Olița portabilă cu pungi biodegradabile, o alternativă civilizată pentru „pipi la copac” (p)

În continuare folosim cu succes olița portabilă în parc, la drumurile lungi cu mașina, dar și în avion sau tren, așa că m-am gândit să scriu iar despre asta (articolul anterior despre subiect, Spațiul public nu e toaleta copiilor noștri, a fost extrem de dezbătut, a avut mii de reacții și de comentarii). Speranța mea e că voi reuși să conving din nou un număr mare de părinți că există alternative la pipi la tufiș și caca la copac, pentru că spațiul public nu este și nu ar trebui să fie toaleta nimănui, indiferent de vârstă.

De șase ani mergem cu copiii prin parcurile țării, am vizitat și destule spații de joacă, păduri, munți și plaje din Praga, Olanda, Grecia și Italia. Ce-am putut constata imediat este că la noi, spre deosebire de cum e „la alții”, zonele verzi sunt confundate de foarte mulți cetățeni cu toalete publice. Asta se întâmplă, desigur, și pentru că la noi nu există toalete publice adevărate și practicabile și că uneori nu ai de ales și trebuie să-ți faci nevoile undeva. Dar nu e doar asta: e și faptul că nu ne pasă, că avem, mulți dintre noi, impresia că spațiul public nu ne aparține, deci putem face orice în și cu el. Când de fapt, e fix invers: spațiul public este al tuturor și toți avem responsabilitatea de a-l îngriji, alături de autorități. Degeaba spală firmele parcul de două ori pe zi, dacă într-o oră e plin de caca și de pipi la rădăcina fiecărui copac pe o rază de 30 de metri de orice loc de joacă.

Colac peste pupăză, mulți sunt adepții principiului: dacă e de copil, nu se pune. Pipi și caca de copil sunt pesemne materii magice, care nici nu miros, nici nu adună bacterii, nici nu-i neplăcut dacă dai cu mâna într-unul în timp ce stai întins pe iarbă. Sau poate bebelușul tău care umblă în patru labe ia unul întărit în mână și ți-l aduce ca pe un trofeu (yeap, sunt pățită, la dublu)! Ia să vedem, și atunci o să li se pară unora OK? Ia uite, puiule, ai găsit un caca, dar e în regulă, că e de copilaș, e drăguț și miroase tot a tradanfiri.

Ce observ eu este că, pe lângă că nu există destule toalete publice în parcuri, foarte puțini fac un efort să se gândească dincolo de propria vezică, sau mă rog, de cea a copilului sau a câinelui său. Pentru că dacă ar face pipi și caca doar unul, trei, hai cinci copii pe zi, la maxime urgențe, n-ar fi o dramă, nevoi urgente are toată lumea (deși na, și eu am avut urgențe, mai ales gravidă fiind, și totuși n-am ajuns niciodată să fac prin boscheți). Problema e că o face foarte multă lume (ca să nu zic toată lumea). Și uite-așa recunoști locul de joacă de la distanță, nu după râsetele cristaline ale copiilor, ci după mirosul de pipi stătut și caca proaspăt care te izbește încă din stradă.

Am găsit caca în tuburile de tobogan, în căsuțele de pitici, am văzut copii ținuți pe vine de părinți să facă pișu sau treaba mare inclusiv pe stradă, pe aleile parcului, în gară, pe șinele de tren, lângă ușa magazinului. Prieteni, nu-i frumos! Ce ne învățăm copiii?

La asta se adaugă faptul că foarte puțin stăpâni de câini strâng după animalele lor și uite-așa ajunge să ne sufoce rahatul. Chestia asta mă supără foarte tare și am scris mult despre subiect în repetate rânduri. De fiecare dată mi-am umplut frigiderul de carne pentru ani buni, căci lumea m-a făcut arogantă și plină de fițe, ce mare brânză un pipilică acolo la copac, că doar e bio. Repet, un pipi n-ar fi o dramă. Zeci de pipi și sute de caca în fiecare zi, unii peste alții, tufișurile, pădurile și locurile de grătar pline de hârtie igienică, ei bine, da, spuneți-mi că sunt fițoasă, oi fi, dar mi se par inacceptabile. Fiecare se gândește doar la pipi-ul personal, e doar unul, ieri n-am făcut. Dar natura le încasează pe toate și nu face față să le încorporeze în ritmul în care o încărcăm noi cu ele. Vreau să miros iarbă în parc, nu rahat. Vreau să ne putem plimba prin iarbă fără să ne holbăm la fiecare pas, ca să fim siguri că nu ne ducem acasă purtând pe noi materiile fecale ale altuia.

Soluții pentru urgențele copiilor există (mă gândesc că totuși adulții reușesc să se controleze ceva mai bine, deși chiar ieri am văzut un domn taximetrist care făcea pipi pe bulvard, lângă intrarea unui restaurant, în spatele scrumierei, ziua în amiaza mare).

Am făcut și distribuit filmulețe demonstrative în trecut, o să mai fac și în viitor. Știu cum e să ai un copil de 2-3 ani care renunță la scutec și pe care-l apucă o nevoie fix când ți-e lumea mai dragă, în metrou, în parc, pe stradă. Asta nu înseamnă că e acceptabil să-i dăm chiloții jos oriunde ne-am afla, că doar e copil. Copilul trebuie să știe de mic că zonele intime nu trebuie văzute de nici o persoană străină (da, chiar și dacă are trei ani), că nevoile se fac în spații special amenajate pentru asta, și în intimitate, pe cât posibil. Că nu este acceptat să îți faci nevoile oriunde, doar pentru îți vine. În felul acesta poate nu vor deveni ca domnul de mai sus, care consideră acceptabil să urineze peste tot. Pentru că nu e.

Pledez din nou pentru olița portabilă, mai ales că de când am scris ultima oară despre asta (să fie vreo doi ani?) au apărut în sfârșit și consumabilele biodegradabile pentru ea, ca să nu mă mai simt vinovată de fiecare dată când trebuie să pun la coș încă o pungă de plastic. Când am scris prima oară despre oala portabilă pe care noi o foloseam cu succes de ceva vreme, nu se găsea pe nicăieri, am reușit să o dau de ea într-un magazin online, am pus link către ei, iar ei, în tipicul stil românesc, văzând că primesc comenzi multe, au dublat prețul. Apoi mă mai întrebau părinți despre de unde să ia olită portabilă, iar eu ridicam din umeri, pentru că habar n-aveam.

Între timp, a intrat pe piața din România modelul original de oliță portabilă, foarte bine gândit și bine făcut, cu consumabile biodegradabile, și am obținut pentru voi și un discount, pentru că îmi doresc ca un număr cât mai mare de părinți să afle despre acest produs și să îl folosească ori de câte ori copilul are o urgență.

Brandul se numește Potette și găsiți multe culori, dar și pachete cu consumabile pe Kidscenter.

Olița portabilă poate fi folosită de la 15 luni în sus, oriunde aveți o suprafață plată pe care să așezați oala. În spatele unui copac în parc, într-o toaletă publică de tren sau în aeroport, la hotel, dacă baia e prea departe pentru copil. Olița Potette se transformă printr-o mișcare simplă în reductor, pe care îl puteți așeza pe orice toaletă din avion, restaurant, hotel, toaletă publică. Am făcut și un clip în care vă arăt rapid cum se folosește.

Practic, scoți olița din rucsac, îi îndrepți picioarele, pui peste colac punguța specială (care reține până la 150 ml lichid, pentru că are o bază absorbantă, ca un tampon), așezi copilul pe oliță (au trecut doar câteva secunde de când te-a anunțat că are nevoie la toaletă), apoi, după ce face, scoți punga de pe oală, o înnozi, ea apoi poate fi transportată până acasă, până la o toaletă publică sau un coș de gunoi). Ștergi oala cu un șervețel dezinfectant, o strângi și o pui înapoi în rucsac, vă spălați pe mâini și tu și copilul, înapoi la joacă.

Această oliță este cea originală, este fabricată doar din materiale sigure pentru copii, este și foarte rezistentă. O puteți folosi inclusiv acasă, ca reductor sau oală normală.

Este foarte stabilă, picioarele se blochează bine și nu alunecă, nu se răstoarnă.

Colacul are o formă inteligentă, anatomică, foarte comodă pentru copil.

Pliată, nu ocupă mult loc, e cam cât o carte mai mare. Noi o luăm de ani buni cu noi peste tot, în parc, la magazin, în vacanțe lungi sau scurte, în avion și în tren. Este foarte ușoară. Vine cu un săculeț în care poate fi transportată, după ce o spălați și o ștergeți.

Dacă o folosiți acasă sau la hotel, pe post de oliță normală, puteți folosi acest liner de silicon, adică un fel de fund detașabil pe care îl puteți spăla și reutiliza de câte ori doriți.

Folosită ca reductor, ține până la 22 de kilograme, adică poate fi folosită de copii până la 6-7 ani.

Pentru cei care doresc să cumpere olița Potette de pe Kidcenter, mai jos aveți prețurile oliței și ale consumabilelor.

  • Olița Potette costă, la preț întreg, 75 de lei, găsiți șapte culori diferite AICI
  • Pachetele economice, care includ olița, pungi și linerul de silicon este 130 de lei, disponibil AICI
  • Pungile biodegradabile sunt 27 lei (10 bucăți),  respectiv 55 lei (30 de bucăți), le găsiți AICI.

Eu o consider foarte practică, în continuare o luăm cu noi peste tot, o recomandăm tuturor părinților de copii mici, ca o variantă civilizată de a rezolva o urgență și de a oferi copilului un model elegant de rezolvare a acestui tip de problemă. Știu că mulți din voi au deja o oliță portabilă, primesc mereu mesaje pe acest subiect, aștept să-mi spuneți cum v-a ajutat oala și vă rog să mă ajutați să dăm vestea mai departe.

Pentru că nu-i acceptabil să ne facem nevoile pe spațiul public, orice vârstă am avea.

PS: Valabil și pentru câinii ai căror stăpâni nu strâng după ei.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

37 comentarii

  1. Multumesc mult pentru articol! Chiar voiam sa caut un produs de genul acesta, la fix a venit informatia de la tine. Sunt total de acord cu ce ai zis, am si copil (1 an) si catel si niciodata nu am lasat fecalele cainelui nestranse. Daca eu puteam sa ma aplec sa strang si cu o zi inainte sa nasc sunt convinsa ca si altii ar putea dar nu vor. Acum dupa ce se va topi zapada iar facem slalom printre rahati ?.
    Revenind la mesajul articolului, cunosc o persoana care acum 3 ani si-a pierdut fratele in varsta de 17 ani din cauza unui accident stupid. Mai exact, adolescentul a urinat intr-un parc si s-a electrocutat intr-o zona in care era un cablu neasigurat. Crud, stupid, nedrept, ceva greu de imaginat macar…si totusi m-am gandit cand am aflat cum ar fi stat lucrurile daca noi ca popor eram educati ca spatiul public nu e toaleta noastra.
    Poate vom reusi ca generatia copiilor nostri sa gandeasca altfel, putem incerca macar?

  2. Buna Ioana, si noi avem aceasta olita de aproximativ 3 ani. Confirm ca este usor de transportat, eu o am in rucsac in permanenta. Ma bucur ca ai scris din nou despre asta si marturisesc ca si eu am vrut sa scriu (poate o voi face), tocmai pentru ca am vazut multi parinti care isi pun copii sa faca pipi/caca ORIUNDE. Ultima data spre uimirea mea totala, a fost chiar in curtea gradinitei unde merge fiica mea. Desi toaletele erau la 2 pasi (in gradinita), mama copilului a gasit de cuviinta sa il puna sa faca pipi acolo, in curte, unde ceilalti copiii se joaca zilnic.

  3. De când ne-am mutat la casă mergem mult mai rar prin parc. Chiar şi aşa, de fiecare dată când cei mici au o urgenţă „mică” mă simt foarte vinovată şi ruşinată că folosim spaţiul verde pe post de toaletă. Ştiu de primul tău articolul pe tema asta şi de fiecare dată îmi propuneam să dau odată comanda aia. Din diverse motive, nu o dădeam când ajungeam acasă.. Până astăzi. Deja mi s-a luat o piatră de pe inimă. 🙂

  4. Pare destul de utila, dar 75 de lei mi se pare enorm pt 2 bucati de plastic, la care se mai adauga si pretul pungilor. Poate exista modele mai ieftine asemanatoare, o sa caut.

    • Ca sa fie mai usor pentru toata lumea, reducerea a fost aplicata direct, nu mai e nevoie de voucher!

    • Reducerile au fost deja aplicate, ca sa ne fie mai usor, doar puneti in cos si platiti!

    • Cred ca nu inteleg eu ceva. Eu am adaugat olita si e 75 de lei. Unde este reducerea? Nu ar trebui sa fie 60?

    • Mi se pare trist ca au promovat un produs, ca sa ii scoata reducerea imediat…

  5. Imi vine sa te pup pentru articolul acesta. Excelent!! Sper si eu din suflet, ca tu, avand acces la atatea mii de oameni sa convingi macar o parte din ei; si poate si ei, la randul lor, vor da vestea mai departe. Exista speranta! Multumesc.

  6. Foarte util articolul. A venit la fix pt noi. Am renuntat la olita de o luna si aveam de gand sa achizitionam o olita portabila pentru iesirile in parc cat si pt orice alta iesire. O nelamurire am: am intrat pe link si nu era nici un camp unde puteam introduce numele de vocheur, PRINTESA. Era aplicata reducerea de 12 % la comanda de 130 de lei. Adica 115 lei platesti in loc de 130. Multumesc frumos!

  7. Articolul si intentia lui sunt foarte bune si sper sa aibe macar putin efect, doar ca eu personal is putin sătulă sa citesc mereu „alții nu fac” , „la alții nu se întâmpla” cu referire la alte țări.Eu locuiesc într-un oraș destul de mare din Franța și foarte sincer zic că atâta pisat si rahat de oamenii si caini nu am văzut veci in niciunul dintre orașele din Ro.Recent in centrul orasului, in fata primăriei au fost niste festivități, eu încercând să mă duc acasa la blocul vizavi de primărie nu am putut intra in scara pentru ca 5 indivizi făceau pipi.Nervoasa m-am dus la coltul străzii, unde stăteau 3 jandarmii sa ii informez ca scara mea e wc public acum.Initil pentru ca oamenii au fost f iritati ca i-am deranjat cu informatiile mele.Asta e doar unul dintre exemplele minore, permanent cel putin in tara asta vad „cucuri” de adulți in plina zi deși absolut peste tot sunt wc -uri f curate si gratis.

  8. Ma deranjeaza atat de tare faptul ca in parcul in care mergem noi, adultii isi fac nevoie fara niciun pic de jena. Nu conteaza ca sunt langa locul de joaca sau in apropierea unei banci pe care sta o mamica care alapteaza. Pe mine ma ingrijoreaza firescul cu care se desfac la pantaloni sa urineze oriunde, indiferent cine este in apropierea lor. La fel de firesc este pentru bodyguardul din parc si pentru jandarmii care mai trec pe acolo si care nu le atrag niciodata atentia ( parca fac parte din peisaj)
    Articolul tau vine la momentul potrivit pentru mine, cautam olita pentru baietelul meu.
    Multumesc!

  9. Acum 2 zile ne-a venit si noua comanda cu aceasta olita. Puiul meu a invatat de curand sa faca la olita si desi cand plecam de acasa ii puneam pampers el nu voia sa faca. Astfel ca acum 2 saptamani am fost la gradina zoo si puiul cerea insistent pipi… desi m-am retras destul de departe cu el si am incercat sa il pun sa faca la copacel (m-am simtit la fel de stinghera ca si cum m-as fi asezat eu sa fac)el nu a vrut sa faca si am fost nevoiti sa plecam spre casa, un drum de vreo 15 minute in care se bataia mititelul ca face pe el. Atunci am hotarat ca e cazul sa comand o olita portabila si am ales acest model si am fost foarte incantata de dimensiunile reduse ale acesteia cu tot cu partea de silicon. Totusi mi se pare cam exagerat pretul saculetilor tinand cont ca mai platim si transportul.

  10. Potette avem si noi si o folosim cu succes (2ani11luni) in deplasari, parcuri si alte locuri pe unde-l trec pe el toate nevoile. ? i-o dau si soacrei cand mai iese cu el in parc, dar nu-s convinsa ca o si foloseste, ca s-a intamplat de cateva ori sa-mi spuna copilul ca a facut la copac. Ea zice ca foloseste. Deci copilul ori vede pe altcineva ca face asta si isi insuseste actiunea, ori saracul spune adevarul si soacra o da de gard (probabil din lene, comoditate, eu stiu…).
    Anyway, da, fff folositoare olita. 🙂

  11. Mi se pare ca « articolul » e doar un pretext pentru aface reclama la niște produse. Demult nu mai trăiesc in România, și intr-adevăr poate e mai murdară decât alte țări. Dar mi se pare ciudat ca nu pare mai logic ca in aproprierea unui parc și nu numai sa fie o toaleta publica decât sa ne plimbam cu olițe după noi… și ce facem cu copiii prea mari și rusinoși care nu-și pot face nevoile de fata cu toată lumea? Și ce facem cu copiii care n-au vrut niciodată sa se pună pe olița și care au făcut numai la wc?

    • E doar o solutie, nu singura! Nici a mea nu face la olita, daca ii propun asa ceva zice ca e de bebelusi. Acum nu stiu ce-ar zice daca i-as propune tufisul, probabil ar zice ca e pentru caini :). Noi luam reductorul cu noi (tot mic si pliabil, de la bebetei), punem hartie multa pe colacul de wc, apoi reductorul si asa face.

    • Crezi ca am inventat o situatie nationala ca sa vand un produs? :))

      Uite, acum trei ani am scris despre acelasi subiect fara sa propun vreo solutie de produs anume, si atunci lumea a zis ca de ce nu vin si cu variante https://www.printesaurbana.ro/2015/05/spatiul-public-nu-e-toaleta-copiilor-nostri.html

      Copiii mari si rusinosi de care spui nu cred ca fac pipi nici la copac, deci nu despre ei e vorba. Iar daca fac pipi la copac, cred ca pot face si intr-un sistem care sa permita colectarea fecalelor si aruncarea lor intr-un loc mai potrivit.

      Copiii care fac numai la veceu fac si la copac, deci nu fac numai la veceu. Imi place sa cred ca un parinte informat si civilizat isi poate influenta copilul si poate impune reguli de buna purtare pentru copil. Nu ne facem nevoile pe spatiul public. Aceasta este regula. La fel cum nu umblam goi prin piata publica, desi sunt sigura ca multi copii isi doresc asta. Daca nu doresti sa faci pipi la olita cand o sa iti vina, atunci vom sta acasa etc etc

    • Nu am vrut sa las de înțeles că e ok să ne facem nevoile in spațiul public, mi se pare doar ca poate prioritățile ar trebuii rectificate… mi se pare mult mai logic sa faci o petiție pentru a crea o toaletă publică decât să-și cumpere toți părinții cu copii mici olițe…. copilul meu are patru ani și jumătate, și n-a vrut sa folosească nici o oliță… dar nu l-am dus nici la copac…am folosit toaletele publice ca orice alt adult… nu trebuie neapărat sa ne trasformăm intr-o societate de consumatori pentru a ne simți mai aproape de occident, bunul simț e de ajuns.

    • Oamenii fac la copac pentru ca toaletele din parcuri sunt fie oribile, fie inexistente. O petitie nu va schimba acest lucru.

      Ba mai mult, sa faci petitie pe tema asta e inutil din start, ca nu e ca si cum administratorii parcurilor nu isi dau seama ca e nevoie de toalete deja si cu ocazia asta afla si isi dau asa o palma peste frunte gen „bai, cum de nu ne-am gandit la asta pana acum!”. Stiu si ei prea bine ca e nevoie de toalete, doar ca nu le pasa.

      De aia trebuie gasite solutii individuale la problema umplerii parcurilor de fecale omenesti si una din aceste solutii este olita portabila. De la autoritati nu putem astepta nimic, e evident, pt ca daca voiau sa-si faca treaba, si-o faceau pana acum si aceasta problema nu ar fi existat in the first place.

  12. Lasa astea 🙂

    Te-am visat azi-noapte, nus’ ce povesteam si-ti propuneam ca, dupa ce vine vremea buna, daca ai chef sa vaza si copchiii tai cum creste frunza in livada si cum paste vaca bio, poate veniti la mosia noastra. Zic sa-ti transmit si tie invitatia, nu doar aleia din vis 😀

    Daca treci prin partea asta de Romanie prin vara, poate va luam cateva ore macar sa zburde pruncii la aer curat. Promit sa fac rost si de scaune de masina si de olite

    • Hurry up, ca poate de la anu’ povestim de pe alte meleaguri. Dar sa stii ca invitatia sta in picioare. Noi disparem dupa Paste pana pe la mijlocul lu’ mai, dar in rest suntem cam prin zona.

    • Proprietarii de caini cum strang urina animalelor? Chiar daca strang fecalele dupa ce face animalul, iarba tot ramane murdara, ca doar nu spala dupa…

  13. Articolul este foarte util si, din pacate, asta e adevarul: nu doar copiii trebuie sa invete ca spatiul public nu e toaleta, dar mai ales unii adulti, care, cum s-a mai spus prin comentarii, doar se pun langa un copac si isi fac nevoile cand le trebuie …

    …in legatura cu olita, poate fi o varianta care ajuta, dar mie imi suna mai mult a publicitate decat un obiect care sa aiba intre-adevar utilitate. Nu prea ma vad plimbandu-ma cu ea in parc sau in deplasari. Nici nu vad cum ai mei copii ar vrea s-o foloseasca (sa se ascunda dupa un copac sa faca la olita?) … oricum, pentru noi e cam tarziu acum, dar incercam sa imi aduc aminte de cate ori am fost nevoiti sa ne ascundem dupa vre-un copac … si pot sa spun ca de foarte putine ori. Cu fetita cea mare (are 5 ani), cand avea 2 ani si nu mai vroia scutec, s-au mai intamplat accidente in parc (niciodata treaba mare), dar la varsta aia nici nu mai reuseam sa ajungem la copac (zicea „mama, vreau pipi” si atunci facea). Si am prins obiceiul cand plecam undeva, sa nu iesim din casa fara sa intrebam daca-i trebuie cuiva la toaleta. Mi se pare ca a ajutat mult. La fel si la drum lung, cand e nevoie facem pauza, utilizaza toaletele publice (unele mai curate, altele mai murdare, dar invata), dar acum sa-i spun in parc „du-te la copac”, chiar nu ar vrea, i-ar fi rusine. Iar celei mici (nu are inca 3 ani), nici nu mai trebuie sa-i spun, invata de la sora-sa. Am fost de curand cu cea mica cu avionul. Am intrebat-o pe drum „vrei la toaleta?”, ea „nu”. Pana cand se anunta ca incepe aterizarea, sa ne punem centurile si bineinteles nu mai putem utiliza toaletele. Si atunci ea incepe in gura mare „mami, vreau pipi”. O aude o stewardesa, imi face semn ca nu se poate, ea tipa si mai tare… eu ii explic, „inca 5 min, aterizam, hai, mai e putin”, ea nu „vreau pipi”. la un moment dat, cum nu mai stiam ce sa spun, ii spun usor „stii ce, daca chiar nu mai poti, e ok de data asta, poti sa faci in pantaloni. Nu-i nimic, cum coboram am alte haine si te schimb”… in momentul ala a tacut, n-a mai zis nimic, eu n-am mai verificat-o, eram sigura ca a facut. Cum a aterizat avionul, stewardesa ne-a lasat la toaleta, iar galusca mea nu facuse in pantaloni 🙂 … nu-mi venea sa cred cata rabdare avusese un copilas de nici 3 ani

  14. Au iesit o data bunicii cu copiii in parc. Le am dat olita portabila cu care ai mei erau obisnuiti (ca rutina zilnica petrecem mult timp afara, drumul pana in parc il facem pe jos, wc nu sunt, nu i fortez sa se abtina cine stie cat atunci cand au o nevoie). Desi ambii copii au facut pipi in parc in xiua aia niciunul nu a fost pus pe olita data de mama lor: „sunt copii, unde fac ei pipi, creste copacul mare”. Cam asta e ideea in general.
    Nu poate sa se tina, nu am unde sq l pun, las ca e copil.
    E pipi, e kk. Daca esti cu masina, poate e ok sa mergi acasa si gata distractia. Dar cand te joci mult afara, si esti pieton, olita portabila este f utila. Si la drumuri lungi cu masina. Si in avion. Si la tara la bunici unde ar putea „creste” prispa de cat pipi ar face nepotii pe ea.
    Solutii sunt si ieftine si scumpe. Copiii fac la olita si inteleg. Scuze iarasi sunt multe.
    Am folosit olita la primii doi copii si urmeaza al treilea.
    Si daca baiatul mare e prea mare ca sa mai stea comod pe ea, are 6 ani, a capatat in schimb experienta si stie sa stea sa faca direct intr o punga. Chiar e usor. Si curat. Si util. Mai greu e sa nu poti sta intr un loc de miros de pipi sau sa ti cureti talpa pantofilor de kk cand intri in casa.

  15. Fix acelasi pachet cu olita, pungi si liner silicon este 113,5 lei la Bebetei. Pretul (oricare ar fi el) este exagerat, mai ales daca ne uitam la consumabile (10 pungi 27 lei ?!?!….daca ai 2 copii nu iti ajung o saptamana ?, asta in cazul in care o mama singura cu 2 copii sub 3 -4 ani ar putea sa iasa in parc si cu ditamai ghiozdanul – rontaieli, apa, servetele, etc, etc). A nu se intelege ca sunt pentru pipi la copac, NU – schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, dar chiar cred ca exista si alte variante mai accesibile, si in plus sezizari/reclamatii/vociferari catre institutiile responsabile de toalete publice demne de folosit.

  16. Multumesc mult pentru articol! A venit momentul cand copilul are nevoie de asa ceva si ne va fi de mare ajutor. Am comandat produsul recomandat!

  17. Buna!
    Folosesc olita de vreo cinci ani, acum la al doilea copil. Mi-a recomandat-o o prietena care o avea si ea de vreo cinci ani. Deci sunt cam 10 ani cel putin de cand este aceasta olita pe piata din România. Doar bun simt nu prea este. Si eu am recomandat-o tuturor. Multi m-au catalogat drept … fitoasa!

  18. Eu sunt stabilita în Olanda de ani buni aici în locurile de joacă pentru copii sunt amenajate toalete publice pentru copii pe fetita o duc la toaletă Sa facă pisu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *