Am promis că revenim cu idei de jocuri și activități de făcut în casă, acum repede, până nu începe sezonul de parc și s-a dus cu intențiile noastre educative, ne întoarcem la trotinete, biciclete, cățărat și alergat. 🙂
Găsiți mai jos poze și impresii despre patru jocuri simple și simpatice, pentru copii de la trei ani până la șase, șapte ani. Toate sunt de la Educlass, sursa noastră principală de jocuri. La fiecare joc veți găsi și un cod de reducere de 15% dacă îl veți cumpăra până la finele lunii.
Noi le jucăm destul de des, copiii le aleg singuri din biblioteca de jocuri, care nu e nici mică, nici modestă. Sunt la vârsta la care preferă jocurile cu zaruri, cărți, strategie, noroc și viteză, de aceea mă și mir când le aleg pe acestea, care sunt în zona mai creativă.
Încep cu preferatul nostru, Pisicuțele amabile.
E un joc cu pioni și zar, în care câștigă cine face mai multe fapte bune. A trebuit să le dau eu exemple la început, apoi au prins ideea și să vedeți ce creativi sunt când vine vorba să ajute personajele din joc! E super fun și super util!
E recomandat pentru copii mai mari de șase ani, însă Ivan l-a primit cadou când a împlinit patru ani și a înțeles repede jocul.
Există mai multe variante de joc, una mai simplă, în care dai cu zarul și te plimbi pe tabla de joc în orice direcție vrei, cu scopul de a face cât mai multe fapte bune, care sunt notate cu talismane, iar când ai cinci, ai câștigat!
Anumite căsuțe de pe tabla de joc îți dau posibilitatea de a face fapte bune: tragi un card pe care e o anumită situație din oraș, fie la spital, în parc, în autobuz, cineva are nevoie de ajutor.
Jucătorii au și câteva puteri speciale, reprezentate de niște jetoane sub formă de Pisicuțe amabile. Fie ești vesel, fie ești darnic, fie talentat, cu ajutorul acestor puteri poți ajuta pe cei în nevoie. Îți folosești jetonul cu superputere pentru a face fapta bună, câștigi un talisman, apoi e rândul altui jucător.
O altă variantă de joc este cea în care jucătorii se coalizează împotriva șoricelului rău (care e pion separat).
Îmi place mult jocul acesta, pentru că face copiii atenți la situațiile din jur în care cineva ar putea avea nevoie de ajutor și le arată că sunt și ei responsabili pentru ceilalți, și că pot ajuta! Le dezvoltă și vocabularul, și imaginația!
Îl găsiți aici, costă 77 de lei, îl puteți lua cu 65 dacă veți folosi voucherul 15% reducere CCGames, valabil până la finele lui martie.
Un alt joc care ne place, de la același producător, este Omiduța dezordonată.
Acesta e o activitate de atenție și memorie și are două variante de joc. Ce se întâmplă e că se trage o carte din teanc, acolo o vedem pe omida Catty într-o cameră, cu mulți pantofi aruncați, ea are multe picioare și are nevoie de ajutor să își găsească toți papucii. Trebuie să reținem repede cât mai mulți pantofi care apar desenați pe card, pentru că apoi trebuie să îi identificăm din grămadă. Pentru fiecare pantof identificat corect, câștigi un punct, pentru fiecare pantof pe care l-ai ales, dar nu era și în desen, pierzi un punct.
Varianta a doua e cu planșe alb-negru, căci în camere e întuneric. Trebuie să recunoști și să reții pantofii după formă, fără să te mai ajute culorile și modelele.
Jocul costă 41 de lei, îl găsiți la Educlass, aici. Îl puteți lua cu 35 dacă veți folosi voucherul de 15% reducere CCGames, valabil până la finele lui martie.Merge la copii mai mari de patru ani.
Lui Ivan îi place cel mai mult să calculeze scorul, matematica pare să fie preferata lui!
Tabla de scor se poate șterge de nenumărate ori.
Inventează o poveste, joc de desen și storytelling
Jocul acesta i-a plăcut mult Sofiei. E foarte simplu: fiecare jucător dă cu cele trei zaruri, ia carduri în consecință (trei carduri cu cerc, patru cu triunghi, să zicem), apoi face o poveste desenând scene pe cartoanele cu pricina, totul repejor. Apoi are un minut să spună povestea celorlalți, ilustrând-o cu cardurile pe care le-a desenat. După care toată lumea șterge cardurile și o luăm de la capăt.
La noi s-a lăsat cu aplauze! 🙂
O altă variantă de joc este să împărțiți cardurile aleatoriu la toți jucătorii și fiecare construiește desene pe care apoi trebuie să le înlănțuiți într-o poveste, varianta asta e super amuzantă! Ca un fel de telefonul fără fir!
Îl găsiți aici, costă 59 de lei, îl puteți lua cu 50 de lei dacă veți folosi voucherul 15% reducere CCGames, valabil până la finele lui martie.. Merge de la patru ani în sus. Și e foarte bun în avion sau la restaurant!
Joc despre emoții, pentru cei mai micuți, peste doi ani: Ce simte maimuțica?
Jocul acesta merge de la copilași de doi ani în sus, cred că ar fi fain de folosit inclusiv în grădinițe!
E foarte simplu: mai întâi i se arată copilului și se numesc emoțiile maimuțicii, care sunt cinci la număr: furie, bucurie, surpriză, frică, tristețe. Apoi copilul trage un card, indentifică emoția și pune pe fața maimuței magneții cu ochii și gura care descriu acea emoție.
Puteți discuta despre motivele pentru care a putut apărea acea emoție, despre un moment când a simțit copilul ceva similar, despre cum poți gestiona emoția aceea, mai ales dacă e una puternică.
Detalii despre joc găsiți aici, costă 49 de lei, îl puteți lua cu 42 dacă veți folosi voucherul 15% reducere CCGames, valabil până la finele lui martie.
Aici găsiți mai multe jocuri din aceeași gamă cu cele de mai sus, Chalk and Chuckles. Toate jucăriile acestea sunt create din hârtie și carton reciclat și colorate cu vopsea pe bază de soia. Sigur găsiți ceva potrivit cu obiceiurile familiei voastre și cu nevoile punctuale ale celui mic. Aceste jocuri sunt create de o echipă formată dintr-o absolventă de psihologie la Harvard și sora ei, pentru copii cu vârste între 2 și 12 ani. Fiecare joc este anume gândit pentru a dezvolta o abilitate, și multe dintre ele, cum ați văzut și mai sus, pun accent și pe latura emoțională, care nu e foarte stimulată în general.
Codul CCGames vă aduce o reducere de 15% la toate jocurile Chalk and Chuckles de pe Educlass, valabil până pe 31 martie.
Educlass.ro, magazin cu jucării educative pe care îl recomand din inimă, este o afacere românească, mică, onestă și foarte vioaie. Au și showroom în București, pe Bulevardul Unirii. Mergeți la cumpărături pentru zile de naștere, aveți acolo mii de jocuri și jucării dintre care să alegeți!
Iar dacă aveți idei de jocuri în aceeași direcție, vă rog să împărtășiți cu noi în comentarii!
Chiar aveam nevoie de ceva jocuri noi. multumim, Ioana!
Pentru noi, drumurile lungi cu mașina (și mă refer la două zile de călătorie dus și alte două întors – vacanța de iarnă) s-au transformat dintr-un calvar într-o plăcere când am descoperit jocul „5 secunde” (găsit la Pepco). Am fost toți trei participanți la joc și a fost o bucurie întreaga călătorie. Are jetoane cu o mulțime de întrebări la care trebuie să se răspundă în cinci secunde. Jocul include și un dispozitiv haios pentru a măsura cele cinci secunde.
Am incercat sa fac azi o comanda si cei de la educlass nu au pastrat reducerea de 15%.
[…] Alte sugestii de jocuri Chalk and Chuckles am pus aici. […]