Disperată de cald și lipsită de chef și idei cu privire la ce să le mai dau de mâncare după-amiaza celor doi flămânzi de mici dimensiuni, încerc să scap ușor:
– Copii, ce ziceți de niște iaurt cu zmeură, miere și puțin ulei de cocos?
– Bleeaaah, mami, aia e pentru bebeluși! se oțărăște Sofia.
– Biac, mami, nu bun! confirmă și Ivan.
La naiba. Pizza nu fac că murim toți de cald. Salată le-am făcut ieri. Brioșe exclus, din motive de căldură. Ceva fără foc, musai.
– Biiine, atunci poate niște înghețată caldă?
– Daaa, ucațataaaa! se entuziasmează Ivan, fără să aibă habar ce e aia înghețată caldă.
– Perfect, mami! Stai așa, cum adică?
– Adică amestec exact ingredientele pentru înghețată, doar că nu mai așteptăăăm să înghețe în congelator, o mâncăm pe loc!
– Daaa, mami, ce idee bună, să nu mai așteptăm, ne-o dai direct acum!
Se pun într-un blender iaurt gras, fructe proaspete aromate (zmeură, afine, piersici, banane, mango, ce aveți prin casă), puțină miere dacă nu-s fructele destul de dulci, o linguriță de ulei de cocos pentru aromă și onctuozitate, și gata înghețata caldă. Iaurt cu fructe nu-i bun, dar iaurt cu fructe marketate drept înghețată e perfect! Ce rămâne, băgați la congelator în forme de popsicles și ați rezolvat și gustarea de duminică.
La noi n-a rămas nimic.
Șiii, după aia, pentru că tot ne era foame, am comandat pizza. 😛
Buna idee!Mai ales cea cu pizza comandata.
Paste puttanesca, Ioana. Zilele trecute săpam după rețeta ta.
Facusem cu o zi inainte. 🙂
Si ce daca 😉
Aceeasi schema de inghetata calda o am si eu, doar ca nu am pus ulei de cocos. O incerc diseara, doar ca pun pepene galben ca tot vreau sa il tai. Si niste fulgi de cocos cred ca ar merge imprastiati pe deasupra. Revin! 😀
Totul tine de marketing pana la urma nu? ?
Buna,la un moment dat spuneai ca ne dai si reteta de sunca de curcan.am ratat-o cumva sau inca nu ai pus-o?
@Alexandra Daca apesi pe tag-ul de retete de la post o sa vezi un post cu niste Gauffre sarate din Februarie si acolo undeva aproape de finalul articolului ai reteta de sunca de curcan
Mulțumesc!uitasem de articolul acesta 🙂
Cald: fac paste (am unele de porumb, fara gluten cica). Pastele proaspete le fierb in 2 min. Sosul il fac rece (adica legume blender).
Fructe si legume, la piata pepenii debordeaza de arome, adaug rosii si castraveti si ardei bastonase.
iaurtul e iar la putere, se face imediat ca e f. cald in casa.
( o recomandare, incearca dieta fara gluten. A facut minuni la pielea mea, in nici 2 luni, si tin minte ca si tu te plangeai de probleme cu pielea)
Cea mai buna investiție a verii a fost un aparat de aer condiționat de calitate. Nu îl aud, nu simt curent dar in casa e răcoare si am scăpat de stresul gatitului, aprind aragaz, cuptor oricand am chef fără grijă si vai ce bine e:)
sugestie de viitor: spumă de zmeură ori căpșuni. O devoram când făcea bunica. Până când am făcut și eu prima dată și am văzut cât zahăr se pune la ea. omg omg, dar e atât de bună!
Aia cu am comandat pizza a fost geniala! Am vazut o reteta de ceva gen budinca facuta la microunde. Nu face cald in casa.
Eu inca n-am incercat inghetata in casa, reteta ta pare absolut delicioasa! Cred ca e timpul sa intru si in aceasta lume.
Si sa iei forme pt inghetata pe bat de la ikea. Reteta simpla: la blender banana, pudra de roscove si mascarpone. Poti scoate pudra de roscove si pui fructe de padure sau pepene. Orice doresti.