O metodă de a reduce cheltuielile cu copiii, adică pardon, investițiile (P)

Ieri am pus pe hârtie, de curiozitate, cheltuielile medii lunare ale familiei noastre, ca să vedem unde-s găurile prin care ne curg banii din portofel (deși nu cheltuim nici pe haine, nici pe parfumuri, poșete sau alte lucruri) și să observăm cât din aceste cheltuieli au legătură cu copiii (de curiozitate, nu ca să le scoatem ochii).

Prima oară era să facem infarct când am calculat totalul.

A doua oară era să facem infarct când am observat că jumătate dintre cheltuieli au legătură cu copiii. Adică ok, sunt doi la număr ca noi, adulții, daaaar sunt mici, au împreună 40 de kilograme, cum pot ei consuma atâta capital?

Păi, în vacanțe, de exemplu, plătim același preț la biletul de avion, noi și ei, ba uneori am observat că biletul lor e mai scump (taxă pe riscul de deranj, presupun). Cazarea e la număr de persoane, nu la număr de ani. Plătim dublu față de acum opt ani. De mâncat mănâncă mai mult ca mine, deci dublu și la nota de plată. Nu plătim întreg pentru ei la muzee, parcuri etc, dar aceste reduceri nu sunt semnificative.

Pentru noi, cheltuielile majore sunt rata la casa, mașina, întreținerea, vacanța, mâncarea și sănătatea.

Pentru copii, cheltuielile cele mai mari sunt școala și vacanțele, însă sume considerabile se duc și pe resurse: cărți, înot, ateliere etc.

Bugetul pentru hainele lor e mai mare, pentru că lor le luăm haine mai des, deși sunt ceva mai ieftine. La mâncare consumăm cam la fel (Sofia mănâncă mai mult ca mine, iar Ivan mănâncă puțin spre deloc). Ei nu au de plătit abonamentele la telefonie mobilă sau la kinetoterapie, însă merg la înot/aikido, excursii cu școala etc. Cheltuielile medicale sunt mai mari pentru ei decât pentru noi (lor le luăm medicamente/analize mai des decât nouă).

Cred că, deși cheltuim cam la fel pentru ei și pentru noi, simțim diferit banii pe care-i dăm pentru copii, îi vedem mai degrabă ca pe niște investiții. Faci lucruri care costă pentru copiii tăi pentru că vrei să le sprijini dezvoltarea, să le maximizezi șansele să fie și să facă bine în viața lor.

Așa că investim bani în lucruri și experiențe pentru ei și investim timp în a le alege pe cele mai  bune și mai potrivite.

Azi vreau să vă prezint o idee născută de un grup de trei prieteni (părinți) care vă poate ajuta să economisiți și timp, și bani, atunci când cheltuiți, adică pardon, investiți în copilul vostru: o aplicație gratuită și un abonament cu cost lunar foarte mic, care împreună vă dau acces la multe servicii și magazine pentru copii și reduceri sau cadouri la fiecare. Aplicația se numește Happy Kid Card.

Pe scurt, cumperi pentru copilul tău un abonament (care costă acum 2,5 lei pe lună) cu care ai reduceri de 10-15% în medie la cursuri pentru copii, filme, teatre, magazine de haine, jucării, accesorii, agenții de turism, librării, restaurante și așa mai departe. Momentan, cele mai multe oferte sunt în București, dar cu viteză mare se alătură aplicației și furnizori de servicii din toată țara.

Dacă veți folosi măcar o dată abonamentul pentru a primi o reducere sau un cadou, veți recupera practic costul acestuia, iar la următoarea folosire veți ieși pe plus.

În București, abonamentul Happy Kid vă aduce, de exemplu, reduceri la Cărturești (15%), locuri de joacă, ateliere, cluburi de înot, de dans și sportive, cofetării și patiserii, saline, magazine de haine și accesorii.

Vă povestesc mai jos cum funcționează ideea și businessul.

Cum economisești timp și bani cu Happy Kid?

Site-ul www.happykidcard.ro și aplicatia HappyKidCard (gratuită pentru iOs și Android) adună la un loc mulți furnizori de evenimente, activități și locuri de petrecut timpul, petreceri aniversare, magazine fizice și online, servicii pentru copii (stomatologii, frizerii, în curând și servicii medicale), locuri de vacanță, agenții de turism etc. Toate aceste companii oferă reduceri sau cadouri exclusiv posesorilor de abonament Happy Kid. În dreptul fiecărei companii veți găsi valoarea medie a economiei pe care o veți face dacă veți achiziționa un produs sau serviciu de la compania aceea folosind abonamentul, ca să vă decideți dacă vreți să achizionați abonamentul sau dacă vreți să cumpărați de la compania aceea sau de la alta, care poate oferă un discount sau un cadou mai mare.

Toți partenerii din platformă sunt organizați pe categorii, ca să puteți găsi ușor lucrul de care aveți nevoie.

Cum am acces la reduceri? Cum cumpăr abonamentul?

Pentru a avea acces la reduceri și la cadouri, trebuie să aveți un abonament Happy Kid, pe care îl puteți cumpăra din aplicația dedicată sau de pe site-ul www.happykidcard.ro, din secțiunea “Vreau abonament”. Până pe 31 martie, abonamentul costă 2,5 lei pe lună.

După ce vă descărcați aplicația sau intrați pe site, trebuie să vă faceți un cont, durează câteva secunde. Apoi, odată logați, vă uitați pe lista de magazine, și, dacă vă convinge, vă faceți un abonament pentru copil. Introduceți nume, prenume, vârsta și o poză, plătiți abonamentul (detalii despre cost mai jos, vorbim de 2 până la 5 lei pe lună, în funcție de durata de valabilitate a abonamentului).

Ca să beneficiați de reduceri în magazinele fizice veți folosi telefonul cu aplicația deschisă, explic mai jos. Poza copilului de pe abonamentul nu va fi publicată nicăieri, rămâne doar în telefonul tău.

Puteți cumpăra câte un abonament pentru fiecare copil al familiei, ca să primiți reducere pentru toți. Eu am două, evident. 🙂

Plata abonamentului se face exclusiv online, prin platforma securizata euplatesc.ro.

Abonamentul se actualizează automat de fiecare dacă când expiră, îl puteți anula oricând doriți din aplicație sau din contul vostru de pe site.

Cum folosesc abonamentul mai exact?

Pentru magazinele online, intrați pe site sau în aplicație, vă logați cu datele voastre, alegeți abonamentul copilului pentru care doriți discount (dacă aveți mai multe), compania de la care vreți să cumpărați un serviciu, sau un produs și apăsați pe butonul „vreau cod discount” din dreptul companiei alese. Vi se va afișa un cod, pe care îl introduceți apoi ca voucher în câmpul dedicat, când faceți comanda pe site-ul lor.

În magazinele fizice sau la ateliere, cluburi, teatre, veți vedea în locație, pe ușă sau la casă un  sticker Happy Kid Card, care va conține un cod QR. Deschideți aplicația, scanați codul QR cu telefonul, veți primi o confirmare pe telefon cum că aveți un abonament valid și care este discountul sau beneficiul pe care trebuie să-l primiți. Arătați la casă acest ecran și veți primi reducerea sau cadoul.

Acesta e stickerul de la din locul de joacă „În picioarele goale”, de exemplu.

Iar acesta e stickerul de la intrarea în Teatrul Excelsior, pe care îl puteți scana după ce deschideți aplicația.

Cât costă abonamentul Happy Kid?

Pentru anul 2019, sunt trei variante de abonament Happy Kid:

  • Happy Kid SMART – Abonament valabil pentru trei luni, adică 5 lei pe lună
  • Happy Kid ECONOMY – Abonamen valabil un an, care costă 50 de lei, adică 4.16 lei pe lună
  • Happy Kid PROMO – Abonament valabil două luni, care costă 5 lei, adică 2,5 lei pe lună, ofertă specială de lansare valabilă doar până pe 31 martie.

Cine a lansat acest produs?

Laura Croitoru și sora ei Roxana Varadi, împreună cu partenerul celei din urmă, Mihai, toți părinți preocupați de copiii lor, dar și de activități de calitate și economii serioase. Cei trei lucrează la acest proiect de multă vreme. Acum l-au simțit gata de lansare și m-au rugat să dau vestea mai departe către voi. Se pare că firmele sunt încântate de ideea lor și numărul partenerilor care oferă reduceri și alte beneficii exclusive posesorilor de Happy Kid Card e tot mai mare.

Roxana mi-a spus:  Am pornit acest proiect din nevoia noastră personală de părinți: aceea de a găsi într-un singur loc comercianți care vând produse sau oferă servicii pentru copii. Speranța noastră e că, pe termen lung, tot mai multe locuri și tot mai mulți comercianți vor dori să facă parte din proiectul nostru și să fie cât mai “Kids Friendly”, iar noi să știm că putem beneficia de produse și servicii de calitate pentru copiii noștri. Așteptăm cu drag ideile dumneavoastră în topicuri specifice pe care le vom discuta pe pagina de Facebook Happy Kid Card, precum și sugestii despre partenerii pe care ați dori să-i găsiți în lista noastră. Din punct de vedere financiar, evident, costurile dezvoltării platformei și aplicațiilor, costurile de marketing etc sunt susținute doar de noi, dar sperăm ca în câțiva ani,să putem să susținem în totalitate proiectul din sumele mici dar multe, provenite din costurile abonamentelor Happy Kid.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa în comentarii sau direct pe pagina lor de Facebook. Eu am început deja să folosesc abonamentul, ce mă atrage momentan cel mai mult este că am descoperit pe site-ul lor trei locuri de joacă pe care nu le știam și câteva idei interesante de ateliere de weekend pe care le vom încerca.

 

Sursa foto: atelier pentru copii via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4264

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *