În timpul săptămânii e așa: la 8.10 (cu mult mult noroc) încă mai sforăi (mai ales dacă am stat să scriu sau să citesc până după miezul nopții sau dacă vreunul dintre copii s-a trezit peste noapte și a avut nevoie de ajutor, alinare, tratament etc). Așa, 8.10. Sofia colorează în sufragerie, Ivan târâie o mașinuță lângă ea, tatăl lor citește presa pe telefon. La 8.20 omleta sfârâie în tigaie, copiii au sub nas castroanele cu lapte/iaurt cu cereale/fructe, la 8.30 aproape am terminat toți de mâncat, Sofia e gata de grădiniță, Ivan e schimbat, iar eu am reușit și să mă spăl pe dinți.
Cum reușesc, întrebați?
Cu mult antrenament. Viteză de reacție. Și multă disperare, căci dacă nu e gata totul la timp, tati nu mai poate duce fetița la grădi și trebuie s-o duc eu, ceea ce înseamnă ȘI mai puțin timp de lucru, o despărțire mai grea pentru ea, planuri date peste cap, plus faptul că trebuie să ies din pijamale înainte de ora 9, ceea ce pentru mine poate fi destul de dificil, ca să nu zic traumatizant.
În zilele de weekend însă, am timp să schimb meniul, știu bine că unii dintre noi s-au plictisit de veșnica omletă cu telemea și mozzarella, știu și ignor acest aspect de luni până vineri pentru că am nevoie de rutină pentru a performa în viteză și condiții de stres. Sâmbăta dimineață însă, dacă nu sunt în vreun avion către vreo lansare de carte, îndemn lumea la calm și pun în tigaie câte-o nefăcută.
Ultima oară am dat lovitura cu o omletă mexicană foarte simplu de făcut, a cărei rețetă am rezumat-o în acest clip de 1 minut. Vă va lua poate opt minute s-o dați la cuptor, ceea ce este absolut rezonabil, zic eu, pentru cât de bună e această omletă.
Aveți mai jos rețeta video:
Iată și ingredientele și indicațiile pe îndelete.
Omletă pufoasă de legume și ton sau cheddar sau tofu sau chorizo
Eu am pus:
– 6 ouă (cam atâtea mâncăm noi patru la o masă de dimineață)
– o pungă de Bonduelle Vapeur Mexican Mix (adică 400 gr)
– bucăți de ton/cubulețe de cheddar (merg și bucăți rămase de la friptura de pui, somon, chorizo)
– smântână pentru gătit
– câteva fire de chives
– unt pentru uns vasul
Iată și cum am procedat:
- Am pus apa la fiert, pe ochiul mare, cu focul dat tare, să meargă repede. Într-un minut, apa fierbea deja. Am adăugat legumele Mexican Mix Vapeur, am dat la mai mic, am lăsat la fiert 2 minute. Am dat drumul la cuptor la 170 de grade (foc mediu, dacă aveți cuptor pe gaz)
- În timpul ăsta am bătut bine de tot ouăle, am adăugat smântâna de gătit.
- Am scurs legumele și le-am pus pe fundul vasului de yena, uns în prealabil cu unt.
- Peste legume am turnat amestecul de ouă cu smântână și firele de chives, tocate mărunțel.
- Pe jumătate din vas am pus peste ouă bucăți de ton scurse, pe cealaltă jumătate cuburi de cheddar.
- Am dat la cuptor 15 minute.
- Am mânat copiii la joacă de circa 100 de ori, pentru că tot veneau la geamul cuptorului să admire cum se umflă și se bronzează omleta, care trimitea către noi niște arome…
- Am devorat cu salată verde cu dressing simplu de ulei de măsline și lămâie.
Combinația de fasole boabe, fasole verde, mazăre, porumb, ou și smântână e delicioasă și sățioasă, vă recomand să încercați.
Mixul de legume mexican Vapeur Bonduelle face parte din cea mai recentă gamă de amestecuri de legume, pregătite prin procedeul inovator Vapeur. Sunt pre-gătite la aburi și apoi imediat congelate, această tehnologie fiind una exclusivă Bonduelle. Datorită metodei Vapeur, legumele își păstrează culoarea, textura, gustul și valorile nutriționale.
Voi știți că noi iubim produsele Bonduelle (păi n-am scris eu și o poveste pentru copii inspirată de legumele Bondu?), așa că ideea acestor amestecuri cu legume fierte la abur și ușor de pregătit a fost primită cu entuziasm la noi acasă!
Cele patru amestecuri de legume Vapeur sunt:
- Spring Mix – Amestec ce aduce prospețimea și culorile primăverii în orice farfurie. Fasolea verde fină și broccoliul sunt asezonate cu dovlecel galben, morcovi și ceapă.
- Mexican Mix – O combinație exotică, așa cum îi spune și numele. Diversitatea de legume conferă acestui mix o combinație reușită de arome. Conține fasole verde, mazăre verde dulce, porumb, morcovi, fasole roșie, ardei roșu și ardei galben.
- Royal Mix – Amestec de conopidă, broccoli și morcovi rondele foarte apreciat de consumatorii Bonduelle, acum pregătit prin tehnologia Vapeur.
- Duet Mix – Gust simplu și intens. Fasolea verde și cea galbenă se completează perfect și formează un duet cu devărat savuros.
Le găsiți la raionul de congelate, în lăzile frigorifice din Cora, Auchan, Mega Image si Carrefour. AICI găsiți și lista magazinelor unde puteți gusta noile mixuri Vapeur. Vă recomand să încercați omleta noastră mexicană sau orice fel de omletă cu legume. Pentru mai multe idei, puteți consulta ebookul gratuit cu rețete oferit de Bonduelle. Pentru a-l primit pe e-mail trebuie să intrați pe site-ul de campanie Mix în 3 fix, acolo introduceți codul primit de la promoterii Bonduelle întâlniți în magazine sau participați la jocul online de aburit legume (e foarte amuzant, ca un fel de tetris cu abur), apoi veți primi automat ebookul cu idei de rețete pe email și la finele săptămânii puteți câștiga prin tragere la sorți tot felul de accesorii de bucătărie (curățător pentru legume, set de boluri, zdrobitor de legume).
Vă doresc eficiență maximă în bucătărie, inspirație și pofticioși mulți în jurul mesei! 🙂
Mi s-a cam facut foame .. si mi-am luat micul-dejun. :)) Noi sambata avem zi de omleta/ochiuri, asa ca e binevenita aceasta diversificare.
Daca apuc sa separ amestecul mexican si sa pastrez doar mazarea, morcov si porumb, sigur are succes si la noi, deci…o pastrez ca varianta de weekend sau…fac pe Cenusareasca si separ mai multe pungi din astea de amestec ca sa fie gata de folosit dimineata 🙂
Multumiri pentru inspiratie!
De ce nu iei pungi separate si faci propriul mix? 🙂
Am si eu o problema: de unde ai cumparat timer-ul? Eu am schimbat vreo 3 pana acum, nu am gasit unul bun.
E de la Ikea!
cuptorul meu are integrat, dar pana acolo puneam telefonul ca timer 😀
Stai, mâncați oua zilnic? Nu-s cam multe? Altfel, mulțumim de idee, suna și arată apetisant!
Citeam, citeam, şi nu vedeam unde e publicitatea 🙂
Si la noi tot weekendul este pentru omlete! Interesanta combinatia. O sa fac si eu weekendul asta! Mercic!
Ce idee buna. Trebuie aplicata neaparat.