Nu ne-am programat deloc această bună potrivire, să iasă cartea de la tipar fix când încep școlile și grădinițele, dar uite că așa s-a nimerit, mereu am zis că Universul are simțul umorului și al dreptății!
Așadar, veste mare și grozavă! Doamna Educatoare se poartă ciudat a ieșit de la tipar și e gata să ajungă la voi și să vă facă să râdeți!
Pentru copii e greu să se desprindă din brațele mamei sau ale tatălui și să rămână dintr-odată printre oameni străini, cu mulți copii care uneori plâng, alteori se poartă bizar. Tot ce e necunoscut îi sperie, ca și pe noi, au nevoie de timp și de experiențe plăcute acolo ca să se simtă confortabil. Pentru toți acești copii am scris cartea aceasta.
Pentru copiii cărora li se pare că doar lor le e greu dimineața să vină la grădi.
Pentru copiii cărora li se pare că toți fac tot ce trebuie la activități, doar ei nu reușesc.
Pentru cei care nu au poftă de mâncare la grădi.
Pentru cei care nu apucă niciodată să se dea în leagăn, pentru că e mereu ocupat.
Pentru cei care suferă de dorul lui mami și al lui tati, și li se pare că doar lor le e greu.
Pentru părinții care privesc grădinița cu nesiguranță și teamă.
Pentru voi am scris o carte în care Doamna Educatoare e fix așa. Temătoare. Încurcată. Împiedicată. Plină de dor față de soțul ei. Nu respectă regulile, nu împarte, face o grămadă de prostii amuzante, iar copiii sunt cei care o ajută și o ghidează. Pentru că și educatoarele sunt oameni, și ele au zile grele, nici lor nu le e ușor, deși par atât de organizate, perfecte!
Pentru că dacă râzi de ceva ce te sperie, frica se topește.
Pentru că dacă înțelegi că de fapt, toți trec cam prin aceleași lucruri, nu te mai simți ciudat, ci uman. Și e totul mai suportabil!
Ce face Doamna, mai precis?
Păi, ce să facă… dimineața trebuie adusă pe sus la grădiniță, pentru că ea vrea să stea acasă, cică o doare burta… Poartă pijamale desperecheate în loc de haine elegante, pentru că n-a avut chef să se îmbrace de dimineață, vorbește cu gura plină, habar nu are ce program trebuie să urmeze, nu vrea să coloreze, dă buzna în curte în papucii ei de casă și nu respectă trenulețul, se dă încontinuu pe tobogan, apoi vrea să mănânce fără să se spele pe mâini, dă buzna la toaletă peste un băiețel care o pune la punct, plescăie, la somn se învelește cu covorașul și se foiește ceva de speriat, după amiaza nu vrea să împartă Lego și face cu copiii un dans super dezorganizat, pentru care e certată de colegele ei, apoi după-amiaza nu vrea să mai plece acasă, zice că se culcă la grădiniță ca Albă ca Zăpada pe paturile copiilor și se învelește cu perdeaua. Ciudat rău!
Vă las cu câteva imagini din carte. Ilustrațiile sunt realizate, ca de obicei în seria cu ciudățenii, de Karda Zenko, căreia îi mulțumesc!
Cartea poate fi deja comandată de aici, e redusă.
Neapărat vreau să vă mai spun de alte cărți apărute la Univers odată cu Educatoarea, sunt câteva bijuterii printre ele! E transport gratuit de la 120 de lei în sus! Toate sunt AICI, reduse 30%.
Împărăția suzetelor și a suzeților este o poveste duioasă scrisă de Gabriela Șulea, care este autoarea Țării de dincolo de gânduri, despre lumea suzetelor și ce se întâmplă cu ele după ce copiii renunță să le mai folosească (ilustrațiile superbe sunt realizate de Agnes Keszeg). Cred că vă va ajuta mult să vă despărțiți de suzetă…
Nunicornul este o carte senzație, care s-a vândut în Germania în 400.000 de exemplare în câteva luni! Este despre un Unicorn drăguț care spune mereu NU. E super amuzantă, Nunicornul se împrietenește cu alte animale, printre care un raton care spune numai CE, un câine care spune numai Ei, și? Dialogurile sunt geniale! O să vă prăpădiți de râs! Promit!
Iată un mic exemplu:
– Dacă nu vrei să-mi faci loc de bunăvoie, atunci va trebui să te lupți cu mine! a amenințat NUnicornul, luându-și avânt cu copitele.
– Ei, și? a întrebat câinele.
– Tu n-ar trebui să fii acum la școala pentru câini?
– Ei, și?
– În afară de asta, miroși urât.
– Ei, și?
– Ar trebui să te speli.
– Vorbeați de mine? a întrebat CEratonul.
– Nu, a răspuns NUnicornul.
– Ce? a întrebat CEratonul.
NUnicornul și-a dat ochii peste cap. Se pricepea prea bine, doar asta făcea tot timpul în familie. Pe urmă s-a întors din nou spre câine.
– Dar părinții tăi, a spus el, sigur ar vrea să-ți placă să mergi la școală, să-ți placă să mănânci tot din farfurie, să-ți placă să te speli și să faci sport!
– Ei, și?
Ce fac când sunt furios este despre un mic maimuțoi care găsește calea să se calmeze fără să facă rău nimănui.
Invadatorul spațiului personal este despre un hipopotam simpatic care obișnuiește să sufoce pe toată lumea. E drăguț, dar ar fi bine să învețe ce este consimțământul și ce sunt limitele personale.
Mai e Școala veverițelor, o carte despre bullying și acceptare în școală, scrisă de Magda Cojocea, care este învățătoare la o școală de stat. E pentru copii care au început deja școala, are mai mult text, dar și ilustrații mici și simpatice.
Dormitul pentru începători este o carte atlas despre somn. Simpatică, amuzantă, cu multe informații utile.
Coamapocalipsa este despre un băiețel cu păr foaaaarte mare, care nu dorește să se tundă, deși părul îi face tot felul de probleme, până într-o zi….
Barbarul în colanți galbeni este super drăguță, despre un prinț care crește cu doi părinți foarte diferiți, un tată barbar și o mamă delicată, cum împrumută de la fiecare câte ceva și se acceptă așa cum este.
Prințesa cea mai cea este despre trei prințese mai băiețoase, care refuză să fie cucerite pentru a se căsători. E despre fete rebele, puternice și curajoase.
Pretețioasa Pipa este despre o purcică foarte mofturoasă…
Neapărat să vă uitați și la Jungla literelor, o aiureală cu animale cu nume amestecate, care va ajuta copiii să recunoască mai ușor literele. E amuzantă rău!
Luna viitoare, pe 5, iese și Caietul, micul meu roman ilustrat pentru fetițe care cresc, despre feminitate, încredere, unicitate, menstruație, putere, alegeri. Cred că o să le placă mult pre-adolescentelor noastre. Aceasta e coperta.
Voi face curând câte un clip cu fiecare și le voi citi pe rând la Ora de poveste live pe Facebook, sâmbăta după 10. Până atunci, să vă bucurați de cărți!
Buna dimineata! Ce veste grozava, eu cred ca pica la fix cartea asta!
Am intrat pe site-ul Libris si nu o gasesc acolo, am cautat si dupa autor si dupa numele cartii, celelalte carti ale tale sunt acolo.
Multumim pentru tot si felicitari!
Urmeaza sa o urce, abia azi iese din tipar. Pe dupa-amiaza va fi!
Ce bine! Și eu am căutat-o. Nu am găsit nici „Ema și Eric descoperă emoțiile”.
Mulțumim mult, tare ne mai ajută cărțile tale! ?
Cartea cu emotii se numeste Ce, cum si de ce simt, e aici: https://tinyurl.com/y2c4qnlo
Exemplarele cu autograf s-au terminat, dar o sa mai semnez azi si maine cateva zeci si retrimit, anunt cand vor fi disponibile pe Libris.
❤️❤️❤️❤️ toate cartile par super iar Stefi ma bate deja la cap sa ii iau si ei cartea cu doamna educatoare ? Asta de cand ai anuntat o data la ora de poveste ca urmeaza sa apara. Ma bucur ca e aici si o putem comanda!
Multumim pentru recomandari! Am plasat comanda! Foarte utila și categorisirea cărților apărute pe grupe de vârstă, chiar am vrut să fac sugestia asta 🙂
Multumim pt cartile recomandate! Am refacut stocul de carticele de citit, iar cartea cea noua cu dna Educatoare…doamne cat am ras! Am ras cu lacrimi si eu si baietelul meu si o citim in fiecare seara de cand a ajuns la noi! ???
Multumesc tare, ma bucur mult!
[…] Mami și tati se poartă foarte ciudat Doamna educatoare se poartă ciudat […]