Înghețata caldă

Disperată de cald și lipsită de chef și idei cu privire la ce să le mai dau de mâncare după-amiaza celor doi flămânzi de mici dimensiuni, încerc să scap ușor:
– Copii, ce ziceți de niște iaurt cu zmeură, miere și puțin ulei de cocos?
– Bleeaaah, mami, aia e pentru bebeluși! se oțărăște Sofia.
– Biac, mami, nu bun! confirmă și Ivan.

La naiba. Pizza nu fac că murim toți de cald. Salată le-am făcut ieri. Brioșe exclus, din motive de căldură. Ceva fără foc, musai.
– Biiine, atunci poate niște înghețată caldă?
– Daaa, ucațataaaa! se entuziasmează Ivan, fără să aibă habar ce e aia înghețată caldă.
– Perfect, mami! Stai așa, cum adică?
– Adică amestec exact ingredientele pentru înghețată, doar că nu mai așteptăăăm să înghețe în congelator, o mâncăm pe loc!
– Daaa, mami, ce idee bună, să nu mai așteptăm, ne-o dai direct acum!

iaurt cu fructe si cocos printesaurbana

Se pun într-un blender iaurt gras, fructe proaspete aromate (zmeură, afine, piersici, banane, mango, ce aveți prin casă), puțină miere dacă nu-s fructele destul de dulci, o linguriță de ulei de cocos pentru aromă și onctuozitate, și gata înghețata caldă. Iaurt cu fructe nu-i bun, dar iaurt cu fructe marketate drept înghețată e perfect! Ce rămâne, băgați la congelator în forme de popsicles și ați rezolvat și gustarea de duminică.

La noi n-a rămas nimic.

Resize of inghetata printesaurbana

Resize of inghetata calda

Șiii, după aia, pentru că tot ne era foame, am comandat pizza. 😛

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4267

15 comentarii

  1. Aceeasi schema de inghetata calda o am si eu, doar ca nu am pus ulei de cocos. O incerc diseara, doar ca pun pepene galben ca tot vreau sa il tai. Si niste fulgi de cocos cred ca ar merge imprastiati pe deasupra. Revin! 😀

    • @Alexandra Daca apesi pe tag-ul de retete de la post o sa vezi un post cu niste Gauffre sarate din Februarie si acolo undeva aproape de finalul articolului ai reteta de sunca de curcan

  2. Cald: fac paste (am unele de porumb, fara gluten cica). Pastele proaspete le fierb in 2 min. Sosul il fac rece (adica legume blender).
    Fructe si legume, la piata pepenii debordeaza de arome, adaug rosii si castraveti si ardei bastonase.
    iaurtul e iar la putere, se face imediat ca e f. cald in casa.

    ( o recomandare, incearca dieta fara gluten. A facut minuni la pielea mea, in nici 2 luni, si tin minte ca si tu te plangeai de probleme cu pielea)

  3. Cea mai buna investiție a verii a fost un aparat de aer condiționat de calitate. Nu îl aud, nu simt curent dar in casa e răcoare si am scăpat de stresul gatitului, aprind aragaz, cuptor oricand am chef fără grijă si vai ce bine e:)

  4. sugestie de viitor: spumă de zmeură ori căpșuni. O devoram când făcea bunica. Până când am făcut și eu prima dată și am văzut cât zahăr se pune la ea. omg omg, dar e atât de bună!

    • Si sa iei forme pt inghetata pe bat de la ikea. Reteta simpla: la blender banana, pudra de roscove si mascarpone. Poti scoate pudra de roscove si pui fructe de padure sau pepene. Orice doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *