Hai că m-ați înnebunit cu ostropelul, măiculiță, nu știam că am o comunitate atât de pasionată de ostropel!
Nimic mai simplu, zău. Dar foarte bun, mai ales cu un piure de cartofi cremos și untos, vai, iar mi se face poftă și doar abia am mâncat. Merge și cu mămăligă vârtoasă, musai fierbinte!
Așadar:
Cel mai bun e cu pulpe de pui, dar merge și cu bucățele de piept.
Perpelim carnea într-o tigaie înaltă, cu o lingură de ulei de măsline și ceva unt. Când începe să se bronzeze, pac, îi turnăm în cap 3-4 căni de apă clocotită. Adăugăm repejor cam jumătate de sticlă de suc de roșii (passata, merg și roșii la conservă pe care le striviți cu degetele).
Neapărat două foi de dafin și usturoi cât vă ține fierea, eu pun 7-9 căței, feliați (deși am alergie la usturoi, mă doare capul de la el și mă balonez, tot mănânc din când în când, viața fără usturoi e pustiu).
Presar sare și piper, apoi pun capacul jumătate de oră, să fiarbă la foc mic. Nu amestec de la început.
După jumătate de oră, scot capacul, amestec ușurel să nu zdrobesc carnea.
Las să scadă bine. Gust. Aoleu, deja e bun! Mai potrivesc de sare.
Opresc focul. Presar pătrunjel proaspăt sau cimbru uscat.
Pun în farfurii peste piure, ca o păturică, ostropelul.
Merge și un pepene murat sau un castravete în saramură.
E bătaie pe el!
Amin!
Deci nu ai cum (!) sa scrii despre ostropel zilele astea!!! Unde esti, Ioana? hello ? Calin georgescu (si ce fenomen absolut infiorator aduce) castiga teren … Trump, fanfaronul feroce … … hai sa facem un ostropel!!! Maine caute niște pulpe BIO!
:)))) de ce, voi nu mâncați zilele astea?
Calin Georgescu câștigă teren cu oameni extremiști, frustrați și ignoranți. Precum comentariul de mai sus
scuze, probabil am fost prost înțeleasă. îmi place ostropelul și retetele de ostropel. mesajul meu încerca să o cheme pe Ioana sa simtă din nou problemele noastre acute actuale din tara la care era atat bine conectata atunci când era aici și sunt sigura ca ajutau enorm articolele bine scrise fix pe problema, cu emotie, patos si inteligenta. Textele de după mutarea în Olanda nu mai au asta. Nu va mai deranjez. Îmi păstrez criticile ptr prieteni.
hahaha imi aduc aminte ca ai mai scris despre ostropel si despre cat de mult ii place lui Ivan. si eu fac varianta mea de ostropel cu piure frecvent (si cateodata mai ascund diverse legume, de ex praz calit in unt) pt micul meu pretentios SIIIIIiii sunt si la curent cu evenimentele politice curente – we contain multitudes, vb poetului 🙂
whitman:)
Delicios ostropelul, doar că în zona noastră nu i se pun roșii, doar ulei, apa, dafin, usturoi și sare. eventual piper, dar nu e obligatoriu. Cu roșii, o numim tocană.