Provocarea celor 30 de zile de purtat rochii: Start! (P)

Am văzut (nu mă întrebați cum am ajuns să urmăresc așa ceva, habar nu am, știu sigur că am pornit de la ceva legat de hormoni) un clip cu o fată drăguță, coach sau ceva de genul acesta, care a purtat 30 de zile numai rochii, ca să urmărească efectul lor asupra personalității ei. A zis la final că purtatul exclusiv de rochii a ajutat-o să se simtă mai aproape de partea ei feminină, că a fost mai puțin dominantă în relațiile profesionale, că se simte în general mai delicată, mai catifelată și mai suavă!

Păi și eu vreau să mă simt mai suavă! Așa că gata, provocare acceptată!

Pe 17 iunie a fost prima zi dintre cele 30 în care voi purta rochii sau fuste. Nu contează ce rochii, nu e despre fashion, ci despre impactul a ceea ce purtăm asupra felului în care ne purtăm!

Ținuta de pe 17 iunie:

18 iunie

19 iunie

20 iunie

Iar dacă v-am făcut poftă de rochii, poftim aici un link cu mai multe modele, poate vreți să faceți un pic de shopping: rochii damă.

Acestea sunt regulile provocării mele:

  • În casă port ce vreau eu (nu pot dormi în rochie de noapte, de exemplu, mă trezesc cu ea făcută guler și mă strânge de gât), dar când ies, port rochie, indiferent unde mă duc și ce temperatură e afară (pe la noi e acum sfârșit de toamnă, dimineața sunt 8 grade).
  • Pot să schimb rochia pe parcursul zilei, dar tot cu o rochie.
  • Nu contează că merg cu bicicleta sau că e vânt. Rochie! Sau fustă, mă rog.
  • Am voie să pun ciorapi pe dedesubt și am voie să mă încalț cu orice!
  • Nu cred că am 30 de rochii, așa că e voie să le repet pe unele (după ce le spăl, desigur). Voi purta, probabil, și rochiile pe care în mod normal le păstrez pentru evenimente.

Azi avem programată o ieșire cu copiii într-un parc de distracții, dar și acolo voi purta rochie.

Revin cu concluzii, până atunci voi puteți face pariuri despre concluziile la care voi ajunge după această provocare. Voi fi eu mai feminină? Voi face cistită? Câte perechi de ciorapi voi rupe în proces? Câți vecini îmi vor vedea dedesubturile?

Până atunci, nu uitați. Modele drăguțe la prețuri bune vedeți dacă dați click pe rochii damă.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4244

15 comentarii

  1. Minunat! 🥰
    Pe mine insa ma panicheaza cu ce ma incalt. Nu stiu purta altceva in afara de pantori sport si in capul meu rochiile sunt doar cu sandale si pantofi cu toc. Deci nu-s pt mine 😅. Asa ca …astept inspiratie si poze cu de-a intregul.

    • Nuu, rochiile merg perfect cu pantofi casual!! Mai ales ca acum sunt multe modele de rochie de zi/ office care nu necesita pantofi cu toc.
      Daca vrei sa incepi usor . Eu zic ca merge incercat cu o pereche de tenisi albi simpli, sau cu balerini, sau cu sandale super simple cu bretele subtiri, aurii , argintii sau nude.
      Ana Cori au acum niste adidasi albi si nude foarte misto , si de sandale e plin.

  2. Nu mai pot cu cliseele astea, nu exista nicio corelatie sau cauzalitate intre rochie si suavitate! De ce ai vrea sa fii suava si catifelata ca o mimoza, sa mimezi ceva ce nu esti? De ce personalitatea ta sa se schimbe in functie de ce porti? Pai asta poate inseamna altceva, tulburare bipolara sau diverse manii si psihoze. Scotienii cu kilt sunt suavi si delicati? Dulcegariile astea sunt super iritante, nu rochia te face suava, ori esti suava, ori ba!

  3. Eu am numărat la un moment dat că am lejer peste 30 de rochii (poate chiar spre 40), în total, pentru toate sezoanele (nu le-am numărat pe cele tricotate de iarnă, vreo 4-5, cred). Asta pentru că în ultimii ani nu mi-am mai cumpărat pantaloni aproape deloc (mi-am luat doar niste piese basic – niste jeanși roșii de sezon cald si ceva colanți îmblăniți de iarnă, dar și ăia sunt de fapt pt rochii tricotate. Port blugi ocazional, dar îi am de mult ani, cred că ultima dată mi-am cumpărat unii sfâșiați acum vreo 6-7 ani și încă îi port). În magazine mă uit doar la rochii/fuste. Am 2 perechi de colanți scurți ca de sport (negri și bej, ca să se integreze în ținută) pentru atunci când merg pe bicicletă în rochie, vara, ca să nu mi se vadă „diverse”.
    Altă chestie, când plouă, eu mă stropesc îngrozitor în spate pe picioare (umblu ciudat, probabil) și am constatat cu foarte mulți ani în urmă că e mult mai convenabil să am pe picioare colanți sau dresuri (+fustă/rochie) decât pantaloni.
    Îmi plac și fustele dar mi se pare uneori puțin greu să găsesc o parte de sus potrivită.
    Așa că power to the dresses.

  4. Pentru ca eu port mereu doar rochii sau fuste, indiferent de vreme (si pe ger, si pe canicula), pot sa-ti dau un sfat ca sa fii linistita ca nu vei face cistita.
    Cand e mai racoare afara, poarta pe dedesubt o pereche de pantalonasi scurti, mulati pe picior. Sa nu fie scurti tare, ci ceva mai lunguti, sa coboare pe picior in jos macar 10 cm. Eu am gasit niste pantalonasi modelatori draguti, din material bun (92% bumbac subtire + 8% elastan) de la o firma care se numeste Lisca. Sunt dintr-un bumac fin, au si o danteluta draguta la capete. Dar sigur sunt si alte firme care sa produca pantalonasi similari. Sunt modelatori, dar nu pun deloc presiune, nu strang, insa stau pe corp si ma protejeaza de frig. Iarna port dresuri 80 sau 100 den si acesti pantalonasi. Nu mi-e frig deloc si nu patesc nimic. Daca as purta doar dresuri, da, as face cistita.
    Ii port si vara pentru ca am picioarele ceva mai grosute in partea de sus si atunci ei ma ajuta sa nu transpir, sa nu se frece un picior de altul si sa fac rani.
    Femeile se protejau de frig si demult. Imi amintesc ca bunica mea mereu punea iarna pe dedesubt niste pantalonasi scurti, grosi, din bumbac (ce se gasea pe atunci, acum 40 de ani) care se numeau „gogoșari”.
    Spor la purtat rochii!
    Iti stau foarte bine toate.

    • Eu fac acest experiment de ceva vrene, inspirata de cumnata mea draga, nu am multe rochii, maxim 10, plus 3 fuste si mai multe tricouri, am si 2 rochii de casa si 2 treninguri de casa… si pijamale, nu rochie de noapte, si DA ma simt mult, mult mai bine, mai feminina, mai finuta … imi place mult .. de multe ori intr-un grup mai mare de femei doar eu am rochie/ fusta si asta e nu e nici o problema, eu ma sint bine asa!

      ***la sport si pe munte merg in pantaloni, nu in rochie 😉

  5. Arați foarte frumoasa in toate! Minunat si ce exemplu bun, poate ne mai inspiram ai noi cat mai multe din provocarea asta! Sa devină virală!😁

  6. Eu port aproape numai rochii de 15 ani, indiferent de anotimp. Da, chiar simt ca rochiile (sau fustele) te fac mai feminina si nu m-am imbolnavit de absolut nimic, desi nu mi-am pus in viata mea pantaloni (fie ei si colanti) pe sub rochie (nici macar iarna la – multe grade).

    • Unele femei sunt mai sensibile, in timp ce altele nu patesc nimic. O doamna spunea mai demult ca ea uneori merge iarna cu piciorul gol pe sub o fusta lunga si nu pateste nimic. Si o cred.
      Dar nu suntem la fel, eu fac parte din cele care pot face cistita (la -20 de grade fac sigur daca am doar ciorapi, doar dresuri), iar comentariul de mai sus l-am scris pentru cele care sunt ca mine, ca sa vada pot si ele purta fusta pe orice vreme, in caz ca-si doresc.
      Port doar rochii si fuste de aproximativ 17 ani (prin 2007-2008 am renuntat de tot la pantaloni); mai am doar pantaloni de casa si de pijama.

  7. Vara port numai rochii/fuste, am constatat ca este mai comod asa, nu ma strang, nu ma coc in ele, cum mi se intampla in pantaloni. Dezavantajul este ca pot sa iau 1-2kg si sa nu le simt pentru ca rochiile stau lejer pe mine. Iarna port rochii cu ciorapi 100den sau colanti grosi si foarte rar pantaloni. Chiar azi mi-a zis o colega de serviciu „frumusica”. Imi plac complimentele!

  8. Eu am inceput sa port rochii acum cativa ani cand am luat multe si pur si simplu nu mai gaseam pantaloni care sa-mi vina ok. Intre timp am slabit din kg acelea, gasesc sa-mi cumpar pantaloni, dar mi se pare ca fustele si rochiile imi definesc mai bine personalitatea. de exemplu in weekend plec cu fetele in italia si am doar rochii si fuste cu mine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *