Menopauza, fetița interioară și hormonii (trei cărți noi valoroase)

Avem trei cărți noi una și una. Le iau pe rând, sunt foarte entuziasmată!

Noua Menopauză, de Dr. Mary Claire Haver (44 de lei, aici)

Doamne, cât ne-am luptat pentru cartea asta! Și am reușit, mulțumesc colegilor de la Univers că au avut încredere și am făcut tot ce a fost necesar pentru ca fetele și femeile din România să aibă acces la această carte în română! E aici, a sosit de la tipar, e plină de informații valoroase despre un proces prin care trec absolut toate femeile.

Noua menopauză, de Dr. Mary Claire Haver!
O recomand tuturor fetelor, femeilor, surorilor, mamelor și prietenelor noastre. Autoarea e medic ginecolog cu specializare în menopauză, poate o urmăriți deja pe Insta, postează zilnic concluzii ale studiilor, dar și cazuri din cabinet. Motto-ul ei este: Menopauza este inevitabilă, dar suferința cauzată de ea nu este!

Iată un pasaj din carte:

Estrogenul nu e doar un hormon simpatic care e esenţial pentru capacităţile de reproducere, ci este responsabil de mult mai multe lucruri. Există receptori ai estrogenului în aproape toate sistemele biologice din organism şi, pe măsură ce nivelul acestuia scade, aceste celule încep să‑şi piardă capacitatea de a ne ajuta să ne păstrăm sănătatea în alte zone, inclusiv inima, funcţia cognitivă, integritatea oaselor şi echilibrul glucozei. Estrogenul îţi protejează sănătatea în mod profund şi amplu, iar reducerea acestuia în anii de perimenopauză şi menopauză este o problemă foarte mare şi trebuie tratată ca atare.

Dacă poţi urma terapia hormonală, aceasta îţi poate prelungi viaţa. Un studiu publicat în revista Menopause a relatat că o femeie care începe tratamentul cu estrogen la vârsta de cincizeci de ani se poate aştepta să trăiască cu până la doi ani mai mult decât femeile care nu fac acest lucru, iar terapia este asociată cu o reducere de 20 până la 50% a riscului de deces din orice cauză, în fiecare an.

În carte veți găsi multă informație științifică, prezentată într-un limbaj accesibil, despre simptomele menopauzei și toate lucrurile pe care le putem face din timp, dar și după instalarea menopauzei, pentru a ne simți și a fi bine și în a doua jumătate a vieții noastre!
Și atenție, nu vă relaxați la gândul că mai e mult până acolo! Simptomele premenopauzei apar cu 10 ani înainte de instalarea menopauzei, ceea ce poate însemna și 30 de ani! Niciodată nu e prea devreme!

Mai avem, împreună cu ea, alte două cărți valoroase!

Îmbrățișeaz-o pe fetița care ai fost, scrisă de psihoterapeuta Marta Segrelles (32 de lei, aici)

Una este Îmbrățișeaz-o pe fetița care ai fost, scrisă de psiholoaga Marta Segrelles, specializată în lucrul cu trauma. E o carte excelentă despre cum arată un proces terapeutic, un ghid către episoadele din copilărie care te țin blocate în anumite comportamente automate și reacții exagerate, care pot fi vindecate, reparate. Am lucrat la redactarea acestei cărți, am citit-o cap coadă deja de două ori și, deși sunt la rândul meu în terapie de mai bine de 10 ani, mi-a fost de mare folos. Nu am cuvinte să o recomand suficient! O să vă mai scriu despre ea!

Iată un pasaj: Înainte să încep terapia şi să lucrez cu fetiţa mea interioară eram supărată pe mine însămi şi tristă. Nu mă simţeam o „femeie adultă bună“, ceea ce pentru mine presupunea să fac totul bine, să nu am îndoieli pe parcurs, să nu mă sperii în nicio situaţie, să ştiu foarte bine cum să‑mi gestionez emoţiile… şi să nu simt niciodată disconfort. Această imagine atât de puţin realistă, de fapt, este cea pe care o construim plecând de la experienţele pe care le‑am trăit cu unii adulţi pe care i‑am cunoscut în copilăria noastră, persoane care de puţine ori au avut conexiuni reale cu noi şi nu şi‑au arătat emoţiile, fricile, grijile, nici nu şi‑au sărbătorit reuşitele, nici nu au râs în hohote… Astfel, am învăţat să negăm, să ne reprimăm sau să ne minimalizăm sensibilitatea şi să ne simţim singure cu ea.
În timpul procesului de vindecare a rănilor, am învăţat să identific lucrurile pe care le simt şi să le organizez mai bine, ca să‑mi dau ceea ce am nevoie, să fiu mai flexibilă; să comunic şi să nu tac; să mă înţeleg şi să nu mă judec; să însoţesc şi să mă apropii tot mai mult de fetiţa care am fost, fiind pentru mine persoana adultă de care am avut nevoie atunci…

Povestea hormonilor noștri de Max Nieuwdorp (44 de lei, aici)

Iar Povestea hormonilor noștri e o carte foarte bună despre impactul uriaș pe care-l au hormonii asupra vieții noastre. De ce oamenii în vârstă au o nevoie mai mare de mâncare sărată? De fapt, ce sunt hormonii?

Autorul, Max Nieuwdorp, este medic specialist în endocrinologie, cercetător și profesor la Universitatea UMC din Amsterdam. El folosește un limbaj accesibil și multe studii de caz pentru a ne explica în ce fel hormonii ne conduc, de fapt, viața, din momentul conceperii noastre, în copilărie, adolescență, la maturitate, la menopauză și andropauză, până la finalul vieții. Știința a făcut progrese enorme în studiul hormonilor în ultimii 70 de ani, iar cele mai recente concluzii sunt explicate în cartea asta.

Puteți comanda aceste trei cărți la pachet, prețul e bun, doar una sau două, cum vreți. Le găsiți pe toate aici.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *