Felurile în care ne facem rău (LIVE)

Felul în care când eram mică, obișnuiam să mă mușc de palme sau să mă trag de păr.

Felul în care multă vreme am stat în relații care îmi făceau rău.

Rănile pe care mi le făceam pe brațe ca să îi arăt mamei că exist și că lipsa lui tata mă doare.

Alcoolul prea mult în studenție, nopțile pierdute, fumatul în exces.

Înfometarea.

Statul la soare în neștire, fără pic de protecție.

Feluri în care ani la rând mi-am făcut rău.

Abia după ce am avut copii am devenit atentă la violența noastră asupra propriului corp. Observându-mi copiii cum, copleșiți de furie, caută să se trântească, să se lovească, să-și provoace durere, am început să fiu mai atentă și la mine.

Ce nevoie am eu de simt că a-mi face rău e soluția? Ce nevoie are copilul meu?

În ce fel sunt gândurile mele o formă de violență interioară? Ele duc la vinovăție și rușine. Cum le pot gestiona mai bine?

Azi, de Ziua Internațională a NonViolenței, voi avea un dialog interesant (sunt sigură) pe tema asta cu Mira Loghin, alături de care am făcut primii pași în comunicarea nonviolentă acum mai bine de zece ani. De atunci am lucrat mult, am citit, am progresat, abordarea aceasta m-a ajutat enorm în relația cu copiii mei, cu prietenii mei, cu mama, cu voi, cu cititorii mei.

Vom vorbi despre cum ne facem rău cu gândurile și acțiunile noastre, despre de ce și cum fac copiii noștri asta, cum putem deveni atenți la nevoile din spatele acestor gânduri și comportamente, cum ne putem îngriji pe noi cu adevărat.

Pe 2 octombrie 1869 s-a născut Ghandi. De aceea, Ziua Internațională a Nonviolenței este pe 2 octombrie. E, cred eu, momentul perfect să vorbim despre felurile în care ne facem rău fără să ne dăm seama și despre cum să ne învățăm copiii să se privească cu adevărat, ca să se abordeze pe sine și pe ceilalți nonviolent, cu curiozitate și răbdare.

Mira Loghin – Coach, Trainer & Terapeut este Certified Trainer of Center of Nonviolent Communication US, ne știm de mult, e un om competent și blând, ne va răspunde întrebărilor astă seară de la 9.

Vă rog să dați share sau tag în comentarii cui credeți că ar fi interesat, și să-mi spuneți tot în comentarii, dacă simțiți, care sunt felurile în care credeți că vă faceți rău. Hai să vorbim și despre aceste lucruri subtile, care contează, de fapt, atât de mult și despre care nu se vorbește aproape niciodată!

#comunicarenonviolenta#live

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4247

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *