Reduceri la 8 roboți de jucărie și jocuri cu matematică, fizică și cititul ceasului (p)

După un an în care am stat mult în casă, iar jocurile, cărțile și jucăriile ne-au ajutat să ne ținem mințile priponite, vreau să vă povestesc din nou despre câteva activități educative care ne plac și ne umplu timpul și imaginația, dar îi și ajută pe copii la școala online. Avem și reducere de 15% la toate jucăriile prezentate mai jos pe Educlass.ro, toată luna decembrie, de fapt, la toate jucăriile din gamele Learning Resources și Educational Insights. Codul este EduClass15.

Ce-ați zice să puneți sub brad anul ăsta, lângă cărți și jocuri, și niște roboți? Nu, nu, nu din aceia care bat albușul pentru chec, nici din cei care aspiră în locul nostru (deși, desigur, sunt bineveniți și ei), ci niște roboți programabili de jucărie.

Când a intrat în familia noastră primul robot, a fost atâta bucurie pe covorul de joacă încât am filmat copiii să vadă și tatăl lor (pe atunci, la birou) excesul de extaz. Era un șoricel cu butoane pe el. Făceai un traseu cu obstacole, puneai brânza undeva, apoi programai șoricelul apăsând pe butoane astfel încât el să ajungă la brânză ocolind obstacole și virând la stânga și la dreapta exact când trebuie.

L-au luat cu ei la școală, l-au programat în fel și chip, i-au făcut traseul din scaune și cărți, l-au pus să traverseze toată casa, au stors toată puterea din el, adică i-au terminat bateriile. Am pus altele noi și au luat-o de la capăt. Între timp, școala a cumpărat câțiva roboți, iar copiii și colegii lor au studiat cum să-i programeze la ora de informatică.

Apoi am primit să testăm un robot mai complicat, pe Botley. El are telecomandă și mai multe funcții. Poate să identifice obstacole și, dacă îl programezi cum trebuie, să le ocolească. Are și un senzor sub el care-i permite să meargă pe un traseu anume, marcat cu culoarea neagră. I se pot pune brațe cu care poate căra ceva de colo colo. Scoate sunete haioase.

Că sunt amuzante pentru copii e clar. Și pentru mine sunt, cât mai mergeau copiii la școală, m-am jucat mult în secret cu Botley.

Ne place pentru că ne oferă control și asta e grozav pentru orice om, în viață nu avem atât de multă putere!

Și le oferă, în joacă, primele noțiuni de programare, fără să fie nevoie de ecran pentru asta. Acesta e un alt motiv pentru care-mi plac acești roboți. Pun mintea copiilor la treabă, îi provoacă, dacă traseul nu e făcut corect, copiii își dau seama repede și găsesc alte soluții. Toate jucăriile STEM sunt extraordinare (jucării special gândite pentru a-i ajuta pe copii să învețe în joacă noțiuni de știință, tehnologie, inginerie și matematică), la școală au multe și văd cât de mult învață copiii cu ele în timp ce se distrează!

Și mai cred că genul acesta de jucărie le poate deschide pofta pentru a învăța programare adevărată, care e foarte logică, curată și de folos pe termen lung!

Am adunat într-un clip scurt parte din experiența noastră de joacă alături de acești doi roboți. Dați play mai jos. Sau citiți restul articolului.

Acum, pe rând, despre fiecare, poate vreți să îi puneți sub brad. Eu cred că au șanse să fi cadoul sezonului pentru mulți dintre copii!

 

Robotul șoricel Colby, potrivit de la 4 la 9 ani

Dacă nu ați mai avut niciun fel de robot de jucărie, dacă aveți un copil pasionat de butoane, înnebunit după tot ce are legătură cu tehnologia și pe care nu vreți să-l instalați la tabletă, ci să-i încurajați altfel pasiunea pentru tehnologie, acest șoricel robot este o idee foarte bună.

Setul include șoricelul Colby, care are butoane pe el. Butoane de înainte, înapoi, stânga, dreapta, start, stop. Are trei stări: oprit, pornit și viteză (dacă vreți să execute mai repede comenzile).

Practic, ce faci este să faci traseul șoricelului până la cașcaval folosind pași mici: înainte, la stânga, la dreapta. Lungimea unei mișcări a șoricelului este cât o placă verde de traseu.

Pe lângă șoricel, mai aveți 30 cartonașe cu comenzi pe ambele fețe, pe care copilul le poate întinde pe jos ca o schemă, ca să-și facă traseul, urmând ca apoi cu ajutorul lor să apese butoanele în ordine. După ce se învață, nu va mai avea nevoie de cartonașe.

În set mai există trei porți portocalii și 23 de pereți mov care pot fi folosiți pentru a crea diferite trasee cu obstacole.

Bucata de brânză e magnetică. Când șoricelul se apropie de ea, se lipește de botul lui, iar el scoate sunete și face lumini diferite (de bucurie, normal).

Setul include 16 plăci din plastic care se pot fixa unele de altele și pe care le veți folosi pentru a construi traseul și pe care merge șoricelul robot.

Zece carduri cu provocări care vă prezintă traseul, voi reproduceți schema, apoi lăsați copilul să găsească soluția de codare pentru ca șoricelul să ajungă la brânză.

E foarte intuitiv, vă veți da seama imediat cum se folosește (aveți și instrucțiuni, normal). Merge folosit și în grup, fiecare copil rezolvă pe rând câte un traseu.

Apoi își pot da unii altora trasee.

Ah, aveți nevoie de trei baterii tip AAA, care nu sunt incluse în set

Este 329 lei aici, cu traseul și obstacole incluse. Cu reducerea de 15% îl puteți lua cu 279 de lei.

Robotul Botley, potrivit pentru 5-9 ani

Ei, dacă vi s-a părut interesant Colby, dar aveți un copil mai mare, care deja a umblat cu roboței când era mai mic, puteți încerca Botley, un robot ceva mai complex. Este tot o jucărie STEM care va stimula abilitățile de codare și de logică ale copilului, plus că e foarte simpatic! Poate fi folosit fără tabletă sau telefon, iar pentru noi asta e un mare plus! Are în schimb o telecomandă cu câteva butoane foarte explicite și ușor de folosit pentru a programa robotul!

Bun, ce știe să facă Botley?

Poate memora până la 80 de acțiuni de genul înainte, stânga, dreapta, înapoi, câte un pas pe rând. Fiecare acțiune are cam 20 de cm.

Poate identifica un obiect. Poate să îl ocolească, dacă îi dați instrucțiunile necesare.

Poate împinge un obiect ușor, dacă îi puneți masca specială, cu brațe.

Tot cu masca asta poate și căra unul sau două obiecte ușoare.

Ivan i-a trimis surorii lui, în camera ei, un biscuite prin Botley. A fost un traseu de peste 40 de acțiuni executate de Botley prin toată casa și programate de Ivan! Nu a reușit din prima, mai întâi Botley s-a pierdut pe sub masă și apoi a pornit spre baie, dar până la urmă a livrat biscuitul cu bine! Ce fericit a fost Ivan!

Botley poate citi cu senzorul de pe burtă linia neagră de pe traseu, pe care o urmează (dacă este setat din butonul de off să facă asta). La anumite comenzi pe care le găsiți în cartea cu instrucțiuni, scoate anumite sunete, salută, e super simpatic!

Setul vine în două variante, unul simplu, altul complex. Cel simplu îl conține peBotley, telecomanda, brațele detașabile, 40 carduri cu elemente de codare și ghidul. Cel complex conține în plus multe accesorii pentru trasee: jaloane, steaguri, bețe, conectori, două bile, o mică piscină.

Atenție, veți avea nevoie și de cinci baterii tip AAA, trei pentru Botley, două pentru telecomandă.

Robotul Botley este aici, cu accesorii cu tot, redus e 396 lei. Aici e în versiunea fără obstacole și alte accesorii.

Multe variante de roboți și jucării de codare găsiți aici. Reducerea e valabilă pentru toate. Codul e EduClass15.

Aici mă puteți auzi pe mine, disperată să butonez. 😀

 

Bun, atât despre roboți.

Acum, despre jucăriile cu mate, fizică și ceas,

Vreau să precizez din start că nu alerg după performanță, nu le bag copiilor sub nas jocuri care să-i facă olimpici, avem de toate, și mingi și palete de bedminton, și jocuri cu zaruri și strategie, și cărți, avem și Twister și Yamms, avem puzzle-uri și LEGO și plușuri, avem și jocuri de colaborare și jocuri de competiție, avem și jocuri educative. Copiii sunt cei care aleg ce jucăm, întotdeauna. Uneori aleg să se distreze, alteori aleg un joc cu fapte bune (cel cu pisicuțele empatice), alteori vor să coopereze, alteori să râdă sau să se înfrunte.

Pe cealaltă parte, jocurile educaționale nu-s deloc plictisitoare, dimpotrivă, unele sunt foarte atrăgătoare. Iar cele pe care vi le arat aici sunt teribil de bine făcute, au un lipici la copii… Sunt jocuri STEM, adică inventate special și folosite în metoda de predare internațională prin care copiii învață știință, tehnologie, inginerie și matematică în aceeași materie (ScienceTechonologyEngineeringMaths, pe scurt, STEM). Jucăriile acestea sunt super isteț construite, stimulează curiozitatea copiilor, îi invită să găsească soluții, iar asta pot face doar după ce înțeleg singuri cum funcționează lucrurile, folosind jucăria cu pricina.

Visul meu este ca jucăriile ca acestea să ajungă în toate școlile din România, să fie folosite de cât mai mulți copii, mi se par mult mai bune ca orice manual, pentru că folosindu-le, copiii află singuri cum funcționează lucrurile, și rețin mult mai bine tot ce este de reținut!

Încep cu preferatul meu, Learning Resources Set STEM Magie cu magneti! După ce am întins magneții pe covor și i-am lăsat pe copii să îi descopere, mai aveau puțin și se băteau pe ei!

Sunt foarte bine făcute, nu se pot strica sau rupe, sunt perfecte pentru mâinile mici ale copiilor, funcționează foarte bine, iar sugestiile de experimente de pe cele zece cartonașe sunt super smart! Copiii descoperă singuri cum funcționează magnetismul, fără să fie nevoie să le explice cineva. Apoi pot face singuri ce doresc, pot explora magneții mai departe în zeci de feluri.

Ne place grozav acest set, care conține o baghetă magnetică, un pilon, două inele magnetice, un magnet în formă de bară, două biluțe magnetice, un magnet in forma de potcoava, un șnur (pentru pendul), snur, 30 jetoane colorate, un ghid de activitati in limba engleză.

Magie cu magneti este recomandat pentru vârsta 5 – 9 ani, costă 89 de lei, redus până pe 31 decembrie la 75.6 de lei cu codul EduClass15, îl găsiți aici.

Preferatul lui Ivan este, desigur, Roboțel Tic-Tac, robotul ceas, care te învață să citești ora și de pe ceasul clasic, și de pe cel digital.

Ce știe să facă? Cântă, citește ora în engleză, pune întrebări, dă indicații și, dacă răspunzi corect, te premiază cu muzică!

Ivan rotește, de exemplu, minutarul ceasului, iar roboțelul afișează ora obținută în format digital și rostește ora. În două zile, Ivan a priceput că ora 14.00 e ora 2 după-amiaza, că 16.00 e 4 PM și 21.00 e ora 9 seara.

Are două moduri de operare: muzică (robotul îți spune o oră, iar tu trebuie să așezi acele în poziția corectă, iar dacă faci bine, îți pune muzică) și chestionar (robotul pune întrebări legate de oră).

Are și lumină de veghe și alarmă (când vine ora să te trezești, lumina se schimbă din albastru în verde).

Volumul este reglabil. Atenție, jucăria nu conține și baterii, veți avea nevoie de trei baterii tip AA.

Roboțelul Tic Tac este recomandat între 3 și 7 ani și îl găsiți aici, costă 147 de lei, îl puteți lua cu 125 de lei dacă veți folosi codul EduClass15, valabil până pe 31 decembrie.

Sofia s-a lipit de setul de construcție Learning resources STEM Construiește orășelul.

Ce mi se pare genial la acest gen de joc este că nu e ușor de folosit. Nu orice combinație de piese în orice poziție funcționează, așa că cei mici trebuie să descopere singuri, încercând și greșind, ce și de ce nu funcționează, apoi trebuie să încerce iar, până înțeleg exact ce trebuie să facă pentru a putea finaliza construcția. Inginerie și design, pentru vârsta lor!

Sofia e genul care renunță ușor, dar de data asta nu s-a lăsat. A construit, a desfăcut și iar a construit până când a obținut ce și-a dorit!

Există multe variante de construcții, unele sunt sugerate prin scheme incluse în joc, altele poate inventa copilul după cum dorește. Sofia, de exemplu, a făcut castel pentru prințese (vezi mai sus).

Apoi a făcut podul către Hogwarts (din Harry Potter).

Există părți mobile, cu scripeți funcționali, care pot fi construite de copil piesă cu piesă. Merge foarte bine și dacă sunt mai mulți copii.

Setul include peste 50 de piese pentru construcția diferitelor elemente din oraș (platforme, steaguri, conuri, piloni), două figurine, un camion, 10 carduri cu provocări, abțibilduri decorative și un ghid de activități în limba engleză.Este potrivit pentru copii cu vârsta între 5 și 9 ani.

Construiește orășelul se găsește aici, costă 149 de lei, îl puteți lua cu 126,6 lei dacă veți folosi codul EduClass15, valabil până pe 31 decembrie.

 

Ce ne-a plăcut iar foarte mult este setul de experimente legate de greutate, scripeți și rampe, Learning Resource set STEM Mecanisme Simple.

În cutie veți găsi:

  • scripete
  • pârghie
  • osie (vehicul) cu roți
  • un plan înclinat
  • dispozitiv pentru înșurubare
  • prismă triunghiulară
  • 10 carduri cu provocări
  • instrucțiuni în limba engleză

Eu am lăsat copiii să se joace cu obiectele întâi. Au făcut o căruță cu care au cărat butoaiele. Apoi o macara (au descoprit singuri scripetele și puterea lui). Un tobogan pentru butoaie (utilitatea unei rampe).

Apoi le-am oferit pe rând cardurile cu provocări, la unele s-au prins, la altele a fost nevoie să le explicăm lor.

Am petrecut așa mai bine de o oră, le-a plăcut foarte mult, în fiecare zi după școală când avem timp scot cutia cu mecanisme și se joacă cu ea.

Îmi place mult acest set pentru că îi ajută pe copii să descopere singuri chestiuni de fizică elementară care mie mi s-au părut destul de abstracte și complicate în școală.

Este potrivit pentru copii cu vârsta între 5 și 9 ani.

Mecanisme simple se găsește aici, costă 148 de lei, îl puteți lua cu 125,8 lei dacă veți folosi codul EduClass15, valabil până pe 31 decembrie.

Cel mai complex dintre jocuri este Learning resources MathLink, un set de construcție cu cuburi pe care l-am văzut folosit la școala copiilor. Abia de când îl avem acasă am descoperit cât este de complex și de util, de la vârste mici la vârste mari.

 

Setul conține 100 de cuburi în zece culori diferite și 15 carduri cu 30 de modele de activități.

Cu ajutorul acestor cuburi, copiii pot sorta, pot învăța adunarea, scăderea, trecerea peste unitate, zecile și suta, pot compara bare de diferite mărimi, pot învăța înmulțirea și împărțirea, pot crea forme geometrice 2D și 3D.

Am pus mai jos câteva exemple cu activități de adunare, sortare, figuri geometrice.

Cuburile se pot conecta pe toate laturile, ceea ce le face extrem de versatile. Se poate folosi și în grup, la clasa Sofiei, dar și la cea a lui Ivan sunt folosite de toți colegii.

Îl găsiți aici, costă 97 de lei, îl puteți lua cu 82,45 lei dacă veți folosi codul EduClass15, valabil până pe 31 decembrie.

Și am mai descoperit și un joc electronic de matematică, amândoi se joacă des cu el, e mic și simpatic, poate fi folosit în mașină sau cât așteptăm pe undeva.

Educational Insigts, joc electronic Minute Math  se numește, îl găsiți aici.

Este recomandat peste 6 ani și are trei niveluri de dificultate. Copiii pot exersa pe el adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea. Are și sunete, ca să ai feedback rapid dacă ai răspuns bine sau nu.

Aveți nevoie de trei baterii AAA, neincluse în pachet.

Se găsește aici, costă 103de lei, îl puteți lua cu 87.55 de lei dacă veți folosi codul EduClass15, valabil până pe 31 decembrie.

Toate jucăriile Learning Resources și Educational Insights sunt reduse cu 15% cu codul EduClass15 până la finele lui decembrie, pentru că îmi doresc mult să le încercați, să ajungă în cât mai multe familii și instituții de învățământ din România. Acest brand are tradiție, există de peste 30 ani și este cel mai popular la nivel mondial la capitolul jucării și jocuri educaționale. Toate produsele Learning Resources sunt create să încurajeze învățarea prin joacă activă, dezvoltă abilități importante explorare, creativitate, imaginație și distracție.

Le găsiți AICI și AICI.

Atât am avut de raportat, sperăm să vă fie de folos. Poate convingeți învățătorii copiilor să cumpere pentru clase vreunul dintre ele, cred că ar fi de mare folos!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4265

5 comentarii

    • Salut, dap, s-au terminat robotii, au fost la mare cautare dupa publicarea articolului.
      Poate produsul e deja redus? Sigur merge reducerea, a fost folosita deja de multe ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *