Cartea mea cea nouă pentru mame

De când am început să fiu bine în mine, ca un om fericit în casa lui, relația mea cu copiii mei a devenit lină. Când mi-am găsit locul, copiii s-au așezat în brațele mele fără nicio grijă. Am devenit un loc sigur pentru ei (dar și pentru mine) și ei au simțit asta.

N-am fost bine în mine până nu am aflat povestea copilăriei mele, a mamei mele și a copilăriei ei, povestea tatălui meu, a fiecăruia dintre bunicii mei.

Abia când casa care sunt eu a devenit una curată, aerisită, primenită, cu geamuri deschise către lume și luminile mereu aprinse, abia atunci am putut să le dau copiilor mei liniște, echilibru, adevăr. După ce am început să le simt în relație cu părinții mei și față de mine, abia atunci am putut fi părintele care visam să fiu. Mama bună pentru mine și pentru copiii mei. Ce mult mi-am dorit asta…

Abia după ce am înțeles că am nu doi copii pe lumea asta, ci trei, pentru că mă am și pe mine mică, cu nevoi mari de atenție și iubire, abia atunci m-am trezit fără furii copilărești, cu tot mai puține butoane care să fie apăsate.

Aștept de mult să scriu despre noua mea carte.

Image

A venit momentul să fac asta și mă împiedic în cuvinte.

Cred că le-am pus pe toate cele bune în ea.

Sunt secătuită.

Sper în câteva zile să pot scrie mai mult despre cartea aceasta nouă, care are în ea o sinteză a tot ce am aflat despre om și despre maternitate în ultimii ani.

Am numit această carte a vieții mele de copil și de mamă de copii “Copilul tău. Părinții tăi. Tu.”

Pentru că avem nevoie să ne aflăm povestea ca să învățăm din ea. Copilul tău vine din tine, tu vii din părinții tăi, suntem matrioști de moșteniri și emoții.

Cred că povestea mea o să declanșeze în voi propriile amintiri, povești, mici istorii de familie. Cred că o să vă facă să râdeți la unele pagini, să plângeți la altele, unele vă vor fi utile cu copiii voștri, altele doar or să vă ajute să vă simțiți bine cu voi.

Cartea asta e o declarație de iubire pentru voi, pentru părinții mei și părinții lor, pentru copiii mei și pentru fetița din mine, pentru iubitul meu și părinții lui, pentru toate mamele care se străduiesc și vor să schimbe lumea pentru copiii lor. Am încredere că noi, generația noastră, vom face diferența!

Uite că mi-am găsit totuși destule cuvinte…

Mă opresc.

Cartea e pe drum. Vine spre mine, spre voi.  

Mulțumesc întregii echipe care a muncit zi și noapte la sutele de pagini, ca să fie totul cât mai curat și mai frumos și la timp să putem face un cadou de 1 martie tuturor mamelor care citesc și-și doresc această carte. Mulțumesc Andreei Molocea pentru ilustrația creată pentru copertă. O să scriu peste câteva zile și despre această divină potrivire. O să povestesc curând pe îndelete ce am pus în carte și de ce.

Se poate comanda cartea deja de pe site-ul editurii, va ajunge și în librării în câteva zile: https://edituraunivers.ro/noutati-februarie-2021/

Editura livrează și în Belgia, Italia, Germania, Cehia, Olanda, Spania, Franța și Austria (taxa de livrare este 90 sau 120 de lei, în funcție de țară, merită dacă luați mai multe cărți).

Dacă veți folosi codul vindecare, veți avea o extra reducere de 20% față de prețul deja redus de editură, adică veți lua cartea cu 28,2 lei (prețul întreg este de 47 de lei, e o carte groasă).

Atât. Deocamdată.

Îmi doresc să fac bine cu această nouă carte, să alin, să încurajez, așa cum am făcut și cu O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă.

Dacă simțiți că se vor bucura și alte persoane de această carte, puteți da un share acestei povești. Poate că vor vedea și niște tați și vor face o surpriză iubitelor lor. Vă mulțumesc.

PS: Azi nu voi face live #Oradepoveste pentru mame. Sunt prea emoționată și nesigură să apar în fața voastră. Mă simt mică și plină de greșeli acum, așa îmi e mereu când ies de la tipar cărțile mele cu miză mare. Mi-au ieșit pete pe obraji și simt cum mi se îngrașă părul. J) Dar ne vedem miercurea viitoare, când cartea va fi ajuns deja la multe dintre voi și-mi voi fi recăpătat curajul de a ieși în lume, pentru că voi ști de la voi ce-am făcut bine.
Vă mulțumesc.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4257

14 comentarii

  1. Felicitari, Ioana! ❤️?❤️
    Abia astept noua carte, am citit tot ce ai scris pana acum si mi-a placut mult.
    Sunt sigura ca va fi un succes!
    Eu vreau sa-ti multumesc pentru cartile tale, pentru blog, pentru live-uri si toate sfaturile tale. Sunt , ca si alte mii de mame , o mama mai buna datorita tie ?
    Imbratisari de departe ! ?Sa curga sampania!

  2. Felicitari, sa fie in ceas bun 🙂
    Informatiile din text m-au facut sa-mi aduc aminte de articolul tau de-acum cativa ani despre piata de carte din Romania, unde ne certai pe toti ca de ce cumparam carti “reduse din prima zi”. Stiu-stiu, autorul nu poate schimba asta. Dar sa fie redusa o data si apoi inca o “extra reducere”, cand abia a aparut, contrazice tot ce ai zis in textul ala.
    Cred ca lumea care te-a sustinut atunci ar trebui sa nu cumpere cartea pana nu e disponibila la pret intreg sau cel putin sa nu foloseasca acel cod pentru extra reducere. Daca chiar a crezut in ce a scris atunci, adica.

    PS: anticipez apostrofarile “vai, esti rautacioasa”. Nu sunt. Doar te citesc de foarte multi ani, cu atentie (ba te si recitesc, deci faptul ca fac vizualizari poate ma salveaza de pietrele pe care le si vad zburand spre mine de la unele dintre cititoarele tale). Si citindu-te asa frecvent, imi raman diverse chestii in minte si mi se par uneori contradictorii.

    • Cred ca e valabil pentru noi toti ca devenim contradictorii la un moment dat.
      Nu detinem adevarul absolut, suntem schimbatori, ceea ce credem ca e adevarat la un moment dat se poate dovedi a fi fals mai tarziu, ne facem impresii si idei gresite, judecam prea repede si nu in ansamblu etc. etc.
      Daca ne-am pastra undeva toate cuvintele spuse vreodata, daca ar fi posibil sa ne auzim toate parerile din trecut in diverse privinte, vom constata ca sigur ne-am mai schimbat gandurile si ca, pe alocuri, acum am putea afirma chiar lucruri contrare celor din trecut, cu aceeasi convingere.
      Dezavantajul Ioanei e acela ca are un blog si ca pe el au ramas scrise foarte multe ganduri, pareri, observatii, teorii etc.
      Asadar e mai vulnerabila.
      Sa stii ca sunt neutra, adica: nici nu cred c-ai fost rautacioasa neaparat, ci doar ai observat un lucru, si nici nu-i tin partea Ioanei pentru ca nu sunt o cititoare fidela a blogului.

    • Multumesc pentru comentariu, Claudia. Ma bucur ca nu te-a considerat nimeni rautacioasa, e normal sa faci observatii si sa pui intrebari.

      Adevarul este ca editurile incearca sa tina pasul cu librariile online, care ofera reduceri foarte mari la toate cartile, inclusiv la cele noi, fara ca noi sa putem controla. Lumea va cumpara de unde e mai ieftin si e normal sa fie asa. Editura recupereaza banii de la elefant, de exemplu, dupa 6 luni sau chiar un an, ca sa nu mai zic ca elefant, dar si celelalte librarii mari iau cartile de la editura cu un rabat de 50, uneori si 55%. Daca vinde cartile pe site-ul propriu, editura incaseaza banii rapid si poate plati oamenii, distributia, tiparul. Nu e un joc elegant si e un joc care imi displace, dar inteleg de ce se intampla asta si ma bucur de avantajul ca astfel cartile mele ajung la multi oameni. Ca nu sunt valorizate destul, da, asta e dureros, dar pana la urma mai important e sa se citeasca, pentru mine e important sa ajunga mesajul la cat mai multi oameni. Cat e reducerea nu e atat de important si nu ma mai supara asta la fel de mult ca acum niste ani, cand inca mai speram sa pot schimba ceva. Acum imi e clar ca nu pot. Asa ca ma ma bucur de silver liningul acestei situatii.

  3. Felicitãri! Putem spera și la un format digital pentru cei care (temporar sper) nu se mai pot bucura de mirosul de carte nouă fără să fie paginile mototolite de mânuțe de prichindei? Mulțumesc 🙂

  4. Buna, am si eu o intrebare, putem sa o facem cadou mamelor noastre care nu mai au parinti? Mi se pare un pic ciudat sa ii dau o carte unde e titlul ‘parintii tai’ atat timp cat ei nu mai traiesc..Nu vreau sa o intristez, nici nu stiu daca a avut o copilarie tare fericita, dar sunt tare incantata de aceasta carte si as vrea sa i-o fac cadou, cat timp mai e la reducere. Iti multumesc pentru toata energia ta binevoitoare.

    • Karina, nu stiu sa iti raspund… Poate ca ar ajuta sa o citesti tu inainte si sa vezi cum ar fi pentru ea? Cred ca multe pasaje pot fi vindecatoare, posibil altele sa fie dureroase.

  5. […] Cea mai recentă carte pentru mame este Copilul tău. Părinții tăi. Tu. O carte despre procesul meu de vindecare și reparare a relației cu părinții mei, ca să pot fi un părinte echilibrat pentru Sofia și Ivan. Am scris mult despre educația cu blândețe, crize de furie, limite, despre jocuri și despre terapie. O consider o carte foarte utilă pentru toți părinții. Pagina ei de Goodreads este aici. Se găsește deja în toate librăriile online și offline. Am scris mai mult despre ea aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *