Doamnelor, atenție la „lover boys” care urmăresc doar căsătoria pentru acte – REȚEAUA, MANIPULAREA ȘI ABUZUL

Am primit acest mesaj de la o cititoare care își dorește să avertizeze femeile din România cu privire la un fenomen tot mai răspândit: abuzurile comise de bărbați africani care, sub pretextul unei relații romantice (finalizată cu căsătorie și copii) urmăresc de fapt obținerea permisului de ședere în România. Ei acționează în cadrul unei rețetele bine puse la punct, care profită de lipsa unei legislații solide, și folosesc tehnici de manipulare extrem de sofisticate.

Cititoarea care ne-a scris a fost victima unui astfel de individ. Îi mulțumesc pentru încredere și pentru că dorește să avertizeze și alte potențiale victime. Mai jos, mesajul ei integral, anonim, desigur:
Dragi femei, haideți să ne unim și să expunem abuzul! 📣

Ignoranța ucide!

Nu există forță mai puternică decât o femeie care decide să se ridice.

Aceste rânduri sunt o mărturie despre realitatea abuzului narcisic insidios și a escrocheriei sentimentale prin metoda „lover boy” și „sham marriage”, prin care am trecut cu un bărbat care a folosit înșelăciunea și manipularea pentru a mă exploata.

Voi descrie cronologic desfășurarea evenimentelor, instrumentele de manipulare folosite și etapele de abuz prin care am fost trecută.

Sunt sigură că, prin oferirea de detalii generale, va fi ușor pentru alte femei să se identifice cu povestea mea și, împreună, vom crea acea unitate de care avem nevoie pentru a opri acest fenomen.

Cred cu tărie că totul în viață începe cu curajul de a fi vulnerabil, iar în cazul abuzului, expunerea este esențială pentru a trage un semnal de alarmă și a spori vigilența între femei.

Fenomenul cunoscut în alte țări sub denumirea de „sham marriage” a început să se manifeste și la noi. Unii imigranți, aflați în situații de supraviețuire, găsesc modalități de a exploata lacunele legislative pentru a-și asigura un statut legal. Aceștia pot obține vize temporare sau inventează povești convingătoare pentru a obține azil. Mulți intre ei mint prin omisiune, ascunzând faptul că au copii în țara de origine, pe care îi neagă sau despre care nu vorbesc deloc.

Acești indivizi își racolează victimele în principal în mediul online, unde afișează o imagine impecabilă despre ei înșiși. Se prezintă ca fiind bărbați stabili, carismatici, maturi și cu o situație prosperă. În realitate, însă, ei se află într-o stare de „survival mode,” căutând femei care să-i salveze din mediul ostil în care se află și să le ofere drepturi de ședere în România.

Țintesc femei vulnerabile, care se află într-un moment dificil al vieții. Se prezintă ca fiind parteneri ideali, oferind atenție și afecțiune într-un mod care să pară sincer. Însă aceasta este doar o mască, o parte a unui plan bine pus la punct.

După ce câștigă încrederea femeii, urmează etapa de „love bombing,” în care abuzatorul o copleșește cu atenție și complimente, dar fără a dezvălui prea multe despre el însuși. Obiectivul este acela de a obține rapid ceea ce își dorește – fie că este vorba de un statut legal sau de resurse financiare.

Pe parcursul relației, folosesc diverse instrumente de manipulare: silent treatment (tratament tăcut) pentru a o pedepsi emoțional, words salad (discurs confuz) pentru a evita discuțiile serioase, blame shift (transferul vinei) pentru a o face pe victimă să se simtă responsabilă pentru problemele din relație și smear campaign (campanie de defăimare) pentru a distruge reputația victimei și a o izola de cei din jur.

De asemenea, aplică supunerea la abstinență sexuală ca metodă de control și manipulare, folosesc gaslighting pentru a o face pe victimă să-și pună la îndoială propria percepție asupra realității și, adesea, recurg la escrocare financiară pentru a-și asigura propriul confort pe cheltuiala victimei.

Contrar concepției greșite că astfel de indivizi țintesc femei slabe, aceștia caută de fapt femei puternice, realizate profesional, care pot servi drept acoperire în fața autorităților. Nu contează vârsta sau înfățișarea – contează doar ce pot obține de la victimă.

Acești bărbați sunt maeștri ai manipulării. Se folosesc de farmecul personal, de aspectul fizic și de promisiuni deșarte pentru a atrage femeile în capcana lor. Odată ce scopul lor este atins și își securizează statutul sau beneficiile dorite, își abandonează victima fără milă, de multe ori lăsând-o singură cu un copil de crescut.

Experiența mea a fost marcată de astfel de abuzuri – promisiuni false, minciuni, manipulare și, în cele din urmă, abandon. Aceste tactici fac parte dintr-un plan bine gândit, prin care abuzatorul se asigură că își îndeplinește scopul fără a-și asuma vreo responsabilitate.

După ce își ating interesul, acești indivizi abandonează femeia cu care au fost implicați, lăsând-o să crească singură copilul rezultat din relație. Femeile rămase în urmă se confruntă cu abuz financiar, stigmatizare socială și lipsa unui suport real pentru a-și crește copiii în mod armonios. Ele devin, practic, mame singure care trebuie să facă față tuturor provocărilor pe cont propriu, în timp ce încearcă să se refacă emoțional după trauma suferită.

Este important să strigăm, să vorbim despre aceste abuzuri și să fim unite în fața lor. Acest fenomen are un impact devastator asupra victimelor, lăsându-le să se confrunte singure cu trauma și responsabilitățile pe care abuzatorul le-a abandonat.

Dragi femei, nu sunteți singure! Fiți demne și curajoase! Iubiți-vă suficient de mult încât să vă desprindeți de abuz, să vindecați tiparele care v-au atras parteneri toxici și să vă luați viața înapoi.

Photo by Tara Winstead: https://www.pexels.com/photo/toy-doll-of-woman-dressed-in-dress-6479562/
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4238

4 comentarii

  1. oh, cât aveam nevoie să citesc articolul ăsta ca să înțeleg pe deplin prin ce am trecut. o relație foarte intensă și traumatizantă cu un coleg de muncă. cu riscul să îmi pierd jobul, voi încerca pe cât posibil să propag acest articol. am încercat să comunic șefilor și celor de la resurse umane prin ce trec, dar au spus că trebuie să îmi asum prin ce trec dacă am vrut relație cu un coleg și că dacă nu mai suport să îl văd, pot să plec/demisionez.

    • Îmi pare rău ca ai trecut prin asta. Eu știu ca acesta este un mod de operare, văzut atât la al meu, cat și la prietenii lui. Își folosesc soțiile și copiii pentru acte și în paralel, ascund realitatea, pozează în bărbați chipeș și singuri la locul de muncă. Acasă abuz, la muncă prădători. Mă bucur ca ți-a fost de folos să citești acest articol. Acesta este scopul, ridicare de awarness în rândul acestor psihopați care traumatizează femei și copii pe bandă rulantă.

  2. Asta e metoda lover boy, nu este caracteristică doar bărbaților africani.

    Exista si bărbați români care aplica metoda asta, cu alte scopuri (de ex: atragerea de fete și femei tinere în prostituție in Romania/alte țări). Se incepe cu love bombing (o atenție excesivă și cadouri, declarații, etc) până când femeia accepta să facă ce vrea bărbatul respectiv. Apoi urmează iadul.

    Mai exista și scam-uri pe internet foarte multe care implica sa trimiți sume mari de bani, listez maj jos câteva.

    Bărbați din alte tari sau nu se prefac (că sunt în armata, sefi de companii petroliere, etc) că au de luat o sumă mare de bani dar nu o pot accesa decât dacă femeia de care s-au îndrăgostit nebunește pe internet trimite în ceva cont bani că sa se deblocheze sumele. sau investește în niște criptomonede.

    Sau „Elon Musk” (poate să fie orice persoana cunoscuta, actor, etc) s-au îndrăgostit nebunește de o femeie din Romania cunoscută pe internet și are nevoie că această sa îi trimită coduri de gift carduri (Amazon, Steam, etc) sau de criptomonede ca iubirea lor sa continue/ sa se deblocheze niste bani/ sa vina in vizita/ etc. Chiar și conturile bancare proprii pot fi folosite ca locuri intermediare in care se dau tepe altor persoane de pe internet (atrăgând răspunderea penală a celui care le pune la dispoziție)

    Problema este că oamenii nu vor să accepte sub nici o forma că sunt păcăliți. Chiar și când familia sau prietenii intervin și atrag atentia – se produce un fenomen psihologic prin care se persista in prostie pentru a nu recunoaște (fata de tine) că ai fost păcălită. Si trimiți mai multi bani, semnezi alte acte, faci copii cu necunoscuti etc.

  3. O curiozitate as avea…cu ce se „dau mari ” aceste personaje?
    Tu ca femeie puternica(pe care el o cauta) nu-l vezi ca nu-i cad banii din buzunare?
    Din ce am vazut ,majoritatea vin sa lucreze la noi pe posturi de curier,in bucatarie,constructii…clar nu au nici resurse, nici timp !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *