Aveam de editat urgent câteva pagini pentru o carte care pleca la tipar, așa că ce m-am gândit eu: ca să scap de micii stalkeri care mă urmăresc peste tot prin casă cerându-mi lucruri (apă, mâncare, iubire, atenție, scuze, lucruri cu care n-au voie etc), să-i momesc într-un spațiu mic și sigur, plin cu ce le place lor cel mai mult!
Zis și făcut! Le-am pregătit baia cu spumă, ei au sărit entuziaști înăuntru (unul dintre ei, din prea mult entuziasm, a uitat să-și scoată ciorapii), eu mi-am luat foile și m-am așezat pe vasul de toaletă, locul ideal să editezi un text cât copiii fac baie (dacă îți plac copiii tăi și vrei să îi păstrezi, altfel îți poți face treaba și în altă cameră).
După 15 secunde în care ei s-au jucat și eu am citit, deja mă aplaudam în gând. Băi, ce mă descurc, sunt genială uneori, neapărat să scriu despre asta pe Facebook, and so on.
În secunda 16, aud:
– Mami, mi-e sete!
Heheee, nu m-ai prins, am apa voastră chiar aici, nici nu trebuie să mă ridic, poftim apa. Eram pregătită, mă-nțelegeți, îmi cunosc marfa prea bine.
Bea apă unul, apoi bea și celălalt. Alte zece secunde de liniște, ajunsesem la paragraful doi (din cele peste o sută).
– Maaami, fac pipi.
Desigur, după băut apă urmează făcut pipi. Așa funcționează circuitul apei în om. Pun foile pe chiuvetă, mă ridic, scot copilul care arăta ca un burete alb parfumat, îl pun pe budă, face pipi, se șterge, țup înapoi în cadă, mă așez pe colacul ud și spumos și reiau foile, acum ude și ele.
Mai trec vreo două propoziții:
– Mami, vreau sirenele cu păr roz, sunt acolo lângă tine.
Dau sirenele, dau și camioanele, sticlele de plastic, pâlnia, prințesele, cele patru else și poneii, ca să nu mă ridic iar peste trei minute.
– Mulțumim, mami, ești cea mai grozavă!
Da, știu, thank you very much, acum tăceți că am de lucru (zic doar pentru mine).
– Hai, minunaților, la joacă acolo în spumă!
Revin la foi, aproape am terminat prima pagină, când aud:
– Mami?
– Ce mai e, caca?
– Vreau să ies. M-am udat prea tare.
WTF nu ăsta era scopul băii cu spumă?
Am scos copilul mic după o vagă clătire, l-am înfășurat în prosop, l-am trimis la tac-su și m-am băgat și eu în cadă cu cea mare.
Să editeze textul cine are timp de asta, eu și să vreau nu pot, cu asemenea tentații. Cui nu-i place o baie caldă cu spumă iarna?
Frumos moment! Sper totusi c-ai reusit sa termini si editarea 🙂
Tot ma gandesc de cateva zile sa-ti scriu sa te rog sa -mi recomanzi cateva carti pt pregatirea (atat a fetitei mele de 15 luni cat si a mea ca parinte) in asteptarea lui bebe nr 2.
Cu siguranta ai scris pe undeva si despre asta, dar cum la o prima cautare nu am gasit info despre subiectul asta, iti adresez aici rugamintea.
Multumesc mult
O zi buna!
Da, ar fi minunat și noi suntem în situația asta și chiar ar fi de folos!
oh sunt f multe articole despre frati, dar cred ca asta te-ar ajuta cel mai mult https://www.printesaurbana.ro/2017/08/vreau-sa-ti-spun-un-secret-despre-copilul-tau-mai-mare.html
carti… Nu exista copii rai despre copii si Nu exista parinte perfect despre tine. 🙂
Multumesc mult!
Din experienta mea cu un copil, cu cat esti mai ocupat si ai nevoie sa il ocupi pe copil, cu cat o sa vrea copilul mai mult sa stea cu tine. Legile lui Murphy pentru parinti. Daca astepti sa doarma sa faci ceva, fix atunci nu doarme. Daca trebuie sa pleci undeva urgent, atunci copilul, nemancacios de altfel, o sa vrea o masa copioasa cu mai multe feluri de mancare, pe care o sa le consume tacticos si fara graba. Si lista poate continua.
Cat de adevarat! Adaug si – daca e un obiectiv pe care vrei sa il vezi la plimbare (expo/butic/brad) fix atunci nu mai vrea sa mearga. Daca mori de foame si vrei sa stai la masa fix atunci se urca pe mobila si trebuie sa sari sa-l prinzi. Daca ai nevoie sa vorbesti la telefon incepe sa cante/joace jocuri de rol la volum maxim de nu intelegi nimic. Si daca vrei sa mananci pe ascuns o bomboana e lipit de pantaloni si ramai cu pofta :)).
:))))) Mai adorabili de atat nu se poate :))))))
Daaa, merge mereu si la noi. Inca un pont pentru perioada din zi cand au foarte multa energie si nu-i poti scoate afara: saltea gonflabila cu sarituri de pe canapea, dupa jumatate de ora de tipete si sarituri am parte de jumatate de ora liniste (desen, lego, puzzle, etc).
Eu am o intrebare.. Ce spuma folosesti?? :))
asta e ceva de la L’Occitane.
“Baita fermecată” La fel funcționează și la mine, 30 de minute doar ale mele cu mici întreruperi bineînțeles, dar Per total in acel timp reușesc sa făc o mulțime de lucruri mărunte fără sa ma împiedic de ei????
Spuma nu folosim ca avem pielea sensibilă și încă suntem la faza când bem apa din cada????
Daaaaa!!! Sfânta Baie și Sfânta Apa curgătoare! Vreau sa ma machiez în liniște? În cada cu ea!
Buna, Ioana. Nu stiu daca ai vreun articol pe blog despre metodele diferite de parenting intre parinti, insa tare mult mi-ar placea sa citesc despre asta. Cum putem face fata astfel incat sa nu ne afecteze nici relatia de cuplu, dar nici sa subminam autoritatea vreunui parinte in fata copilului (sotul in cazul meu, el adopta un stil diferit, mai vehement si autoritar, fata de mine care merg pe un parenting bland, cu limite ferme si foarte multe explicatii). Multumesc.
Si eu vreau o parere. Multumesc
Si eu vreau o parere. Multumesc