Urgențe majore înainte de 7 dimineața

6.47 dimineața. Dorm buștean și visez că am ales locul unde să mergem anul ăsta în vacanță în Grecia (în realitate n-am ales nimic, mi se pare că toate insulele sunt mai scumpe cu 50% ca în anii trecuți, or fi băgat aur pe plaje?).

Lângă patul meu, pe întuneric, Sofia mă pândește ca o stafie. Îmi smulg dopurile din urechi și mă ridic în capul oaselor. Imediat mă ia durerea de cap.
– Aoleu, Sofi, ce m-ai speriat! Ce e, ți-e rău?
– Cum se scrie bauling?
– Bună dimineața și ție. Deși e încă noapte… Stai, mă trezești la ore la care și soarele încă mai sforăie, să mă întrebi chestii la engleză? Ce bauling, ființă mică fără somn?

Mă trântesc la loc în pat și mă pregătesc să-mi îndes pernele pe ochi.

– M-am trezit la 6 ca să mai scriu în jurnal, că nu am mai scris de la Crăciun. Și am ajuns la duminica aia de mai demult, când am mers la bauling și am vrut să scriu cât de dixtractiv a fost (așa zice, cu X), dar mi-am dat seama că nu știu cum se scrie, așa că am venit să te întreb.
– Cu o și dublu v.
– Ce?
– Bowling. B…. o…
– Stai că mai bine îmi aduc jurnalul aici.

Și zbang, aprinde becul de sus, de mi s-au scurtcircuitat ochii.

În cinci secunde era călare pe mine cu tot cu carioci, stickere, lipici și pietricele colorate.
A scris pe litere, apoi mi-a arătat. Magistral. Încă nu se făcuse 7. Ce insulă alesesem oare până la urmă?

Ațipesc puțin.

– Iartă-mă că te-am trezit.
– Ăhă.
– Dar dacă tot te-am trezit, vii să pui lapte? Mi-e foame, sunt trează de la șase…
– Sofia? Când am zis că e ok să mă trezești înainte să sune alarma?
– Ăăă, la urgențe majore.
– Care-s alea? Bauling nu e o urgență majoră.
– Pentru mine, era.
– Nu nu. Urgență majoră. 1. Curge sânge. 2. Ai vomitat și nu mai ai nici un loc uscat în pat pe care să te întinzi. 3. Faci caca cu bubuituri. Deși hm, asta poate să aștepte. Da, rămânem deci la sânge și vomă. Pentru tot restul, există timp după 7 jumate, nu așa era vorba?
– Ba da. Scuze.
– Te iert. Dacă-mi scrii supercalifragilistic acolo în jurnal. În engleză!
– Maaaaaamiiii….
– Am glumit, Doamne, nici să fac glume nu pot?
– Nu înainte de 7 dimineața, că nu e urgență majoră.

Uneori regret amarnic că nu beau cafea.

Sursa foto: mamă adormită via shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

21 comentarii

  1. Asta seamana cu faza din Grey Anatomy cand Dr. Bailey le spune rezidenților sa nu o trezească decât daca pacientul moare. :))) Cum sa nu bei cafea? Dar ce bei? Ambrozie?

    • dada ambrozie cu turmeric, sa raman vesnic tanara si sanatoasa. 🙂

      beau apa. seara cate juma de pahar de vin.

    • Eu tot încerc să înțeleg cum le reușești pe toate si încă fără cafea ? eu rezist cîteva zile, si cînd deja adorm la serviciu cedez
      Sincer te admir!!!

  2. Aha. Cunosc urgențele astea. Unuia ii e foame de plăcintă pe la 6 dimineata, cealalta nu stie ce gentuta sa isi ia cu ea in tabara de peste 4 luni… Urgente zilnice apar si la noi.

  3. „Bună dimineața, mama! La mulți aaaani!”
    What??? Sâmbătă. 5.52. Nu e nici ziua mea, nici 8 martie, nici…nimic.
    „Nu mai pot să dorm, trebuie să mă joc. Îmi aprinzi, te rog, becul. Nu veioza! Becul! Hai, du-te în bucătărie să-ți faci apă cu lămâie”.
    Serios??? Sâmbătă dimineață la 5.52 cine, Doamne, vrea apă cu lămâie???

  4. Exista si varianta ca sunt culcati cam devreme daca ei se trezesc constant la 5-6 dimineata
    Nu toata lumea are aceleasi nevoi de somn, deci poate ca programul trebuie ajustat si dupa ritmul lor.

    • Nu și in cazul nostru. Inca de când s-a născut a fost foarte matinala (se trezea înainte de ora 6). Acum la 2 ani jumate, când se întâmpla sa adoarmă foarte tarziu, in jurul orei 22, se trezește chiar mai devreme decât de obicei

  5. Stiu că nu e chiar tema articolului, dar am zis să scriu poate vă ajută. Nu căuta în martie prețuri pentru vară, e prea curând. Sau caută orientativ, dar nu rezerva încă. Rezervă cam cu 2 luni înainte de data la care vreți să plecați. Valabil doar pentru vacanțele DYI in care vă căutați voi bilete de avion și cazare. La pachetele prin agenții e altă poveste și acolo nu mă bag 🙂

    • Sa stii ca si mie mi se pare ca sunt f scumpe anul asta (si in fiecare an rezervasem cam in aceeasi perioada). Nu exista varianta de insula charter+ cazare de 7 zile fara 1000-1500€/camera 2persoane.
      La diy poți doar thasos sa scoti putin mai ieftin cu masina dar atat.
      Cred ca o sa ma uit la Bulgaria sau macar la o tara unde sa merite cei 1000€, nu grecia!

    • Asta cu insula charter + cazare imi suna a pachet de la agentie si am zis ca nu ma bag 🙂
      Dar ca să comparăm prețuri trebuie să avem fix aceeași parametri, în special perioadă, nr. de stele, tip de masă, altfel nu e relevant. Că așa și eu pot să zic că am stat 10 zile in sudul Spaniei la 1000 euro/pers în condițiile în care agențiile ne ofereau variante la 7-800 euro/pers pe 7 zile (am luat oferte doar în scopuri de cercetare :D), dar e irelevantă comparația dacă nu știi toți parametrii inclusi în respectivele prețuri. Dar acum că am văzut că se poate Spania cu banii ăștia, nu aș da aceeași sumă pentru Grecia 🙂

      Fix aceeași cameră de hotel undeva în Italia costă în septembrie jumătate din cât costă în august. Zic de Italia pentru că acolo am mers mai des în ultimii ani și am studiat destinații, hoteluri, zboruri luni de zile înainte de a rezerva. Zborul spre Malaga pentru luna septembrie, de ex, l-am tot pândit din ianuarie când era mult prea scump și a ajuns în luna iulie la prețul pe care eram dispuși să-l dăm noi și atunci l-am luat.
      În Grecia am fost mai demult, îmi place, dar n-am mers de mulți ani tocmai pentru că nu erau zboruri low cost din zona noastră (vestul țării) și n-am vrut chartere de la agenții. Iar cu mașina nu mai am nervi de atâta drum. Aș mai merge în Grecia într-o vacanța care să includă câteva zile de city-break in Atena și de acolo cu ferryboatul spre o insulă apropiată, dar mai puțin populară.

  6. vai. Mi-am adus aminte. Acum cateva luni, la 6 dimineatza, mi s-au cerut clatite.
    Am promis cu cateva zile inainte ca fac sambata. Dar sambata cu pricina la 6 dim. tot ce as fi vrut e sa ii dau cu tigaia in cap.

    Am facut clatitele la 9. Au fost bune, au disparut complet imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *