Duminica trecută a fost ziua Playmobil. A fost foarte interesant să-i observ pe cei doi copilași ai casei cum interacționează cu jocul acesta atât de popular pe toată planeta.
În prima parte a zilei, când au avut de construit Stația de poliție, au fost foarte concentrați, atenți, serioși, au cooperat foarte strâns, ca să le iasă bine proiectul. Au urmărit instrucțiunile din carte, au cerut ajutorul la împins piese la locul lor, au verificat mecanisme și au căutat să înțeleagă de ce o piesă nu intră unde voiau ei. Partea asta a durat două ore.
Apoi au cerut pauză de fructe. După jumătate de ananas fiecare, au mai prins puteri și au trecut la joacă. Ei, acum s-au relaxat complet, au început să râdă și să se certe, cum fac ei de obicei când se simt bine. Partea asta a durat multe ore. 🙂
Am sumarizat ziua în clipul de două minute de mai jos.
Avantajul principal al Playmobil este că permite un număr infinit de scenarii de joc de rol. Accesoriile multe și atât de bine făcute invită la povești nenumărate, creează o mulțime de variante de joc pe care copiii le descoperă ore la rând, zile la rând, fără să se plictisească.
Pentru copii, a avea acces la instrumentarul complet al unui polițist, de exemplu, de la cătușe la seiful cu arme, aparatul de identificat infractori după amprentă, laptop, camere de supraveghere permite un joc amplu, amuzant, interesant, provocator. Practic, au la dispoziție o lume reală, doar că miniaturală, perfectă pentru mâinile lor mici.
Personajele Playmobil au dimensiunile perfecte pentru a putea fi manevrate ușor de copii, pot purta pălării, pot ține în mâini diverse obiecte, pot călări, se pot apleca sau sta pe scaun sau la volan.
Un alt avantaj Playmobil este că încurajează jocul în echipă. Mai mulți jucători, mai multe scenarii de joc! Accesorii sunt destule, așa că permit împărțirea la mai mulți jucători. Copiii pot face schimb de accesorii, dar și de roluri. O dată unul dintre ei e hoțul care evadează, apoi el poate deveni comisarul șef care conduce investigația.
Am observat la Sofia și la fratele ei cum el inventează probleme, iar ea găsește soluții pe care apoi le implementează împreună. Evident că ajung să se certe în cele din urmă, dar se împacă repede, ca s-o poată lua de la capăt.
Ivan, care este mai introvert și încă învață să aibă mai multă încredere în el, se simte împuternicit în timp ce se joacă de-a polițistul. Face dreptate, prinde hoții, caută indicii, se simte bine în joc și nu e doar pentru că se distrează, e și pentru că îl ajută să se simtă mai confortabil cu sine.
Vă recomandăm seturile Playmobil mai mari sau mai mici, în funcție de cât loc aveți în casă. 🙂 Pot fi cadouri bune de Crăciun, sunt șanse mari să fie folosite intens până la anul și poate chiar mai mult. Se găsesc în mai toate magazinele de jucării și în supermarketuri, dar și online.
Spor la joacă!
PS: Revenim cu filmul operațiunii de descoperire a unui set Playmobil cu o fermă de cai, preferatul Sofiei! 🙂
Noi tocmai am luat Piramida faraonilor, de 3 zile ne jucam incontinuu (vrand-nevrand, si noi, parintii). Ieri s-a trezit la 5.30 sa se joace cu piramida.
Marele dezavantaj e ca e din plastic !
Și care anume ar fi problema dacă e din plastic, e pt jucat nu pt mâncat.
Buna, as vrea sa vad si un filmulet cu joaca copiilor cu acest joc peste o luna:))
provocare acceptata!
Plasticul nu se degradeaza in timp si din pacate este peste tot inclusiv in mari si oceane,pamant de flori,stomacul pasarilor si al pestilor si asa mai departe.Eu cred ca ar fi de mare folos pentru copii nostri sa stie ca acest material e daunator mediului inconjurator si VIITORULUI LOR.Jocurile lego au o multime de piese minuscule care se pierd usor si ajung in circuitul naturii.Exista un film care se numeste ‘Plastic Planet ‘ vi-l recomad cu caldura !
[…] Filmul scurt al evadării unui hoț derutat (unboxing și joc cu Stația de poliție Playmobil) […]