Se caută școli din mediul rural care să primească tehnologie modernă pentru un proces mai bun de învățare (p)

În anul școlar 2016-2017, în cadrul proiectului Digitaliada, 10 scoli din mediul rural au primit tablete, laptopuri și proiectoare pentru a le folosi în procesul de predare la clasele V-VIII. Pe tablete au fost instalate aplicații și programe care permit învățarea prin joc a matematicii și a tehnologiei informației și comunicării, iar profesorii au primit planuri de lectii, training si suport permanent.

„Orele de matematică au devenit mai atractive si mai interesante. Prin intermediul aplicațiilor instalate, elevii își dezvoltă o gândire rațională, logică și un mod mai rapid de calcul” – spune Maria Monica Popovici, profesor de matematică la Șc. Gimnazială Samson Bodnărescu, Gălănești, jud. Suceava.

În septembrie 2017, alte 20 de școli din mediul rural vor beneficia de  tehnologie nouă, grație Digitaliada. Profesorii își vor putea preda lecțiile cu ajutorul proiectorului, iar copiii vor putea face exerciții de grup și individuale pe tabletă.

Înscrierile sunt deschise până pe 2 iunie. Dacă știți școli din mediul rural care pot beneficia de acest proiect, anunțați-le rapid că se pot înscrie. Actele necesare înscrierii sunt aici. Trebuie să fie școli care au clase V – VIII, pentru că programul se adresează acestui segment, cu profesor titular de matematică și profesor de TIC, un spațiu în care să poată fi amplasate toate dotările (laboratorul de TIC, de exemplu) și conexiune la internet disponibilă în localitate.

Sunt sigură că multe școli de la sat pot beneficia de acest proiect, hai să le ajutăm să afle despre el! Poate fi satul bunicilor, poate fi un sat din apropierea orașului în care trăiți (sau satul în care plănuiți să vă mutați când n-o să mai suportați orașul în care trăiți), satul îndepărtat al unei rude sau un sat în care lucrează vreun fost coleg de-al vostru de liceu.

Proiectul Digitaliada este o inițiativă a Fundației Orange și se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației. Proiectul este implementat cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Haideți să oferim această șansă școlilor care au mare nevoie de ea!

Sursa foto: tehnologie în școală via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *