Mama și superputerile ei (conferință-eveniment)

Nu știu la câte dintre evenimentele noastre ați fost anul acesta, eu sper că la măcar unul, pentru că am avut multe subiecte fierbinți și am avut invitați extraordinari de fiecare dată. Conferința despre educație sexuală și cea despre educația cu blândețe au fost preferatele mele, dar o energie extraordinară și multe informații am primit și la cea despre sistemul educațional românesc, cel despre imunitate și vaccinuri, cel despre nutriția copilului, de săptămâna trecută, cel despre somnul copiilor, dar și cele despre sarcină naștere. Toate mi-au plăcut, sunt norocoasă că am așa o șansă extraordinară să pot modera pentru voi evenimente atât de importante!

Încheiem anul glorios, cu o conferință despre femeia mamă. Vom avea pe scenă șase femei care au lucruri de spus despre cum gestionază ele viața complicată, despre ce fac când nu mai pot, despre trucuri, cuplu, carieră, baterii secrete, despre iertare, acceptare, depresie, terapie și refugiu. Eu zic că nu doar voi trebuie să fiți în sală la Sheraton pe 24 noiembrie de la ora 9 (sau online dacă nu sunteți în București), ci mai ales soții voștri, mamele voastre și mamele lor. Să ne vedem și să ne auzim unii pe alții! Costul de acces este de doar 65 de lei, vă puteți înscrie aici.

Alături de mine pe scenă se vor afla:

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie și scriitoare, ne va ajuta să înțelegem importanța vieții de cuplu și siguranței de care are nevoie femeia în perioadă pre și postnatala. Vom află cât de importantă este implicarea tatălui, rolul acestuia în cresterea copilului, cum să nu uităm să fim femei ori să ne comportam ca iubite și să nu ne transformăm în mame pentru omul iubit.

Alice Năstase-Buciuta, scriitoare și jurnalistă, mama a trei copii și redactor-șef al revistei online Tango, ne va ajuta să înțelegem cât de important e să cerem ajutorul și să nu renunțăm la viața noastră socială, la prietene și la a face ce ne place, ce ne ajută sa ne simțim capabile, valoroase sau doar bine cu noi înșine.

Cristina Bălan este artistă, câștigătoarea trofeului Vocea României și mamă a doi copii cu sindrom Down. După ce a născut prematur a dus o luptă traumatizantă cu depresia și vom afla de la ea cum să facem față preconcepțiilor despre persoanele ce suferă de boli emoționale și cum poți să fii mamă și să faci carieră în România.

Mihaela Dumitru, medic specialist psihiatru și psihoterapeut ne va fi alături pentru a înțelege mai bine depresia postnatala și temerile pe care le avem. Vom vorbi despre siguranță, spijinul de care avem nevoie pentru a ne înțelege gândurile, emoțiile, sentimentele și visele.

Gabriela Manolescu este mamă și psihoterapeut și ne va vorbi despre cum să facem față noilor provocări apărute odată cu rolul de mamă. Vom vorbi despre anxietatea de separare la părinte, cum să ne gestionăm temerile și emoțiile și vom afla cum să facem față reîntoarcerii la muncă.

Miruna Ioani este mamă, medic stomatolog și blogger și va vorbi despre provocările prin care ea a trecut în îmbinarea celor trei meserii. Ea ne va vorbi despre cum să schimbi lucrurile și cum să lupți pentru ceva în care crezi într-o societate în care discriminarea e destul de des întâlnită și egalitatea de gen nu e un punct forțe.

Vă promit cinci ore de discuții intense și revelatorii. 24 noiembrie, ora 09.00, Hotel Sheraton, 65 de lei/persoană, înscrieri aici. Este ultimul eveniment Parenting Academy de anul acesta.

Vă las cu câteva dintre întrebările pe care le pregătesc pentru invitatele mele. Dacă aveți și voi dileme pentru ele, le aștept în comentarii.

Ce fel de mamă sunteți? Stresată? Relaxată? Cu multe limite? Mama eroină sau mama care cere ajutor? Mama care se sufocă ce grijă sau mama care citește pe o bancă în parc în timp ce copilul se urcă în copaci?

Ce se schimbă în noi esențial când devenim mame? Ce apare, ce dispare?

Internetul ne face părinți mai buni sau mai nesiguri și mai nervoși?

De ce atât de multe cupluri sunt zdruncinate atât de puternic de sosirea copiilor?

Care sunt trei lucruri pe care le putem face pentru a ne bucura de noi și de familia noastră cu adevărat?

Ce faceți când nu mai puteți?

V-ați dorit vreodată să nu mai fiți mame, ci tați?

Sursa foto: femeie super erou via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *