Ce ai schimba în viața ta dacă ai putea?

Încă de când erau copiii mici, avem acest ritual seara în care, înainte de noapte bună, stăm de vorbă. Atunci avem timp, liniște și răbdare. De multe ori se grăbesc cu spălatul pe dinți sau renunță la citit ca să vorbim mai mult. Uneori îmi povestesc lucruri din viața lor departe de mine. Alteori mă întreabă lucruri care-i preocupă. Îmi face așa de mare plăcere să îi ascult, să ne privim cu capetele pe aceeași pernă, să îi văd cum închid ochii și continuă să-mi vorbească în șoaptă! Nu aș renunța la aceste momente pentru nimic în lume!

Din când în când, le pun întrebări. Am mai scris despre asta! Ce comori aflu când îi întreb cum văd ei viitorul, ce vor face peste 10 ani? Sau cum își imaginează că e prietena lor cea mai bună? Sau care sunt cele mai faine amintiri pe care le au!
Zilele trecute i-am întrebat care sunt lucrurile importante pentru ei, orice, oameni, activități, obiecte, orice! Au vorbit la foc automat! La unele lucruri nu mă așteptam!

Iar aseară am întrebat ce ar schimba în viețile lor, dacă ar putea schimba absolut orice. Un lucru. Ce ar schimba?

Ivan mi-a zis că nimic.

-Îți place viața ta exact așa cum e?

-Normal! Am o viață foarte bună!

-Dar acum câteva luni spuneai că ai o viață rea, că ești nervos mult, că ai multe ghinioane, că ți se pare că toți ceilalți au vieți mai ușoare.

-Da, dar acum știu că nu e așa. Și oricum, dacă aș schimba ceva, orice, lucrul acela ar schimba și alte lucruri și cine știe ce aș pierde! Nu pot să risc, mami, înțelegi? Știi butterfly effect?

-Teoria? Sigur.

-Nu e o teorie, mami. M-am gândit mult. Sigur e adevărat.

-Deci ce spui tu e că lucrurile sunt perfecte așa cum sunt doar pentru că sunt așa și nu altfel. Îmi place, și eu cred la fel.

-Dacă aș schimba eu, să zic, să am mai mult timp la calculator, poate nu am mai fi așa amândoi acum. Știi, mami?

-Măi băiețel, cum ești tu așa de înțelept la 10 ani?

-Ia notițe, mami! Mâine îți spun despre de ce e important să fii bun. Acum hai să nu mai vorbim, ca să vină somnul.
Cele mai prețioase momente. Sper să mai avem încă multe.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4247

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *