Îmi place nemaipomenit ideea unei activități cu specific de Crăciun în fiecare zi din decembrie, pentru că face așteptarea Moșului mai ușoară pentru copii și ne ajută să intrăm până la vârful nasului în spiritul Crăciunului. Și pentru că vreau să-i obișnuiesc pe copii cu ideea că fiecare zi e specială, nu doar cea de Crăciun! Dezorganizată și îngropată în proiecte cum sunt, n-am reușit nici anul acesta să fac o listă clară de activități bine planificate, să cumpăr materiale și așa mai departe, dar am păstrat însă ideea de așteptare măsurată pentru luna decembrie, cu o activitate specială în fiecare zi. A fost simplu, pentru că luna decembrie a început cu ziua mea. Copiii știu că ziua mea deschide practic sezonul Sărbătorilor, și se pun pe întrebat:
Când vine Moșul? Azi? Diseară?
Când facem turtă dulce?
Când ninge?
Când facem bradul?
Când plecăm la buni?
Când vine Moșul?
Când vedem focuri de artificii?
Când ne dăm cu sania?
Când vine Moșul?
Sofia chiar m-a avertizat înca de pe 1 decembrie, fix de ziua mea, că:
– Mami, să știi că eu o să te întreb în fiecare zi când vine Moșul, pentru că sunt foarte nerăbdătoare!
Și ohooo, ce bine s-a ținut de cuvânt!
Ca să ajutăm zilele să treacă mai frumos, am făcut ceva special în fiecare zi. Desigur, toate activitățile acestea e musai să fie cu noi împreună, să ne ajute să ne simțim mai aproape, să așteptăm împreună Crăciunul și Anul Nou! De exemplu, într- zi am făcut curat la cărțile copiilor (trei cutii mari de cărți au plecat spre biblioteci din toată țara), ca să facem loc cărților de Crăciun. A fost foarte fain, am stat pe jos toți și-am citit ore la rând!
În altă zi am mers prin oraș să vedem luminile de Crăciun! Cât de fericiți au fost copiii!
În altă zi am mers la târgul de Crăciun din centru. Cât de tare ne-am înghesuit, arghhh!
În altă zi am creat decorațiuni-globuri cu amprentele lor, pentru bunici. În alta am chemat prieteni la joacă sau am mers noi acasă la ei.
Pentru că toate zilele sunt speciale dacă te simți iubit și oferi iubire! Iar la noi acasă, iubirea se afișează fără perdea, de dimineață până seara.
Ivan îmi cântă la ureche, în picioare lângă patul meu, în fiecare dimineață:
Bună dinimeața, îți șoctesc,
În fiecaie zi tot mai mut te iubesc.
De departe cea mai plăcută activitate pentru copii este cea care implică bucătăritul împreună! Nu doar pentru că le place să ronțăie la final bunătăți, cât mai ales pentru că le place nespus să fie implicați în crearea lor. Ei aleg ce pregătim, ei aduc ingredientele, le cântărim din ochi împreună, unul amestecă, celălalt ține castronul, eu supervizez și strâng la final, tot cu ajutorul lor! Am făcut împreună turtă dulce, biscuiți sărați, brioșe cu porumb, tradiționalii creveți cu usturoi, urmează să facem și cozonac.
Pentru mine, gătitul e unul dintre cele mai tandre lucruri de făcut alături de oamenii iubiți. Mâinile și umerii care se ating în timp ce se frământă aluatul, aromele care te cuprind și te ajută să te simți recunoscător pentru tot ce ai, ideea de a lucra împreună pentru a crea ceva ce face pe toată lumea să se bucure, râsul din tot sufletul atunci când se întâmplă accidente sau când rezultatul final nu e chiar pe măsura așteptărilor… 🙂
Vă provoc să faceți și voi ca noi, că tare ușor trece timpul când te bălăcești în iubire și tandrețe, și parcă nu mă mai înreabă copiii așa des când vine Moșul… Faceți din fiecare zi de decembrie una specială! Faceți gesturi frumoase pentru cât mai mulți oameni, măcar unul pe zi! Și apoi, faceți asta și tot anul viitor, de ce nu?
Platforma Cadouri Tandre, realizată de Milka, vă ajută să duceți la îndeplinire acest plan nebunesc și frumos! O puteți folosi pentru a trimite în fiecare zi de decembrie un gând bun cuiva, pe e-mail sau pe Facebook.
E foarte simplu, vă puteți face cont sau vă puteți loga cu contul de FB, în fiecare zi puteți alege de pe această harta o provocare din zilele trecute sau puteți face provocarea zilei în curs. Fiecare provocare îndeplinită (adică fiecare gând bun trimis prin platformă unui prieten) vă aduce un punct. După ce ați acumulat cinci puncte, intrați în cursa pentru cele 31 de premii de la Milka (fiecare premiu constă în produse Milka în valoare de aproximativ 150 de lei). Regulamentul oficial al campaniei este aici.
Așa arată harta cu provocări pe zile, dați click pe orice balon cu cifră pe el.
Așa arată o provocare.
Alegeți fundalul felicitării.
Vedeți produsul final.
Trimiteți pe Fb sau pe email gândul bun. Și apoi așteptați să vedeți ce se întoarce către voi în urma gestului vostru simpatic! 🙂
Vă doresc o lună plină de surprize și tandrețe!
Sursa foto preview: Shutterstock.com
Mie mama imi punea sub perna cate o bombonica in fiecare dimineata in perioada 6-24 decembrie. Sau o Eugenia, sau o napolitana … dimineata bagam mana sub perna inainte de a ma trezi de tot si eram foarte mirata ca nu l-am simtit pe Mosu’.
Abia astept sa fiu si eu trezita dimineata cu un cantec. Insa nu ma plang, tot frumos e si cand ti se infige o manuta pufoasa in carotida si esti imbalosat pe toata fata de o gurita scumpa ce a invatat sa pupe cu tzonc (si cu multa saliva) :)))
Mai Printeso mai, hotaraste-te. Ba ai spus ca nu ati facut turta dulce cand le-a adus Mos Neculai si n-aveau de unde sti ca e de la voi. Acum ai scris ca ati facut impreuna.
Imi place f mult sa te citesc dar urasc sa dau peste „joculetele astea” … ale tale.
Ma face sa chestionez tot ce citesc apoi 🙂 vreau sa cred ca macar 80% e pe bune ce citesc.
Sarbatori fericite!
Anul asta nu am facut deloc turta dulce, de fapt nu facem deloc in nici un an, ei primesc de Mos Nicolae (atunci se deschide practic sezonul scurt de turta dulce), apoi in decembrie facem impreuna de cateva ori, ultima oara facem chiar de Crăciun. Nu e nici un joculet, e doar turta dulce. 🙂 Si ciocolata, dar aia doar pentru adulti.
Ce frumos, casa voastra e plina de zambet si iubire multa, multa…Atata dragoste insenineaza si pe cei din jur !
Si noi gatim multe chestii…turta dulce, biscuiti de casa cu diverse, briose, aluat de pizza si pizza. E haios si e o activitate care, durand ceva ore in total, e placuta si dorita (asteptata) de toata lumea.