lansase, cred că erau 10 studio-uri disponibile în Barcelona, acum sunt câteva mii! 🙂

Pe noi ne încântă foarte mult această variantă de cazare în străinătate din mai multe motive.
1. Varietatea de oferte e foarte mare, la ultima căutare pentru un concediu am găsit nu mai puțin de 30 de apartamente care se potriveau dorințelor noastre.
2. Prețurile sunt bune.
3. Comunicarea cu proprietarii e rapidă.
4. Numărul de recenzii e mare.
5. Plata se face prin Airbnb, ceea ce exclude varianta unor țepe la fața locului.
6. Preferăm să cunoaștem locuitori ai orașului în care vom sta, să trăim într-o casă autentică, decât în camerele standard ale unui hotel care arată peste tot la fel.

Tocmai am rezervat un apartament cu trei camere în Praga, la câteva stații de tramvai de zona turistică, pe o stradă liniștită, curte interioară mare, bucătărie, jucării și accesorii pentru copii (scaun de masă, trepte pentru chiuvetă și toaletă), supermarketuri la colț, tramvai la 1 minut, pentru 520 de euro, taxe incluse. Vom fi trei adulți și doi copii, la hotel nu am reușit să găsesc ceva comparabil la preț.

Motivul pentru care-am scris acest text e de fapt o știre peste care-am dat de dimineață, și care zice că pe Airbnb puteți închiria și celebrul dormitor al lui Van Gogh, pentru 10 dolari pe noapte. 🙂 Nu tabloul, ci chiar dormitorul 3D, la dimensiune reală, să dormiți în el.

Insititul de Artă din Chicago a creat la dimensiune reală dormitorul pictat de Van Gogh în tabloul cu același nume (The Bedroom). Mobilierul, pereții, podeaua și toate accesoriile imită perfect desenul lui Van Gogh și sunt așezate la milimetru ca în pictură.

van gogh airbnb0

Camera este de fapt o instalație menită să promoveze expoziția “Dormitoarele lui Van Gogh”, care include trei versiuni pictate ale dormitorului în care a trăit și a creat Van Gogh din 1888 până în 1889, plus alte 33 de tablouri ale artistului. Expoziția este deschisă publicului până pe 10 mai 2016 la Institutul de artă Chicago, iar dormitorul real creat după pictură se află tot în Chicago, într-un apartament mai mare.

van gogh airbnb2

van gogh airbnb

Ăsta da PR pentru expoziție, dar și pentru Airbnb. Dormitorul lui Van Gogh poate fi rezervat pe Airbnb aici, are bucătărie și wi-fi, costă 10 dolari pe noapte, din păcate eu nu am găsit liber nici măcar în 2020, mai departe nu am avut răbdare să butonez. Înțeleg perfect de ce e atât de solicitat micul dormitor. 🙂 Și nu, nu e doar că e ieftin.

Sursa (foto și știre Van Gogh pe Airbnb): This is colossal

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

29 comentarii

  1. Ce idee faina! Eu nu știam de site-ul asta! L-am salvat pentru un viitor, sper eu, apropiat. Deocamdată nu avem nici o vacanța in plan.

  2. Si noi am stat in concediu in apartamente inchiriate prin AirBnb si am fost foarte multumiti. Conditii foarte bune, preturi mici si o experienta de a locui in orasul respectiv mult mai autentica decat cea pe care o poate oferi un hotel.

  3. Atentie cu Airbnb. In caz de problema va veti da seama imediat ca nu exista serviciu pentru clienti. Faceti o tura pe site si incercati rubrica „contact”, veti suprinsi sa dati doar peste intrebari si raspunsuri, nici un e-mail, nici un telefon.
    Eu am avut o experienta neplacuta cu o rezervare la Barcelona. Am cautat un apartament, am gasit (multe comentarii positive), am contactat proprietarul, mi s-a spus ca e liber si am platit direct via site-ul Airbnb, cu paypal. Dupa 2 zile, proprietarul m-a contactat sa imi spuna ca a fost eroare in calendar si ca de fapt apartamentul nu e liber.
    Ok, nici o problema, o sa caut altceva, va roag sa imi dati banii inapoi.Mi s-a spus ca Airbnb trebuie sa faca asta. contacteaza-I daca ai cum. Pana la urma am deschis procedura via Paypal. Dupa o luna, mi-am luat banii inapoi via Paypal. Abia dupa aceea m-a contactat si Airbnb sa ma intrebe daca am nevoie de ajutor sa-mi recuperez banii. Wtf?
    Deci, pentru mine, never ever again Airbnb.
    Pe de alta parte am prieteni care au avut experiente bune cu Airbnb.
    E o loterie, orie e bine, ori e mai putin bine. Eu una, nu ma mai joc. Booking si homelidays sunt mult mai bine, si se agsesc si apartamente si case de vacanta.

    • Salut, tind sa te contrazic. Sunt numere, cu taxa ce e drept, la care poti suna in caz de nevoie. Eu am avut aceeasi neplacere, gazda nu isi mai facea aparitia la ora stabilita. Am sunat, au zis ca platesc ei hotelul la care stau peste noapte, iar a douazi, LA ora convenita, m-au sunat sa vada cum am rezolvat.

  4. Noi am avut parte doar de experiente pozitive cu ei pe unde am calatorit (momentan doar in Europa – o singura data am stat in „gazda”, in rest erau proprietatile doar pentru noi)

    Singura neplacere a fost cand in Romania am incercat sa inchiriem prin ei, oferta fiind saraca. Si ori nu a raspuns proprietarul, ori ne-au acceptat ca apoi sa spuna ca de fapt era data deja proprietatea – ni s-a restituit insa destul de rapid pana la ultimul banut, plus un mic bonus pentru neplacere de la airbnb.

  5. Airbnb este una dintre cele mai importante si fericite „inovații” in domeniu. Sunt un „Host” si am experiența a sute de oaspeți fericiți. De-a lungul timpului am incercat sa folosesc si alte canale însă airbnb rămâne cel mai sigur, transparent si de încredere. Nu ai cum sa ai surprize. In privința prețurilor, evident ca pentru anumite afirmații, trebuie folosit un fir de logica: daca vrei o vila de epoca sau o camera intr-un apartament, daca vrei in centrul vechi sau la zece stații de metrou.
    Dar cel mai important este ca airbnb oferă cel mai prompt serviciu de relații cu clienții întâlnit vreodată, oriunde, in orice domeniu. Nu exista problema nerezolvata!
    Enjoy your trip!
    PS: pot scrie pagini întregi despre experiența Airbnb

  6. Draga Printesa eu te-am descoperit „the very very first time” tot datorita unui articol despre Praga… Cel in care iti povesteai vacanta petrecuta acolo 🙂 Si culmea Google m-a dus spre tine, dupa ce dadusem cautare la „mancare traditionala urbana” :)))) Ca sa vezi, un „dai” si unde ajungi… Guess it’s the magic of Prague! Si noi e posibil sa ajungem la Praga in vara, asa ca cine stie, poate ne-om gasi si pe acolo! 🙂

  7. Printeso, pune in articol link-ul la airbnb cu codul tau, cine isi face cont nou iti va aduce un 20 euro cadou.

    Si eu folosesc airbnb- cred ca am peste 10 concedii cu ei. Am stat si in aprt. si in gars. si in o camera din aprt. gazdei. Avantaje: am vizitat asa Europa, am intrat direct in contact cu viata locala, cu oameni etc…In unele locatii as merge din nou!
    Dezavantaje: proprietarul se poate razgandi. Am patit-o: am rezervat cu 4 luni inainte pt o vacanta de 14 zile un aprt. langa mare, si cu 2 sapt. inainte am primit mail ca proprietarul a cancel-at calatoria adica am ramas si fara cazare si cu banii blocati in airbnb pt ca returnarea in contul bancar nu au vrut astfel ca a trebuit sa aleg sa inchiriez ceva … din ce mai era disponibil inainte de sarbatori si cu pret de 50% mai mare si conditii destul de proaste. Initial airbnb mi-a spus ca imi vor acoperi diferenta, pana la urma au acoperit doar comisionul lor. La un hotel riscul sa se intampla asta e mult mai mic pt ca au suficiente camere dar un proprietar inchiriaza un singur aprt.

    Idei pentru cititori: pentru cine sta in zona turistica isi poate amenaja apartamentul prietenos pt musafiri si inchiria periodic, iar cand are musafiri sa se mute la rude/prieteni. Asa am stat in vreo 2 locatii si zau ca mi s-a parut fain.

  8. Draga Ioana, de luni de zile caut bilete de avion ieftine catre … Praga, tot pentru o familie cu doi copii, si sunt dezamagita ca nu am gasit niciodata sub 160 de EUR/ biletul. Poate ai vreun pont si pentru subiectul asta. Il mai urmaresc pe Brad Florescu, dar la el super deal-urile sunt mai mult pentru destinatii exotice sau cel putin foarte indepartate. Vacanta placuta!

    • Din pacate ieftin catre Praga nu prea exista. Cu 180 de euro am luat noi, cu 6 luni inainte. Apoi am gasit cu 130, dar a fost o oferta care a expirat in cateva ore, noi le luasem deja mai scump.

    • E o varianta sa iei bilet de avion cu Vienna sau Bratislava(100 de euro) cumparat din timp si la Viena inchiriezi masina si faci 5 ore max pana la pragaa.atentie inchiriatul de masina necesita depozit.

    • eh, cu copiii e complicat traseul asta, dar pt cei cu libertate mare de miscare, e o varianta foarte buna!

    • Cu 150 am luat eu (cu 3 luni inainte) de pe paravion. Exact acelasi bilet dar luat direct de pe site-ul Tarom eram 170.

    • Poate depinde de perioadă. Eu am luat pentru luna martie, aproape cu vreo luna și jumătate înainte, două bilete dus-întors. 303 euro. Mult, puțin, greu de spus. E primul zbor. 🙂 Dar cred că trebuie să menționez că am și bagaj de mână, și bagaj de cală. Ambele măricele, din ce am citit pe internet..

    • Nu prea mai sunt bilete ieftine spre Praga, 180e cam standard, 90nu am mai prins de mult. Eu stau pe lângă Praga. O solutie e cu combinatii gen Cluj, Viena dar dificile cu copii. De la Viena e si autocar Student Agency f misto.
      In ceea ce priveste cazarea, atentie mare la tepe de la rusi si ucrainieni mai ales la apt. Zona ok aproape de centru, cand ai copii ar fi Andel/Smichov. E si metrou, mai ok decât tramvaiul, zic eu. De evitat zonele f aproape gen Malostranska, Stare Mesto. Iar ok, mai departe de centru sunt Dejvice, Vinohrady, dar mai bine mergi o statie doua in plus ca sunt scurte,decat o zona aglomerata aproape de centru.

    • Inteleg ca nu sunt lifturi la metrou, noi o sa fim cu caruciorul si scarile alea sunt luuuungi de tot.

    • Sunt lifturi, special ptr handicapati si carucioare. Eu cand am fost in Shanghai cu căruciorul, aveam o metoda de a lua scările cu caeuciorul ai copilul bine atasat cucenturi. Tramvaiele in Praga sunt cam vechi, fata de ce am eu in Plzen, hehe si nu stiu daca mereu au partea aia care vine la boedura sa urci direct, plus ca sunt aglomerate. Atentie la piatra cubică, o să-i cam clantane dintii.

    • Ce inseamna „In ceea ce priveste cazarea, atentie mare la tepe de la rusi si ucrainieni mai ales la apt.” Apartamentele nu sunt cum te astepti?

  9. Poti da un google sa gasesti ce nu e in regula. Cel mai important ca nu publica reviews negative nici de la gazda nici de la turist. Si apoi cum planuiesc sa imbunatateasca safety – ul care nu e chiar minunat.

    • Imi pare foarte rau cand vad cu cata usurinta se raspandesc niste informatii false si neverificate. Airbnb publica absolut toate rewies-urile, iar daca ai vreo nemultumire in ceea ce priveste feedback-ul primit, ai posibilitatea sa raspunzi public.
      In ceea ce priveste siguranta, cum bine stiu toti utilizatorii, inainte sa faci o rezervare, trebuie sa te identifici cu act de identitate, numar de telefon etc.
      Din milioanele de utilizatori, in ultimii ani au fost doar cateva evenimente neplacute cu ecou in presa si majoritatea au avut ca „victime” gazdele si nu oaspetii.
      Airbnb poate fi o optiune. Pacat este insa ca, de cele mai multe ori, ceea ce nu reprezinta o optiune trebuie neaparat desfiintat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *